Washington DC, dag 2

Okej, vår andra och sista dag i DC började med att vi vaknade runt 9, fixade till oss, och lämnade hostlet runt 10. Vi tog metron till Washington monument igen, fast nu skulle vi åka upp till toppen.
Vi var lite tidiga, så letade efter ett ställde där vi kunde köpa frukost, och hittade tillslut ett starbucks som låg längst inne i ett fancy hotell.
Köpte med oss frukost och promenerade tillbaka till monumentet för att ställa oss i kö. Hade tid kl.11, så tog inte så långt tid att komma upp. Men var hur mycket folk som helst och dem sa att det var fullt hela dagen, så tur vi hämtade biljetterna dagen innan!
Utsikten var fin och så, synd bara att det var ganska dimmigt och regnade lite, hade antagligen varit finare en solig dag.

Sen när vi var klara mötte vi upp Michelle, som jag träffade här på tågstationen i Paoli, och en kompis till henne, så gick vi till air & space museet, ett av de museumen som "Natt på museet 2" utspelar sig i. Anna, Magdas kompis kom också dit igen.
Var riktigt stort och så mycket att se, så får väl erkänna att vi egentligen inte tittade så mycket, var bara så trötta och fjantade oss och skrattade åt allt. Sen gick vi till foodcourten och åt istället:P
Men såg iallafall Amelia Earharts flygplan (första kvinnan som flög över Atlanten och över hela usa), och Able the spacemonkey:P som båda också är med i filmen.

Sen när vi lämnade museet sa vi hejdå till anna, michelle och jenny, och begav oss mot metron igen. Tog den tillbaka till hostlet och hämtade våra väskor, och gick sen mot busstationen.
Bussen hem var som sagt den obekvämaste bussen jag någonsin åkt. Skumpig och hård, ingen stötdämpare här inte. Kändes som jag bröt både ryggen och nacken ett antal gånger. haha.
Kom tillbaks till Philly vid 18.30, och sprang som dårar till tågstationen för att hinna med tåget 18.40. Kom dit till och med innan det skulle gå, så stod det att det var försenat, sen bara försvann det från listan på tvn, och så fick vi reda på att det redan passerat men att vi tydligen missade det=/
Så hade fått vänta en timme på nästa, så istället gick vi och åt på Hard Rock café som låg runt hörnan, och tog ett senare tåg hem.

Var iallafall en perfekt första weekend här i staterna! hoppas på många fler sådana:D


Lincoln memorial sett från washington monument


The national mall med capitol längst bort


Amelia Earharts plan, som stod i ett avspärrat rum de höll på att bygga om..


Able the space monkey!


Kommentarer
Postat av: Olivia

Ooooooooooooooooh <3 Har även sett filmen, va coolt att du har varit där. Först bilden är jätte fin.

Oh just det...va glad att du är i USA, maximalt snökaos här!!

2010-01-27 @ 19:57:58
URL: http://www.metrobloggen.se/missoli

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0