snö...

Det är den 24e mars, och det SNÖAR!! aahh jag blir galen på detta vädret! Förra året vid den här tiden gick jag i shorts och t-shirts varje dag och det var typ sommar.. och nu är det freezing nästan varje dag.
Eller, förra veckan på torsdagen hade vi runt 15 grader och sol, och på fredagen var det uppe i 23 grader!! då tänkte man ju att ja nu kommer det äntligen! Men tydligen inte.. prognosen för helgen och nästa vecka är soligt, men bara runt 5+ som mest eller nåt..
Helluu, vi behöver lite sol och värme nu tack! Blir på så himla bra humör såfort solen tittar fram, men det ändras lika fort när det är grått och kallt kan jag säga..

MEN, idag har mammi bokat resan hit, så den 18e juni landar hon:D Mitt år slutar ju den 6e juni.. bara lite mer än 2 månader kvar! craazy..
Så måste planera lite vad jag ska göra under den tiden innan hon kommer hit, men förhoppningsvis är det varmt då iaf så i värsta fall får man väl bara ligga ute o steka:P

Så nu måste vi börja boka och planera allt annat. Blir Boston - San Francisco - LA - San Diego - LA - Lag Vegas - Grand Canyon - Las Vegas - New York - Boston - and then Sweeeden. Flyget hem går den 6e Juli, förhoppnngsvis:)

Och tiden bara flyger iväg just nu.. Man får njuta så länge det varar!


17 mars förra året i nyc, top of the rock:) 25 grader..

mat bio mat bio mat

Helluu. Redan onsdagkväll igen då.. vet inte vart veckan tog vägen. skönt:) Helgen bestod iallafall som rubriken lyder mestadels av mat, bio, lite mer mat, en till bio, och ännu mera mat. haha.
På fredagen så gick jag och Djamila ut o åt, var så sjukt trötta efteråt men var inte redo att åka hem än så gick upp till bion för att se vad som gick 21.40 en fredagkväll.. inte så mycket kan jag säga för allt hade redan börjat eller började inte förräns om 40 min eller så.. så fick bli 'Big Mama 3'..haha. Tro det eller ej men den var faktiskt riktigt rolig! och speciellt en fredagkväll när man är så trött så man skrattar åt minsta lilla:P

På lördagen så blev det lite sovmorgon, sen iväg till ymca för lite zumba. Sen efter lunch iväg till mallet där jag åt tidigt middag/sen lunch på cheesecake factory med Nina, svenja och djamila. Efteråt gick jag o svenja och kolla runt lite men jag var så sjukt trött så ville bara köra hem.. vet inte vad som vart fel med mig.. kände mig som en zombie hela helgen! Så åkte hem och kollade nån film eller nåt.. minns inte ens.. haha.

På söndagen så träffade jag svenja vid 12-tiden på Patriot's place för att se 'the kings speech'. Helt ok film, mest nyfiken eftersom den fick så många oscars.. Men ganska lång. Har sätt bättre kan jag ju säga!
Sen efteråt kollade vi runt lite där, och sen skulle svenja jobba så jag körde till Legacy place och träffade Djamila, gick och åt på Friday's. Fyy vad mycket jag åt igen! haha. Så himla billigt ju.. sätta ihop sin egen meny med appetizer, entree och dessert för 13 dollar.. ingenting ju! inte om man jämför med hemma iallafall..

Och denna veckan har inte varit så spännande.. Träffade Djamila i måndags o gick på Olive Garden.. igår var jag helt slut för hade en väldigt jobbig dag med barnen så då gjorde jag ingenting mer än att gå och lägga mig tidigt..
Men st patricks day imorgon.. vet fortfarande inte om jag ska göra nåt speciellt.. får hitta på nåt roligt till helgen istället känns det som. Störigt när det är mitt i veckan så!

Nu är det förresten mindre än 3 månader kvar tills au pair-tiden är slut. hur sjukt är inte det?? Mer än 15 månader har jag varit här nu..

it's friday!

Och ikväll blir det middag med Djamila på TGI friday's och sen bio skulle jag tro:) Får se vilken film det blir!
Det öser iallafall ner ute och har gjort hela dagen.. så glad att man kan vara lat idag. 2 steg till bilen, köra dit, parkera i garaget där och sen är man inomhus mesta delen på Legacy place:P sometimes it's nice to live in america!
Vad som annars händer i helgen har jag faktiskt inte planerat än.. vi får väl se vad som dyker upp.
På söndag blir det nog gospel kyrkan igen med djamila och marcela iallafall:D

Nej nu ska jag ta och äta nåt innan killen vaknar..

Top 5

Här har ni mina top 5 låtar som jag för tillfället inte kan sluta lyssna på. Många nya bra låtar som kommer ut hela tiden men dessa kommer jag lätt att lyssna på ett bra tag till tills dem är uttjatade!


en ny vecka..

Eller det är ju bara 2 dagar kvar av veckan sen är det helg igen:) Men veckan har varit ganska seg.. alltid jobbigt när man kommer hem efter en långhelg iväg från barnen tycker jag..
Passade barnen längre igår för föräldrarna gick ut och åt, men kom hem ganska tidigt ändå sen satt vi och snacka lite bara..
Men måndagen var riktigt rolig iallafall! Claras syster har varit och hälsat på i mer än 2 veckor och det var hennes sista dag här i måndags, så vi var ett gäng som drog till Legacy place för att bowla. Några av tjejerna va på college class så började inte bowlingen förräns runt 10 vilket kändes för sent för mig då jag fortf var trött sen chicago och ville hem i tid.. Så kollade lite medan vissa bowlade sen körde hem efter en stund..
Men innan dess satt vi i nån timme och bara babblade, skrattade och drack drinkar.. haha, hade superkul. Varje måndag borde vara så:) Så härligt att umgås med folk som får en att skratta och på bra humör!!






Chicagooo

Heeelloo! Glömt att skriva på ett tag igen.. dåligt dåligt. Men i fredags bar det iväg till Chicago med Svenja iallafall! Flög 9 på morgonen så körde härifrån lite över 5 på morgonen för ta T:et till flygplatsen. Vi hoppade av vid fel terminal så de ringde United som vi skulle åka med så kom en kille på en liten golfbil och hämtade oss:) haha. väldigt snällt så vi slapp gå! hade tagit långt tid så stor som flygplatsen är..
Tog lite mer än 2 timmar att flyga men sen är de ju en timmes tidsskillnad från här så klockan var bara lite över 10 när vi landade där:)
Jätte smidigt att ta subwayn som stannade 2 blocks från hostlet. Och hostlet var super!! Låg mitt i downtown Chicago, gångavstånd till allt och 35 dollar/natt. Vi bode i 10-dorm room men första natten var vi själva där..
Andra natten var rummet fullt men de märkte vi knappt av, var inte så mkt på hostlet ändå.

På fredagen promenerade vi runt typ överallt kändes de som. Kollade på den stora silver bönan i Millenium park, gick till museum campus och gick på shedd akvarium, gick längs huvudgatan "state street" där de flesta affärer ligger osv. På kvällen var planen att gå ut, men Svenja är ju inte 21 så svårt att hitta ställe och det enda ställe vi visste låg ganska långt bort och det ööste ner! Var grått ute hela dagen men regnade inte förräns på kvällen. Men vi var dygnsura efter att gått 100 meter i regnet så.. Blev middag bara och sen sprang vi typ 50 m till nästa restaurang och åt efterrätt där. haha.

På lördagen promenerade vi till Sears tower.. eller Willis tower som det nu heter. Snöade och blåste jättemkt den dagen så hade verkligen otur med vädret.. Bestämde oss för att vänta att åka upp där tills söndag morgon istället så vi hoppade på en trolley istället för lite sightseeing. Var sån hop-on hop-off så gick på och av lite här och där för att kolla på saker.
Såg området/gatan dem spelade in delar av Batman-filmerna på, gick lite längs Navy Pier, vilket verkar va supermysigt på sommaren men det var ganska plågsamt i halv snöstorm.. haha. Men vi såg shakespeare teatern där iaf och fick gratisprov av Garretts chicago-popcorn blandning som består av cheddarpopcorn och caramelpopcorn.. knäpp blandning men helt ok!
Sen åkte vi till John Hancock tower dit vi tänkte åka upp fast när vi skulle köpa biljett sa hon att det var inte lönt att åka upp för man kunde inte se något alls för all dimma och snö.. så blev lunch på Hardrock café istället och sen lite mer sightseeing.
På kvällen skulle vi på Brazilian carneval med ett gäng från hostlet men när vi väl kom dit var biljetterna slutsålda så blev att vi drog till en bar istället. Inte nån riktigt höjdare men bättre än inget!

Och på söndagen var det dags för hemfärd, men innan vi åkte till flygplatsen hann vi med att besöka willis tower. Var fin utsikt och så men jag kommer alltid ha Top of the rock som mitt favoplace:) även om det inte är lika högt så älskar jag utsikten där mkt mer!
Men var häftigt att dem har glasgolv på små balkonger typ som man kan gå ut på så man kan se rakt ner.

Planet hem gick 4 och vi var tillbaks i boston vid 7 vår tid. Skönt att inte komma hem för sent, var ändå 9 innan vi var hemma hos mig igen så. Ganska så trött i måndags kan jag säga efter allt promenerade.. är ju inte så van vid det här precis:P
Men det var en bra helg iallafall! Kul att äntligen få komma till Chicago och se nåt nytt:)




















RSS 2.0