höst?

Det ska ju va höst nu men är väl fortfarande en 25 grader eller nåt, riktigt varm iallafall! Blir så förvirrad.. vet ju aldrig vad man ska ta på sig för det är ganska så kallt om mornarna och på kvällarna.. så blir klädbyte en sådär 3 gånger dagligen eller nåt.. haha.

Iallafall, ganska trött idag är jag. Jobbade kväll igår.. eller jag jobbade som en vanlig tisdag men istället för att sluta 6 så jobbade jag typ till midnatt.. Värdföräldrarna var ute på middag och bio så. Fast det var okej, vi kollade bara på film och åt o så, sen la jag barnen runt 9 och satt själv o kolla lite tv och så.. Killen har haft lite problem med att sova ett tag nu så han vaknade väl 4 gånger eller nåt, men va bara att ta honom tillbaks till sin säng så somna han typ på 1 min igen..
Fick ett biopresentkort som extra tack för jag var snäll och passade barnen lite längre än tänkt, väldigt uppskattat!:)

Så barnen var uppe tidigt idag och har varit ganska så gnälliga idag.. Men killen sover iallafall nu och även jag råkade somna när jag skulle lägga honom och tog väl en halvtimmes nap eller nåt.. haha, skönt var det iallafall:P
Nästan direkt när vi hämtat upp tjejen vid bussen blir det bara hem och byta om och snack snabbt sen är det dags för hennes dansklass och när vi kommer hem från den slutar jag nästan.
Sen blir det att köra direkt till Nina som ska ha en gamenight, vad hon nu exakt menar med det:P blir väl att spela lite roliga spel o käka och så kan jag tänka mig:)

Nu ska jag gå och sätta mig ute lite och njuta av vädret! Kanske blir en delicatoboll från Ikea också;)

Lite vila

I dag är det ju tisdag vilket innebär lite tid för mig själv vilket inte är helt fel! Killen är på dagis och tjejen är i skolan så mellan 12.30-15.30 är det lugn och ro för mig:)
Tänkte lite på det, har inte berättat så mycket om min 'nya' familj vad jag kan minnas..
Jag bor ju som sagt i North easton nu ca 40 min utanför Boston är det väl..
Mycket bättre läge med huset än det förra måste jag säga.. Innan bodde jag ju typ mitt ute i skogen och det gick inte att promenera nånstans förutom runt vår cirkel som jag bodde på..
Men här bor jag i ett väldigt trevligt villaområde som ligger typ 300m eller nåt från mataffären, Burger king, CVS och massa annat, perfekt är det! Och det är jättefint område att promenera i som har TROTTOARER!! yaaaay!! haha. plus att det finns trottoarer nästan överallt, eller på väldigt många ställen i Easton, så det går att promenera väldigt långt om man skulle känna för det:)

Mitt schema är nästan som mitt förra.. Börjar vanligtvis kl.8.00 och mån, ons och fre jobbar jag 10h/dag 8.00-18.00. Och på tisdagar och torsdagar är killen på dagis mellan ca. 9.00-16.00, så då har jag tjejen själv från 9-12.30 efter vi släppt av honom på dagiset, och sen 12.30-15.30 varje dag går hon i kindergarten, så på tis&tors när jag sett till att hon kommit på skolbussen som stannar precis utanför huset, så är jag ledig i 3h:) väldigt skönt!! Och de andra dagarna när killen inte går på dagis är jag själv med honom i de 3 timmarna.. men då läser vi oftast bara lite först och sen tar han nap i typ 2 timmar så blir ändå lite 'ledig' tid:)
Tjejen är förresten 5 år och killen 3.. fast det tror jag att jag ska ha nämnt innan!

Det är inte alls lika många au pairer i det här området som det var där jag bodde förut dock...
Kan sakna att det var lättare att träffa folk utanför philly och jag bodde närmre många fler!
Men har ju Michelle här vilket jag är väldigt glad över!!:) Vi bor ca 5-10 min från varandra så det är inte så farligt.. och sen har jag ju träffat 2 tyska tjejer genom henne som inte heller bor överdrivet långt bort från mig, även om det är en 20-30 min..

Så ja, jag har inte varit super på att uppdatera de senaste månderna men jag blir irriterad på mig själv för jag vill verkligen uppdatera minst en gång per dag så ni där hemma och vem som nu mer läser får höra lite mer från mig:) men allra mest för min egen skull! skaffade ändå bloggen från början för att ha ett minne att alltid kunna gå tillbaks till när den här tiden väl är över... så förbättring (heter det så?! gud min svenska försvinner mer och mer för varje dag...) lovas!!

Här har ni lite bilder av mitt rum:)







Då var det måndag igen då

Men det var en riktigt bra helg måste jag säga ändå:) I fredagskväll följde jag med Ninorna (två tyska tjejer som båda heter Nina) haha, och 7 andra au pairer och åt på cheesecake factory! yummy! och bara 41 cent kostade det mig då jag hade presentkort där som jag fick av Julia i födelsedagspresent:)
Sen i lördags så åkte jag in till Boston för att gå på vårt clustermöte som var en guidad tur på Harvards universitetsområde. Det var verkligen superfint där! Och bra guide och allt. Där hade man inte tackat nej till att plugga...
Och det lustiga var att jag stötte på en annan au pair, Jenny, som var i mitt gamla cluster i philly och bodde typ runt hörnan från mig. Hon kom i rematch typ samtidigt som mig och jag blev till och med erbjuden hennes familj iställett.. haha. Hörde aldrig var hon hamnade dock men det fick jag ju reda på nu:P
Hon bor alltså typ 10 min från Boston nu. Och min counselor ska pensioneras och två cluster ska slåss samman, och tydligen så är hon i det clustert som jag också kommer va i:) lite kul att vi hamnar i samma clustrer igen fast på en helt annan plats..
Så efter turen på Harvard gick vi och käkade lite glass sen tog jag T-banan tillbaks till wollaston där jag parkerat bilen och sen hade jag min halvtimmes körning framför mig. Lite segt att det ska va så pass långt att ta sig.. fast det går ganska så fort ändå!
Sen på kvällen skulle jag träffat Nina fast hon kunde inte så det blev till att hyra film istället som min värdmamma också ville se så slutade med att vi först såg en film - Letters to Juliette, och när vi va klara med den kom min värdpappa och ville se 'when in rome' som jag också hade hyrt..haha.
Klockan va över 12 och ja va svintrött, men barnen sov ju och det var tyst o lugnt vilket inte händer ofta här kan jag säga.. så slutade med att vi kollade på den ändå och vid 2 fick jag äntligen gå och lägga mig:P

Och igår så körde jag till biblan vid lunchtid som hade bokrea.. dock hittade jag inget intressant men köpte några bra böcker till barnen som var väldigt billiga, alla böcker 50 cent:)
Sen på eftermiddagen gick jag på bio med Ninorna och såg 'You again'. Bra film detdära!
Och på kvällen va det säsongspremiär av Desperate Housewives:) yaay. nu är alla bra serier igång igen!

Nej nu ska jag käka lite innan killen bestämmer sig för att vakna. Men blir nog en ganska lugn dag idag ändå..

helghelghelg

Fredag imorgon, thank god! ska bli skönt.. Sitter just nu och kollar på  Grey's anatomy, säsongspremiär idag ju, yaay!:D
Veckan har varit sådär.. Helgen var trevlig dock! Hade ju som sagt filmkväll här hemma ifredags då vi åt thaimat och kollade 'the backup plan' riktigt bra film:) Sen på lördagen körde vi till nån Irländsk fair, men vissa tyckte det kostade lite för mycket att gå in så vi gick aldrig in, haha. Vände vid ingången och körde till nåt mall istället där vi käka sen lunch och kollad 'Easy A' på bio, superfilm!! måste ses:)
Sen på kvällen efter en massa åkandes fram och tillbaka mellan folks hus så blev det typ filmkväll här igen..
På söndagen åkte jag själv en sväng till mall och shoppade lite.. har så mycket jag behöver köpa inför hösten, men när jag väl var på mallet tappade jag lusten helt att testa saker..  så blev inte ett så långt besök. Körde till target istället och kollade lite, fast köpte inte nåt speciellt där heller.. haha.
Sen blev det ut en sväng med Michelle till starbucks o dunkin donuts..

Resten av veckan har pretty much sett ut som alla andra veckor. Dock har mitt öga bestämt sig för att gå tillbaks till sitt onda jag. Så blev ett nytt besök hos doktor idag, och denna gången hade han inga gratisprov jag kunde få för att spara pengar.. så blev 40 dollar för besöket och sen !!96!! dollar för en löjligt liten flaska med ögondroppar som jag ska ta i en vecka. Så det är bäst att det hjälper denna gången annars blir jag riktigt sur.
Vet inte riktigt hur försäkringen funkar heller.. har ju min självrisk på 1400 typ.. men än sålänge efter 2 läkarbesök o nu receptbelagda ögondropparna har jag lagt ut 1600 själv, så jag hoppas verkligen försäkringen tar en del av det och att jag nu kan gå gratis i framtiden om det nu skulle behövas.. förhoppningsvis inte..
eller ja, mitt år tar ju egentligen slut om lite mer än 2 månader och man måste ju betala självrisken 200dollar per år vilket suger lite.. så ska man bli sjuk ska man väl se till att bli det nu innan december.. haha.

Så, imorgon ska jag nog göra nåt med Nina och några andra au pairer efter jag slutat, och sen på lördag blir det en rundvandring på Harvard som clustermöte typ.. kan väl bli kul att se!
Sen vad mer helgen har att bjuda på får vi väl se:)
Nu ska jag kolla resten av Grey's iallafall sen blir det nog ett avsnitt av svenska idol:) försöker catcha upp lite, riktigt många bra i år ju!


än en gång..

så blev det lite kass uppdatering. men har inte riktigt kännt för bloggen på ett tag nu.
Iallafall så blev det new york förra veckan igen:) Inte illa, 2 helger i rad för att ändå bo så pass långt bort som jag gör.. eller ja lite mer än 4h med buss, men 2 från philly var betydligt bättre..
Denna gången så åkte jag tidigt på lördagen, värsta mardrömmen var det att ta sig till bussen..
Körde hemifrån kl.7 på morgonen till en t-banestation i Quincy där jag skulle parkera bilen. Missade såklart avfarten som gick direkt från motorvägen in i parkerings garaget.. så då fick jag yra runt på nedanvåningen istället och leta efter en annan ingång.. men det fanns såklart inte o jag hade inte tid att ta mig ut på motorvägen igen för att vända om och försöka igen, så fick parkera utomhus istället, där det är förbjudet att parkera över natt.. fast de är det nog överallt ifs.. plus att de kostade 8 dollar per dag och jag hade inte cash så kunde inte betala heller.. haha.
När jag väl kom på tunnelbanan så håller dem på att fixa nåt så jag kunde bara åka en station sen blev det av och ta shuttlebuss en lång bit tills jag fick på t igen och åka till southstation sen springa till bussen.. haha. fy vilken morgon. men framme i nyc vid halv 2 och då gick jag till hotellet som låg tvärs över pennstation, precis där bussen stannar vilket var perfekt:)
Mötte upp matilda och hennes kompis Malin, så checkade vi in, sen fixade vi till oss och dem gick iväg för att träffa gamla arbetskamrater som va på besök och jag skulle möta upp caroline, men sen blev det så pass sent så dem skulle åka hem.. så blev till att ströva runt lite själv innan jag gick för att möta upp elin, julia och maria som kom med bussen från philly:D
Så blev lite dricka o pizza på rummet medan vi fixade oss och sen blev det webster hall.. surprise, surprise;) men va ju tvungna att visa det för julia o maria som aldrig varit där:P
Kom hem vid 6 på morgonen efter ett besök på donken påväg till hotellet, och sen på söndagen var det trist o regnigt så då gick vi bara runt lite, åt och så innan det var dags att sätta sig på bussen igen tillbaks till boston.. sjuk seg resa o lika många byten o krångel påvägen hem..
men bilen var kvar iallafall, hade fått en varning på rutan för att jag inte betalat o va tvungen att lägga i 8 dollar i kuvertet annars skulle ja få böter, haha. riktig tur där!

Och veckan sedan förra helgen har gått sjuukt seg. Kasst väder och ganska kallt, skrikiga ungar och jag har vatt på dåligt humör. Var hos doktorn för mina ögon i onsdags, 95 dollar fattigare.. fick antibiotika men än har det inte blivit bättre..
Är sjukt glad att det äntligen är helg iallafall! lite tid för sig själv och kan få sova ut!!
Om en stund kommer michelle o hämtar upp mig sen ska vi hämta upp 2 tyska au pairer som båda heter Nina, haha, köra och köpa thaimat o hyra nån dvd sen blir det filmkväll här hemma:)

Vad som annars händer i helgen får man se.. bio imorgon kanske eller ett besök in till boston?
bryr mig inte så mycket, ska bara njuta av att det är heeeeelg!!

Awesome weekend:)

I helgen blev det en riktigt bra trip! yaay:D I fredagskväll var vi hos Michelle och åt middag och kollade film. Tanken var att vi skulle sova ganska tidigt och köra tidigt lördag morgon eftersom en Earl the hurrican skulle komma hit:P
Men vi var för uppspelta och kände inte för att vänta på att börja vår lilla roadtrip så runt 11 eller nåt satte vi oss i vår blå fina hyrbil (som vi fick väldigt mkt uppmärksamhe för:) haha.
Tiden gick fort och det var knappt någon trafik alls.. alla var väl rädda för stormen som ju aldrig riktigt kom..
Så framme i New Jersey tidigt på morgonen så blev bara ett par timmars sömn, sen blev det Six Flags hela dagen:D sjuukt grymma berg och dalbanor!! Tror vi åkte 15 olika eller hur många dem nu har.. lite spyfärdig var jag emellanåt... haha. Åkte världens snabbaste och högsta som går typ 200 km/h!! tappade dock mina örhängen, klämmor och fick ett gigantiskt blåmärke på armen.. så vet inte riktigt om det var värt det men!

När vi lämnade six flags körde vi till ett WAWA!! yaay, så glad jag var när vi hitta ett wawa längs vägen, saknat det som in i!! köpte lite 'middag' sen letade vi sovplats.. haha. Blev Days Inn lite lagom halvluffigt, men vi var så tacksamma över att få sova så brydde oss inte riktigt..
Sen 8 söndag morgon bar det mot NYC, körde till Larchmont där vi hämtade upp Jacquis kompis och sen blev det tåg in till city där vi gick på nån brasiliansk festival, sen blev det picknick i central park, väskletande i Chinatown.. haha, helt galna är dem där alltså. Och sen tittade vi inom Ladder 20, brandstation i Soho, haha skitkul, kolla brandbilarna och tog massa foton:P
Mötte upp 2 andra tjejer också så blev middag och sen tog vi tåget tillbaks till larchmont igen lite i 9. Skulle egentligen köra hem söndagkväll men istället stannade vi på en bar som låg precis bredvid tågstationen, hur mysig som helst:D kändes som man var i en riktig småstad på en stammispub där alla känner alla, haha. Träffade några andra au pairer där och annat trevligt folk:D
Sen vid 2 på morgonen bar det av mot Boston igen och vid halv 6 var vi framme hos Michelle igen. Sov på hennes soffa i typ 3 timmar innan dem körde hem mig och sen hela förmiddagen tog jag det bara lugnt, duscha och så.
Sen jobbade jag mellan 3-10. Laborday idag så alla är lediga typ, men min värdpappa fyllde år igår så dem skulle ut och äta och så:)

Usch och nu är klockan mer än 11 och jag känner mig helt sinnessjukt trött. Börjar dock inte förräns halv 9 imorgon men ändå, lång dag. Så får bli sängen nu..
Ska försöka lägga upp lite bilder imorgon eller nåt:)

Gonatt

Social security card & IKEA

Såå, idag åkte värdmamman iväg på en resa med sitt jobb så hon kommer tillbaks igen på torsdag kväll. Kommer bli några extra kämpiga dagar. Så imorse körde hon barnen till dagis och sen när hon kom hem följde hon med mig till the social security office, för jag har ju fortfarande inte skaffat mig nåt social security number efter snart 9 månader.. haha.
Men alla har sagt hela tiden att man inte behöver det och jag har ju kunnat öppna bankkonto båda gångerna utan det så.. Men nu behöver jag det tydligen för att kunna betala skatt i slutet av året plus att jag måste ha det när jag tar körkort här tror jag..
Måste ju ta ett statelicense här innan december eftersom det internationella bara gäller ett år så.. Annars får man ju inte köra under extension och det funkar ju inte riktigt.. Meen, alla säger att det är lätt, så jag blir nog inga problem hoppas jag!

Det var inte så krångligt att fixa social security kortet iallafall, förutom att vi körde till fel byggnad först eftersom min counselor gett oss fel adress... Men väl på plats tog det inte längre än en halvtimme eller nåt med väntetid och allt, och jag behövde bara visa mitt pass och visum och svara på några frågor sen var det done:) så det vart ju smidigt! Har hört från andra att det kan va hur krångligt som helst och att man måste komma tillbaks hur många gånger som helst med olika papper som man glömt..

Så fick man det avklarat iallafall. Sen hämtade upp barnen, som direkt när vi kom hem tog typ en 3 timmars nap.. lite småsjuka för tillfället så inte så konstigt. Sen körde vi till mataffären när dem vaknat och handlade lite och sen hem och kollade lite film. Sen blev det middag på Ikea och lite mer mat/godis shopping där:D

Och nu är jag heelt slut. Kommer bli en lång dag imorgon.. Heldag och sen föräldrarmöte på kvällen på skolan så då blir det till att jobba lite kväll också.
Men det ska väl gå bra! Och sen är det snart helg och då blir det förhoppningsvis en trip till NYC ser det ut som!:)

Nu blire tv och sängen!
Gonatt

RSS 2.0