Gott nytt år!!

Gott nytt år till alla er där hemma! Nu är det bara 35 minuter tills ert nyår:D
Och Happy new year till alla oss här som får vänta 6 timmar och 35 min tills vårt nyår..

Jag ska snart äta middag med min värdfamilj här hemma bara, de ska va hemma hela kvällen bara och några släktingar kommer över och så.
Sen vid 22 tiden ska jag köra hem till Julia, för hon slutar inte förräns då, sen ska vi och några andra till Brownies, som är nåt uteställe en bit härifrån. Ganska dyrt inträde dock, men det är ju för att det är nyår.. men är iallafall livemusik, mat, dricka osv. Så förhoppningsvis blir det kul:)


Hoppas ni alla får/har en superkväll/natt så hörs vi nästa år!:D


dålig planering

Idag var saker mycket bättre än igår! dock var det ändå mer gnäll och skrik än vanligt och jag kan säga att jag längtar till nästa vecka då saker börjar bli normala igen, och bara de två minsta är hemma.
Den äldsta killen är hur snäll som helst och verkligen inget problem i sig själv. Bara det att allt han gör vill hans småsyskon också göra. Och självklart favoriserar dem honom framför mig när vi båda är hemma, och vill att han ska göra allt åt dem istället för jag.

Iallafall så lagade jag pannbiffar med potatis och sås idag och det blev faktiskt superbra!:D och kändes så skönt att äntligen kunna bidra med något gott och som jag själv gjort, inte bara tinat och värmt:P
Efter middagen skulle min värdfamilj ut och göra några ärenden, och jag hade ingen lust att bara sitta hemma och tråka, så jag följde med dem ut.
När vi var på King of Prussia mall för att byta några av barnens julklappar ringer Julia och säger att vi ska mötas på Cosi, och att några redan är där, bara det att det ligger typ 20 min från mitt hus, och vi var typ 20 minuter på andra hållet om mitt hus, alltså ca 40 min bort.
Och min värdmamma är ute och äter middag med sina vänner, vilket jag inte visste, så jag hade planerat att ta bilen ikväll, och jag trodde inte vi skulle ses förrän 9.
Så alternativet var att bli avsläppt där på (om)vägen hem, men då hade jag inget sätt att komma hem på, och ingen kunde köra hem mig heller eftersom alla dem bor på andra hållet om restaurangen, eller så kunde jag tagit minivanen nu när vi kom hem, men kändes inte precis så lönt eftersom de redan varit där ett bra tag nu.

Men, men. imorgon är det nyårsafton, och jag jobbar från ca 8-14.00, så inte så farligt. Och vad kvällens planer är har jag ingen aning om än, det var det vi skulle pratat om ikväll, så julia ska smsa mig sen när de bestämt vad vi kan hitta på imorgon. haha snacka om sista minuten med allt men:P
Min värdfamilj tycker iallafall inte om att göra nåt stort av nyårsafton eftersom barnen är så små och måste i säng i tid, så de ska bara vara hemma, så i värsta fall får jag väl ha uppesittarekväll med mina värdföräldrar:P haha..
Vi får väl se!
Vad är era planer för imorgon?!? :)


Mer än 3 veckor här nu

Dagen började bra, och gick bra för det mesta. Bara lite gnällande och gråt, men det är det varje dag så.
Men hade familjemöte imorse eftersom jag tyckte det var lite knepigt igår med alla 3 hemma nu med jullovet, pga åldersskillnader och så, vad som är ok och vad som inte är ok.
Sen ska jag ju fixa middag måndagar och tisdagar. Och idag var jag riktigt trött, och jag kunde inte hitta någonting att förbereda alls. Antingen hade jag ingen aning om var det var eller hur man tillagade det, eller så fanns det absolut inget som passade ihop.

Så när föräldrarna kom hem hade jag inte förberett nåt, utan bara tatt fram pizzaresterna från lunchen, men väntat med att värma det för ville fråga dem först.
Och när jag kom upp i köket var det första mamman sa "är du ok?!". Tydligen såg jag inte ok ut, och jag är mesigt känslig, och de sista dagarna har det varit lite jobbigt med så mycket att göra, mycket att lära sig fortfarande, och så det här med maten. Så jag svarade bara ja och gick ner mot tvättrummet, och självklart följde hon efter och frågade om jag verkligen mådde bra, och då började jag tjuta som en unge såklart. haha

Men jag är så otroligt glad för att jag har kommit till den här familjen! Och dem var så himla snälla idag när jag var ledsen. När jag kom ner från mitt rum efter jag samlat mig lite hade dem gjort nåt som de sa ville skulle se ut som svenska köttbullar, fast det var kalkonbullar typ, med brunsås och makaroner! haha så himla söta!
Sen körde jag och värdmamman till mataffären för hon ville att jag också skulle få vara med och välja vad vi handlade så vi köpte hem saker jag också vet hur man tillagar. Och vi handlade så mycket så vi knappt fick plats i minivanen själv påvägen hem, haha. Och jag fick köra dessutom, så jag ska känna mig mer bekväm i den stora bilen, och imorgon ska de lämna den hemma så jag kan köra iväg nånstans med barnen om jag känner för det :)

Så känns bra nu igen, var väl bara mitt 3 veckors anfall eller nåt, första riktiga här borta där jag kännt som jag gjorde idag dock.
Nu kallar sängen, och såå trött efter denna långa dag.
Men imorgon kommer jag förhoppningsvis ut lite med barnen, sen på kvällen ska jag nog träffa julia och kanske några andra au pairer, och sen på nyårsafton får jag sluta tidigare!

Äntligen kväll!

Gosh, detta har varit en lång dag. Ställde klockan som vanligt och gick ner i köket då jag börjar 7.30, men det var mörkt överallt och inte någon var vaken. Hade helt glömt att äldsta killen hade jullov så han skulle ju inte till skolan 8.15 som vanligt. Och föräldrarna hade ställt klockan senare än vanligt, eller så hade dem försovit sig, för inte förrens 8.15 kom den första personen ner, och då hade jag gått omkring och suttit i mitt rum och väntat i 45 min.. kunde ju inte precis gå tillbaks och lägga mig för visste ju inte när de tänkte vakna.

Dagen gick ändå bra och ganska fort. Vi var ute, spelade lite spel, lite wii, såg en film och så.
Men sen nu på kvällen kände jag hur trött jag verkligen är. Skulle förbereda middagen en stund innan föräldrarna kom hem, men jag kunde inte ens öppna en konservburk här eftersom allt är så jädrans konstigt i detta land.
Så kokt spagetti var det enda jag kunde åstadkomma, sen fick jag helt enkelt vänta på pappan, och som han skrattade. haha, lite kul kanske det var nu i efterhand, men vid tillfället var jag väldigt frustrerad kan jag säga.
Jag älskar att laga mat hemma, men här hatar jag det. Går ju inte att laga någonting, och antingen saknas det redskap eller så ser dem helt annorlunda ut än hemma.

Nu har iallafall familjen åkt över till kusinerna en stund, så nu tänkte jag ta med mig lite godis och chips ner i familjerummet och försöka hitta nåt bra på tv eller kanske en film, och bara ha en lat kväll för mig själv. Det behövs verkligen!

Philadelphia Eagles

Idag var en riktigt braa dag!! Förmiddagen gick fort, sen jobbade jag några timmar från ca.12, och det var meningen att pappan och den äldsta sonen skulle komma hem igen vid 14.30, så jag sa till Julia att hon kunde hämta upp mig vid den tiden.
Så hon kom då, men inte min värdpappa. Vi försökte ringa honom, och jag skickade sms, och vid 15.30 så ringde han och sa att de var påväg hem, så kom strax efter det.

Iallafall så hade Julias pappa gett henne biljetter till Eagles, som började 16.15 inne i Philadelphia på Lincoln financial field, så vi skulle då hinna dit på ca en halvtimme, plus hämta biljetterna hemma hos Julia, vilket vi inte riktigt hann.
Men det blev ännu bättre bara för att vi var sena. Kom ca en timme försent till matchen, men då hade de som tar betalt för parkeringen stängt, så vi fick parkera gratis och sparade 20 dollar! haha
Var toppen! och så coolt att få se ett så pass känt lag spela! Philadelphia Eagles är riktigt stora här för er som inte vet vem dem är, och det är american football vi pratar om:P
Dem spelade mot Denver Broncos, och vi hade biljetter på rad 3! för 95 dollar/st!!! heeelt sjukt! det är typ 700 kr!
Men Julias värdpappa får tydligen biljetter dit ganska ofta, och han kan inte alltid gå så då fick hon biljetterna vilket jag är sjukt glad för:D
Jag fattade typ inget av spelet, men det var ändå kul att se! Och min värdpappa var riktigt avundsjuk, för han älskar sport och kollar alltid alla Eagles matcher på tv, så han sa att det var väldigt lyxigt att vi fick chans att gå dit då biljetterna är så pass dyra, och tydligen väldigt svåra att få tag på.

Vi gick ändå lite innan spelet var slut för det var svinkallt, och så ville vi inte hamna mitt i trafikkaoset, men vi körde ändå vilse trots gpsen, och körde typ 3 varv runt ghettot i philadelphia, riktigt läskigt, typ som på film! haha
Men tillslut hittade vi motorvägen hem och stannade sen på McKenzies för att äta lite. Börjar nästan bli stammisar där nu:P
Så kom nästan nyss hem från vår lilla tripp, och nu är jag riktigt trött så ska snart ta och sova.
Och imorgon är det måndag igen. Kan inte säga att jag är superexalterad precis, men veckorna går alltid så fort, och det händer ändå kul saker så!

Lite bilder från footballen




 


Mall, mcdonalds & movie

Igår kväll körde jag då till Mallet, och det var något av det värsta vädret någonsin. Det regnade så mycket så man knappt såg ut genom vindrutan och det var översvämningar överallt på gatorna så såfort man mötte en annan bil blev vindrutan dränkt av vatten som stänkte från dem. Riktigt läskigt att köra + att det var mörkt ute då..
Gick iallafall omkring en bra stund på mallet men var inte alls på shopping humör, så hör och häpna, men jag köpte inte någonting. Inte likt mig! speciellt inte när man nyss fått lön också.

Det enda jag köpte var ett meal från mcdonalds, haha, första amerikanske mcdonaldsmaten:P
Hon i kassa kollade väldigt konstigt på mig när jag sa att jag ville ha currysås till mina nuggets, hon bara what's that?! så det hade dem tydligen inte här. Fick bli nån konstig barbecuesås istället som verkligen inte passade till maten.
Har fortfarande inte riktigt anpassat mig till maten här borta och tiderna man äter och så. Är superhungrig emellanåt men sen när man väl ska äta mår jag så illa för det är så fett ibland så jag kan knappt äta nåt ändå.
Och ändå är min värdfamilj sund. Inget vitt bröd, grönsaker till allt, barnen dricker inte läsk osv, haha, ovanligt ja.

Iallafall så mötte jag upp Julia sen vid bion, och vi såg "Did you hear about the Morgans". Inte superbra och inte dålig. Hände inte så jättemycket liksom, men helt ok ändå. Men gud så många filmer som kommer till våren som jag vill se! Visade hur mkt som helst på reklamen och jättemånga verkar bra.
Visste inte hur man stängde av ljudet på min mobil, så jag lät den var på om det skulle vara en nödsituation och min värdfamilj behövde få tag i mig, tänkte att ingen ringer nog ändå.
Men istället ringde min mobil 2 ggr haha! Var min värdmamma som bara ville varna mig och att det var superdimmigt ute och väldigt svårt att köra, så gulligt av henne:)

Och det var det verkligen! Kunde inte se mer än 2-3 m framför bilen kanske, plus att det fortfarande regnade, dock inte lika mycket, men ändå.
Var som tur var inte så mycket trafik ute, så kunde köra i sin egen takt. Men jag kom hem iallafall! var svårt att se vägen in till vår cirkel, inte förrän precis när jag skulle svänga såg jag skylten.
Men under de här 2½ veckorna hos familjen har jag för första gången; kört själv, haha. (hade ju bara haft mitt körkort ca.3 månader innan jag kom hit så), kört i mörker, kört i snö och is, kört i värsta ösregn och kört i dimma. Inte så dåligt tycker jag!
Gillade verkligen inte att köra här första gången jag gjorde det, men blir mer och mer bekväm för varje gång, så snart kanske jag vågar ge mig ut på längre turer.

Nu ska jag snart gå ner, ska jobba 3 timmar idag medans pappan och äldsta sonen går på bio.
Sen ska jag kanske träffa Julia & en annan tjej Laura!

Lördag

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Sov till halv 9 sen gick jag ner och åt frukost med familjen.
Sen har jag mest tillbringat dagen på mitt rum med att lata mig framför datorn, men städade även min garderob, för där är redan kaos efter 2 veckor, haha.
Sen följde jag med min värdmamma till mataffären och handlade lite. Och nu är familjen iväg på middag hos nån moster eller nåt, men jag hade inte lust att följa med.
Och väl skönt för dem också att inte ha med mig överallt hela tiden, haha.
Så nu tänkte jag snart köra till exton mall och se om där finns nån bra reashopping nu efter jul, och sen ska jag nog möta upp julia, så ska vi eventuellt på bio senare ikväll. Ingen aning om vilken film dock, men vi får väl se!

Gonatt alla där hemma och god kväll till alla i amerikat!

Julafton och juldagen!

Gårdagen var faktiskt bättre än förväntat. Jobbade ju från 7.30-14.00 ca. Fast pappan kom hem lite tidigare, och sen mamman precis efter, så då lekte barnen lite själv medan vi slog in de sista julklapparna.
Sen vid halv 4 körde vi till mormorn och morfarns hus för att fira. Var ca 25 pers där, så full rulle hela kvällen!
Det var lugnt sagt kaos! Blev lite mycket till slut så var riktigt trött när vi väl kom hem, men det var definitivt en upplevelse!
Åt nån god stek som morfarn hade gjort, och potatisgratäng. Sen till efterrätt var det nån konstig men god cheescake/glasstårta med godis och körsbär i, haha. och sen buffébordet med cookies, krans och massa annat.
Efter maten skulle alla öppna sina paket, och det var där kaoset började.
Jag är van vid att man turas om att öppna ett paket i taget och alla andra tittar på, men här delades paketen ut på löpande band och på 2 sekunder fylldes rummet med omslagspapper, kartonger och leksaker och det blev rena hönshuset där inne. haha.
Sen vid 10 eller nåt körde vi hem, och jag somnade hur fort som helst. Familjen sa att dem skulle sova så länge dem kunde nu i morse, men vid 7-tiden hörde jag röster där nere. Som tur var kunde jag somna om, men vid lite över 8 hördes massa störiga ljud och skrik nereifrån så bestämde mig för att gå ner och se vad som hände.

Där nere väntade samma kaos som igår, eller kanske inte riktigt samma, men nåt liknande:P
Omslagspapper överallt, och alla presenterna under granen var utdelade och julstrumporna som hängde ovanför den öppna spisen låg slängda överallt.
Alltså så öppnar dem alla paket från morföräldrarna och andra släktingar igår, och nu på juldagsmorgonen fick de öppna presenterna från föräldrarna och från tomten ...

Sen vid 12-tiden kom pappans bror och hans familj + deras mamma, över hit på brunch.
Och de stannade säkert till 4 eller nåt, och sen var det meningen att morföräldrarna och typ alla som var med och firade igår, skulle komma hit på middag idag, men alla var så trötta från igår osv, så det blev inställt, istället åt vi nån stek idag igen och ris med mandel eller va det var, och sen har vi bara tatt det lugnt och lekt med alla hundra presenter barnen fått.

Är helt slut i huvudet efter dem här dagarna, haha. Men även om jag längtat hem en del nu under julen och efter den svenska julmaten blev det ändå en bra jul och även jag fick massa julklappar! Både av min värdmammas systrar och mamma, och sen idag en massa av mina värdföräldrar.

Här kommer lite bilder från dagarna:)


        
Först mina presenter till mig själv som jag köpte på Target:p
Sen alla, eller de flesta presenterna under granen hos morföräldrarna.
Och presenterna jag fick av mormorn och systrarna:)

     
Presenterna var en julig pyjamas och massa saker från Victorias Secret, typ bodylotion, duschcreme, bodysplash, handkräm och massa annat!
Och sista bilden är alla sakerna jag fick av min värdfamilj idag:)
En rosa fleecetröja som jag bara älskar! fina ramar, massa strumpor, anteckningssaker och pennor, vantar, slippers, en bok av äldsta killen osv.


Nu är det filmdags nere i familjerummet, om jag orkar hålla mig vaken !


GOD JUL!!!

Idag är det julafton! vilket det inte alls känns som tyvärr.. pratade nyss med mamma på skype, haha hade ställt klockan på 6 nu för att hinna med de innan jag börjar jobba:P
Men jobbar fram till 2 ca, sen kommer föräldrarna hem och då kör vi till morföräldrarnas hus direkt, sen blir det "julmiddag" och så där.
Och imorgon kommer först pappans släkt hit på brunch, sen mammans släkt hit på kvällen.
Så full rulle nu i ett par dagar!

Träffade iallafall ´julia och maggi igår på mckenzie och käkade pizza, och då hade jag fortfarande inte köpt julklapp till mina värdföräldrar, haha, så typ 22.15 körde vi till en mataffär tvärs över från mckenzie, så handlade jag en påse pretzel som de älskar, swedish fish mest för skojs skull, och lite choklad. sen ska jag skriva ett kort till dem att dem kan gå ut en kväll så passar jag barnen gratis.. Är ju det minsta jag kan göra eftersom jag inte har nån ordentlig present:P

Men nu måste jag upp och fixa mig, börjar om 25 minuter och har ingen aning om vad jag ska ha på mig ikväll heller!
Sen har jag inte hunnit slå in några paket heller än.. haha, vadå sista minuten med allt..

Ha en super jul alla där hemma, och alla här såklart. Saknar den svenska julmaten och allt därtill så otroligt mycket, önskar jag kunde zappa hem mig bara för idag för att sitta i soffan och se kalle och få öppna paket under vår gran..
Men, detta är en upplevelse också, och det ska bli kul att se hur det går till här!


Så god jul allihopa:D


Oj vilken bra dag!

Idag har varit en av de bästa dagarna skulle jag nog vilja säga! Eller alla dagar är mer eller mindre bra på sitt sätt, men just idag är jag superglad:D
Dagen idag gick snabbt och vi hade ändå kul och alla uppförde sig och var snälla! Sen typ en timme efter jag slutat och min värdmamma kommit hem, tog jag bilen och körde till Target.
Och yeey! jag klarade det! haha. Gud vad nervös jag var. Folk kör faktiskt hur som helst här, och hur många som helst hade parkerat ut med landsvägarna här som det typ är utan parkeringsljus eller nåt, så man såg knappt dem. Och här finns ju inga gatulyktor heller..

Iallafall så kom jag fram utan några felkörningar! Hade dock gps:en på, men jag kunde ändå vägen. Hemvägen är mycket svårare för allt är så förvirrande på det hållet, och gps:en ville inte funka då. Har en knapp där jag bara trycker Go home, så visar den vägen till mitt hus, men det funkade inte.
Så chansande mig fram lite, och jag hittade vägen hem direkt:D Eller jag höll på att fortsätta rakt fram när jag skulle till vänster, och insåg det typ 15 meter innan ljusen, så råkade korsa 2 heldragna linjer och lite så för att komma i rätt fil... haha, men så gör alla andra här också så ingen reagerade:P

Fick iallafall med mig lite saker hem från Target, och biilligt!!:D köpte bla en morgonrock 70 kr, pyjamasbyxor 50 kr, hårfön 70 kr, lite underkläder, usb-minne, chips, scrapbookingsaker, en ram, lite hygienartiklar, och TREsemme shampoo. Vet inte vad det kostar hemma, men här kostade det 5 dollar = 35 kr. Och det var för en 1liters flaska, så den lär ju räcka ett tag..

Sen fick jag ett stort grönt XL kuvert idag från sveeerige!! av mamma! åh jag älskar att få post:D
Fick bla en hänt bild tidning, mitt älskade gottelisa godis, mina extratuggummi, mörkt marabou choklad, en vovve med örhängen och halsband runt halsen, precis som tradition varje år:D och ja, massa mer!
Blev superglad iallafall! Kul att få lite svenska saker och godis behövs i de här tiderna!


Nu orkar jag inte tänka mer! Ska äntligen bjuda på några bilder iallafall! men fler får komma imorgon eller nåt när jag har mer energi!


         

Jeansen och klänningen från forever 21 som jag köpte här om dagen. Klänningen ser dock lite konstig ut här kanske för att jag hängt den konstigt på galjen för den inte skulle ramla ner.. haha.

      

Gjorde pepparkakshus i förrgår, var en miniby så fick göra vars ett hus:) och så vår julgran!


Måndag igen

Kan inte fatta att det är måndag igen. Tider bara flyger fram här. Och idag är det exakt 2 veckor sedan jag kom till usa, och jag har varit hos familjen i 11 dagar. Dagarna här går så sjukt fort, men ändå känns det som om det var flera månader sedan jag var hemma och som att jag har varit här i evigheter.

Måndagarna är iallafall dem jobbigaste dagarna tycker jag. Början av veckan, långt till helgen, barnen är på dåligt morgonhumör för att de har varit uppe för länge kvällen innan, osv.
Men dagen gick ändå fort och nu är det bara 2 dagar tills julafton! Även om vi inte kommer fira den som hemma precis.. Men det blir iallafall långhelg vilket blir mysigt:)
Var så sjukt trött idag när jag slutade så orkade inte göra något. Gick upp på mitt rum och tänkte kolla på one tree hill och gossip girl som går på rad här på måndagskvällar. Men det visade sig att jag redan sett dem avsnitten! så jag antar att det är säsongsuppehåll och att de kanske kör repriser nu över julen eller nåt.. eller ligger dem typ 5 avsnitt efter oss.. men det låter också konstigt. Det är ju här programmen kommer ifrån liksom..

Imorgon tänkte jag nog försöka köra till Target efter jag slutat iallafall. Måste fortfarande köpa nån julklapp till mina hostparents.. men vad ska jag köpa?! hjääääälp!!
Till mamman kan man alltid komma på nåt, men till pappan?! Lättare att köpa en gemensam present kanske.. men vad skulle det vara? Har ju bara kännt dem i knappt 2 veckor!

Sen på onsdag ska jag kanske träffa de två au pairerna igen från österrike som jag träffade förra veckan, får se hur det blir! Alla har så mycket att göra nu kring julen så, blir väl bättre med tid i januari förhoppningsvis!

Nu ska jag äntligen soova!
Och imorgon ska jag försöka lägga in lite bilder från de senaste dagarna. Glömmer det varje kväll nu har jag märkt..

nightynight!

Shoppingtur

Igår skulle jag ju jobba några timmar eftersom jag var ledig både fredag och lördag, men eftersom pappan också är hemma på söndagar blev det mest att vi alla var i familjerummet tillsammans och lekte lite med barnen, så det var inte så ansträngande precis:)
Sen var det meningen att vi skulle hitta på nåt och ta bilen nånstans mitt på dagen, men det är så svårt och planera beroende på hur trötta barnen är den dagen, och igår ville dem inte ut alls, så det blev en tidig nap, och sen lunch, vilket gjorde att det inte blev lönt att åka nånstans runt lunchtid..

Istället bestämde dem att de skulle köra hem till mormorn och morfarn såfort barnen vaknat från sin nap och ätit lunch. Men pappan sa att det inte skulle va så roligt där för mig, så nog roligare om jag stannade hemma.
Men jag kände att jag behövde komma ut ur huset lite för har inte gjort nåt speciellt nu för mig själv under mina lediga dagar, så jag frågade om de kunde släppa av mig vid exton square mall påvägen, men pappan tyckte synd att jag skulle behöva sitta och vänta på att de skulle bli klara, så han ringde min värdmamma istället, så under hennes lunch körde hon hem omn och hämtade upp mig, och släppte av mig vid shoppingcentret, som ligger precis vid hennes jobb.
Så sen fick jag nästan 3 timmar på mig att gå och shoppa lite, och sen plockade hon upp mig påvägen hem från jobb.
Hittade inte så jättemkt, mest för att det är sista minuten panik julshopping för många här så köerna var superlånga överallt, och trångt i alla affärer. Men jag köpte iallafall en svart klänning, ett par blåjeans, och ett par svarta jeans - allt för BARA 50 dollar! woho:D Jag är nöjd!
50 dollar är typ 350 kr! och att få 3 klädesplagg för den summan är ganska bra! Hemma hade man ju knappt fått ett par jeans.. haha.

Efter min shoppingtur bestämde värdmamman och jag oss för att vi ändå också skulle köra till mormorn, så sagt och gjort. Där åt vi god lasagne, och jag umgicks med mammans syster, hon som jag åkte skridsko med förra veckan. Så vi spelade lite wii och så:)
Sen vid 21-tiden fick jag köra hem i mörker, på motorvägen, med snö och black ice. hoho. Läskigt var det! Men nu har jag iallafall övat och det gick bra! Så mamman sa att jag kan ta bilen vilken kväll som helst nu i veckan om jag behöver köra nånstans:)

Oj, nu måste jag ta på mig och göra mig iordning, börjar om en kvart!


snö, snö, snö

Folk hade rätt. Man kan nog lita på väderprognoserna här. Jag vaknade inatt vid 3-tiden och kollade ut, - ingen snö, hähä tänkte jag, ni hade feel!
Men när jag vaknade igen vid 9 imorse var det helt vitt ute. Och sen dess har det snöat nonstop.
Det är kanske lite mer än 2 dm ute redan nu, och dem säger att den värsta tiden blir nu snart vid 3 tills 9 ikväll, och att det ska börja blåsa mer och bli en riktig snöstorm.

Tog iallafall på mig ordentligt ute och gick ett varv runt vår circle.. Bor ju på en circle kan man säga.. det är en del av adressen, och husen ligger liksom efter varandra i en cirkel som är cirka 1,5 km lång.
Skön promenad iallafall, och fick låna värdmammans snöboots för hon lät inte mig gå ut i mina för hon tyckte dem såg för små och kalla ut, haha.
Har mest suttit i bilen varje dag sen jag kom hit, så kändes skönt att promenera lite, och behöver verkligen lära mig området bättre. Alla vägar och stora hus ser lika dana ut, allt är så förvirrande.
Den enda vägen jag lärt mig är ju att hitta till Exton mall, Target, och jag tror jag hittar till wawa nu! Och det är ju ändå dem viktigaste ställena att hitta till så;)



Wawa som har världens godaste varma vaniljdryck som jag fortfarande inte
lärt mig vad den egentligen heter, haha.
Kolla snubben i bakgrunden som är utklädd som en munk.
Dunkin' Donuts ligger precis där så antar att det är dem han gör reklam för,
men vilket skitjobb! haha


snööö. Det är mitt hus man ser långt där borta bakom träden!
Jaa jag bor som sagt i skogen..


hahah, påpälsad och ute på promenad i snöblåsten:D


'utsikten' från mitt rum som ligger på 3e våningen.


snöstorm

Blev nyss väckt av värdmamman och äldsta killen nere i familjerummet där vi kollade på ice age 3. Var så sjukt trött så somnade nog efter halva filmen, haha.
Vi åkte aldrig och hyrde film, utan såg on demand. Istället körde vi till Target för att handla termobyxor och kängor till barnen.
Folk är som galna här idag, bara för de har sagt på vädert att det ska bli snöstorm inatt, och att vi ska få 8-12 inches snö tills imorgon.
Vilket betydde att halva stadens befolkning var ute i stan samtidigt som oss, alla kängorna på Target var slut, det var långa köer till bensinstationerna, mataffärerna var fulla med folk som skulle bunkra upp med ägg, bröd, mjölk och smör, och dem sa till och med på radion att man skulle passa på att handla hem så man hade gott om mat för man vet inte hur helgen kommer se ut.
Här litar man tydligen till hundra procent på väderprognosen, och alla pratar om det och har reservplaner på hur man ska ta sig till jobbet om snön ligger kvar.
haha, så får väl se om det blir nån snö här:P än sålänge har det inte börjat snöa här iallafall, men det kommer kanske under natten.
Hörde iallafall att de börjat snöa ute vid kusten vid Washington DC och runt där, så det drar väl sig hitåt.

Nä nu ska jag krypa ner i min säng och njuta av att jag har sovmorgon imorgon igen:D

Gonatt usa & godmorgon Sverige!

Första lönen!

yeey! Idag fick jag min första lön:D är egentligen 195.75 dollar eller nåt men jag fick 200! wohoo:P
Idag följde jag även med min värdmamma och de två yngsta barnen på julfest på mammans jobb, där vi åt väldigt yummy mat! Hade allt möjligt gott!
Men festen var mitt i barnens naptime så det blev lite gnäll, men jag är ju ledig idag, följde bara med för jag ville komma ut lite, så var inte ansvarig över barnen egentligen så.

Så kom hem för lite mer än en timme sen kanske, men mamman åkte direkt till killens skola för där hände visst nåt, så hemma själv med tjejen nu men hon sover som en stock. Så sa att det var ok för jag ska ju ändå bara vara hemma nu, så då kunde hon lika bra stanna hemma med mig och sova ut.

Men snart kommer nog resten av familjen hem igen, och då skulle eventuellt jag och värdmamman köra och hyra en film och köpa popcorn och massa godis, sen lägga barnen tidigt idag och ha en filmkväll:P haha
Men man vet aldrig hur det blir, svårt att planera när man har så små barn!
Men förhoppningsvis blir det en mysig kväll:)

Kvällen igår blev iallafall bra! Blev ju upphämtad av två andra au pairer, Julia och Magdalena, var lite orolig att de inte skulle hitta hit, men det gick bra med gps:en:P
Var tyvärr inte så mycket öppet, så vi skulle till starbucks, men de skulle precis stänga, så hann bara in genom dörrarna, men nu kan jag iallafall säga att jag varit på ett starbucks här:P haha
Men tillslut hittade vi ett diner som fortfarande var öppet så satte oss där och pratade och åt glass.
Tjejerna var verkligen supertrevliga och dem var så lätta att prata med, så kändes skönt att komma ut lite och få prata av sig med andra au pairer.
Båda är från Österrike förresten, så deras engelska var väldigt bra, vilket underlättar nåt otroligt, för mycket roligare och lättare att prata när alla förstår varandra, haha.

Så imorgon jobbar båda två, men de hade nog tid över vid lunchtid, så då ska vi kanske ta en tur till nåt mall så jag kan handla resten av julklapparna och kanske äntligen shoppa lite till mig själv!:)



Jobbigaste dagen hittills

Idag är jag supermegaduper trött. Men ikväll vid 21-tiden kommer 2 andra au pairer och hämtar upp mig så vi kan hitta på nåt. Ska bli skönt att komma ut från huset lite!
För idag har det varit skrikardagen. Ingen har varit på bra humör och min förkylning har varit värst idag också lite huvudvärk på toppen av det hela.
Lillkillen har sagt nej till allt och skrikit lite, men annars är han ganska lugn. Idag var det tjej som grät och skrek för allt, och hon ville absolut inte ta en nap.
Men lillkillen bara sätter man i hans säng, säger goodnight, så säger han "nightnight" och lägger sig ner och sover. haha, så söt!
Men tillslut fick jag båda att somna, så de sov i typ 2½ timme så jag fick en liten paus.
Kände mig helt färdig vid den tiden och nästan redo att ta mina väskor och sticka, haha.
Men så är det här, upp och ner som en bergodalbana. Jag saknar alla där hemma, mitt rum, hela lägenheten, min säng, svensk mat, våra public transportations (glömt vad det heter på svenska, haha), och ja, allt annat bekant hemma.
Men jag trivs bra här, tar bara lite tid att komma in i rutinerna och så, men när jag väl börjar ta bilen själv blir det nog bättre. Vet ju att saker är likadant hemma som för en vecka sen, och jag hade inte så mkt att göra hemma precis.. men här får jag chansen att uppleva nåt helt annat. Så jag kan nog stå ut tror jag!

Saker blev iallafall bättre nu på eftermiddagen och mamman kom hem lite tidigare så fick sluta en timme tidigare vilket jag verkligen behövde!

Så nu ska jag kila ner och se om maten snart är klar. Är riktigt hungrig så vill inte missa middagen!


Glömde bilderna..

Glömde lägga in bilderna i förra inlägget så här kommer några!



Mina inköp under första veckan:P haha
Eller au pair t-shirten fick vi på orienteringen...


Resterna av min pasta på Mc Kenzie, haha. fast det var kniven jag ville fota för den vägde hur mkt som helst och var gigantisk!! ser dock inte ut så här men..


Ett av alla överdekorerade hus här.. mee like!:)


Mr Sippi på min säng:) han är stoor!


"the best ever"

yeeey! det var vad mitt 3-åriga värdbarn sa om maten jag lagade idag. haha. Dock tyckte jag själv inte alls de va så gott. Kycklingen blev lite seg eftersom det tog sån tid att få alla att sätta sig vid bordet, och sen åt vi brunt ris, och jag är verkligen inte en fullkornsmänniska. tänk att hamna i en sund familj i usa... haha.
Men båda de två äldsta tog två portioner och sa att det var gott så det känns ju bra eftersom det var första gången jag lagade mat här. Kommer väl in i de också snart antar jag.

Annars har dagen gått ganska fort. Jag och barnen var ute lite, sen badade jag dem, vi lekte lite med play dough och så.
Och just nu sitter jag i mitt rum med mr sippy i knäet. haha den "lilla" katten, som inte lämnar mig ifred nånstans.
Spinner så högt så jag inte hör vad jag tänker.
Och så är jag superföryld nu så tror inte Airborne funkar faktiskt..

Imorgon ska jag kanske träffa 2 andra au pairer senare på kvällen när jag slutat, får se hur det blir för dem kunde inte förrän vid 21-tiden och jag har curfew vid 23 på vardagar när jag ska jobba dagen efter..
Gör inte så mkt egentligen för är ändå trött långt innan, haha, men hade varit kul att komma ut lite igen, så hoppas dem kan hämta upp mig ändå.
Sen på fredag skulle jag och min värdmamma nog öva lite mer på bilkörningen här så jag känner mig bekväm med att ta bilen själv.
Kommer bli mycket lättar då. Både att möta upp andra au pairer, komma ifrån huset lite och köra till mallet eller nåt annat..

Nu ska jag nog gå ner och ta some ben&jerrys och se om jag kan hitta nåt bra på tv:D

see yaa!

Lång dag!

okej, here we go. är supertrött som alltid nuförtiden, så får bli ett snabbt inlägg.
Skulle lägga in bilderna från kameran, men nu är klockan kvart över 11 igen och känns som jag bara hinner lägga mig ner och blunda varje kväll sen är det dags att gå upp igen.

Idag var jag iallafall själv med barnen från 8-17.30. Gick riktigt bra, de är så himla söta och snälla båda två. Den äldsta också! men han är i skolan hela dagen så träffar inte honom lika mycket.
Ingen grät iallafall och alla åt och sov som de skulle, haha, så känns bra. Fick till och med båda att ta nap samtidigt idag så jag fick en liten paus också. Eller jag körde två maskiner med barnens kläder då och passade på att mysa lite med katten.

Sen vid 4 tiden kom en tysk au pair, Dana över hit och höll mig och barnen sällskap tills jag slutade, och då körde vi till ett mall här i närheten och gick och tittade lite. Köpte ett pussel i julklapp till minstingen med "matbitar" eftersom han är helt galen i mat! haha. Måste hitta tid till att köpa nåt till resten av familjen också..
Sen åt vi på Mc Kenzie, pasta och nån riktigt stark tomatsås, och sen körde vi till en annan tysk au pair som också heter Jennifer.
Var där en stund, men vi var så trötta båda två så körde hem ganska fort igen. Och när jag kom hem var ingen hemma för de var på middag nånstans tror jag..

Aja, det var min dag det! Har inget speciellt planerat till imorgon mer än jobbet 7.30-17.30 som vanligt. Så får väl se vad som händer!

Heelt slut!!

Herregud så trött jag är alltså. Blev en lite längre dag än jag trodde. Var själv med barnen från 10-halv 6 istället för 3 timmar som jag trodde. Så idag har vi varit ute och gått lite, gungat i trädgården och sen gick vi in och gjorde lite allt möjligt.
Lillkillen ville inte ta sin nap vid 11 som han egentligen brukar, så istället åt vi lunch lite tidigare, eller lunch och lunch - här äter man peanutbutter jelly sandwich eller peanutbutter honey sandwich. haha. Det sistnämda är faktiskt riktigt gott, men det första vill jag inte ens försöka mig på.
Efter lunch fick jag äntligen killen att somna för han var så sjukt trött. Så mellan 1-3 sov han och då pysslade jag och tjejen lite. Målade magneter, gjorde en prinsesstiara av färglada papper och klistrade på lite saker, och ritade lite.
Sen när jag väckte lillkillen vid 3-tiden la vi pussel och åt lite snacks. Och sen kom stora killen hem vid 4 tiden.
Då fick de minsta kolla lite på tv, (med tillstånd av mamman som alltid låter dem se på tv vid den tiden!), medan den äldsta gjorde sina läxor.
Sen halv 6 kom pappan äntligen hem så då åt vi lite rester och sen städade jag undan lite när han gick ner för att sätta på brasan.
Så nu sitter jag på mitt rum helt utmattad och trycker i mig en påse bilar som jag hittade i en av mina lådor, haha.
Hör hur barnen skriker där nere och springer runt, så skönt att få lite tid för sig själv.
Och min förkylning blir bara värre och värre så..
Men imorgon är en ny dag, så får se till att samla nya krafter tills dess:P


Stamford mall som vi gick till under orienteringen.


Utsikt från Top of the rock


På orienteringskursen. Vi var 76 st "vanliga" au pairer i vår sal och typ 20 educare i rummet intill.

Har fler bilder på min kamera men den är nere i min jacka just nu, så fler bilder kommer under veckan:)


Regnig dag

Idag har det ösregnat hela dagen. Började först imorse när jag vaknade, och har regnat hela dagen sen dess.
Tog det lugnt hela morgonen och åt riktiga amerikanska pannkakor till frukost. Dem var typ 2 cm tjocka! haha
och de äter bara nån konstigsmakande sirap på, urk. Så jag åt dem naturella bara, fast ska nog ta lite florsocker nästa gång, kan nog va gott!
Sen satt vi i vardagsrummet hela förmiddagen och pyntade klart granen och lite så.
Vid lunchtid gick jag upp på mitt rum och skypade med mammi en timme:) så härligt att få prata med henne och att få prata lite svenska!! Man blir helt utmattad av att behöva tänka på engelska hela tiden och koncentrera sig på vad alla säger och tänka ut hur man ska svara eller uttrycka sig, haha.

Sen vid 3-tiden körde jag och min värdmamma till Target. wiie! Gud, jag bara älskar Target! Dem har allt man behöver och lite till:P haha. Inte supermycket kläder som är så jättefina till folk i min ålder, men riktigt fina barnkläder, och många och billiga skor och så fina handväskor!  Och heminredning! Ska nog köpa lite ramar nästa gång jag kommer dit så jag kan sätta upp lite foton på mitt rum:)
Idag köpte jag iallafall en plattång där för bara 13 dollar = typ 90 kr! till och med kassörskan sa att hon tyckte det var för billigt, haha.
Efteråt var det meningen att vi skulle köra till en annan affär där de säljer massa pyssel och saker till scrapbooking och så, men min värdmamma var tvungen att springa inom sitt jobb snabbt som ligger typ 200 m från target, för hon är chef på ålderdomshemmet där hon jobbar och tydligen hade massa folk blivit sjuka så hon behövde hitta ersättare till kvällsskiften.
Så klockan blev så pass mycket så vi körde hem efter det, och då stod maten på bordet, så det blev kyckling idag.
Sen nu på kvällen har jag bara tatt det lugnt, ätit lite av min ben&jerry chocolate fudge brownie som min värdmamma köpte till mig och kollat lite på film nere i familjerummet med barnen.

Och nu har jag suttit den senaste timmen och försökt bläddra igenom alla tv-kanalerna jag har. Finns typ 400 eller nåt, så inte så lätt att bestämma sig, haha.
Och såg på ABCs hemsida att det var Desperate Housewives idag, men jag hittade aldrig kanalen:( så får fråga min värdpappa imorgon för han vet nog var den finns..

Nu ska jag äntligen gå och lägga mig och hoppas att jag mår bättre imorgon, för har inte alls kännt mig bra nu på kvällen. Fast fick mirakelkuren Airborne av min värdmamma som tydligen ska bygga upp ens immunsystem, så får väl se om det funkar..
Imorgon ska jag vara själv med barnen för första gången, men värdmamman skulle nog vara hemma halva dagen, så förhoppningsvis blir det bara mellan 3-6, så skönt att det inte blir så länge första gången!

Familjemiddag & Ice skating

Dagen blev inte riktigt som planerat igår, men den blev ändå bra:)
Efter våffelfrukosten satt jag och min värdmamma nog kvar i köket till säkert ett på eftermiddagen och pratade och gick igenom au pair handbook och fyllde i lite saker där som kan vara bra för mig att veta.
Minstingen var riktigt trött och tog en nap i säkert 3 timmar, haha.
Och sen vid halv 4 tiden kom pappan och de två äldsta hem med julgranen som de hade vatt iväg och köpt, och runt 4 kom mormorn och morfarn, och värdmammans systersdotter tror jag det var.
Så då började julgranspyntningen och alla sprang omkring och drog i ljusen och pyntet, så jag tror faktiskt aldrig den blev helt färdig igår..

Mormorn och morfarn var jättetrevliga iallafall, och ja hela famijen är så sjukt roliga och avslappnade!
Mormorn tyckte inte jag skulle behöva sitta fast med "gamlingarna" hela kvällen så hon ringde en av min värdmammas systrar som är lika gammal som mig, så hon kom över och åt med oss och sen körde vi till Oaks och åkte skridskor med 3 av hennes kompisar. Gps:en ville inte riktigt som vi så vi åkte lite vilse, men tillslut kom vi fram iallafall:P
Shit vad svårt det var säger jag bara! Jag var riktigt duktig på det förr men nu åkte jag riktigt långsamt och tappade balansen hela tiden.
Efter en timme kanske när vi var helt slut, körde vi över parkeringen och gick och åt på Max and Erma's, och guud vad mycket mat dem beställde in asså! haha
Det var en riktig typiskt amerikanskt restaurang där man satt i ett sånt bås, och killarna tog cheese fries, nån pastarätt, chickenfingers och fries, och jag och Liz tog nudelsoppa, och sen fick man deras berömda chocolate chip cookies efteråt, höll på spy när vi skulle köra hem så mätt jag var, haha.
Hennes vänner var riktigt trevliga iallafall och frågade såklart massa saker om sverige och vad som var sant om svenskar och inte, och dem pratade så sjukt fort och använde så mkt slang, så var faktiskt riktigt svårt att förstå dem emellanåt. Sen tyckte dem jag pratade för artigt och att jag skulle ryta till och låta som en riktig amerikan istället, haha.
Så när vi kom hem vid lite i midnatt satt min värdpappa och systerdottern kvar i köket och väntade på oss och undrade om vi hade haft kul, haha så sött!

Tyckte så synd om min värdmamma igår förresten, för när hon bjöd in familjen till middagen sa hon att hon skulle laga sin kända gryta, och var helt uppspelt över den och sa till mig att allaa älskar den och alltid vill ha den.
Sen slutade det med att hon glömde lägga i vissa ingredienser, den skulle ta 2 timmar men vi fick vänta i nästan 3, och den var så sjuk stark så den gick knappt och äta! haha
Den äldsta killen börja gråta och sa att det var den värsta middagen någonsin och att hans läppar brändes sönder, och mormorn viskade till mig att hon skulle ge oss pengar så vi kunde köpa en pizza på vägen! haha var så sjukt kul!
Slutade med att alla bara skrattade åt det, tog sitt cornbread och mosade i såsen och hällde i lite mjölk för att späda ut det. haha.

Så ja, en riktigt bra dag igår, och idag vet jag inte riktigt vad som händer, det regnar ute just nu iallafall:(
Ska nog gå ner nu iallafall och se om nån har vaknat än..
Själv vaknade jag halv 8 med huvudvärk, stopp i näsan och helt tjock i halsen, så hoppas verkligen inte att jag redan håller på att bli sjuk..

Bildeeer!!

Nu kommer äntligen lite bilder från min första vecka i USA:D
Glöm inte att läsa inlägget före detta, tog texten i ett inlägg och fotona i ett:P



Lunch på hotellet i Stamford:)


Jag vid den kända granen vid Rockefeller Center!


Vårt hotellrum. Städerskan bytte lakan varje dag, så man skulle byta säng så man fick sova i den "lilla" en natt var! haha


Jag på Top of the Rock. Det var storslaget!! Tänk att se ut över hela Manhattan by night i alla riktningar:D


Skridskobanan vid Rockefeller center!


Radio City Music Hall!


Jag på TIMES SQUARE!!:D







SÅ! Hoppas ni är lite nöjda iallafall:D Ska försöka hinna ladda upp lite fler bilder imorgon, och lägga in de bilder jag tog med mobilen också! Men nu ska jag gå och lägga mig för jag är döödstrött!!


Hos familjen!!

Gud asså jag har så mycket att skriva, så förlåt om det blir låångt och väldigt flummigt!!
Skrev ett superlångt inlägg igår på lunchrasten från hotellet, men självklart försvann det och sidan kunde inte visas..
MEN, dagen igår gick iallafall väldigt fort! Pratade mest om avresan och hur det skulle gå till, och lite om disiplin och så.
Kom på att jag avbröt mig själv i förra inlägget också och bara slutade berätta efter times square! haha
Efter vi hade varit där åkte vi iallafall runt på manhattan lite och såg chinatown, little italy, huset där Heath Ledger bodde och dog, Trinity Church, St Patricks Cathedral, NY public library och såå mycket mer!
Vår giude Mike var superbra och pekade åt alla håll och kanter under guidningen i bussen så huvudet flög fram och tillbaks hela kvällen.
Sen körde vi till Battery Park och kollade på frihetsgudinnan på vääldigt långt avstånd, och eftersom det var mörkt ute ser man absolut ingenting på fotona heller, haha.
Och efter det åkte vi och fick se Ground Zero, och efterdet genom downtown igen förbi central park och 5th avenue tillbaks mot hotellet, och jag minns inget från det att vi körde ut ur stan för då somnade alla direkt. haha

Och nu till idag! och igår..
Är äntligen hos värdfamiljen nu, och kan bara säga en sak hittills; jag stortrivs!! Dem är så himla snälla och roliga! Exakt in humor och helt avslappnade! Barnen är såå söta, och deras katt också:)
Var så nervös när de hämtade mig men det gick riktigt bra och jag fick en snabb guidning från bilen av Philadelphia. Väl hemma satt jag och värdmamman och drack te resten av kvällen och babblade, haha.
Och idag var jag, min värdmamma och de två minsta barnen på King of Prussia, ett av de största shoppingmallen på östkusten! Guud det var SÅ stort! kommer ta typ en vecka att gå igenom hela, så får ringa nån annan au pair snart så vi kan gå dit och shoppa:P
Sen på eftermiddagen fick JAG köra till mataffären men värdmamman:D Var inte så läskigt som jag trodde, bara annorlunda och lite förvirrande, och sen har de ju en minivan, så ja, liite störra än vad jag är van vid! Men det gick bra iallafall! Måste bara öva på parkera:p
Hon köpte massa coca till mig och ben&jerrys haha, så jag kan inte klaga;)
Sen nu på eftermiddagen gavjag dem mina presenter och dem blev superglada allihop och älskade det svenska lösgodiset:P Sen spelade jag och den äldsta killen wii:D
Dagen har verkligen gått fort men har hunnit med väldigt mycket!
Imorgon ska vi nog till ett mindre mall som ligger lite närmre, och köpa en plattång till mig, och sen skulle vi åka och köpa julgran och klä den på kvällen, så ska bli kul:)

Ska göra ett försök att ladda upp lite bilder från NYC nu också, så förhoppningsvis är de uppe snart!


The New York City Tour

Klockan är kvart  över 1 på natten här, och på datorn ser jag att den är kvart över 7 på morgonen hemma, men jag måste bara skriva lite snabbt ändå fast jag är sjukt trött.

Jag är kär. Jag kan säga att NYC levde upp till mina drömmar. Jag hade kunnat stå kvar på Times Square och stirra hela natten om vi inte hade haft en tid att passa. Det måste vara en av de bästa platserna på jorden!!
Jag ska lätt tillbaka dit snaaart!!
ALLA borde ta denna turen som har chans. Vi fick baguette och dricka på bussen, sen tog det ca 45 min att köra in. Vi blev avsläppta runt hörnan av Times Square bara för att spara det bästa en stund, så promenerade vi till Rockefeller Center.
Påväg dit gick vi förbi Radio City Music Hall, och hur mycket annat som helst. Det blev typ kaos i hjärnan och man ville fota allt, alla var som galna, haha.
Sen fick vi 1 timme och 20 min på oss att åka upp till Top of the Rock uppe i Rockefeller Center där man hade en helt fantastisk utsikt över hela staden och man kunde gå runt på taket och se åt alla riktningar.
Dock gillar inte min kamera att fota så mycket i mörker, så blev inte så jättebra bilder, men Charlotte och Madde tog också massa bilder, så kan få av dem sen iallafall:)

Efter besöket där strövade vi omkring lite i närheten och kollade på den kända julgranen nedanför Rockefeller Center, och isbanan som inte var så stor som jag trodde, men väldigt fin!
Vi promenerade sen tillbaks till Times Square och fick en halvtimme på oss att shoppa souvenirer och fota.
Vet inte hur många bilder jag tog, jag bara fotade och fotade och fotade, var så rädd att missa nåt! haha

Sen gick vi in i en gigantisk souvenirshop på Times Square där jag handlade en rosa hoodtröja med I Love NY:D
Och lite fina småbilder där det står på baksidan vad det är, som var på typ fotopapper och en kylskåpsmagnet med Times Square på eftersom jag börjat samla på dem:)

Sen gick vi tillbaks mot bussen och påvägen handlade jag 5 st I love NY t-shirts för 11 dollar, och 5 vykort för 1 dollar, så ska försöka skicka iväg kort såfort jag hinner!

Det var iallafall en perfekt kväll!! Kan inte fatta att jag är här och att jag nyss varit i NYC när jag sitter här och kollar på mina bilder!! Helt sjuukt.

Aja, lägger upp lite bilder, fler kommer sen, och uppdatering om vad vi gjort idag på orienteringen och så, men klockan är ställd på 6.15 och imorgon åker vi till våra värdfamiljer!! nervöst ja!

Gonatt USA, godmorgon Sverige:D

ÅH, det funkar inte att ladda upp bilder! Störigt!! Antar att internetuppkopplingen här är för långsam, får försöka igen när jag kommit till värdfamiljen tyvärr:(


Dag 2, Orientation

Har precis kommit tillbaka efter hotellet nästan, efter att jag, charlotte och Madde tog en tur till Target som inte ligger så långt härifrån. Stängde dock kl.21 där så vi hade bara 20 min på oss att kolla runt lite:P
Idag var en låång dag med mycket lyssnande. Läraren Sandee är hur bra som helst, riktig cool och rolig att lyssna på, men ändå jobbigt att sitta still så mycket.
Jag trodde man skulle göra mer saker på lektionerna, men det är inte som hos CC här, utan detta är mer som en föreläsning och läraren står där framme och babblar hela tiden och vi får ställa frågor.
Pratade om fördomar som vi har om amerikanarna och om vad man absolut inte får göra under sitt år, don't shake a baby osv, och massa annat.

Lektionerna började 8.30, sen var det lunch 12.15 och så var vi lediga fram tills halv 3, så gick till ett mall i närheten och kollade lite, och var på forever 21 och guud alltså jag vill köpa allt där!! Men köpte ändå inget idag för var så stressade så hade inte tid att kolla så noga men..
Efter vår långrast fick vi våra resedokument med hur vi ska ta oss till värdfamiljerna på torsdag, och sen var det lektioner fram tills 7 igen.
Jag ska iallafall ta tåget på torsdag vid 5 tiden, och det tar typ 2 timmar o 40 minuter tror jag det va.
Är ganska många som ska till Philadelphia området iallafall så vi är 4 st hittills som ska ta samma tåg och kanske fler.

Till frukost imorse fick vi bagels, philadelphia ost eller nån sylt, flingor, apelsinjuice och färsk frukt, så helt ok ändå, kändes inte speciellt amerikanskt vilket jag är glad över!
Sen till lunch fick vi tacos och nu ikväll hämtpizza, haha. Blev ändå lite besviken på den, såg godare ut än den var.

Imorgon kommer röda korset hit under typ hela dagen, sën kl.5.30pm ska vi på NYC turen, Äntligen!!:D
Så morgondagen ser jag minst sagt fram emot!!


Framme!!

Orkar inte skriva så mycket just nu mer än att jag är FRAMME:D
Dels är klockan 05:15 på morgonen, så jag är ganska trött nu måste jag erkänna. haha
Flygresan gick hur bra som helst iallafall, jag och charlotte satt bredvid varandra på båda flygen och vi kom igenom tullen och allt utan problem.
Så sitter äntligen på hotellrummet nu, klockan är typ 23:15, men har ju snart vatt uppe i ett dygn så!
Jättefint hotell iallafall! Tog ca en timme från JFK hit, såg inte så mkt av NYC på vägen eftersom vi körde utanför på motorvägen, men såg lite ljus och skyskrapor långt borta:P och exitet som svängde av mot manhattan!

Fick lite info när vi kom av en jättetrevlig dam, sen fick vi gå upp och äta pastabuffé. Var typ carbonara och nån annan med tomatsås, och sallad. Sen ville vi svenskar ha coca, men usch som den smakade. Måste varit nån hemblandning. Typ sodastream med deras vatten för det smakade inget annat än klor!

Jag delar rum med n Thailänska som just nu somnar med datorn på magen i sängen, haha, och en brasilianska som jag inte träffat, de kom tydligen i eftermiddags nångång.
Imorgon börjar iallafall lektionerna 8.30, och frukost från en timme innan. De skulle ringa upp 7 och väcka oss sa dem.
Så ja, kommer nog va ganska så trött imorgon! Men vi får iallafall 3 timmar ledigt sen på eftermiddagen att gå och shoppa lite om man vill det och se sig runt:)

Nej nu ska jag försöka hitta mina sovkläder i nån av väskorna och gå och ta en dusch. Var inte så smart så jag tänkte på att lägga det jag ska ha överst i samma väska...


Sista inlägget på svensk mark!

Ja skulle tro att detta blir det sista inlägget här i Sverige. För nu hade jag strax tänkt gå och lägga mig och därmed packa ner min dator så jag inte glömmer den imorgon!

Halv 9 ska jag ta bussen till centralen för att hinna växla lite mer pengar som jag fick idag på släktmiddagen, sen tar jag tåget till Kastrup och 13.25 lyfter planet.
Är ju det stora klimat mötet som börjar i Köpenhamn imorgon så är lite rädd att tågen kommer vara proppfulla med allt folk som ska över dit. Därför tänker jag vara ute i överdrivet god tid. Inga chansningar här inte!
Vid 11 skulle jag tippa att incheckningen börjar, och det är också då som jag ska möta Charlotte som jag ska flyga tillsammans med:)

Har iallafall stängt båda väskorna nu och packat klart handbagaget. Fick massa godis idag när jag hade avskedsmiddag så det är också nerpackat i handväskan. Kommer ju bli en lång flygresa så..:P

ja då är det väl inte så mycket mer att säga antar jag..

Nästa gång jag skriver sitter jag på andra sidan Atlanten, antagligen i Stamford, CT, på förberedelsekursen!

HÖRS DÅ!!:D

Sista dagen hemma

Idag är det sista dagen hemma, och alldeles strax kommer släkten hit på lite avskedsmiddag.
Har packat ner det sista i handbagaget nu hela morgonen och hjälpt till att förbereda maten.

En störig sak är bara att jag tydligen redan hade råkat packa ner min kontodosa, och jag måste flytta pengar till mitt konto. Hittar den inte nån stans, och orkar inte packa upp allt igen. haha.
Får väl se om jag får en snilleblixt senare och minns var jag lagt den, annars får det lösa sig på nåt sätt ändå!

Ja.. sista dagen, snart sista natten i min säng, sista gången jag får träffa mormor, farmor och alla andra, sista gången jag och mamma lagade mat tillsammans idag och sista gången jag sitter i vår soffa och kollar One tree hill och Gossip Girl ikväll.. på ett år!!

Men jag är så sjukt taggad nu och ser så sjukt mycket fram emot imorgon!! Eller ja, hela veckan för den delen!!
Kommer nog bli en av de händelserikaste veckorna i mitt liv.
Imorgon kväll, (natt svensk tid) landar jag i New York! Hur sjukt är inte det egentligen?!?
En av mina största drömmar kommer gå i uppfyllelse:D


Lille julafton

Idag har det varit som en lille julafton hemma hos oss. Vi har äntligen fått tummarna loss och bakat lussebullar!
Och sen lagade vi massa julmat också, så nu har jag fått ätit årets julbord!
Avslutade med risgrynsgröt och saftsås, men glöggen orkade jag aldrig så det får bli imorgon! haha.

Imorgon blir det lite släktmiddag. Får väl börja dagen med att städa undan på mitt rum lite för sista gången på ett år! Och sen måste jag packa ner avskedspresenterna jag fått och lite andra småsaker.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Blir näst sista natten hemma i min älskade säng på ett år...
Hoppas verkligen min säng där kommer vara skön!! haha



Första plåten lussebullar:)


Perfekt kväll

Hade en helt perfekt kväll igår! Var några stycken som sågs först innan vi gick vidare till Elyseé för att äta.
Först ville folk ha lite olika att äta men tillsist blev det fondue för alla. Fick både kyckling och kött, så jag hade nästan en hel skål kyckling för mig själv, haha. Supergott var det iallafall:) och kan säga att jag fortfarande var mätt när jag vaknade imorse!
Efter vi hade ätit oss poppmätta rullade vi över till Macau och Noble House där vi tog lite sen afterwork.
Satt där ett tag innan vissa gick vidare, men då åkte jag hem.
Var en supertrevlig kväll med världens bästa ex klass och lärare! Och så himla kul att få träffa nästan alla nu innan jag åker:)
Fick också en ursöt vovve som jag nu tillslut bestämt ska heta Pysen, inte Gösta eller Berndt som vissa namnförslag var!:P Fick även choklad, ett jättesött kort och lite specialtuggummi;) haha. TACK alla!!!






Gustav adolfs torg by night:P



Muums



Jessica och Cornelia:)



Jag och Lotta:D haha


Och nu idag har jag varit med Steffie i stan en snabbis och ätit lunch och shoppat några småsaker.
Sen var det dags att åka hem, och hon skulle jobba. Så blev till att säga hejdå där för nu hinner vi
tyvärr inte träffas fler gånger innan jag åker:(
Väldigt jobbigt att behöva säga hejdå såhär.. har varit med varandra så himla mycket denna hösten,
och nu kommer vi inte att ses förrän tidigast till sommaren då hon och Sandra
 förhoppningsvis kommer och hälsar på mig.
Usch ja, kändes inte kul alls, men men, tur att det finns Skype, fejjan och allt annat så vi kan hålla kontakten:)
Fick också avskedspresenter av henne! Perfekta böcker som jag kan ha och sätta in foton i, och pennor till det,
och sen fina gosestrumpor:) Tack gullebid!(L)



Färdig!

Wiiho! Nu är jag äntligen färdig med packningen:D Ska bara bestämma mig för vilket handbagage jag ska ha och börja packa ner lite saker där också. Är så mycket jag vill ha i handbagaget bara för om nån väska kommer bort eller försvinner helt så finns det vissa viktiga saker som ju är svåra att ersätta, så kanske bäst att ha dem där.
Kanske smart att ha alla sladdar i handbagaget också typ kamerasladd och mobilsladd till datorn och lite sånt?!

Aja, jag har ju några dagar kvar att tänka:) Har lite mer som jag ska packa ner i helgen, men det finns ganska gott om plats kvar i den ena väskan, och den stora väskan vägde dessutom bara 14 kg och den lilla 12! Så jag har ju några kilo till godo där..
Varför tror man alltid att det väger mycket mer än det faktiskt gör?

Fick mina foton jag beställde med posten idag också så ska göra klart mitt lilla fotoalbum sen :)
Men först ska jag ner i centrum och fixa lite saker!

Svårare än jag trodde

Håller på med packningen förtillfället, och jag tror nog att allt kommer få plats, har inte börjat packa ner det än med. Det jobbiga är att jag måste ju välja ut vilka kläder jag ska ha på mig när jag åker, och nu i helgen, så att jag inte packar ner dem.
Man vill ju ta med sig alla favoritkläder så får väl använda dem halfula obekväma i helgen, haha.

Ikväll ska jag iallafall ut med gamla klassen och äta på Elysée:) Måste ner till biblan nu under dagen också och kopiera lite papper och se om det kanske finns nån ledig klipptid idag. haha, lite sent påtänkt men..

Back to business.


Inga bullar idag heller..

Nope, blev inget lussebulls bakande idag heller. Varit supertrött hela kvällen, och när vi väl ätit så kände vi inte för att dra igång nåt bakande.
Så nu har jag bestämt att mamma och jag ska baka på lördag istället. Får bli som en lillejulafton då med julbak och julmat på kvällen:)

Idag la jag fram nästan alla kläder jag ska ha med mig, förutom dem som fortfarande hängde på tork..
Vill inte packa ner allt förrän jag verkligen samlat allt i en hög på sängen och kollat igenom så jag verkligen behöver allt jag tagit fram, så ska vänta tills imorgon med det.
Men jag la kläderna tillfälligt lite slarvigt i den stora väskan bara för att ha nånstans att göra av dem under natten, och alltihop fick plats så att väskan till och med går att stänga!
Det är ju perfekt! Visserligen tillkommer det ju till lite kläder, skor, presenter och massa andra småsaker också, men jag har ju en väska till, och det fanns ännu mer plats kvar i den stora väskan, så det ser lovande ut iallafall!:)


Hur tänkte dem??

Har suttit här och misshandlat min adapter ett bra tag nu. Vad jag har hört av många är att man måste skära av de 2 plastbitarna som sitter ivägen för de stora kontakterna, och min datorsladd är en sån, alltså passar inte den.
Har försökt klippa, skära, fila och allt möjligt, och nu äntligen tror jag att den kanske passar.
Men lätt var det verkligen inte. Och varför är egentligen adaptern tillverkad med dem plopparna på om man ändå måste pilla bort dem själv?!
Känns ganska onödigt. haha. Aja, tror jag har gjort rätt iallafall!

Håller också på att springa upp och ner från tvättstugan samtidigt som jag försöker lägga fram alla saker jag vill ha med mig till usa.
Skulle ju köra nån maskin, men det råkade bli 5 st till sist, så tar ett tag innan jag kan börja packa ner allt ordentligt..

Och ikväll måste jag hinna baka lussebullar! Gjorde aldrig det sist, och tiden börjar ta slut nu, så får se till att verkligen göra det ikväll.


Mardrömmar

Inatt var ingen kul natt alls! Har sovit urdåligt och drömt massa knäppa drömmar.
Vet inte varför, men har blivit så förr när jag är stressad och ska åka iväg nånstans.
Drömde att jag missade planet efter mellanlandningen, blev av med mina väskor, och alla andra saker som jag tydligen är rädd ska hända i verkligheten:P

Idag ska jag börja packa tänkte jag! Ska iallafall lägga fram så mycket saker som möjligt, och sen ska jag köra några maskiner också..

Fick förresten hem mitt internationella körkort igår också.. såg inte ut rikigt som jag trodde det skulle göra.. Står inte att jag ska köra i USA nånstans, och typ allt står på franska.. haha.
Men jag skrev tydligt var jag skulle åka, och jag har fått hem det som gäller för 1 år, och tydligen är det de man får om man ska till USA eller vissa andra länder, så borde ju stämma:P



Presenterna till familjen & det internationella körkortet!
Skulle ju haft Sverige-omslagspapper egentligen:P men detta får duga..


Ännu en dag på stan

Var i stan med Gaby innan i eftermiddags och fikade och lite så:) Köpte också äntligen en present till 7åriga killen.
Vet fortfarande inte om han kommer tycka det är urtöntigt, för det är verkligen inte lätt att veta vad en kille i den åldern gillar!
Ville egentligen köpa nåt typiskt svenskt ju, men det är inte helt lätt..
Men jag köpte nåt som jag själv gillade i den åldern, och som jag fortfarande gillar för den delen, vi hade till och med me oss det till hultsfred i år.. HAHA.
Alltså.. Råttfällan! Det spelet som ser ut som en gigantisk råttfälla ni vet, där man ska plocka så många ploppar i olika färger som möjligt utan att det får röra sig!
Stod på paketet att det rekommenderas från 8 år, så då kan väl inte en 7åring tycka det är jättelamt, eller? haha.
Aja, gillar han inte det kan jag ta det:P

Har även kollat upp lite med flygbolaget, och det är som sagt bara en väska man får ha med sig, får betala ca 470 kr för en extra eller vad de va, men snacks och dryck på första planet ingår, och gratis 3-rätters middag och stort utbud av underhållning på flyget till NY, så lite positivt iallafall:)
Man vet ju aldrig allt vad flygbolagen börjar ta betalt för nu så..

Växlade även till lite dollar idag när jag ändå var i stan. Vet inte riktigt hur mycket jag kommer behöva de första dagarna, men jag har ju alltid mitt visakort, så växlade 1500.

Så nu ikväll har jag slagit in alla presenter som jag köpt hittills, bara en liten sak till tjejen som fattas som jag får ta och fixa imorgon eller på fredag.

Var förresten en man/gubbe på bussen idag runt halv 2 tiden som frågade om vi skulle gå och ta en drink han och jag. Sen berättade han att Kiss kommer till Sverige nästa år och rabblade upp alla datumen för olika städer, och sen sa han att han kunde gå och ta en drink själv ändå, och att ibland drack han ett glas rött vin, och ibland ett glas vitt, men inte varje dag!

haha ja, många märkliga människor finns det...


Gårdagen

Igår var jag som sagt i stan med Steffie. Skulle ha köpt klart presenterna till värfamiljen, men det är så himla svårt! Hittade dock ett superfint halsband och armband på glitter, gjort av gummiband med lila "barnpärlor".
Så det köpte jag. Sen såg jag en rolig liten hundväska på Ica Maxi där det sitter en pudel i.
Så funderar på om jag ska köpa den också till 3åriga tjejen. Är ju inget typiskt svenskt, men alla man pratar med säger att barn i den åldern älskar att bära runt på sin egna lilla väska, och det vet jag ju från dagiset också..

Gick iallafall ett bra tag på stan, sen handlade vi minimunkar innan vi åkte hem också, haha muums.
När jag kom hem kände jag att det inte var läge att sjunka ner i soffan, så istället sorterade jag alla saker under sängen och städade min ena garderob som jag haft lite lätt ångest för länge nu:P
Jag skojar inte när jag säger att man inte såg golvet i mitt rum när jag hade öst ut allt. Var verkligen hur mycket som helst där inne man har glömt bort. Detta är då inte min klädgarderob, utan mest ett ställe där jag tryckt in allt annat. Så var skönt att äntligen få ut allt, och jag sorterade bort det mesta!
Så nu har jag bara en garderob kvar att städa, sen är mitt rum faktiskt klart! wohoo:P

Idag är det noll grader här hemma och frost på bilar och tak :( Tyckte det var svinkallt ute igår, men idag är det nog lite värre..

Har fått mina flygtider!

Ja nu har jag äntligen fått mina flygtider:) Kunde varit bättre tider, men det är inte tidigt på morgonen iallafall, vilket är väldigt skönt!
Jag åker från Köpenhamn 13.25 till London, Heathrow, där jag landar 14.25 i lokal tid.
Sen går planet vidare mot NY, JFK, kl 16.00 och jag landar i usa 19.05 lokal tid.
Vilket betyder att jag egentligen landar ca 1 på natten i svensk tid..?
Alltså kommer jag nog vara gaanska trött när jag väl kommer fram till hotellet. Och då ska man först checka in, få lite information, och hinna äta.. och när jag väl kommer gå och lägga mig är kl kanske tidigast 6 i sverige?
Bara att inse redan nu att både hjärnan och kroppen kommer vara en aning förvirrade dem första dygnen! haha
Men, men de är det värt!

Sen reser jag med British Airways, och vad jag förstår utav deras hemsida ingår endast ett incheckat bagage. Vill man ha med sig en extra resväska på max 23 kilo får man alltså betala !!£40!!, vilket är typ 500 kr?!
Men har inte mycket val här, får knappast ner alla mina saker i en väska, så det kostnaden får man väl ta..
Hittade ingenstans om mat ingick på planet heller, så får väl försöka slå en pling dit imorgon och höra hur det står till med saker och ting.

Jag har bara mellanlandat en gång och det var påväg till Malta. Måste man hämta sina väskor igen efter man landat första gången och sen checka in dem på nytt eller dem byter plan automatiskt så man slipper tänka på det?! haha, noll koll har man asså:P

6 dagar kvar!

Jag har blivit helt konstig. Supertrött varje kväll, sen vaknar jag lite i 8 på morgonen. Inte alls likt mig..
Men det är väl lika bra att jag kommer upp i tid för jag behöver all tid jag kan få.
Tänkte fortsätta med min städning lite nu på morgonen, sen ska jag till stan med Steffie och fixa lite saker och förhoppningsvis köpa de sista presenterna till värdfamiljen.

Sen om jag hinner ikväll hade jag tänkt baka lussebullar. Det är ett måste innan jag åker! Finns inte mycket slår nybakta, varma, mjuka lussebullar:D


RSS 2.0