Sportlov

Denna veckan är det sportlov här så ingen skola för tjejen som går i Kindergarten. Vilket betyder ingen ledig tid för mig 2 dagar i veckan som jag brukar ha. Men killen har haft preschool som vanligt i tisdags och idag, så varit ganska lugnt ändå! Och imorgon kommer min hostmom hem tidigare så jag får sluta 1 istället:)
Ska prata med en kanske blivande au pair till familjen imorgon, en tjej från Brasilien som dem gillar, men ville att  jag skulle prata lite med henne också.
Känns lite knäppt att dem är på full jakt efter en ny au pair nu.. får mig att inse att det faktiskt inte är långt kvar alls nu till hemfärd.. läskigt!
Har skickat in min flight request och allt nu så får hoppas man får datumet man önskat då.

Så veckan har varit ganska lugn ja, hade playdate med Nina och hennes värdbarn i onsdags sen gick vi på nåt uppträdande med barnen och kollade på jenny the juggler.. haha. kul för barnen men kanske inte så underhållande för oss:P
Och idag var jag och tjejen och åkte skridskor.. helt slut är jag nu. Tar på krafterna när man inte gjort det på länge kan jag säga!:P men kul var det, och min värdtjejs första gång. Men hon var riktigt duktig, kul att se:)

Förra helgen har jag inte skrivit om förresten kom jag på. Det var en riktigt najs helg! Fredagen var vi hemma hos Alina. Skulle spela spel och så men blev inte riktigt som tänkt så slutade med film och sen sov jag och nina där. På lördagsmorgonen körde vi hem till Svenja och åt lite frulle, sen drog vi tre till Boston, åt lunch på Vapiano och kollade runt lite. Hem på eftermiddagen och ta det lite lugnt.
Sen körde jag hem till Clara så vi fixa till oss. Marcela hämtade upp oss och så blev det förfest hos hennes kompis som bor precis vid Boston Common. Snacka om perfekt läge nära till allt, lagom avundsjuk!
Sen körde en kille oss till utestället, blev Rumors.. och en av Claras vänner var där när vi kom och gav oss fribiljetter in och köpte drinkar till oss:) haha inte helt fel!! Bara inträde är vanligtvis $25 vilket är ca 175 kr, jävligt dyrt att gå ut här med andra ord!
Så blev en billig kväll för mig, behövde bara betala för att hänga in jackan:) Eftersom killarna körde betalde dem parkering och allt så! bra med kontakter;) Var en riktigt rolig kväll iallafall! Kom i säng vid 4 kanske och sov hos Clara.
8.15 på söndags morgonen väcker Clara mig och det är dags att gå till kyrkan. haha okej det är inte riktigt som det låter. Djamila går ibland till en Gospel kyrka nära där hon bor och jag och Clara frågade om vi fick följa med för vi alltid velat se hur det går till där.
Ångrade mig först lite smått kan jag säga efter 4 timmars sömn, och ja, sa jag att jag hade bihåleinflammation? haha. Har det fortfarande dock.. snart över hoppas jag. Så var inte precis på topp..
Men det var värt det, var jättekul att se, precis som man tänker sig på film eller nåt när alla sjunger och dansar!:) haha. Så på söndag ska vi dit igen och då är det lite "fest" efteråt med massa mat och så, kan bli trevligt!
Så efter kyrkan åkte vi tre till Legacy place där det blev lunch på P.F Changs. Älskar deras mat! synd bara att jag inte kunde smaka så mkt pga förkylningen.. haha.

Men, har ätit superpiller nu hela veckan mot bihåleinfl och dem hjälper verkligen så känner mig nästan ok nu:)
Det är en sak jag kommer sakna med USA, att du kan få medicin mot nästan allt utan recept. behöver inte gå till läkare för många saker utan kan alltid hitta nåt som hjälper ändå!
Så imorgon blir det utgång igen, Rumors igen med Clara, claras syster som är på besök från tyskland, Emma och Tina.
Och på lördag ska jag hitta på nåt med Nina och svenja, nog planera lite inför Chicago med Svenja. Vi åker ju snart! nästa helg, 4-6 mars! Sen på söndag gospel igen och sen får vi väl se vad som händer!
Välkomnar helgen iallafall! Har varit en lång men ändå kort vecka. Tiden här går alltid så fort..

Nej nu ska jag ta och sova, såå trött. Haft sol hur många dagar som helst nu så snön börjar äntligen smälta, så glad!! Hoppas helgen blir lika solig!


Utgång och Yann Tiersen

Än en gång minns jag inte riktigt sist jag uppdaterade. men var inte så längesen den här gången!
Iallafall så hade jag en superbra helg. Är ju torsdag idag så snart helg igen, men ja, bättre sent än aldrig..
I fredags så gick jag och Clara ut i Boston. Blev Venu, var en bra klubb får jag säga:) Hade modevisning och allt så det var kul! Men har aldrig upplevt sånt kaos på en klubb när alla skulle hämta ut sina jackor.
Var bara en stor hög med folk som tryckte och knuffades värre än på en rockkoncert.. sktläskigt. och tillslut kom clara fram och hade min biljett med så hon sa att hon hade våra jackor så jag försökte följa efter henne ut ur folkmassan. Men då tog en kille tag i mig o började knuffa mig åt andra hållet, prata på spanska till mig och skratta massa. Fyfan vad lack jag var då, fick panik och försökte komma loss, skrek nog till honom på alla språk jag kan..haha. slutade med att jag slog till honom i huvudet och skrek nåt inte så trevligt o då släppte han mig.. haha.
Och när jag äntligen kom fram till clara så hade hon inte min jacka, hon sa att den måste ramlat ner på golvet när alla knuffade henne eller så fick hon aldrig tag i den. fast då hade jag ju inte min biljett längre så lite lätt ångest där. Fick pressa fram mig igen mellan allt folk o då såg jag att den låg på golvet på insidan så fick berätta vad som hände men dem trodde först inte mig så fick berätta både vilket märke jackan och kavajen var från innan jag fick dem.. haha, galet. Men de var en bra kväll iallafall!
Sov hos Clara och på lördagen gick vi på lunch igen på Asia treasures buffé tsm med Nina och Djamila. Sen körde vi alla till mallet där vi mötte andra nina och en ny au pair.. Kunde  bara stanna en stund eftersom jag skulle passa barnen på kvällen. Så jobbade från 4-1 på natten.
Och sen på söndagen blev det födelsedags lunch på Bertuccis och sen mitt clustermöte som Clara och Marcela följde med på. Alltid lika trevligt:)
Efter mötet drog jag och Clara på bio och såg 'No strings attached'. Riktigt bra film det där!!:)

Och nu resten av veckan har väl inget speciellt hänt direkt. Alla hjärtans dag i måndags. Hade vår vanliga Gossip girl kväll hos Nina bara att vi åt godis och kakor för att "fira" lite extra:P

Och igår var jag och Nina och såg Yann Tiersen på Royale i Boston. Var helt ok men var besviken ändå.. Inte som vi hade förväntat oss och det tog så himla långt tid innan han började spela. Förbandet sög riktigt mycket och det såg ut som alla höll på att somna.. haha. Så var hemma vid midnatt och nu imorse kom städerskorna kl 7 så det var bara att se till att vara vaken.. Är ganska trött nu kan jag säga.. har åkt på värsta förkyldningen igen också.. inget vidare.
Nej nu närmar sig klockan 8 och det är dags att börja en ny arbetsdag...

14 månader

Idag har jag varit i USA i 14 månader. Lite knäppt. Men det känns bra! bara 4 månader kvar nu.. vilket känns mindre bra måste jag säga... på ett sätt i alla fall. Tro inte att jag inte saknar er där hemma för det gör jag, massor! Vill ha lite av båda världarna bara...

Så har inte uppdaterat länge nu.. som vanligt får man väl säga.. Har fått massa skäll av mamma igen så nu när jag har lite tid över tänkte jag passa på:P
Är typ 3 veckor sen eller nåt så orkar inte gå igenom allt.. minns inte ens vad jag gjorde för 3 veckor sen så.. haha.
Förra veckan var det snöstorm hela tisdagen och onsdagen iallafall så då blev det snowdays vilket innebär inställd skola så hade båda barnen hemma båda dem dagarna plus båda föräldrarna.. inge vidare måste jag säga.
Så jobbigt när barnen springer till föräldrarna hela tiden och stör och frågar massa, vilket jag ju förstår ifs eftersom dem bara är glada för att föräldrarna är hemma o vill spendera lite tid med dem.. men det gör inte mitt jobb så lätt..
Fast fick istället min lediga tid under dagen på torsd och fredan när båda barnen var i skolan, så veckan gick ganska fort ändå:)
Sen i fredags kväll körde jag till chestnut hill och träffade Emelie, en svensk tjej från mitt cluster. Vi gick ut i brookline nära där hon bor, käka middag och så, sen skulle vi till en bar men dem accepterade inte hennes svenska körkort, tvungen o ha amerikanskt id eller pass, så det sög lite:( menmen, kommer fler gånger!
Så vi körde hem till mig istället, och sen sov hon här.

Och i lördags körde jag först henne till T-banan och sen mötte jag upp Svenja och Clara för lunch på Asian treasures som har supergod lunchbuffé:) Sen körde vi till Legacy Place för lite shopping och vi gick även på bio och såg 'The Roommate', väldigt bra film tyckte jag! fast lite knäppt att se Leighton Meester i en sådan roll.. haha.
Sen körde jag och Clara till ett annat shoppingställe i närheten och kolla lite till, och sen hem till Clara och hängde lite.
Regnade värsta hela lördagen och sen på kvällen blev det thunderstorm så var riktigt läskigt att köra hem.. och blev helt förvirrad när jag skulle köra hem för man såg knappt vägen för allt regn plus att det var super dimmigt ute, så satte på gpsen, men jag hade inte samma bil som jag brukar ha, så denna gpsen visade en annan väg som ledde mig in på en ödslig liten väg mitt i skogen.. hade ingen aning var jag va, och så står där en skylt typ "rough road, enter on your on risk", haha, skiträdd vad jag då. och vägen var så himla dålig! super tjock lager av is och jättesmal. Mötte inte en enda bil på hela vägen och det kändes som jag körde i evigheter, o tillslut sa gpsen att jag befann mig på en väg som inte existerade i gpsen vilket inte gjorde mig lugnare precis..
Men kom hem tillslut iallafall:P nästa gång tänker jag ju inte lite på den gpsen kan jag säga..

Sen i går så åkte jag och svenja in till Boston:) åt lunch på Vapiano, älskar den restaurangen!
Sen kollade vi runt lite och shoppade runt Newbury street, prudential center, coopley square och så.
Dagen avslutades med en pizza och super bowl tittande på Joe's på Newbury street. Riktigt bra dag måste jag säga:) Och nästan lite varmt, eller ja, ska väl inte överdriva, men solen var framme hela dagen iallafall!:)

Och har glömt att berätta att jag och svenja boka Chicago förra helgen! Så vi åker första helgen i Mars, fre-sön. Ska bli gryymt kul!!:D

 



RSS 2.0