spindlar & snö

Idag har det ösregnat hela dagen igen, och det till och med snöade för ett tag! Så har bara varit hemma och tagit det lugnt, kollat på film och så.
Idag var det en riktig spindeldag, hittade 3 stora spindlar! iiisch.. sålänge dem inte är i mitt rum så!
Nu ikväll var jag och skrev ut lite bilder från semestern på CVS, och sen träffade jag Caroline på Starbucks för en fika:)

Och för tillfället pratar jag med caroline och julia på skype och vi har nyss bokat hotell till helgen. Det blir en roadtrip till DC och stanna över natten lör-sön:D
Var ju i DC för bara en vecka sen, men alltid kul att hitta på nåt, upplever ju nåt nytt varje gång och kul att åka dit med nån man inte varit där med förr:)

Men nu ska jag gå och göra mig redo för sängen. Hade supersvårt att vakna imorse och imorgon ska jag nog ta barnen till en park eller nåt så de får springa av sig lite, så får se till att vara utvilad!

Gonatt

Springbreak

Denna veckan är det ju springbreak här så alla tre barnen är hemma. Var lite skraj imorse för det brukar inte vara så lätt att ha alla 3 hemma, men dagen gick riktigt bra:)
Har ösregnat hela dagen så vi har bara varit inomhus. Kollade på film imorse - Ratatouille, sen var det typ lunch och naptime för de 2 yngsta och sen när dem vaknade pysslade vi lite. Hade framkallat lite foton på dem för nån vecka sen så letade fram ett foto på varje barn och så hade vi typ mjuka ramar i olika färger som vi dekorerade med fjädrar och liknande och så fäste jag fotona på barnen i, så alla fick var sitt foto av sig själv, så satte vi dem på kylen som lite fint påskpynt:P
Sen bakade jag chokladmuffins med de två yngsta och sen kollade dem lite på tv och så och jag fixade middag, sen var dagen över..

Sen vid 8 så hämtade jag upp Matilda så körde vi till Starbucks bara och fikade och catchade upp lite eftersom det var mer än 2 veckor sen vi sågs sist så!
Sen när jag kom hem kollade jag på kvällens inspelade avsnitt av Gossip Girl. Var så himla spännande sist så var tvungen att göra det nu innan jag går och lägger mig.
Men nu är jag riktigt trött och jag tror att äldsta killen kanske ska ha en playdate imorgon. Och ska dem vara här blir det ju 4 barn, så bäst att jag sover nu:P haha.

Gonatt

Lovely sunday

Denna dagen har varit braa! Vaknade vid 8 av att alarmet ringde. Tog det lite lugnt och började jobba vid 9, men det var bara ca 3 timmar så slutade lite i 12.
Sen strax efter 12 kom Caroline och hämtade upp mig och tog med mig ut till verkligheten igen:P
Körde till King of Prussia där vi mötte upp Julia också för lite shopping och lunch. Köpte en rosa kofta jag kollat på tidigare på Charlotte Russe och ett par vita jeans på Aéropostale:)
Och åt god phillysteak och en god fruitbowl till snack:P haha.
Sen när vi kände oss klara med shoppingen körde vi över gatan till bion för att se vad som gick. Så vi bestämde oss för att se "She's out of my league". Riktigt bra film! Rolig, söt och allt:)
Behövde skratta av mig lite och till och med Julia som inte brukar gilla sånna filmer tyckte den var riktigt bra så:P

Sen när den var slut lite över 7 körde vi tillbaks till mallet och åt middag på T.G.I Friday. För bra erbjudande för att motstå - förrätt, varmrätt och efterrätt för 13 dollar = 91 kr! Så det tog vi alla:P och sen mådde vi ganska dåligt efter att ha ätit nästan allt.. haha. Fast tog med mig hälften hem ändå typ så har iallafall lunch tills imorgon:P
Sen körde Caroline mig hem igen vid lite i 9, och sen dess har jag bara suttit här och latat mig:)
Nu är klockan snart 22.20, och jag är helt slut. Det tar på krafterna att göra något en hel dag efter att ha suttit inne och gjort typ inget 2 dagar i rad:P haha.

Så nu väntar sängen!

Skäms för att jag inte lagt in bilderna från DC än och på alla saker som jag köpt den senaste veckan!
Lovar att bättra mig..

aldrig igen

Världens tråkigaste dag har jag haft. Aldrig igen vill jag ha en dag som denna. Frustrerad och rastlös, utan ett piss att göra. Finns väl saker man kan komma på att göra om man är fast i ett hus en hel dag men jag kände mig inte speciellt kreativ idag.
Blev väckt 7.20 av att det var ett jäkla liv i huset, och sen var det omöjligt att somna om när man väl är vaken och hör allt.
Vid 11 gick jag ut på en promenad runt cirkeln i brist på annat att göra och sen dess har jag typ suttit på mitt rum och kollat på tv, suttit vid datorn, kollat på tv och suttit lite till vid datorn...
Fick iallafall skypa mycket med mamma vilket var det enda positiva!

Och ikväll skulle jag egentligen på avskedsfest av Rachel, den förra au pairen i matildas familj. Tror hon åker på måndag så hade varit kul att ses innan hon åker.
Men sen var matilda tvungen att jobba så då sa jag att jag kunde komma hem till henne istället och hålla henne sällskap. För trodde jag kunde ha bilen nu på kvällen, men min värdpappa är inte hemma än så blir nog inget med det.
Men ska iallafall följa med min värdfamilj ut på en tur nu till target eller var dem nu skulle, bara för att komma ut ur huset lite.

Imorgon blir iallafall förhoppningsvis bättre då Caroline nog kan komma och rädda mig så vi kan hitta på nåt:)

friday night...

Här sitter jag lite småtokig en fredagskväll...


som sagt... haha

Har inte gjort nåt vettigt alls idag känns det som.. Vaknade redan vid 8. Satt vid datorn, duschade, skypade med mamma, åt lunch, satt vid datorn igen, jobbade en timme. Fast barnen sov hela tiden så det kändes inte precis som jobb. Sen satt jag ännu mer vid datorn + kollade tv.
Och nu ikväll följde jag med min värdfamilj ut för dem skulle på bio och skulle möta pappan vid en affär som hade bilen, och jag skulle följa med så jag kunde ta bilen därifrån och ha den ikväll.
Skulle egentligen följt med Julia och Caroline på nån musikal på en high school här i närheten, men blev lite sent innan jag kunde ta bilen och vi hade ätit klart på restaurangen, så hade inte hunnit i tid.
Så bestämde mig för att stanna hemma istället och ta det lugnt bara. Är sjukt trött fortfarande efter veckan så jag körde bara till acme och handlade lite smått och gott och sen har jag tillbringat min patetiska fredagskväll framför tvn:) haha. Men det kan ju vara skönt det med nån gång ibland..

Och just nu kollar jag på Twilight för 3e gången denna månaden eller nåt. Dem visar den alltid på samma filmkanal flera gånger i veckan och jag är för trött för att tänka, så bäst att se nåt man redan sett:P haha.

Nej om man skulle gå och lägga sig kanske...


Philly förra helgen

Mamma och jag kom som sagt från NYC på fredags kvällen och lördagen tillbringade vi på King of Prussia med att shoppa en hel del och äta lunch:)
Sen på eftermiddagen hade vi grillfest här hemma eftersom det var min värdmammas födelsedag, så var runt en 25 pers här hemma som firade henne.
Och sen på söndagen körde min värdmamma oss till tåget på morgonen så vi var inne i Philly runt halv 11. Vi började med att leta upp hotellet och lämna av väskorna där, och sen gick vi längs South street ner mot Penn's Landing. Stannade på vägen och åt lunch på Jon's bar & grille som min värdpappa eller hans bror rekommenderade. Dem sa att vi skulle testa en äkta philly cheesesteak nu när vi var i stan och allt, och tydligen hade dem stadens bästa cheesesteaks där så:P
Och gott var det! Men nästa gång kan man nog dela på en, för det var inte precis små portioner om man säger så..
Efter vi sett Penn's landing promenerade vi mot Independence hall och Liberty Bell. Kollade bara utanför på Independence hall för man fick betala för att gå in och det var lång kö, men till Liberty bell var det gratis och ingen kö så dit gick vi:)
Blev lite besviken på hur liten klockan var, trodde den var mycket större men..
För er som inte vet så är Independence hall där där självständighetsdeklarationen skrevs under 1776, historienörd som man är:P och scener från filmen National treasure är också inspelade där.

Sen gick vi upp mot Market east där vi shoppade lite, eller mamma iallafall:P och sen tillbaks mot hotellet för att ta det lugnt, och sen gick vi typ 100 m från hotellet till en mysig bar/restaurang där vi åt middag:)

Var kul att äntligen få se lite mer av Philly då jag snart varit här i 4 månader men aldrig hunnit se alla de har säkerna förut. Så allt var bra förutom hotellet som hade en tiny säng och det var så sjukt lyhört så det lät som om folk var inne i vårt rum när de gick förbi utanför, haha.


Den berömda cheesesteaken:P




Independence hall


Jag och the liberty bell:) haha


header

Skulle göra en ny header för jag var trött på den gamla och för att jag var uttråkad,
men den blev nästan likadan och ganska dålig kvalitet... haha.
Så får väl ändra den snart igen. Men börjar redan tappa tålamodet så tänker inte försöka mer idag:P

NYC dag 2 & 3

Torsdagen spenderades mest på lower manhattan då vi började dagen med att promenera från vårt hotell på 31 east längs hela Broadway ner till Staten Island Ferry. haha min värdpappa tyckte nästan vi var galna när vi berättade det:P men vi gillar ju att gå så!
Påvägen dit kollade vi på Ground zero, såg Trinity Church, passerade NYU osv:)
Sen tog vi gratisfärjan där ut för att se Frihetsgudinnan:) Är ju dock inte den färjan som kör närmst precis, och allt folk trängdes ute på båten för att få bra foton. Men påväg tillbaks igen insåg vi att man kunde öppna fönsterna innefrån och ta lika bra foton där så:P
Sen insåg jag när jag kom hem att jag min kamera visst kunde zooma längre än vad jag trodde, så nu fick jag ju inte så många närbilder. Smarta jag!
Sen när vi kom tillbaks med färjan åt vi lunch i närheten av wallstreet på en mysig restaurang med alla snygga kostymnissar:P Och sen promenerade vi vidare till Brooklynbridge, gick en bit på den men sen var vi så trötta så vi vände tillbaka. Tog en fika på ett starbucks och sen irrade vi runt lite i chinatown och letade efter en subwaystation.
Hade gått tillräckligt den dagen så kände inte precis för att gå hela vägen tillbaks till hotellet heller:P
Sen vilade vi upp oss på hotellet ett tag och sen gick vi mot Times Square där vi först åt middag och väntade på att det skulle bli mörkt så mamma kunde få uppleva den riktiga "magin" där enligt mig:P haha.

På fredagen tog vi det ganska lugnt, checkade ut och lämnade kvar väskorna på hotellet. Sen promenderade vi upp längs Broadway tills central park och Museum of Natural History, där filmen Natt på museet utspelar sig för er som inte visste:P
Var väl ok där, men blev lite besviken för tänkte att jag skulle se mycket av det man ser i filmen men självklart ser det inte alls ut så i verkligheten som det gör på filmen. Och sen var vi så trötta så orkade inte titta så jättemycket.. haha.
Så åt lunch där och sen tog vi tunnelbanan tillbaks mot hotellet. Gick in på Manhattan mall och kollade lite, och sen hämtade vi väskorna på hotellet och gick mot bussen.
Bussen skulle gå 3.45pm men eftersom det var fredag eftermiddag och måånga människor skulle med bussarna var bussen försenad som vanligt. Och sen blev det ännu mer en mardröm då vi åkt i mer än 2 timmar och vi tror att vi snart är framme i Philly och jag då ser att killen framför mig smsar till någon "still 2 hours out of philly, stuck on the highways, taking backroads, just want to shoot myself in the head" haha.
Vi var alltså fortfaranade nånstans i jersey och var ute på småvägar för att försöka undvika köerna, men det var sjuka köer överallt på motorvägarna.
Så istället för att vara i Philly 5.45 som vi skulle, så var vi framme efter 7.30!
Sen rusa vi till tåget för att hinna med det, och sen väntade bilen på oss i Paoli.
Så stannade för en snabb middag på Paoli diner och sen körde vi hem och kom äntligen i säng runt 11.

 

 
Kyrkan som skatten i National Treasure filmen är begravd under:P haha.

 
Bokaffären där Dan i Gossip Girl jobbar i den 9e Gossip girl boken:P haha.
Och byggarbetet vid Ground Zero.






Brooklyn Bridge










Museum of natural history


Mamma tyckte jag skulle ha en bild med en dinousar som bevis på att vi faktiskt var på museet:P haha


Jobbig dag

Ja idag var en blandad dag. Förmiddagen gick ok men sen på eftermiddagen blev det lite mycket emellanåt.
Äldsta killen har bara halvdagar denna veckan och nästa vecka är det springbreak...
Så lite jobbigt med alla 3 hemma och speciellt nu efter semestern innan jag har kommit in i allt igen.
Men dagen gick ändå fort och vi var utomhus i typ 4 timmar och lekte, åt lunch på verandan osv, riktigt skönt:)
Var ganska grått ute idag men väldigt kvavt.

Och kvällen spenderades på Starbucks med Caroline och Julia med min älskade strawberry and cream frappuccino:P haha. och en brownie... är en aning mätt nu ja!
Imorgon ska jag bara jobba en timme från typ 1-2 eller nåt, och sen på söndag blir det till att jobba 3 timmar. Så har ändå en skön helg framför mig:) hoppas det blir fint väder bara så man kan försöka planera nåt till lördag!

Nej nu ska jag se om jag kan få upp ett till inlägg från semestern!

NYC dag 1

Jag tog bussen till NYC på kvällen på tisdagen och var framme runt 21:00 då jag irrade runt och gick på fel håll flera blocks, jävla east och west:P haha, fast nu hittar jag iallafall!
Så hade bara en bra kväll på hotellet med så mycket att prata om! Stackars mamma bara som fick lyssna på mig då hon var supertrött pga tidsskillnaden:P haha.
På onsdags morgonen började vi med att gå Broadway upp från vårt hotell mot Times Square. Vi bodde på hotell 31 om någon undrar som var ett väldigt bra läge! Inget fancy så men, väldigt bra! Vi hade betalt för rum med delad toalett men vi fick ett eget vanligt twinrum med toa alla dagarna ändå, så det var toppen:D

Gick iallafall och såg Times square och gatorna runt omkring där, kollade i M&M butiken och så, sen åkte vi upp till Top of the Rock och såg den fantastiska utsikten där:D Har ju bara varit där på kvällen när det var mörkt ute en gång innan, så kul att se det i dagsljus:D Kollade utanför Rockefeller center på skridskobanan och sen köpte vi med oss lunch och satte oss i Central Park lutad mot en sten och åt, så himla härligt! typ 25 grader eller nåt och grön-klädda människor precis överallt! Var ju St Patricks day så var gaanska många människor i NYC pga paraden.
Sen gick vi igenom typ halva central park och kollade på the Boat house, skridskobanan osv, och sen upp mot MET där jag ville sitta på trappan, haha, men självklart var det avstängt där pga av paraden just den dagen vilket var lite typiskt!!
Sen promenerade vi hela vägen tillbaks till hotellet igen, och på kvällen blev det en Indisk restaurang med god mat och en ganska tidig kväll isäng:)


Times Square


Central Park sedd från Top of the Rock


Rockefeller center skridskobanan


Mamma i Central Park:)


En del av St Patricks day paraden


Metropolitan Museum of Art med den avspärrade trappan:P


New York Public Library som också var fult denna dag pga renovering eller nåt.. haha.


Grand Central Station


Och Empire State Building:)


Alive

Ville bara tala om att jag lever:P Känner mig helt slut fortfarande efter semesterveckan. Men har varit en supervecka och så otroligt kul att se allt med mamma och visa henne hur jag bor osv:)
Vinkade av henne från DC igår då hon åkte tillbaka mot NYC och JFK 12.30, och min buss hem mot Philly från DC gick inte förräns vid 17.15, så hade ganska långt tid att fördriva själv.
Trodde det skulle gå bra och tänkte att jag ändå hade mycket att göra men tappade helt humöret för allt efter jag vinkat av mamma så blev mest att jag virrade runt utan att göra nåt speciellt.. gick bara till Museum of natural history, men mest för att låna toan och äta nåt:P haha. Och sen hämtade jag ut min väska från hotellet och satte mig på ett starbucks i mer än en timme och väntade på att bussen hem skulle gå.

Bussen var som vanligt lite försenad. Megabus må vara bra men hittills har dem aldrig varit i tid..
Så var framme i philly 20:45 och mitt tåg skulle gå 20:49, så sprang som en dåre ner till spåret och hann precis.
Som tur var, så var hemma lite i 10 och kom isäng fort. Och tror aldrig jag sovit så gott som inatt.
Var så sjukt skönt att sova i sin "egen" säng igen.
Så även om det är trist att semesterveckan är över och ännu tråkigare att mamma har åkt hem igen så känns det nog ändå ok att vara tillbaka och att våren nu har börjat komma:)

Nu tänkte jag försöka lägga in de sista bilderna från kameran till datorn och sen försöka skriva iallafall ett inlägg om NYC så jag kommer ikapp lite! Har nyss kommit hem från Starbucks med Caroline och jag är sjukt trött men dagarna bara går och jag känner att jag är riktigt dålig på att uppdatera just nu så:P
Ska iallafall göra ett försök, så förhoppningsvis finns det lite bilder här snart:)


Shopping och födelsedags firande

Började morgonen med en amerikansk våffel-frukost:P Och min mamma fick träffa min värdfamilj och så:)
Sen vid lite i 11 körde vi till King of Prussia mall där vi shoppade loss ordentligt och åt lunch. Handlade 2 vita koftor från Charlotte Russe och 2 t-shirts, piratbyxor från Old navy och 2 färgglada linnen från Aéropostale:)
Och mamma handlade mycket mer än mig! haha.
Sen körde vi hem runt halv 4 och gjorde oss i ordning väldigt snabbt. Massa gäster skulle komma runt 5-tiden för att fira min värdmammas födelsedag som är imorgon, och vi kom hem runt 4, och då var redan en hel del folk här, så var in i duschen snabbt bara och sen ner igen och träffa alla.
Var ca 25 st här och vi satt ute och grillade korv, hamburgare och massa annat, och sen gjorde dem en bonfire och vi åt glasstårta och massa annat gott!
Var typ 23 grader här idag! Sjukt härligt:D Fast dem säger att det ska bli lite svalare här snart, men hoppas ändå det är soligt nu några dagar tills iallafall!

Så nu är klockan 22 och de sista gästerna gick nyss hem, och vi sitter på mitt rum helt slut. Måste packa om min väska nu för Philly imorgon sen blir det DC måndag-tisdag.
Och vill gärna försöka hinna med tåget lite över 10 imorgon så vi har så mycket tid som möjligt i Philly, så blir att snabbpacka lite nu sen sova.

Så ingen mer uppdatering nu förrän på tisdagkväll skulle jag tro..
Men då ska jag berätta allt om NYC och sen om DC och philly:D

Gonatt!!


Central Park <3 haha:)


Mellanlandning hemma

Hade 3 helt uuunderbara dagar i NYC:D Var solsken och typ 20 grader eller nåt hela veckan, så har gått runt i t-shirt och svettats!
Hann nog med att se nästan allt man måste se i NYC första gången!
Men tror inte jag skriver om allt förräns på tisdagkväll när jag kommer hem från DC.
För mamma och jag vaknade nyss, (7:45), efter att vi slocknade runt 23 igår då vår buss från NYC till Philly blev 2 timmar försendad då vi satt fast i långa köer på mototvägarna.. så vi skulle varit i philly 17:45, men vi kom inte fram förräns typ halv 8! Så var ganska trötta och irriterade då! haha.. så skulle vi ta tåget på 45 min hem, sen bilen till Paoli diner för att äntligen få middag vid 9-tiden..
Och nu idag ska jag ta henne till King of Prussia mall för shopping och lunch, och sen ikväll ska vi kanske vara hemma med värdfamiljen och fira mammans födelsedag, eller så ska vi kanske ut och äta på cheesecake factory eller nåt:)
Så känner inte att jag har tid att sitta och skriva massa nu, men några blandade bilder från NYC kan jag bjuda på:D


Vi på Times Square


Mamma på Top of the Rock!


Jag på Top of the Rock


Fantastisk utsikt från Top of the rock!






Best place eveeer!

Nej nu är det frukostdags:) Fler bilder kommer senare!


Snaart!!

Nu är det bara lite mer än 4 timmar tills jag blir körd till tågstationen och sen är det seeemester!!
Mamma sitter förhoppningsvis på flyget nu nånstans över atlanten:D ska landa vid 5 amerikansk tid så!

Är så glad att vädert har ändrat sig idag. Efter att ha regnat sen i torsdags så skiner nu solen och det är riktigt varmt ute! Stod att det skulle bli mellan 12-17 grader hela veckan i NYC, så hoppas det håller:D

Tänker inte ta med min dator till NYC eftersom jag inte riktigt vet hur hotellet ser ut, ska ju inte bo på det flottaste om man säger så:P Och jag tänker inte gå och släpa på den hela veckan. Så kanske inte blir nån uppdatering förräns på fredag kväll igen när vi är tillbaks här hemma.
Så ber om ursäkt redan i förväg och hoppas ni står ut:P Ska försöka ta måånga bilder under veckan som jag kan visa sen!:)

Nej nu måste jag slänga i mig lite lunch innan barnen vaknar och uppmärksamheten riktas till att få dem att äta!:)
Kom nyss på att det inte blir nån middag för mig ikväll också.. hm, hur ska det gå:P

Aja, ha en bra vecka allla!! För det tänker jag ha:D

Semester!!

IMORGON!! Imorgon kommer mamma äntligen hit!:D Helt sjukt känns det! Kan inte fatta att tiden gått så fort!!
Mer än 3 månader sen vi sågs, men känns som igår på ett sätt eftersom vi skypar typ varje helg:P
Och kändes som hon bokade resan hit typ förra veckan.. fast det är mer än 1½ månad sen eller nåt..

Så har varit lite halvstressig dag idag. Men hann iallafall köra en maskin igår med de flesta kläder jag behöver, så det hann torka över natten, och sen idag hann jag fixa det sista med tvätten och städa lite medan barnen sov.
Och nu ikväll direkt efter middagen satt jag nere i köket vid familjens ena dator hur länge som helst och läste igenom hela min uppsats till weekendclassen och höll på att krångla med att klistra in allt i ett word-dokument eftersom jag inte har word på min dator:P
Så fick äntligen iväg skickat det också! Känns kanon. Och sen köpte jag min biljett från DC tillbaks till Philly också, hade sparat det till sista sekund eftersom jag inte visste vilken tid jag kände för att åka hem, men nu ska allt vara bokat och klart så vi bara kan njuta av semestern denna veckan:)

Så ska jobba imorgon också, sen kommer min värdpappa hem en timme tidigare eller nåt och kör mig så jag är på tågstationen till 5 då mitt tåg till Philly går. Sen går bussen mot NYC 18.30, och ska vara framme 20.30, och vårat hotells ska typ bara ligga 5-10 min från Pennstation där min buss stannar, så förhoppningsvis ska jag väl inte komma allt för sent till hotellet, om jag nu hittar rätt:P

Sen på fredag kväll åker jag och mamma tillbaks med bussen till Philly och på lördag ska jag visa henne runt här där jag bor, och på söndagen åker vi tillbaks in till philly för att kolla där lite, och sen sover vi där en natt tills måndagen då vi åker till DC halv 9 på morgonen.
Så ska tillbringa halva måndagen och tisdagen i DC. Och vid 17 nästa tisdag åker jag tillbaks hem mot philly och mamma åker redan vid lunchtid tillbaks mot NYC då hennes flyg går hem på kvällen sen.

Vet inte hur många gånger jag skrivit våra planer för veckan förut men ja, här var dem igen om ni hade glömt:P

Har nästan packat klart mina saker nu, ska bara ta med typ en weekendbag då det ju bara är 3 dagar, sen kommer jag ju hem om och kan packa om inför philly och DC:)

Nu ska jag iallafall gå och lägga mig och försöka sova. Känner mig helt glad och stirrig så har en känsla av att det kommer ta ett tag att varva ner.. haha.

Gonatt!!

Helgen

Har knappt haft tid att sitta vid datorn alls i helgen, och har egentligen inte riktigt tid nu heller:P Men känner ändå att jag får ta en uppdatering om helgen!

Igår körde jag till Caroline på eftermiddagen och först åt lunch sen kollade vi på Melodifestivalen på svtplay:P haha. Gillade inte låten som vann så mycket. Tyckte han som sjöng manboy kunde ha vunnit eller Ola!
Sen körde jag hem efteråt och var hemma en stund, bytte bil eftersom de behövde bilen, så tog vanen och hämtade upp Matilda, sen körde vi till Chilis i Wayne och åt, sen gick vi på bio och såg Alice in wonderland. Första 3D-filmen jag ser, riktigt cool:) Och ganska bra film!
Så innan filmen var slut och jag kört hem Matilda och så var jag inte i säng förrän vid 1 inatt.
Sen skulle vi ju in till Philly på clustermötet idag, så min värdpappa och barnen skulle köra oss till tågstationen runt 10 då tåget gick 10.30 och vi skulle hämta upp Matilda och så, så jag ställde klockan på 8.45 för att ha god tid på mig.
Men vaknade av mig själv vid halv 9, trodde jag då. När jag tog min mobil för att stänga av alarmet ville den uppdatera tiden och jag fattade ingenting, sen insåg jag att det var idag som man skulle ställa fram klockan en timme för sommartid, så klockan var egentligen halv 10! Vilket innebar att vi skulle köra om en halvtimme.. haha.

Men kom i tid iallafall och mötte upp Julia och en kompis till henne på tåget, som också hette Julia:P Hur många Julior som helst här:P
Sen gick vi till restaurangen i chinatown, och ja, det var väl inte så god mat nä. Lite halvdant. Men kul att träffa andra au pairer så:)
Sen stannade vi kvar i philly lite och gick på gallerian vid Market East. Fast vi alla var så sjukt trötta så tog tåget hem lite i 4 och sen körde jag, Matilda och Julia och åt middag på Minella's då vi fortfarande var lite hungriga eftersom inte maten var så god:P
Och sen körde Julia nästan precis hem mig.. så nu är klockan lite över 7 och jag har tusen saker jag borde göra.

Bara två dagar tills mamma kommer nu:D Och innan jag sätter mig på bussen till NYC på tisdag kväll ska jag ha hunnit städa mitt rum och garderob, vill ju att det ska va fint när mamma kommer:P
Måste boka min biljett hem från DC vilket jag inte gjort än. Har en överfull tvättkorg och knappt några rena kläder, så måste köra 3 maskiner kanske innan jag åker.. och måste helst packa klart imorgonkväll så jag slipper stressa med det under tisdagen..
Sen måste jag avsluta läxan till weekendclassen som jag skjutit upp hur länge som helst nu!

Så får nog sätta fart nu om jag ska hinna med allt. Är så himla trött bara. Och vaknade inatt helt tjock i halsen och har nyst hela dagen, så rädd att jag ska bli sjuk nu precis när mamma kommer.. hade ju varit typiskt mig!


Matilda och jag:)


Julia, Matilda och jag


Tyskorna vid vårt bord:) Stephanie, Lisa och en tjej som jag glömt namnet på. haha..


Timechange

Förtillfället ligger vi bara 5 timmar efter er där hemma i Sverige! Ställde tydligen om klockorna inatt till sommartid..
Men mer om det snart...

Friday night

Jobbade 1-6 idag, åt middag med värdfamiljen, också ringde telefonen.
Var en ny svensk au pair som kom hit igår, Matilda. Bor bara typ 5 min ifrån mig:)
Så vid 8 tiden hämtade jag upp henne och så körde vi till Paoli diner. Regnar, eller regnade så sjukt mycket så jag såg knappt vägen på väg dit. Sen råkade jag köra förbi hennes hus, så skulle jag vända bilen så vi kom ut igen. Körde upp på någons uppfart för vägen utanför var så jäkla smal, backade lite, körde fram igen osv. Var helt sjukt, såg verkligen ingenting genom rutorna som det öste ner. Tror jag backade på en reflexpinne för den var helt sne såg jag sen. haha, vet inte om den redan var så:P Och sen plötsligt var jag uppe på gräsmattan till tomten vars uppfart jag använde för att vända.
Var så sjukt lerigt i gräset så jag nästan körde fast, så är lite rädd att jag förstörde deras gräsmatta lite... haha.
Hoppas ingen var hemma och såg det bara:P Allt är ju olagligt i detta land så tror inte ens att det är tillåtet att vända på någon annans uppfart...

Var jättekul att träffa Matilda iallafall! Supertrevlig:) Och så kul att vi bor så nära!
Imorgon hade jag planer att hitta på något med Caroline, och antagligen Matilda också! Om nu vädert tillåter.. Ska tydligen regna hur mycket som helst hela dagen imorgon, och sen fortsätta så smått på söndag..
Var redan små översvämmningar på vissa vägar nu, skitläskigt att köra när vägen flyter och man inte ser vart den slutar eller nåt.
Men hoppas verkligen att det inte regnar allt för mycket imorgon så man slipper tillbringa en ledig dag fast i huset.

Nu ska jag försöka göra lite till på min läxa till weekendclassen jag hade innan jag går och lägger mig, eftersom jag fortfarande inte lämnat in den.. haha.

Gonatt!


handsome

Tro det eller ej, men såg nyss den första snygga killen jag sett på de 3 månaderna jag varit här! Eller nästan iallafall.. Har sett några som ser ok men inga snygga amerikanare som man trodde. Dem har ingen klädstil heller så..
Jag och Caroline möttes i Wayne som är typ den enda "by" här omkring där det faktiskt finns lite trottoarer!
Promenerade runt för att se vad det fanns för restauranger. Vi börjar tröttna lite på Minella's nu så ville testa nåt annat:P Hittade tillslut en mysig men väldigt högljud restaurang/bar där vi åt.
Och det var där han snygga var, för det var vår servitör:P haha.
Vi satt och pratade precis när vi kom och var helt inne i vårt samtal, så plötsligt står han vid vårt bord och sa nåt..
Och vi båda bara kollade helt efterblivet på honom och pratade i mun på varandra.. haha hörde inte alls vad han sa.
Så sa han bara typ "you guys catching up for a long time?! Cause you stared really strange at me" eller nåt sånt.. haha. Så nu vet man en restaurang man måste gå till fler gånger:P

Imorgon ska jag jobba mina 5 sista timmar för denna veckan eftersom jag har mitt clustermöte på söndag.
Ska som sagt till chinatown och ha lunch på nån restaurang där...
Så vet inte vilken tid jag jobbar än.. men inte tidigt iallafall så behöver inte ställa klockan fick jag veta.
Sen är det bara 2 arbetsdagar kvar innan jag åker till NYC på tisdagkväll och möter mamma!
Längtar sjuuukt mycket:D


Gonatt!!


Minnen













Kände bara för att kolla igenom alla gamla bilder på datorn efter mitt förra inlägg.
Blir så glad av alla bilder, dem betyder så mkt och jag får en speciell känsla när jag ser varje bild:D
Vissa av er kanske inte förstår vissa bilder men. Är blandat från Malta05, hultsfred09, bulgarien09, bryssel06, paris06, sommaren09 osv.
Tusen flashbacks på samma gång.


Några tankar

Lite blandade känslor idag! Vaknade ju upp ganska tidigt eller ja, väcktes pga alla ljud häromkring:P Morgonen började bra, alla var på bra humör och det var ganska fint väder idag också, lite soldis sådär.
Så gick ut på förmiddagen och gungade och lite så, sen åt vi lunch och barnen tog en nap. Var typ omöjligt att väcka dem efter en timme som jag ska. Lillkillen var så himla trött eftersom de vaknade så tidigt imorse och med all frisk luft och så, så han somnade i alla möjliga ställningar i mitt knä sen när jag tog upp honom från hans säng. haha, så sjukt söt är han!
Sen nu på kvällen har jag mest tagit det lugnt, läst hur många bloggar som helst! kollade i mina favoriter och gud så många jag har sparade där, har inte läst vissa alls sen jag kom hit men innan jag åkte följde jag alla.
Kul att läsa hur det har gått för alla, folk som kommit iväg nu tillsist och vissa som redan var här när jag åkte men som bestämt sig för att åka hem.

Blir lite avundsjuk när jag sitter och läser bloggar sådär. Jag vill så himla mycket men man måste liksom uppskatta nuet och vart man är för tillfället. Många au pairer som ska till Florida på spring break, och många som verkar ha riktigt lyxiga tider och mycket semester. Vill resa så mycket medan jag är här, finns så himla mycket att se. Och jag vet, det är 9 månder kvar, om inte ännu längre:P
Så har tid.. men känns frustrerande för känns som jag "slösar" tid när jag bara stannar hemma en kväll.
Och sen får jag vissa tillfällen då jag bara längtar hem så otroligt mycket! När jag läste om dem som avslutat sitt år och åkt hem, kan inte ens föreställa mig hur det kommer kännas när jag kommer hem.
Skulle gärna åka hem nu för en stund bara. Gå omkring hemma och ta vad man vill i kylen, SVENSKA saker! Falukorv<3 haha. Bara ha en vanlig shoppingdag på stan med kompisar och bio eller dans på kvällen;) haha.
Och min säng och mitt rum och allt. Och min 4an buss...

Men samtidigt har jag det bra här borta och jag ser och upplever så mkt nytt hela tiden. Hemma hade jag blivit uttråkad fort igen om jag kom hem nu tror jag. Får redan ångest för när jag kommer hem för hur det ska gå och vad jag ska göra då.
Önskar bara att jag hade lite fler semesterdagar här borta bara och lite mer pengar! Och lite mer enerigi!
Man måste vara så på hela tiden och planera saker för annars bara går tiden, och jag är lite lat med det..
Men förhoppningsvis blir det lättare nu när våren börjar komma och snart sommaren:)

Oj det blev ett lite flummigt inlägg.. Känner att jag bara babblar på och orkar inte läsa igenom vad jag skrivit nu:P haha. Ville bara förmedla att jag har det bra iallafall:P saknar många saker men hey, jag är i usa! Och har bott här i mer än 3 månader nu. Jag bor 2 timmar från världens coolaste stad och nära till hur många andra fina platser som helst. Kan inte göra annat än njuta när jag tänker så:D

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That's why it's called the present! :P
haha, Kung fu Panda <33



uppe med tuppen..

Eller ja, så känns det iallafall. Ställer alltid mitt alarm på 6.50 och sens snoozar 10 eller 20 min beroende på hur trött jag är:P Sen börjar jag ju 7.30..
Men idag vaknade jag 6.40 av att äldsta killen spelade gitarr i sitt rum som är precis in till mitt.. hm.. kanske inte vad jag föredrar att vakna av, 50 min innan jag börjar... haha.
Men nu är jag uppe iallafall, och ganska pigg ändå! Solen är inte framme än men himlen ser ganska blå ut och jag ser att solen håller på att komma fram bakom träden. Så förhoppningsvis blir det en lika fin vårdag idag:D
Fast Caroline sa dock igår att det skulle börja regna idag och regna resten av veckan... Hoppas verkligen inte det stämmer!
Nä nu ska jag gå och fixa till mig och gå och äta frukost. Kan ju vara skönt att ta det lugnt för en gångs skull!

Kramp...

Gud jag har sån otrolig kramp/träningsvärk i mina ben! Helt medvetslösa är dem! haha.
Var strålande sol idag igen och riktigt varm, säkert 10 grader eller nåt kanske.. Började även denna morgonen med att fixa iordning barnen snabbt, och så gick vi en promenad med vagnen runt cirkeln igen, och sen när tjejen ville gå in när vi kom tillbaka vägrade jag. haha
Har tillbringat nog med tid instängd i huset hela vintern eftersom vintern har varit så kall och snöig, så nu när solen tittar fram vill jag tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus!
Så istället stannade vi kvar ute säkert en timme till och gungade och så:) Så 5 min efter att tjejen var lite sur för att hon inte fick gå in har hon ett stort smile på läpparna och säger "this is so much fun!!", haha. Här ändras inställningar snabbt ska ni veta;)
Sen på eftermiddagen när de vaknade från napen ville båda gå ut igen, så vi gick ett halvvarv runt cirkeln med en annan kärra dem har som jag drog dem i, var så jäkla tungt men roligt! sprang som en dåre upp och ner för alla backar och barnen skrev av skratt, haha. Antagligen därför jag knappt känner mina ben förtillfället..

Sen nu ikväll träffade jag först Caroline och vi gick på K-mart i väntan på att möta Julia på Minella's:P
Köpte ett par "träningsbyxor"/piratbyxor för 7 dollar:) Skitsköna och bra till sommaren om inte annat!
Sen köpta jag massa andra onödiga snacks som vi inte behöver prata om här:P

Nu måste jag verkligen sova, för kan knappt hålla ögonen öppna så trött jag är. Från att ha suttit still hela vintern till att springa omkring såhär en dag tog mer på krafterna än jag trodde...

Vååår! <3

ahh våren är ÄNTLIGEN här!! eller det känns så iallafall! Blå himmel, underbart solsken och nästan helt vindstilla! Och varmt! Hade bara t-shirt och jacka, och fick dessutom knäppa upp jackan för det blev för varmt! Underbart:D
Vaknade på ett strålande humör imorse eftersom solen redan gått upp när jag vaknar vid 7, så vaknade med solskenet i ögonen, men kunde inte varit lyckligare:) haha.
Känner mig tusen gånger piggare bara för lite sol! Och mer positiv! Så hoppas vädret håller i sig ett bra tag nu och att det är lika fint nästa vecka när mamma kommer och hälsar på:D

Har bara fått nog av att sitta instängd nu hela vintern och all jäkla snö vi haft detta året! Hoppas det är slut med snö nu så man kan börja gå ut mer och göra saker!
Fick ett ryck imorse och gjorde iordning barnen jättefort, så strax efter 9 var vi utanför dörren, barnen var placerade i vagnen och jag gav dem varsin juicebox och en påse kex. Barenen var lyckliga - jag var lycklig!
Gick i runt hela vår cirkel och sen lekte vi lite i trädgården, så var ute i säkert 1½ timme:)
Och tänkte att vi skulle gå ut nu efter dem vaknat igen, måste ju ta vara på solen:D

Men först ska jag käka lunch!


3 månder!

Kom nyss på förresten att jag firar 3 månder här idag! Kan inte fatta att det redan är den 7 mars.. och jag kom ju den 7 december så..
Tiden här bara flyger förbi! Och nu är det bara 9 dagar tills mamma kommer och hälsar på och jag åker till NYC och möter henne:D

Back from Baltimore!

I did it!! Hittade hela vägen till Baltimore utan att köra vilse:P var riktigt kul att köra faktiskt efter ett tag när jag började slappna av!
Och kom hem nu ikväll vid 18.40. Sista klassen skulle inte sluta förrän 5 egentligen, så räknade inte med att vara hemma förrän efter halv 8, och skulle då få köra mesta tiden när det var mörkt.
Men klasserna slutade redan vid 4 så kom iväg strax efter det och körde hem i strålande solsken istället:D
Och körde bara fel två gånger på vägen hem:P haha! fast det var i slutet då jag skulle av motorvägen som det blev lite fel, men var mest gpsens fel enligt mig för tyckte inte alls det stämde:P
Men strunt samma, klarade mig ju hem ändå så:D

Helgen har varit perfekt! Superfint och bra hotell, och bra klasser! Hade en trevlig rumskompis från tyskland, såklart:P
Träffade hur mycket trevlig folk som helst från hela världen, och det var fantastiskt god mat!!
Buffé till både frukost, lunch och middag! Minst 5 varmrätter att välja mellan om inte fler, och massa tillbehör. En stor salladsbar med alla möjliga saker och massa färska frukter osv, och till efterrätt; en ta-själv glassbar och en kakbar:D MUMS!
Så känner mig fortfarande mätt fast jag inte ätit middag än. Och det fanns hur mycket snacks som helst utanför våra salar. Fick paus ganska ofta och då hade de dukat upp läsk och annan dricka, små snackspåsar, nötter, godis, kakor, frukt osv som man kunde ta så mkt som man ville av! så kan inte klaga på att jag behövt vara hungrig i helgen iallafall:P
Och träffade en jättetrevlig svensk tjej, Sara, som jag hade de flesta klasser tillsammans med:)

Så ja, kan inte säga annat än att helgen var riktigt lyckad! även om jag är helt slut nu men..
Så funderar någon på att ta en weekendkurs så rekommenderar jag verkligen denna! Kunde inte varit mer nöjd:)



Supertrevliga tjejer som jag tillbringade mest tid med:)


Samlade från Sydafrika, Tyskland, sverige, Australien också jag från sverige:P
haha


Baltimore next

Sitter här redo att gå och lägga mig. Ska upp 4.30 inatt och försöka köra iväg vid 5, gäsp.
Incheckningen börjar ju vid 7.30, men vill ha gott om tid på mig och det tar minst 2 timmar dit så.
Hoppas att allt ska gå smidigt och att jag inte ska köra allt för vilse. Är jäkligt nervös just nu, är inte alls van vid att köra så långa sträckor, och speciellt inte helt själv.. Men det ska väl gå bra hoppas jag, och har nyss tankat full tank just in case:P haha.
Kunde inte ens hitta rätt adress i GPSen innan när jag försökte lägga in det, haha. Eller hittar gatan med gatunr finns inte i GPSen för den är för gammal...
Men gatan är inte så lång så förhoppningsvis hittar jag väl det ändå!

Så föreläsningarna börjar 9 imorgon och slutar 17.00 på söndag. Har fått välja vilka saker man ville läsa men jag har redan glömt vad jag valde, så får bli en överraskning:P

Nej, sängen kallar! Kommer lämna datorn hemma eftersom jag inte vet hur det ser ut dit jag ska, och orkar inte släpa runt på alla värdesaker hela tiden så.. Blir väl dålig uppdatering i helgen om jag inte hittar en dator där.

Så trevlig helg alla:)

sovmorgon <3

Jag har sovmorgon imorgon:D YEY! Har ju bara mina 5 timmar kvar att jobba denna veckan så blir till att jobba dem nångång imorgon eftermiddag/kväll.
Sen vid halv 6 på morgonen eller nåt, har inte riktigt besämt mig än men, så kör jag till weekendclassen i Baltimore. Incheckningen börjar halv 8, och första lektionen börjar 9, så kan komma när som där emellan, och det ska ta cirka två timmar att köra. Men med mina felkörningar så vet man aldrig, så vill gärna vara ute i god tid:P haha.

Ikväll var jag på Minella's med de två Juliorna:P Åt min vanliga fruktsallad med glass, dock ingen chokladmilkshake idag:P
Var lite synd bara för några andra au pairer i mitt cluster skulle ses på McKenzies där det var kareokenight, och hade gärna följt med dem, men hade redan bestämt med de båda Juliorna, så ville inte ställa in det heller.
Och dem hade ingen lust att följa med till mckenzies ikväll då det ligger ganska långt bort från dem.
Så det får helt enkelt bli en annan dag:)
Nästa torsdag kommer en ny svensk au pair till vårt cluster också som kommer bo bara 2 min från mig typ:D
Och sen på söndagen är det clustermeeting i Chinatown i Philly på nån kinarestaurang där. Tydligen skulle restaurangen ju inte vara så jättefräsch och maten inte god alls, men kanske inte kan lita på vad alla negativa säger, och vill ju inte missa att träffa folk så ska nog gå ändå:P

Och nu är det bara 12 dagar tills mamma kommer och hälsar på:D Och Steffie och Sandra har förresten också köpt sina biljetter hit så dem kommer dagen innan min födelsedag!!:D
Baara typ 4½ månader kvar alltså:P ahha. Men, men tiden går så fort här borta så:P

Nu ska jag sova och se till att stänga av alarmet från min mobil!
Gonatt


godmorgon!

Okej, dålig uppdatering igen jag vet. Men iallafall igår så försökte jag catcha upp med serier igen:P haha. Satt och kollade ett gossip girl avsnitt på datorn, men mitt i allt slår jag på tvn och ser att det är gossip girl där också. Försöker förgäves hänga med på båda för att se vilket som är nyast, och det på tvn var såklart nyast, så fick kolla på det först så jag inte missade de, och sen direkt efter se klart det på datorn. Så blev lite snurrigt där:P
Men nu är jag ikapp inför säsongspremiären på måndag iallafall:D

Till helgen är jag ju inte hemma så, kör typ halv 6 på lördag morgon till Baltimore, all by myself!!, börjar bli lite nervös nu får jag erkänna! Men det ska nog gå bra, och hoppas inte klasserna är allt för skolaktiga och uttråkande:P

Och förresten om mindre än två veckor kommer mamma hit så då bär det av till NYC för att möta upp henne och så ska vi tillbringa några dagar där innan vi åker hit för att kolla in Philly och jag ska visa henne runt här där jag bor, och sen avslutar vi i DC två dagar! iih längtar så!:D

Behöver verkligen komma ut och resa lite och göra annat kul nu så! Har inte hänt så mycket dem senaste veckorna här förutom att folk åker härifrån hela tiden så:(

Nej nu börjar jag jobba om 20 min och är kvar i min pyjamas så..

Swedish meatballs and bedtime stories

Ikväll har jag verkligen latat mig! Hade en sisådär dag om man kan kalla den det, haha. Dagen gick fort och det mesta gick bra. Råkade bara spruta youghurt över hela mig när jag skulle vara snäll mot lillkillen och hälla över det i en skål till honom. Har sånna plastförpackningar med yoghurt i förtillfället, typ som sånna isglassar man klipper av toppen och trycker upp! om ni fattar? haha. Så ja, det var inte så smart av mig precis..

Sen när jag slutade körde min värdfamilj till några vänner på middag och så, så jag tog bilen till Paoli bara och gick på Acme där jag tänkte köpa nåt gott jag kunde laga nu när jag var själv hemma. Fast väl där var klockan närmre 7 och jag var svinhungrig och tappade motivationen.. så blev att jag köpte typ en sån färdigrätt som vi har massa av hemma. Och gissa vilken? - Swedish meatballs!
Gick omkring hur länge som helst och försökte hitta nåt gott, men kände mig inte alls sugen på nåt, men när jag såg förpackningen med swedish meatballs var jag tvungen att ta den:D
Var dock inte lika goda som riktiga hemlagade och svenska.. men helt ok! gräddsås och pasta var det med. Lite konstigt det där med pastan här men. Och så hade jag lingon hemma själv så:)
Köpte även två små paket glass som jag satt och åt i sängen medan jag kollade på filmen Bedtime stories.. haha.
Har redan sett den en gång innan men hittade inget annat så det fick duga!

Försökte se om gårdagens One tree hill avsnitt kommit upp på CW eftersom inspelningen här inte startade eftersom vi spelar in typ 4 andra shower varje måndag, typiskt:P men tar några dagar innan nya avsnitt kommer upp så..
Och är ändå så trött så lika bra att gå och lägga sig i tid! Och verkar inte som om det är fullmåne inatt iallafall,
tack och lov! Jävla månen lyser mig som en ficklampa i ansiktet hela natten. Gillar mitt rum för det alltid är det ljusaste i huset och så, men jag har inga rullgardiner eller ens vanliga gardiner, så ganska störigt om morgnarna när solen lyser in, eller som sagt de nätter när det är fullmåne, som igår!

Men hoppas på en god natts sömn för det är jag verkligen i behov av!!
Gonatt!


gäääsp

Måndag ja, = inte min favoritdag! Barnen har varit allmänt jobbiga, gnälliga och på dåligt humör idag, så känner mig helt slut i hjärnan för tillfället. Skulle bara vilja gå och lägga mig just nu så trött jag är, haha.

Igår var jag iallafall på King of Prussia med den nya Julia:) Stackaren fick hämta upp mig eftersom inte jag hade tillgång till bilen. Borde ju vara jag som hämtat upp henne och visat henne runt, men blev bra övning för henne att köra:P haha
Så åt lunch och shoppade lite och så:) Sen stannade vi på Acme påvägen hem och köpte chips sen körde hon mig hem igen. och YEEY jag har äntligen hittat någon som är som jag, om inte värre! Hon är jätte petig med mat precis som jag och äter inte heller fisk och skaldjur, och hon älskar chips och choklad precis som jag:P haha.

Så ikväll ska jag, Caroline, Julia från finland och den nya Julia ses på Minella's. Måste ju introducera Julia till dinert som kommer bli hennes andra hem:D haha
Så fram tills dess ska jag bara slappa och kolla tv eller nåt. Har jag förtjänat efter denna dagen:P


Gårdagens inköp:
Linne från forever 21, Svart linne, örhängen och Solbrillor från Charlotte Russe.
Fick alla örhängen för 8 dollar och solbrillorna kostade 5.50 dollar:D


RSS 2.0