Vilse i snön

Idag körde jag till king of prussia mall alldeles själv för första gången, woho:P haha. Var på tiden efter att nästan ha varit här i 2 månader och allid fått skjuss eller åkt med andra dit.
Men som sagt jag är inte överförtjust i motorvägarna här, och ännu mindre efter idag kan jag säga!
Gick bra att hitta dit och snabbt dessutom, blev lite rädd för trodde först jag missade en sväng då jag fortsatte rakt fram, men jag kom alldeles rätt, så man kan inte alltid lita på gpsen!
Så gick där lite själv, ÅT ordentlig mat, kinamat - mums! Har bara ätit skräp hela helgen och inte rikitga måltider, så var gott med nåt varmt och speciellt kinamat:D
Sen efter en stund kom Caroline också dit, så gick vi runt och shoppade lite. Handlade bara en svart munkjacka, ett lila linne och några smycken.

Det var sen när vi skulle hem som problemen började. Det hade börjat snöa ganska mycket medan vi var inne på mallet, så de stod redan och skottade utanför, och så hade jag parkerat på ena sidan av den ena delen av mallet nere under tak, medan caroline var en våning ovanför typ, men på andra sidan vid den andra delen av mallet, haha, så fick dela på oss för att hitta våra bilar, och så bestämde vi att vi skulle ses i Paoli.
Började med att jag råkade hålla till höger i stället för vänster, och kom på fel avfart, "suckers" tänkte jag när jag körde förbi den långa bilkön, vägarna går ju på samma håll, varför står ni där i kön? Men som sagt, där försvann jag bort till höger medan kön gick till vänster...
Så yrade runt lite tills jag kom tillbaka till samma plats och då var jag noga med att ställa mig i kö till vänster!
Men sen pga snön körde alla riktigt långsamt och det var en olycka på vägen. Och smart som jag är så skulle jag försöka sätta på vindrutetorkarna där bak, eftersom det var så mycket snö på rutan. Så när jag gjorde som jag trodde man gjorde, iallafall som man gjorde på körskolebilarna:P , så sprutade jag vatten på rutan istället, och snöigt och kallt som det var blev det tillsist is. Så ja, sen såg jag inte så bra heller. haha

Och sen missade jag mitt exit eftersom det inte stod vad jag förväntade mig på skylten, och min värdmamma hade stängt av ljudet på gpsen så den varnade inte mig:P haha
Så fortsatte, och när jag väl letade efter andra exitet så ringde min värdpappa så då glömde jag att svänga av där med. Så plötsligt var jag i Pheonixville typ ganska långt från här, och gpsen var sjukt seg på att räkna om vägen jag skulle köra, så blev ännu mer vilse och kom in på småvägar.
Och stackars caroline var framme i paoli sen länge och drack kaffe på starbucks ahha. Men tillsist kom jag på motorvägen tillbaka, men svängde av för tidigt och kom till ett annat shoppingcenter jag kände igen, men då hade jag fått nog efter att ha virrat runt i säkert mer än en timme, och gpsen bara slutade fungera mitt i allt och stängde av sig hela tiden, så ringde min värdmamma så hon fick vägleda mig:P
Fast visade sig att jag bara kört av ett exit för tidigt, så var iallafall lätt att hitta sen.
Sen irrade vi runt på parkeringen i paoli efter att caroline frågat "är du nu säker på att du hittar hem härifrån?!" och jaa självklart sa jag, "jag kör här nästan varje dag". Men så fick man först inte svänga höger för att komma ut från parkeringen, och sen fick man inte svänga vänster, haha, så vi gjorde en lite osmidig vändning och kom tillslut rätt:P

Var meningen att vi skulle kört hem till julia nu på kvällen och haft filmkväll.. Men eftersom det är svinkallt ute och snöar, och vägarna blev isiga riktigt fort, ville min värdmamma helst inte att jag skulle va ute och köra, och det vill inte jag heller så.. blev att vi körde hem till mig och åt lite, sen kollade på g-force i familjerummet med hela min värdfamilj:P haha. Se inte filmen förresten, den sög ganska mycket...

Och min förkylning blir bara värre och värre. Känns som jag har bomull i huvudet.
Så tänkte nog fortsätta att tillbringa min kväll framför tvn nu, med en bra film kanske och lite glass!


Bowling

Så dagen slutade med att vi inte körde till mataffären, och mäklaren kom inte tror jag. Tog bara det lugnt här hemma, åt hämtmat från wendy's, och min värdmamma höll på att fixa massa saker och måla, så att huset ska vara klart för visning nu när det är till salu. Spännande att inte veta vart vi ska flytta, haha.
Har börjar trivas här nu ju och hitta runt, även om det är typ mitt i skogen som julia tycker:p
Men de vill inte flytta för långt bort iallafall, bara typ 20 min iväg eller nåt. Så vi får väl se!

Kom iallafall nyss hem från bowlingen med julia, magda, laura och hennes pojkvän. Drack först en supergod chokladmilkshake på Minella's diner i Wayne, mycket godare än Paoli's!
Och sen körde vi till bowlingen och körde en runda. Så nu sitter jag här och sängen kallar. Är sjukt trött och min förkylning har blivit mycket värre, så kommer bli en lång natt.
Men imorgon är jag ledig iallafall och har tillgång till bilen hela dagen, så borde hitta på nåt ordentligt, men har som vanligt inte gjort några planer än:P
Bara att jag vill träffa caroline och hitta på nåt, och sen kanske vi ska till julia och kolla film på kvällen eftersom hon måste jobba.
Och sen blir det att jobba några timmar på söndag.. vet inte riktigt när än men. och förhoppningsvis hitta på nåt innan eller efter det.

Här har ni förresten lite fler bilder från DC, fick Julias bilder igår:)










sorry sorry sorry

för väldigt dålig uppdatering. blogg.se ville inte fungera i förrgår, och igår hade jag inte ens på datorn måste jag erkänna.
Onsdagen var en pissdag då ungarna skrek, var superförkylda och sjuka fortfarande, blöjorna var slut så fick sätta på simblöja, och den är ju inte vattentät så det läckte överallt osv. Kändes som min hjärna skulle explodera, och sen mitt i allt middagsrus osv kom en mäklare och skulle kolla på huset. Så blev minst sagt lite väl mycket den dagen. Men, men sånt kan hända.
Igår var det bättre iallafall. Alla var supertrötta inklusive jag. Så tog det mest lugnt hela dagen. Ska försöka att väcka barnen efter en timmes nap nu så att dem ska sova bättre på kvällarna, men det var typ omöjligt, lillkillen somnade i mitt knä hela tiden när jag tog upp honom, och när jag bar in honom till tjejens rum för vi skulle väcka henne, så slutade det istället med att vi alla inkl jag somnade i hennes säng + katten ovanpå. haha
Okej, sov väl inte ordentligt mer än nån minut.. men tyckte så synd att väcka barnen som var så trötta, så gosade lite med katten istället, och sen när jag väl lyckats väcka dem satt vi alla och gosade i hennes säng, haha. Sånna dagar gillar vi:D när alla är lugna och snälla!
Och sen igår vid 9 körde jag till wayne och träffade magda och julia och en kille som jobbar åt deras värdmorfar, (eftersom deras värdföräldrar är syskon). Så åt middag, och översnäll som han var bjöd han oss på allt även fast han bara drack en coca och inte åt nåt. haha.

Och förresten så fick jag en gratis tröja på cvs i förrgår! skulle bara handla sminkborttagning och lite snacks, men så hade dem billiga tjocktröjor vilket jag verkligen behöver ha när jag jobbar som jag inte behöver vara rädd om och som är varma. Och insåg sen när jag satte mig i bilen mot dinert att dem glömde slå in tröjan eftersom det inte stod med på kvittot. så ja, får väl tacka och ta emot! haha.

Ikväll ska jag till wayne igen och bowla med julia, magda, vj och laura tror jag det blir. Tänkte göra nåt vettigt nu på dagen, men eftersom jag inte har tillgång till nån bil just nu är jag ganska fast, men ska iallafall följa med till mataffären senare om vi hinner köra dit:P
Sen kommer mäklaren igen och ska kolla på tomten senare.
Så har bara tillbringat dagen med att duscha, skypa med mamma 2 gånger, och kolla runt på internet. Just nu försöker jag hitta en billig resa till mamma så hon snart kan komma och hälsa på:) och sen måste jag signa upp mig för weekendclassen i baltimore om där fortfarande finns platser, och planera lite andra saker.
Tiden går så himla fort och känns som jag aldrig har tid och bara sitta ner och göra sådana här saker, så ändå skönt med en dag som denna!
Och imorgon ska jag nog träffa caroline igen, och så har jag tillgång till bilen hela dagen:D lördagar är bäst!

Washington DC, dag 2

Okej, vår andra och sista dag i DC började med att vi vaknade runt 9, fixade till oss, och lämnade hostlet runt 10. Vi tog metron till Washington monument igen, fast nu skulle vi åka upp till toppen.
Vi var lite tidiga, så letade efter ett ställde där vi kunde köpa frukost, och hittade tillslut ett starbucks som låg längst inne i ett fancy hotell.
Köpte med oss frukost och promenerade tillbaka till monumentet för att ställa oss i kö. Hade tid kl.11, så tog inte så långt tid att komma upp. Men var hur mycket folk som helst och dem sa att det var fullt hela dagen, så tur vi hämtade biljetterna dagen innan!
Utsikten var fin och så, synd bara att det var ganska dimmigt och regnade lite, hade antagligen varit finare en solig dag.

Sen när vi var klara mötte vi upp Michelle, som jag träffade här på tågstationen i Paoli, och en kompis till henne, så gick vi till air & space museet, ett av de museumen som "Natt på museet 2" utspelar sig i. Anna, Magdas kompis kom också dit igen.
Var riktigt stort och så mycket att se, så får väl erkänna att vi egentligen inte tittade så mycket, var bara så trötta och fjantade oss och skrattade åt allt. Sen gick vi till foodcourten och åt istället:P
Men såg iallafall Amelia Earharts flygplan (första kvinnan som flög över Atlanten och över hela usa), och Able the spacemonkey:P som båda också är med i filmen.

Sen när vi lämnade museet sa vi hejdå till anna, michelle och jenny, och begav oss mot metron igen. Tog den tillbaka till hostlet och hämtade våra väskor, och gick sen mot busstationen.
Bussen hem var som sagt den obekvämaste bussen jag någonsin åkt. Skumpig och hård, ingen stötdämpare här inte. Kändes som jag bröt både ryggen och nacken ett antal gånger. haha.
Kom tillbaks till Philly vid 18.30, och sprang som dårar till tågstationen för att hinna med tåget 18.40. Kom dit till och med innan det skulle gå, så stod det att det var försenat, sen bara försvann det från listan på tvn, och så fick vi reda på att det redan passerat men att vi tydligen missade det=/
Så hade fått vänta en timme på nästa, så istället gick vi och åt på Hard Rock café som låg runt hörnan, och tog ett senare tåg hem.

Var iallafall en perfekt första weekend här i staterna! hoppas på många fler sådana:D


Lincoln memorial sett från washington monument


The national mall med capitol längst bort


Amelia Earharts plan, som stod i ett avspärrat rum de höll på att bygga om..


Able the space monkey!


korkad?

Trodde nyss att jag hade blivit utelåst när caroline släppte av mig och körde iväg. Dörren var låst till huset så tog upp nyckeln och skulle öppna, men var fortfarande låst. Blev superirriterad när jag försökt ett antal gånger och gick runt huset och kollade in överallt om jag kunde se någon och bankade lite på dörren. Sen ringde jag både min värdmammas och pappans mobil men ingen svarade.
Sen ringer min värdmamma upp och undrar vad jag ville med lillkillen skrikande i bakgrunden, så trodde jag väckte honom, men som tur var det inte mitt fel:P
Hon sa bara att nyckeln funkade till båda låsen, för det är två lås på insidan så jag blev irriterad för jag trodde bara jag kunde öppna det ena. Så sa att jag skulle försöka igen, men blev lika irriterad igen, sen öppnade min värdpappa dörren tillslut:P
Visade mig att jag öppnar det översta låset precis som jag gjorde, men sen var där tydligen ett till lås inuti dörrknoppen längre ner där jag skulle öppnat, vilket trötta och förvirrade jag inte fattade... haha.
Men nu vet jag iallafall:D

Har som sagt nyss vatt ute med caroline. Hon hämtade upp mig så körde vi till exton mall och gick där lite, sen körde vi till paoli diner och åt, så är riktigt propp mätt fortfarande. Får alltid så mycket mat där!
Julia och magda behövde jobba sent så dem kunde inte komma, så får bli att ses allihop en annan dag istället.

Är supertrött och vaknade på helt fel sida imorse, och vill inte vara med om det imorgon igen, så därför ska jag sova nu!
Gonatt!

Tröttsam förmiddag

Barnen är fortfarande sjuka, jag mår inte toppen heller, tror jag har nåt pågång..
Känner mig mest trött och irriterad. La barnen vid 11 eftersom mamman sa att det var bra med en tidigt nap för de sov knappt inatt. Tog en kvart sen hör jag en duns, och lillkillen kallar på mig.
Tjejen bankande i väggen och väckte honom, sen kom hon ut och sa att han väckte henne. haha hon är allt smart hon. allt för att slippa sängen!
Så fick ge dem lite lunch istället för de vägrade sova. Men sen ville lillkillen tillbaks till sin säng för han var supertrött, och tjejen gick tillbaks frivillig också, dock hörde jag henne fortfarande prata med sig själv och sjunga för bara 5 min sen, och hon har varit i sängen typ 45 min nu.. så vet inte om hon tänker sova idag, får väl se.

Ikväll ska jag träffa caroline iallafall! hon kommer och hämtar upp mig nångång efter hon slutat så ska vi nog köra till nåt mall eller nåt, sen kanske möta upp magda och julia och gå och äta nånstans, så ska bli kul:)
Behöver verkligen komma ut ur huset idag känner jag! Allt går mig på nerverna.

Nej får väl gå ner och se om hon äntligen lyckats somna!

Washington DC, dag 1

Det började med att jag gick upp vid 6, packade klart min väska, åt frukost och gjorde lite lunch att ha på bussen.
Körde till tågstationen lite över 7, tog tåget mot philly halv 8, och några stationer senare hoppade julia och magda på. Vi hoppade sen av i Philly där vi gick typ 2 min till busstationen i chinatown. Var en aning luffigt om man säger så, och bussarna var inte speciellt fräscha heller för den delen. Men så kostade det ändå bara 28 dollar = 196 kr tur och retur.
Bussen gick 9 och resan tog ca 2½ timme, så runt halv 12 var vi nog framme i chinatown i DC. Tog metron till hostlet även om det bara var 2 stationer, men var så trötta och väskorna var tunga:P haha
Hostlet var ganska luffigt det med, men även det var väldigt billigt och kostade bara 20 dollar per natt = 140 kr.
Och sängarna var jättesköna och vi fick ett eget rum med 2 våningssängar, fast vi trodde att det bara var en stor sovsal, så det var perfekt:) Enda nackdelen var att hostlet hade totalt 2 toaletter, och EN dusch, och duschen var inne i det ena badrummet. Och där fanns ändå ganska många rum, så toan var upptagen typ alltid.

Efter vi lämnat väskorna på hostlet tog vi metron igen, och första stoppet gjorde vi i en skoaffär där jag köpte ett bar nya skor/boots:) Sen gick vi vidare för att se Vita huset. Blev en aning besviken måste jag säga.. Från sidan såg det ut som vilken villa som helst typ.. men från framsidan var det bättre iallafall! men mycket mindre än jag trott.
Vi gick sen mot Washington monument och genom hela national mall om är typ parken där de flesta kända saker ligger. Såg Lincoln-monumentet och vandrande upp mot kapitolium. Och på vägen dit passerar man smithsonian institution och många, många museum.
Från kapitolium tog vi sen metron till Arlington national cemetery, fast vi kom dit typ 20 min innan de stängde, så hann bara precis se John F Kennedys grav. Mötte upp Anna, en av magdas gamla kompisar som också är au pair, och sen tog vi metron tillbaks till området runt chinatown, där vi åt middag på Vapiano, supergod pasta man själv fick välja pastasort och vad man ville ha för sås osv:) och stod att de skulle öppna en i malmö snart! om de inte redan gjort det? tycker jag känner igen namnet.
Sen efter middagen var vi så trötta så bestämde oss för att gå på bio. Hade ingen aning om vad vi skulle se, eller vad nån av filmerna handlade om, så bara tog den som gick först, vilket var Extraordinary measures. Helt ok film, med bra slut! Sen gick vi och åt glass och efter det tillbaks till hostlet för att äntligen sova!

Och var som sagt superfint väder hela dagen med strålande sol, och folk gick i bara tunna tröjor och vissa dårar i t-shirt!










Sjukmåndag

Okej båda minsta barnen är sjuka. Lillkillen har feber och så är dem väldigt förkylda, så är lite sjukstuga här idag.
Lillkillen somnade nyss i soffan när vi kollade på en film, men lyckades bära honom till hans säng utan att väcka honom, och fick nyss tjejen att somna också efter lite tjat.
Så idag får dem sova hur länge dem vill eftersom dem verkligen behöver det. Hade vaknat upp hela natten och inte kunnat sova pga förkylningen så..
Jag sov som en stock hela natten även fast det har varit värsta stormen här. Regnade lite smått emellanåt i DC igår och regnade sen hela vägen hem när vi satt på bussen, och sen har det bara fortsatt att regna nonstop + att det blåser otroligt mycket så väntade nästan bara på att ett träd skulle ramla igenom mitt tak inatt eller nåt, haha.
Så blir helt klart en innedag idag, speciellt eftersom barnen är sjuka också.
Nu ska jag kolla igenom bilderna från igår och förhoppningsvis snart återkomma med ett inlägg om resan:)

Hemma från DC!

Kom nästan precis hem efter weekendresan i washington dc med magda och julia! Hade superkul och vi hade sån himla tur med vädret hela dagen igår! värsta vårväder! Idag regnade det dock lite emellanåt, men var trevligt ändå:)
Hostlet var sisådär, men det var ganska centralt, supersköna sängar, och bara 20 dollar, så ska inte klaga!
Och vi träffade både magdas kompis Anna, och Michelle som jag träffade på tågstationen här i paoli, och hennes kompis, och vi såg dem mest kända sakerna man borde se i DC:) Tur att vi hade med oss magda säger jag bara för hon hittar överallt och kan alla metrostationerna så jag och julia behövde inte tänka på hela helgen, vi bara följde efter vart vi än skulle:P haha
Men är riktigt trött nu så berättar mer om helgen imorgon och lägger upp bilder!:D

Gonatt!




Washington DC, here we come:D

Glömde förresten skriva i förra inlägget att jag nog inte kommer skriva nåt mer inlägg förrän på söndag kväll!
Inte för jag är så bra på att uppdatera ändå så missar väl bara ett inlägg eller så:P
För imorgon ska jag köra till tågstationen vid 7 tiden på morgonen. Tåget går till philly 7.34, och lite i 9 eller nåt så tar vi bussen till DC. Kommer hem på söndagkväll till philly vid 7-tiden.
Ska bli superkul att komma iväg och se huvudstaden:D
Och faktiskt inte veta alls vad som kommer hända under resan. Jag vet typ inget om resan. Magda och julia har bokat allt, så jag ska betala dem senare. Så vet inte vad vårt hostel heter ens eller vart det ligger. Jag vet inte exakta tider för när bussarna avgår dit och hem, vad vi planerat att se, eller ens vad resan kommer kosta! haha
Vet bara när jag ska ta tåget imorgon och ungefär när vi kommer hem på söndag:P haha.
Fast tåget till Philly är typ 8 dollar tur och retur om jag inte minns fel, bussen till dc 28 dollar tur och retur, och övernattning på hostel typ 25 dollar.. så blir kanske 60 totalt eller nåt. Och sen ska vi nog köpa en citytour så man betalar för en bussbiljett för en dag så man kan hoppa på och av som man vill för 35 dollar..
Så billig weekendresa ändå tycker jag:)
Men alla hemma som känner mig vet att jag är ett kontrollfreak och att det alltid är jag som har koll på saker och ting och har planerat allt i minsta detalj oftast:P så detta är lite nytt för mig!
Känns lite annorlunda, men bra att jag lär mig att jag inte alltid behöver ha kontroll, utan att andra faktiskt också kan planera:P

Nu ska jag packa ner sakerna jag behöver och sen väntar sängen! ska vara på tågstationen om 8 timmar..

Hörs på söndag!!

76ers basketball game

Är nästan nyss hemkommen från basketmatchen i Philly. Åkte dit med min värdpappa, äldsta sonen och min värdpappas brors son, och hade platser bredvid Julia, Magda och två av hennes värdbarn, så det var riktigt kul:)
Är ju inte superförtjust i basket men det var kul att se, och vi satt väldigt högt upp, men i mitten, så det var väldigt bra platser tyckte jag för man såg allt uppeifrån liksom, och sen hade vi tvn mitt framför oss!
Var väldigt många au pairer där, 7 cluster totalt tror jag gick på matchen, men blev inte att man pratade med nån annan eftersom alla hade fått önska biljetter intill folk som man redan kände..

Och förresten, (gaby:P), så såg jag 3 st rådjur i vår trädgård idag ca 10 m från fönstret, som stod och betade på gräsmattan:P haha.
Och en annan sak! Min värdmamma la barnen till deras nap idag vid 11 innan hon åkte iväg för att fixa lite saker, så jag jobbade från 11-5 eller nåt när vi kom hem från äldsta killens skola. Men iallafall så när jag skulle väcka lillkillen från hans nap var jag beredd på en värsta gråtattack som han får ibland när jag väcker honom, för om mamman eller pappan lägger honom, så förväntar han sig att dem ska väcka honom också, så ibland när jag då kommer in blir han superarg och ledsen.
Men idag när jag väckte honom så gnuggade han sig lite i ögonen, öppnade dem sakta, lyfte huvudet och kollade på mig, så sa han "hii jen!" helt glatt! haha, guud han är så himla söt! love him!!
Så reste han sig och sa "hug" och slog ut med armarna så jag skulle lyfta ut honom från sängen och krama honom. Ibland är han bara för gullig. Sen hade han en lång konversation med mig när vi satt i soffan, haha så himla roligt och lyssna på allt en 1½ åring har att säga! eller ja, han blir 2 i april..
Varje dag frågar han mig minst 3 gånger; "jen?.. are you happy?" haha, och det har han lärt av sin syster!
Eller så säger han "jen?.." så ska jag säga "yes?" så säger han "nothing!" och fnissar efteråt! eller så säger han "you know what?" så säger jag "what?" så säger han "CHICKENBUTT!" hahaa.
Gud ja, jag kan hålla på i en evighet och berätta om hans knäppa men roliga saker! så nu vet ni det... haha :P

Här är lite bilder från dagen iallafall!


Rådjuren i vår trädgård:P


Fick inga bra bilder från matchen tyvärr.. för mörkt för min kamera..




Ute med Caroline

Kom hem från Broomall för en stund sedan där jag äntligen var och träffade Caroline:)
Hämtade upp henne efter att tillslut hittat dit efter hennes värdmamma fick handleda mig över telefon vart jag skulle köra eftersom gpsen visar fel hus, haha. Så körde vi till ett diner där vi åt och satt och pratade:) Var mycket trevligt och tiden gick väldans fort måste jag säga, plötsligt var klockan tio!

Och för övrigt har dagen varit bra. Var ute lite med barnen på baksidan av huset innan idag och lekte, och fick lillkillen att ta en kortare nap, allt för att han ska somna på kvällarna och sova hela natten, men nu när jag kom hem var både han och tjejen uppe, haha. Inget verkar funka.
Och pratade lite med min värdmamma nyss och hon tyckte jag kunde sova ut imorgon och börja vid 12 eller nåt bara så hon fick lite ensamtid, och sen passa de minsta medans de är på en aktivitet med äldsta killen. Så det tackar jag väldigt mycket för! skönt med sovmorgon och inte så lång dag!
Eller det blir det iallafall eftersom clustermötet är i philadelphia imorgon då vi ju ska se på en basketmatch, och den börjar kl.7, och varar till jag vet inte när, och sen innan vi är hemma och så igen så är klockan säkert mycket.
Och så ringde julia mig ikväll och sa att dem nu bokat buss och hostel till helgen i Washington DC, så vi åker från Philly kl.9 på morgonen, vilket betyder att jag nog får ta tåget härifrån vid 7 eller nåt bara för att vara säker på att hinna dit och hitta. usch, lördag morgon, men det är det värt! ska bli så kul att göra en liten weekendresa:D

På tal om nåt helt annat så såg jag två stycken rävar i vår trädgård imorse som bråkade! de var typ 5 m från köksfönstret och ylade, eller vad dem nu gör. haha. Och sen såg jag ett påkört rådjur mitt på vägen nu när jag körde hem från caroline, vilket var mindre kul:(

Men men, nu ska jag försöka sova!
Godnatt!


Besök hos doktorn och pannkaksmiddag!

Dagen började som alla andra, men sen har 3-åriga tjejen fått urinvägsinfektion så vid 11 skulle hon till doktorn.
Pappan skulle hämta henne lite i och ringde och frågade om jag kunde göra henne redo och komma ut med henne. Bara det att när jag började ta på henne jackan och skorna började lillkillen också ta på sig sina kläder och blev jätteglad för han trodde vi alla skulle gå ut. Han sa "mamam and papaps house!" för sen trodde han att jag skulle köra dem till morföräldrarnas hus igen.. haha, stackare.
Så fick försöka lura honom att jag bara skulle ta ut tjejen till bilen först, och komma och hämta honom sen, men då började han gråta riktitg mycket, så både jag och pappan tyckte det var så synd, så vi följde med till doktorn allihopa. haha.
Var väl inte speciellt roligt, men dagen gick väldigt fort iallafall och kul att se ett amerikanskt sjukhus. och dessutom berättade min värdpappa att doktorn tjejen skulle till, var samma doktor han hade när han var barn, haha.

Sen nu ikväll skulle barnen och pappan iväg till hans bror och fira deras mamma som fyller år idag, och min värdmamma jobbade. Fick följa med om jag ville men de skulle först äta middag hos brodern sen på nån utställning, och jag är riktigt trött idag och börjar få riktigt ont i ryggen efter allt bärande på barn, så jag stannade hemma ensam istället och lyssnade på hög musik och lagade mat för mig själv, svenska pannkakor:D
Visste dock inte vad jag skulle äta till dem.. så fick bli lite glass. Men sen kom min värdmamma hem och åt upp resten, och frågade vad man skulle ha till, så sa jag att jag gillar mest med vispgrädde och sylt, så tar hon fram det från kylen! Hur blind kan jag vara egentligen?!
Letade liksom inte efter vispgrädde i en sprutburk som de har här.. och det fanns nån sorts blandsylt som jag inte heller såg.. menmen, nu vet jag till nästa gång, var gott ändå:)

Sen satt vi och kollade på american idol bara och pratade, och nyss så kom barnen och pappan hem igen.
Men nu är klockan 10 och jag är sjukt trött i vanlig ordning, så får nog bli en tidig kväll idag... igen. haha.

Gonatt!


dålig uppdatering...

soorry, jag vet att jag är dålig på att uppdatera, men jag skriver ju alltid på kvällarna och då är det ju natt i sverige så får ni iallafall ett nytt inlägg att läsa på morgonen:P
Och är så trött på morgonen så orkar inte gå upp tidigare bara för att skriva ett inlägg!

Iallafall så hade jag, julia och magda playdates med våra värdbarn iförmiddags. Riktigt kul:)
Så vi åt frukost här hemma och sen fick vi ganska bråttom så jag ordnade först med lillkillen, och sen blöjbyte och kläder till tjejen, men precis när jag ska byta frågar hon om jag kan vänta för hon bajsar.. haha, och sen när hon väl varit på toa och jag fått henne redo har lillkillen bajsat!! haha, 10 min efter jag bytt liksom! varför gör han alltid så.. och just en morgon som denna när vi redan var försenade?

Skulle iallafall vara hos magda 9:30, och vi kom kanske 20 i eller nåt, så inte så farligt, men både hon och julia bor ca 20-25 min bort, men jag inbillar mig alltid att det är närmre och inte tar så långt tid dit, och så blir vi sena:P
Så vi alla hade 2 barn var då våra äldsta var i skolan, och magdas hus är gigantiskt! typ ett helt mansion eller som ett slott. haha. Och hela källaren var inredd till en gigantiskt lekrum, så där var vi och de 6 barnen hela förmiddagen. Så härligt med en playdate för barnen lekte så fint för sig själva och tyckte det var så spännande med alla nya leksaker, också var det skönt för mig med som kunde umgås med julia och magda under tiden:)
Sen påvägen hem vid halv 12 så somnade lillkillen i bilen så var bara och bära in honom, och tjejen var trött också, så inga problem med napen idag iallafall:)

Så nu har jag nyss ätit middag och sitter och latar mig lite. Fast är fortfarande hungrig känns det som:P men ska nog träffa julia och magda igen senare så kanske kan gå ut och äta lite då, eller efterrätt på paoli diner:D

Och på fredag är det mitt första clustermeeting som är en 76:ers basketmatch inne i Philly, och sen till helgen drar vi nog till Washington DC:D

Philly zoo

Idag jobbade jag bara typ två timmar 9-11, sen när pappan kom hem igen körde vi till Philly zoo, USAs första zoo någonsin, och därför ganska gammalt:P
Var typ som vilket zoo som helst, men kul att se:) Och de hade en liten avdelning som var barnens zoo, där vi kunde gå in i en hage typ och klappa och borsta getter.
Så var där kanske ca 3 timmar sen var barnen så sjukt trötta eftersom dem inte kunde ta en nap.
Så åkte hem så dem kunde sova, och sen lagade jag köttbullar med potatis, ikeas gräddsås och lingonsylt och ättiksgurka:D mumma vad gott det var!:D

Och nu har jag nyss kollat på one tree hill som jag fortfarande inte fattar nada av eftersom jag missade typ 3 avsnitt eller nåt i december:P är så krångligt nu och inte alls lika kul längre.
Sitter och dricker lite coca och äter chokladmousse:) känns inte alls som måndag idag!

Imorgon ska jag och de två yngsta på playdate till magdas hus vid 9:30, tillsammans med julias barn också, för hennes och magdas värdbarn är ju kusiner, så blir nog kul:)




Ett roligt djur som jag aldrig sett innan tror jag! typ en marsvins/råtta/piggsvin/elefant, haha





Nu ska jag kolla på veckans avsnitt av Grey's som jag helt glömt bort att jag har!

Nattinatt!


heelt slut!

Denna dagen har varit låång. Vaknade kl 6 imorse av att lillkillen skrek och grät. Han har haft sovproblem de senaste veckorna och börjar gråta mitt i natten och vaknar jättetidigt. Sen klev alla upp runt den tiden bara för att han var vaken.. så låg kvar i sängen och halvsov till 8 kanske.
Sen vid halv 10 packade jag in alla sakerna och barnen i minivanen och körde till mormorn och morfarns hus.
Guud asså. Det var det läskigaste på länge! haha. Jag är lite mesig med bilkörningen när det gäller vanen än. Och med alla 3 ungarna i bilen som kollar på film, och det regnade jättemycket idag, också typ 500 motorvägar dit så.
Okej nu överdrev jag en aning men:P
Hade ju gps:en, men missade ett exit, så fick fortsätta på motorvägen hur länge som helst, sen svänga av på nåt konstigt ställe som ledde mig till mindre krokiga vägar, tills jag kom på motorvägen igen som tog mig tillbaka samma håll, och sen tillslut kom jag på rätt väg igen. Tog nog närmre 1½ timme att köra dit och det ska ta typ 40-50 min. haha.
Dagen var bra iallafall och jag satt mest i soffan med morfarn och kollade på amerikansk fotboll och halvsov. haha. så kändes inte riktigt som jobb.
Sen körde vi hem igen vid 5 tiden, vilket nästan var värre för då regnade det ännu mer, var ännu mer trafik, och dessutom mörkt. Också tappade lillkillen sin napp nångång precis när vi kommit ut på motorvägen, så han grät säkert 20 min innan jag kunde plocka upp den vid ett rödljus. haha, suck.

Så nu ikväll skulle jag kanske kört över till Caroline, men eftersom jag inte slutade förrän så sent var deras avskedsparty får den gamla au pairen typ slut, och magda och julia skulle på bio kl 7 och ville att jag skulle följa med, men klockan var typ 20 över 6 sen när jag ringde dem, och de var på king of prussia, så kände inte att jag hade orken att ta mig ut mer idag i regnet och mörkret på motorvägen. haha. NEJ, jag gillar inte de amerikanska motorvägarna!!

Så istället stannar jag hemma ikväll, kusinerna kom nyss över så vi ska fira tjejens fördelsedag lite i efterskott idag, de håller på att förbereda chokladfondue där nere nu och jordgubbar, marshmellows osv, yummy:)
Och sen kanske jag är ledig mesta delen av dagen imorgon.. för pappan skulle tydligen vara hemma då, är ju holiday så äldsta killen är hemma från skolan. Sen får jag jobba fredag eller lördag istället beroende på om vi ska till DC eller inte denna helgen.

Nu ska jag se om fonduen är klar, tur på ett sätt att jag stannade hemma, för missade det förra gången när dem gjorde det på nyårsafton:P

Min lördag

Idag var en betydligt mer händelserik dag! Började med att vakna runt halv 10, gick ner och åt frukost och hörde om dagens planer som familjen hade.
De ville åka till nån djurfarm nånstans eller till ett amish-samhälle inte så långt härifrån och göra en dagsutflykt, och ville gärna ha med mig och visa, så det lät ju trevligt!
Men hade pratat med julia och magda om att ses, och direkt efter jag pratat med min värdpappa smsar julia och frågar vad vi ska hitta på, så då valde jag faktiskt dem. För spenderade hela min lediga dag med värdfamiljen igår, och ska jobba 10 timmar imorgon, så behövde komma ut från huset lite och få en paus från allt skrik, haha.

Så jag körde först till banken i Paoli och öppna äntligen ett bankkonto. Trodde bara jag skulle få gå fram till en lucka och fylla i lite papper, men fick komma in på ett värsta kontor med en kostymnisse som kollade igenom mina papper och frågade vad för slags konto jag ville ha, och vad jag ville ha för koder, om jag ville ha personliga checkar och massa annat, haha.
Men det fixade sig iallafall, men eftersom det är helgdag på måndag, så kommer inte pengarna in förrän på onsdag eller nåt, och jag kommer inte få hem mitt kort förrän då ändå så, för överleva några dagar med de pengar jag redan har!
Sen körde jag till Wayne och hämtade upp julia, vi körde till tågstationen och hämtade hennes bil som hade övernattat där, sen körde vi till king of prussia mall, där jag handlade en söt lila outfit till mitt 3-åriga värdbarn som vi ska ha lite kalas för imorgon, också åt vi supergod sallad där som man kunde plocka ihop själv:)
Sen körde vi till tågstationen igen och hämtade upp magda, körde till biblioteket för att träffa laura och hennes killkompis, sen stängde dem så förflyttade vi oss till starbucks, sen körde jag och julia och hämtade hennes bil på tågstationen igen, och sen körde vi i vars en bil hem till Mike, Lauras pojkvän, där vi alla lagade mat tillsammans.
Och sen skulle vi kolla på en film, men jag var så sjukt trött och måste ju jobba imorgon vid 8, så körde hem runt halv 10.
Så vi har kört runt en hel del idag, men var en kul dag och skönt att komma ut lite!
Planerade även att kanske åka till Washington DC nästa helg, eller nästa igen. Och sen bestämde vi att jag nog ska ta samma weekend class som magda i Baltimore, i början av mars så jag får 3 av mina 6 credits!
Kul med lite saker att se fram emot:)

Gooodnatt!

sleepy friday

oh my gosh vad trött jag är! Som vanligt blev inte dagen som planerad, men börjar vänja mig nu så bryr mig inte så mycket längre, haha.
Först skulle vi åka till shoppingcentret i förmiddags så barnen kunde leka på inomhuslekplatsen där. Sen gav jag ikea förslaget, eller frågade om de ville åka dit nån dag, så då skulle vi göra det istället i eftermiddags.
Men sen efter att sängen brakat och vi börjat dra runt allt så fanns det liksom ingen återvändo, så vi spenderade typ 5 timmar med att städa, haha.
Efter jag skrivit förra inlägget gick jag ner och hjälpte till och sen städade vi nog till 5 eller nåt då vi började med maten. Städade barnens rum och sorterade bort böcker och leksaker de inte leker med, och kläder som inte passar osv. Så det blev väldigt tjusigt till slut:)
Och jag behövde inte hjälpa till med detta, utan det är en sak som min värdmamma har frågat mig om innan som vi har kommit överens om.

Så iallafall så sa vi under dagen att vi kunde åka till ikea på kvällen istället och äta middag där, men sen blev det så pass sent så vi lagade mat hemma istället, och sen var alla så trötta, och barnen inte på så bra humör, så vi blev hemma istället.
Kollade på inspelningen av american idol sen veckan och lite så. Och sen vid halv 10 följde jag med min värdmamma till giant och handlade hur mycket mat som helst, så vi kom hem kanske 23.15, och här har de ju minikassar där det får plats typ 3 varor i, så vi hade väl 20 kassar eller nåt och massa lösa varor i hela bilen, så tog ett tag att bära in allt:P
Och sen stod jag i köket med min värdmamma och pappan och packade upp alla varorna och vi provsmakade oss igenom det mesta, för min värdmamma är så rolig, köper alltid massa konstiga nya saker hon aldrig testat som hon tycker ser gott ut, haha. Och hela frysen och kylen blev överfull så var tvungna att äta lite av det som inte fick plats:P

Och nu är jag så sjukt trött så jag knappt kan hålla ögonen öppna! Har knappt gjort nåt idag men efter all städning, lek med barnen, hört barnen skrika och gråta, all mathandling och ätande så är jag utmattad! haha
Så godnatt alla, sängen kallar!

Imorgon blir förhoppningsvis en mer händelserik dag, där jag kanske orkar lämna huset under dagtid:P

Helg:D

Då vart det helt igen för min del! Eller kändes som om den började redan igår eftersom jag bara jobbade ca 3 timmar, och det var ju bara jag och lillkillen så:)
Efter hans naptime och vi ätit lite gick vi på en lång promenad runt hela vår cirkel, där vi mötte en mamma som var ute och gick med sin 2-åriga dotter, så vi promenerade tillsammans en bra bit och babblade på!
Det är så kul här i usa för var man än går träffar man folk som börjar prata med en eller som kommenterar nånting och plötsligt är man i full gång med att prata om allt mellan himmel och jord, haha.
Sånt skulle aldrig hända hemma liksom. Börjar man prata med en främling på stan i Malmö skulle dem nog kolla väldigt konstigt på en och bara gå där ifrån.. Men här är det typ tvärtom, vilket jag verkligen gillar:)

Iallafall så var gårkvällen väldigt trevllig! Vi hade lite familjekalas för tjejen här hemma, dekorerade hela köket med lila och rosa serpentiner och åt på hjärtformade prinsesstallrikar och drack ur prinsessmuggar på en prinsessplastduk! haha. Allt var rosa och i prinsess-tema!
Vi blev lite sena med maten och allt så istället för att krångla till det åt vi en sjukt god pizza som smakade typ som pizzorna på pizza-hut! och så urgoda pommes med nån grillkrydda på, och sen hade pappan köpt typ chokladbakelser/tårtbitar som vi åt.
Och efter maten flippade alla ut och hela familjen inklusive jag slogs och brottades med ballonger. haha.
Tjejen ville inte ens öppna sina paket för hon var så upptagen med att leka med ballongerna.
Riktigt kul kväll iallafall och jag älskar att min värdfamilj är så avslappnad och kan släppa loss ordentligt:D

Sen vid 20-tiden körde jag hem till Julia, och hittade äntligen sladden till gps:en, så nu kanske jag vågar köra till lite fler ställen:P
Ställde bilen hos henne iallafall så tog vi hennes bil och hämtade först upp magda, sen en annan tjej också från österrike som vi inte träffat innan. Så körde vi till King of Prussia där vi gick till nån restaurang/bar och drack milkshake och lite sånt.

Sen nu imorse vaknade jag redan innan 8 av att det var en jädrans liv här i huset. Så gick upp och har nu skypat med mamma i mer än en timme, och hunnit med massa annat:)
Nyss kallade min värdmamma på mig och då han hela deras säng brakat sönder när hon höll på att städa och drog i den, så hjälpte henne att få allt i ordning, haha, så himla synd om henne!
Men i eftermiddag ska vi nog köra till Ikea, för de har inte varit där på mer än 10 år, så då kan de ju passa på och köpa en ny säng:P haha.

Nej nu är det lunchtime! ha en bra fredag alla:)

underbara sovmorgon!

åh det var så skönt att få sova ut idag! Gick upp runt halv 10 och åt frukost, sen pratade jag länge med min värdmamma och sen lekte jag lite med tjejen, för hon fyller år idag. Men pappan är ju på jobb och äldsta killen i skolan, så kände att jag ville vara lite med henne, är ju trots allt hennes dag:)

Så nu snart vid 2 tiden ska min värdmamma och tjejen på bio, och sen kommer dem förhoppningsvis hem igen vid 5 tiden kanske. Så under tiden är det bara jag och lillkillen i två timmar, sen kommer den äldsta hem från skolan vid 4. Så kanske ska ta lillkillen i vagnen och ta en promenad runt området, behöver verkligen lite frisk luft! Och kul faktiskt att spendera lite tid med bara ett barn i taget, kan göra mer saker då!

Ikväll ska jag nog köra hem till julia, och sen ska vi och magda köra nånstans i närheten av King of Prussia och träffa en ny au pair som de har haft kontakt med, så det blir nog kul:)

Ikväll börjar Grey's anatomy förresten tror jag! och fringe och bones! eller var dem två igår?
ah jag vet inte, blandar ihop dagarna här, kändes som torsdag igår eftersom jag nästan är ledig idag..
Och sen känns det som alla bra program går samtidigt fast på olika kanaler.. haha, beslutsångest!
Tur att vi har DVR iallafall så man kan kolla på programmen i efterhand om man missade något:)


Paoli diner

Japp det är nog vårt nya stamställe! Det är mitt emellan folks hus så det blir rättvis körning, det är ganska mysigt, och ganska billigt, och de har mycket att välja mellan:P
Kvällen blev inte riktigt som planerad i vanlig ordning.. Frågade igår om jag kunde ha bilen ikväll bara för säkerhets skull. Har nästan alltid tillgång till den men ville bara vara säker. Men så blev det lite förseningar ändå så bilen var inte hemma när jag tänkt ta den.. så skulle möta Michelle, julia och magda halv 9 på Paoli diner, men ville till mallet först för jag har fortfarande inte köpt present till mitt värdbarn som fyller 3 imorgon!

Men det löste sig iallafall, kunde ta den andra bilen istället:) Men blev så sen så struntade i mallet eftersom det ligger på andra hållet. Men det gör inte så mycket. Hon får så mycket presenter ändå så hon kommer nog inte märka om hon inte får just min imorgon. Ska nog ha lite kalas för henne på söndag så räcker om jag ger henne min present då:)
Iallafall så var jag ganska hungrig när vi satt på dinert så jag beställde både 2 feta amerikanska pannkakor med vispgrädde och jordgubbar, OCH 2 kulor chokladglass. haha. Trodde inte man skulle få nåt till pannkakorna och jordgubbarna. Såg så torrt ut på bilden så ville bara vara på den säkra sidan:P men så fick man ju vispgrädde så hade kanske inte behövt glassen också.. men gott var det iallafall:D

Synd bara att Michelle åker tillbaka till virginia på fredag så hinner inte träffa henne igen innan hon åker.. men förhoppningsvis ska jag åka och hälsa på henne nångång till våren! hon bor ju bara ca 25 utanför Washington DC så det hade varit kul:D

Nu ska jag äntligen gå och lägga mig! Har varit riktigt trött hela dagen så ska bli skönt att äntligen få sova.
Vet fortfarande inte riktigt hur jag jobbar imorgon, men pratade nyss med min värdmamma nu när jag kom hem, och jag börjar inte förrän tidigast 12, och jobbar max 5 timmar eller nåt, så inte så farligt:)
Sen ledig fre+lör, och sen blir det heldag på sön!

Gonatt allihop!

American Idol

Igår började Idol här i Amerikat! Hela min värdfamilj satt bänkad nere i familjerummet och så även jag!
Det är ju roligast nu i början också när det är auditions. Var helt galna personer där! har ju tyckt vissa som söker till svenska idol är riktigt knäppa men det här var värre, haha.
Skulle egentligen hittat på nåt med Michelle igår, men mådde inte så bra på kvällen med huvudvärk, magont osv, så fick skjuta upp det, och precis då ringer julia och frågar om jag har lust att ses:P
Så är det alltid. När man själv inte kan/har lust, vill alla ses, men när man själv vill ses, kan ingen. haha. eller ofta iallafall!
Så jag bestämde med båda att vi ska ses idag, och Magda har kommit hem från Miami nu också, så hon kanske också kommer med. Blir väl Mc Kenzie eller Paoli diner eller nåt:P
Fast måste köra till mallet först också eller Target, och köpa present till 3-åringen.. Alltid i sista sekund är jag, hennes  födelsedag är ju imorgon!

Börjar fundera på hur helgen kommer se ut, men vet inte riktigt för vi ska ha familjemöte ikväll så jag får veta hur schemat kommer bli.. blev lite knasigt nu ioch med tjejens födelsedag, och mamman och hon vill ha lite ensam tid och så:)
Men är nog ledig på fredag och lördag, tror jag.. Eller iallafall lördag, och kanske halva fredag?
Vet bara att jag måste jobba hela söndagen och ta med barnen till mormorn och morfarn tror jag.

Aja, det löser sig! Nu ska jag gå ner och äta lunch i lugn och ro:D

Önskar jag hade nåt riktigt smaskigt att äta typ som detta grillspettet...



Från bulgarien sommaren 2008..


Tiisdag igen

Tisdag igen.. har tappat räkningen på hur många veckor jag har varit här nu? 6? eller är det 5 veckor sen jag kom igår? hmm.. tiden går så himla fort.
Skulle egentligen kört nånstans med barnen idag, men blev att vi stannade hemma istället. Men dagen har gått bra så:) lekt lite allt möjligt, lekt med play dough och ritat.
Och nu sover barnen och jag håller på att tvätta lite och tar en paus.
Har nästan ätit upp alla mina ballerinakex redan! Skulle köpt 2 paket! Får väl helt enkelt köra tillbaks till Ikea snart:P
Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, eller om jag orkar göra nåt. Var bara hemma igår och latade mig och kollade tv:P
Kanske ska träffa Michelle, tjejen som jag träffade på tågstationen, får hon åker hem till virginia beach igen på fredag.. eller så kanske jag kör till mallet ikväll eller till Target.. Måste köpa present till 3-iga tjejen, hon fyller år på tors!

Nej nu ska jag sätta fart och göra nåt vettigt av min paus!

Ikeaaa

Detta har nog varit den bästa helgen hittills! Först middag med andra au pairer i fredagskväll, sen dagen i Philly med Michelle och bio i lördags, och igår körde jag och Julia äntligen till Ikea:D
Åt köttbullar och det var såå gott!! Dock lite sur för att man får potatismos här istället för kokt potatis men.. och så åt jag en sjukt god chokladmousse tårta.. fast den var så himla mäktig så julia åt nog minst halva.. haha.

Handlade nog för mer än 300 kr totalt med lunchen och så.. men det var det värt:D Köpte ahlgrensbilar, marabou choklad, ballerina och singoallakex, lingonsylt och ättiksgurka:D höhö. Kändes som jag var i himmelriket!
Fast vissa saker var riktigt dyra där! Typ en pytteliten låda ned vaniljsocker för 6 dollar.. kändes inte värt det så får vänta och se om jag verkligen behöver sånna saker.
Och så köpte jag papperslådor man viker ihop själv.. Har så mkt skit överallt så tänkte att jag behöver dem.. men nu vet jag inte riktigt vad jag ska lägga där i.. haha. Men dem var billiga iallafall och nåt kan man ju alltid ha dem till:P

Sen efter ikea körde vi till staples där julia skrev ut lite foton, och sen vidare till walmart där vi köpte pizzor.
Vi mötte upp laura på parkeringen eftersom hon inte har nån gps, så körde hon bakom oss påvägen till VJ.
Hos vj spelade vi wii igen fast wii dancing nånting.. med en matta på golvet med pilar.. sjukt svårt!! och sen lite boxning och bowling igen, och så kollade vi på filmen 2012.
Vet inte riktigt vad jag tycker om den.. lite mycket kanske. Såg dock inte slutet för vi var tvungna att köra hem när det var kanske en timme kvar.. haha.

Så helgen har varit riktigt bra:D och denna dagen startade bra också med alla barnen på bra humör.
Tills nästan precis nyss då det var dags för naptime, och minstingen inte ville ligga i sin spjälsäng.. han vill alltid sova! men han bara skrek och sa att jag skulle ta upp honom.
Så tog med honom in till tjejen och läste lite böcker där, sa gonatt till henne, och sen efter ett blöjbyte och en till bok gick det bra för honom att somna:P




Yummy! mina älskade köttbullar:D
Julia var den sunda.. vatten och sallad med gravad lax.. haha.


happyy




Mina inköp:D + 2 paket AA-batterier och papplådorna som inte är med här..


Julia försöker dansa, haha


Bilder från gårdagen i Philly

Här kommer lite bilder från gårdagen i Philadelphia:) Dock så är min kamera sjukt dålig nuförtiden och riktigt slö, så behöver verkligen skaffa mig en ny!
Michelle hade en värsta 600 dollars kamera runt halsen hela dagen och tog typ 400 bilder eller nåt, så hoppas hon kan skicka lite bilder till mig sen när hon har chans att lägga in dem!







Puh, okej. Detta får vara nog!
Blev lite tajt, men iallafall är den 3e bilden en Cathedral, den 4e The Free Library.
Sen är det lite av Benjamin Franklin Institute, Philadelphia Museum of art på bild 9 med statyn framför.
Och sen Philly "skyline", eller skyskraporna i Philly, sett från Art museumet. Är dock skrattretande om man jämför med NYC:P Och sen posar jag framför Rocky statyn:) haha
Sorry för den förvirrande förklaringen av bilder. Blev som det blev, men har inte lust att tillbringa mer tid framför datorn just nu! Så enjoy:)


Strangers in Philly

Jag har nyss haft den bästa och knäppaste dagen på länge!!
Började med att jag vaknade vid halv 9 och gick ner och åt frukost. Sen pratade jag lite med min värdfamilj om vad dem skulle hitta på idag och att jag ju inte gjort några ordentliga planer för idag eller att jag fortfarande ville åka till Philly, men jag har inte blivit ansluten till deras skrivare än, så kunde inte skriva ut nån info i förväg..
Så de hjälpte mig att hitta info om tågtider, stationer och platser jag kunde gå till, också fick jag ta bilen till tågstationen, så det gjorde jag:) Efter att jag skypat lite med mamma!

Så jag kom till stationen typ 11.05, och ser precis tåget rulla iväg, och nästa går om en halvtimme, så jag gick in och köpte biljett och sen gick jag över parkeringen till Starbucks och köpte varmchoklad medan jag väntade.
När jag stod utanför stationen ca 5 min innan tåget ska gå, kommer det fram en tjej och frågar var man köper biljett, och sen kommer hon ut lite senare och bara kommenterade på hur kallt det var idag, för det var sjuukt kallt hela dagen!
Så jag frågade henne var hon kom från och hon sa att hon bodde i virginia beach, var bara på besök i 2 veckor här, men kom egentligen från sydafrika, och... hon var en au pair!! haha. Jag bara whaat?! mee too!!
Och vi både blev överlyckliga och började prata i mun på varandra, haha. Så det var första gången hon skulle åka till Philly också, hon var bara på besök hos sin värdmammas syster. Så hon hade planerat väl och skrivit ner massa saker hon ville se, och det var typ samma som jag tänkt att jag ville se, så vi bestämde att vi skulle gå tillsammans. Så vi tog tåget in till suburbanstation, och gick upp mot en cirkel som jag glömt vad den heter, som är typ som ett torg:P där alla kända museum ligger.
Kollade runt och tog massa foton.. och så besökte vi Philadelphia Art museum. Är inte överförtjust i konst, men det var ändå kul att se så, och vi sa att vi var typ studenter, så behövde bara betala 12 dollar ist för 20:P
Sen vid 17.15 tog vi tåget tillbaks till Paoli, där vi egentligen skulle träffa en annan au pair hon lärt känna här, men hon var på sitt clustermöte och blev försenad, så hon kunde inte träffa oss, och sen skulle vi möta Julia, men hon jobbade länge, och sen var vi alla för trötta för att ses. Skulle egentligen gått på bio allihopa så..
Men istället gick jag och Michelle och åt på ett diner när vi kom tillbaks med tåget, och sen körde vi till bion som ligger närmst här där jag bor, där vi såg Leap Year.
Så himla bra och rolig film! och romantisk, där vi båda böla i slutet.. haha.
Sen körde jag Michelle hem, och sen körde jag mig själv hem. Så kom hem för ett tag sen, och har nyss berättat hela min historia om idag för min värdmamma, och nu här.
Och jag är så sjukt trött så jag knappt kan hålla ögonen öppna nu, så laddar upp bilderna från idag imorgon när jag vaknat istället:)

Har iallafall haft en sjukt rolig dag, och jag är så himla glad att jag stötte på Michelle där på den lilla tågstationen i Paoli. Hade inte varit alls lika roligt utan henne idag! Så det tackar jag ödet för:D
Nu väntar sängen!

Nattinatt!

Hej hopp!

Är nyss hemkommen från middag med de andra au pairerna. Var kul att träffa lite fler, och vi har väldigt blandade! Var en tjej från Tyskland, en från Ryssland, en från Sydafrika, en från Brasilien, jag, och så kom julia lite senare, som då är från österrike:P
Så trevligt, men lite förvirrande. Vissa var jätteduktiga på engelska. Sarah från tyskland har varit här i 1½ år redan, medan Yulia från Ryssland kom för en vecka sen så.. haha.

Iallafall så körde jag hemifrån vid 7 och skulle möta dem på cheeseburger paradise 19.30.
Jag var framme på restaurangen lite i 8 för jag körde helt vilse! Missade det precis för jag trodde restaurangen låg på höger sida, och min värdmamma sa att det var upplyst med neonlampor så jag kunde inte missa det. Bara det att där var typ 50 upplysta restauranger.
Och det låg på vänster sida så jag kom ganska fel på det. Sen försökte min värdmamma ge mig instruktioner medan jag körde, när jag hade försökt ringa dem i ca 10 min och ingen svarade, då mitt hjärta slog i 190, jag hade ingen aning om var jag skulle ta vägen och gråten var nära, ahah.
Hon guidade mig helt fel och jag kände mig som en riktig trafikdåre, för är inte så lätt att köra när man inte vet vart man ska..
Men tillslut hittade jag ju det iallafall:P Men sen åt alla jättefort och betalade, sen bara satt vi kvar och väntade på att vissa skulle bli upphämtade, men då kom Julia precis så vi två stannade kvar och åt efterrätt också:)

Och imorgon hade jag ju tänkt åka till Philly.. men får se hur det blir med det. Vet inte om jag kan ta bilen alls eller om de kan släppa av mig vid tågstationen.. Alla är bara så upptagna just nu så det är så svårt att bestämma nåt. Så ursäkta mitt halvilskna inlägg innan ikväll, det blev lite mycket bara:P

Men nu ska jag äntligen sova, så jag inte slösar bort hela min lediga dag imorgon med att sova!
Sen på söndag ska jag och Julia nog köra till Ikea:D

Godnatt här! och godmorgon i sverige..


Torsdag kväll

Om ca en timme ska jag möta Julia i Paoli, ska nog bara köra till nåt diner, starbucks eller nåt liknande.
Men först ska jag ha lite lugn och ro för mig själv framför tvn och datorn:P
Åt nyss nån konstig sak som min värdmamma slängde ihop. Hon är så himla rolig och knäpp, haha:D
Det var country sausage som de kallar det här.. alltså korv, fast det ser inte alls ut som det efter man delat det i mindre bitar som de gör. Ser typ ut som köttbullar med skin. urk!
Så hon mixade korven och lök med middagen jag gjorde här om dagen med kyckling ris och curry, allt i en stekpanna, och hällde i äpplejuice och russin! haha hur galet låter inte det?!
Fast det smakade förvånansvärt gott:) Dock fick jag all kycklingen som var över för hon vet att jag inte är så förtjust i korven:p

Imorgon ska jag ju jobba ca 3 timmar, men blir nog inte så jobbigt för jag och barnen åker med min värdmamma mot hennes jobb, så släpper hon av oss på exton square mall som ligger påvägen till hennes jobb, och där finns en inomhuslekplats där barnen kan leka, och jag kan sitta på en bänk och kolla på folk:) haha
Och sen kommer hon och möter upp oss där igen så ska vi äta lunch på mallet.
Sen på eftermiddagen ska vi nog ha "2 veckors mötet" med min counselor. Bara si sådär 2 veckor försent men:P Har inget att klaga på så det gör inte så mycket, och har hört av andra au pairer att ingen haft det efter 2 veckor.. vissa har väntat typ 2 månader så.. haha.

Nu ska jag slappa lite och sen gå och fräscha upp mig lite så jag kan vistas ute bland folk:P

Den uppskattade pausen

Nu sover barnen, eller det har dem gjort sen en timme tillbaks, så förhoppningsvis har jag en timmes paus till.
Tjejen vill aldrig bli väckt men lillkillen har börjar vakna av sig själv efter ibland bara en timme.. Förstår inte hur han orkar. Är vaken hela nätterna och sover kort nap. Men men, hoppas han sover en timme till idag.
Är så himla trött idag, och det är så kallt i huset idag. Glömde göra en brasa imorse, och jag vet inte hur man startar den..

Men, ikväll ska jag träffa julia iallafall, så då får jag komma ut lite. Har inte bestämt vad vi ska göra än bara.. Magda är i Miami iallafall, så det var ju kul för henne! haha, jag är inte avundsjuk:P
Sen fick jag ett mail av tjejen jag träffade första veckan jag var här, så fick lite dåligt samvete för jag glömt höra av mig till henne sen dess.. haha, så frågade om inte vi kan ses snart igen.
Och sen hade jag fått mail av nån annan au pair i mitt cluster som jag inte pratat med innan, som undrade om jag ville hänga med henne och några andra au pairer ut och äta imorgonkväll! så det var ju kul:)

Nu ska jag gå ner och njuta av tystnaden lite och se om jag kan hitta nån någorlunda sund lunch:P


The food over here

Märkte nyss när jag kollade igenom några av de senaste inläggen att jag nuförtiden alltid avslutar med att jag ska gå och äta nåt eller att jag nyss har ätit. haha, inte bra!
Så får ta ett litet inlägg om mat tänkte jag och förklara hur det egentligen står till.
Dem första veckorna gick jag nog nästan ner lite i vikt, för det tog ett tag att anpassa sig till maten här och ibland kände man sig inte hungrig alls, för maten här är inte i närheten så god som den hemma.
Men tyvärr får jag väl säga, har det börjar försvinna nu. Har vant mig vid maten här och insett att jag inte har så mkt val, så nu uppskattar jag sakerna som finns här, även om det mesta är rent crap, haha.

I början var jag inte ens sugen på godiset jag hade med mig hemifrån, men nu har jag snart ätit upp allt + det som jag köpt här. Och ja, jag dricker såklart alldeles för mycket läsk. Jag bor ju i läsklandet. Fast idag drack jag faktiskt bara en (33cl). Ska försöka hålla det till att bara dricka läsk på helgerna även om det är sjukt svårt eftersom det alltid finns läsk i huset. Och likaså med godiset. Får införa lördagsgodis igen. och lite fredagsgodis kanske...

Men vad jag äter en vanlig dag är ungefär det här;
Frukost: Flingor med mjölk, (oftast cornflakes) och färska blåbär eller banan eller nåt annat som gör det lite roligare. Och så ett glas äpplejuice och en macka. Antingen med nutella eller jordnötssmör, som jag förresten råkat bli besatt av här. Eller ibland så har vi supergoda kanel-bagels hemma, som man stoppar i brödrosten, yummy!
Lunch: Barnen äter alltid peanut butter honey sandwich, eller peanut butter jelly sandwich, urk.
För det mesta tar jag en macka med jordnötssmör också. Men alltid nåt annat också. Oftast gör jag nån soppa - (en burk soppa + en burk vatten och värm) haha. Eller så gör vi grilled cheese sandwich eller nåt annat enkelt. Så blir inte så ofta ordentlig varm mat som jag är van vid.
Middag: Jag är ansvarig för middagen på mån och tis, och då lagar jag oftast, eller ja hittills, nåt med kött oftast, typ pannbiffar, köttfärssås och pasta, nåt annat med pasta eftersom jag själv älskar det. Eller typ kyckling med ris. När föräldrarna lagar mat blir det dock mer amerikanskt, även om de försöker vara sunda.
Idag åt vi tillexempel hamburgare och pommes, och ibland blir det pizza, piroger eller liknande. snabbt och enkelt!

Oj nu blev klockan "mycket" och jag har inte ens hämtat min glass än! Fastnade framför datorn och sen började jag det här långa konstiga inlägget om mat... haha. oops.

Gonatt!

you be the mami and I be the baby

Ja det är nog den vanligaste leken vi leker här, Jag och den 3-åriga tjejen då. Eller tvärtom. Ibland får jag vara babyn och då är jag alltid sjuk och behöver medicin, eller så är det nighttime så hon måste bädda ner mig och lägga alla sina blankies över mig. haha. Och just det, när hon tröttnat på det så är hon min hund istället, och minstingen också. Eller så måste jag vara hunden och då krypa runt på alla 4.. Reser man sig upp och säger att man får ont i knäna för att man är lite för gammal för att kräla runt där säger hon "it doesn't hurt me!" haha.

Jag börjar nog bli lite trött på vintern helt enkelt och sitta instängd nästan hela dagarna. Fast var ute lite idag med barnen, och sen nu hela kvällen har vi kört runt till olika affärer och handlat lite.
Och idag jobbade pappan hemifrån eftersom minstingen haft svårt att sova nu 3 nätter i rad så föräldrarna har knappt fått nån sömn.
Så trodde det skulle bli en jobbig dag eftersom de självklart föredrar pappan när han är hemma, men jag lyckades sysselsätta dem medan han smög upp på sitt kontor, och sen smög han ner för lunch när de tog sin nap, så de märkte inte att han var hemma på hela dagen, haha!

Nu är det iallafall onsdag kväll igen, bara en morgon till att stiga upp innan helg! Och imorgon kväll ska jag nog träffa julia, för vi fick tillbaka den andra bilen idag så nu kan jag äntligen använda den igen!
Måste jobba ca 3 timmar på fredag fast jag egentligen brukar vara ledig då, men mamman hade nåt med jobbet, så antar att jag är ledig hela söndagen då igen? Är nästan uppe i mina timmar så.. om de nu inte behöver hjälp typ 2 timmar eller nåt då.. får se hur det blir!

Men försöker göra upp lite planer inför lördag, för är trött på att bara hålla mig här i området nu, så på lördag är det dags att upptäcka! Mina alternativ just nu är en heldag i Philadelphia, eller en dag i NYC. Fast tåget till Philly tar bara en halvtimme, och bussen till NYC tar lite mer än 2 timmar + tåget in till Philly.. Så känns som jag kanske nöjer mig med Philly denna gången.
Har ju inte ens varit där ordentligt än, och har ju faktiskt varit här en månad nu, så dags att sätta igång med resandet, och man får ju börja nånstans!

Nu ska jag ta mig lite chocolate chip mint glass som är så underbart god! Smakar som after eight typ:D

innesittare

Insåg nyss att jag inte varit ute alls på två dagar nu, haha. Lite dåligt av mig. Men det är mörkt på morgonen när jag vaknar och börjar, och det är mörkt vid halv 6 när jag slutar. Och som sagt så är bilen på besiktning och lagning nu denna veckan, så vi har bara minivanen vilken jag inte riktigt gillar.
Hade ju kunnat ta den nu på kvällen efter jag slutat. Men jag är så sjukt trött och Julia och dem andra jobbar nästan alltid till halv 9 eller nåt, så får isåfall träffas efter 9 nån gång.
Men får se till att ta mig ut imorgon eller nån annan dag denna veckan!
Har varit svinkallt här nu de senaste dagarna, och då stannar man inne här i usa.. föräldrarna säger till och med att det inte är nån bra idé att gå ut med barnen för det är för kallt.. haha.

Så idag har jag alltså inte gjort nåt speciellt som egentligen är värt att berätta om.
Jobbat som vanligt, sen lagade jag middag; kyckling, ris och currysås, vilket blev väldigt omtyckt av alla!:)
Sen har jag hjälpt min värdmamma att städa lite nu på kvällen och även städat mitt eget rum lite.
Inte för att hon har bett mig eller för att jag måste, utan för att jag tycker så sjukt synd om henne som har så mycket att göra hela tiden, och resten av familjen är inte så bra på att hjälpa till med städningen alltid.. haha.
Hon har jobbat hela dagen, och nu måste hon kanske jobba 23-05 imorgon, och sen sitt vanliga pass halv 9-halv 6 typ. helt sjukt, fattar verkligen inte hur hon orkar!

Nu ska jag iallafall ta lite tid för mig själv och leta reda på ett choklad eller nåt, och dricka min DIET coke! hör och häpna! jag gillar inte lightprodukter egentligen.. men intalar mig själv om att det iallafall är lite bättre än vanlig coca.. haha.

Nattinatt!

Äntligen!

Satte på tvn för ett tag sen, och kom på i samma ögonblick som jag slog över till CW att det är one tree hill just  nu, sen gossip girl efteråt tror jag! om det inte var före.. Tiderna här är så för virrade.. för det står typ tid:9/8, och då är det kl 9 tror jag för det andra är typ tidszonen i centrala usa eller nåt? haha, lär mig aldrig.

Iallafall så är det äntligen nya avsnitt nu! Vi har nån sån kabel-ondemand, så alla shower jag följer spelas automatiskt in så jag kan kolla på det när jag känner för det, men det har bara visats repriser på allt ända sedan jag kom hit, men nu verkar det som säsongerna satt igång igen.
Men har nog missat en del avsnitt för jag fattar inte så mycket. !!Varning för spoiler!! Millie går på kokain, nathan har sparkat sin agent som jag glömt namnet på och alla är typ ovänner?! haha, gud vad har hänt egentligen..

yey! nu börjar gossip girl! undrar hur mkt jag missat här så hur förvirrande det här avsnittet kommer bli!
Och sen började Desperate housewives igår så igen så har det att kolla på sen också! wiie:D känns som man börjar komma tillbaka i sina rutiner lite nu!
Men what?! Det är inte nya avsnitt av gossip girl! Vi ligger före dem verkar det som.. för här träffade Dan nyss Hillary Duff vid korvkiosken.. och det var ju ganska många avsnitt sen hemma?!
Aja, får väl skippa några veckor tills dem har kommit ikapp här!

Nu ska jag återgå till min gottelisa påse och tvn:D

Gonatt!

4 veckor i USA!

Wow, idag är det 4 veckor sedan jag landade i New York! Kan inte fatta hur sjukt fort tiden går här!
Veckorna bara flyger förbi. Fast, nu är det ju måndag, och måndagarna känns alltid värst för man är trött efter helgen och vet att man har hela veckan framför sig innan det är helg igen. Men så är det väl alltid.
Och mina veckor går ändå så snabbt eftersom mamman är hemma på fredagar så jag är oftast ledig på fre och lör, och sen hjälper jag bara till nån timme på söndagarna, så kan absolut inte klaga på mitt schema!

Iallafall så fixade det sig igår, min värdpappa körde mig till starbucks så jag träffade Julia, Laura och en killkompis till dem där. Satt där kanske i en timme och pratade, och sen körde jag, Julia och Laura till en annan kompis till dem. VJ, tror jag han kallades.. Där lagade vi lasagne, (eller ja, värmde, vi är ju i usa!), spelade lite wii, och kollade på en film, så var mycket trevligt:)
Sen körde julia mig hem eftersom jag inte hade bilen. Tyckte synd om henne för det är en väldans omväg, men väldigt snällt av henne så jag kunde följa med:)

Nu ska jag gå ner och ta mig nåt att äta. Barnen sover som små stockar för tillfället, så får passa på att äta då, för man får inte så mycket tid över för sig själv när dem väl är vakna! haha

Här har ni lite bilder från helgen!



En del av King of Prussia Mall:)


Mina inköp från lördagen, + en lila hoodtröja, men som jag hade på mig då fotot togs. haha


mm, vår lasagne från igår! Den var godare än den ser ut här!
Fast ugnen ville inte funka så efter att vi väntat mer än en timme värmde vi den tillslut i mikron. haha.


Laura & vj spelar wii, boxing. Laura ägde!


Och julia tog sig an mammarollen och såg till så att maten blev klar!


Och förlåt att jag är seg på att svara på era kommentarer ibland! Läser allt och uppskattar det väldigt mycket:)hinner bara inte svara direkt ibland, och sen glömmer jag det. Bättring ska ske!


weekend off

Kom iväg till King of prussia precis som jag ville igår. Jag följde efter min värdpappa och barnen som åkte i minivanen, men den vanliga bilen, till besiktningen, där vi lämnade av den vanliga bilen, sen släppte dem av mig på mallet påvägen hem. Sen körde dem och kollade på hus på eftermiddagen och hem till mormorn.
Jag trodde dem skulle hämta upp mig vid 4 kanske, blev avsläppt där vid 12-tiden, och då sa vi bara att vi skulle höras senare om nån tid, och jag blev hämtad kl 20.00!!!! Jag var på mallet i ÅTTA timmar!!
haha! var så sjuukt trött när de kom och hämtade mig!
Åt ju lunch där vid 2 tiden kanske, men vid 8 var jag både trött, hungrig, och hade sen länge tappat shoppinghumöret. haha.

Köpte inte så jättemycket ändå, tänker ju att jag borde hunnit med en hel del på 8 timmar, men dem sista timmarna handlade jag nog ingenting, bara satt på en bänk och lata mig och gick ut och in ur affärerna för 3e gången.
Köpte iallafall ett linne, en mössa, halsband, nån bodysplash/parfym, en tjocktröja och en jacka på forever 21 som jag verkligen är glad för:D 45 dollar kostade den, vilket jag först tyckte lät alldeles för dyrt tills jag insåg att det ändå bara var 315 kr. haha. Och var supernära på att köpa ett par högklackade ankelboots, men klacken var ganska hög så vet inte om jag hade klarat att gå i dem, men dem kostade bara 25 dollar! = 175 kr.

Sen direkt när min värdfamilj hämtat upp mig från mallet ringde julia och ville hitta på nåt. så hon kom hem till mig samtidigt som vi kom hem typ, haha. Sen hade vi lite filmkväll och såg Dagboken, för hon hade aldrig sett den! Och sen körde hon hem vid midnatt. Och stackaren skulle börja jobba halv 7 imorse! haha

Nu idag är jag också ledig, så har hittills bara suttit framför datorn och försökt hinna svara på mina mail, skypat med mamma i mer än en timme, och nu sitter jag lite på msn medan folk där hemma fortfarande är vakna, och är duktig och skriver ett inlägg här:p
Julia skulle sluta nu vid 11-12 igen, så ska kanske hitta på nåt med henne och laura senare idag. Har dock inte tillgång till nån bil idag, så återstår att se om de isåfall kan hämta upp mig!

Fungerar inte att ladda upp bilder för tillfället, så bild på inköpen kommer senare:)

Heelg!

Jupp, idag är det lördag igen och jag är ledig. Mitt 3åriga värdbarn kom förresten in i mitt rum 8.30 imorse och sa "you need to wake up! it's mooorningtime now!" så klättrade hon upp i min säng och pekade ut genom fönstret. haha. Hon är för söt. Och det var okej för idag, för jag var ändå vaken, låg bara kvar i sängen. Bara det inte blir en vana så! har inte precis lust att bli väckt vid den tiden alla mina lediga dagar:P

Så dagens planer... hm. Vet inte riktigt än vad jag ska hitta på. Men jag sa till min värdmamma att jag gärna ville köra till King of Prussia mall, för har bara varit där 2 gånger snabbt med hela familjen, och då är det typ omöjligt att gå och kolla på saker till sig själv, så behöver gå själv den här gången.
Men sen kom vi på nu imorse att bilen ska på besiktning idag, så kan inte ha den iallafall..
Och min värdfamilj ska nog köra och kolla på lite hus.. de funderar på att flytta. Fast inte långt härifrån isåfall, utan så nära som möjligt, kanske en kvart bort eller nåt.
Jag trivs bra i detta huset, men förstår om de vill flytta för detta är ett stort ganska gammalt hus som de höll på att renovera när dem fick den yngsta killen, så dem slutförde aldrig det helt, så behövs fortfarande målas på massa ställen och så.
Och är inte så lätt precis att få tid över till det med heltidsjobb och 3 barn! haha

Men iallafall så kan dem nog släppa av mig vid mallet så jag kan gå där själv, och sen förhoppningsvis hämta upp mig:P haha. Annars går där faktiskt en buss som går nästan till där jag bor, fast den går kanske 5 gånger per dag, och det finns inga trottoarer från vårt "centrum" och hit, så blir lite svårt ändå:P haha. Och här kan man ju få böter om man går över en gata där det inte finns övergångsställe eller en trottoar så!

Hoppas ni får en bra lördag!


En annorlunda nyårsafton...

Gårdagen blev inte precis som tänkt, utan planerna ändrades hela tiden.
Jag har alltid haft en bild i huvudet om hur mitt första nyår i USA skulle vara, och kan säga att det var inte riktigt så som det blev!
Jag har alltid drömt om att få fira nyårsafton på Times Square, eller kanske på nåt casino i Las Vegas eller på nåt annat coolt ställe.
Men igår så var jag först hemma med värdfamiljen och åt middag som vanligt, sen vid 7 kanske så kom två av min värdmammas systrar över och deras barn, också gjorde vi fondue med ost och grönsaker och annat att doppa i, sen till "efterrätt", precis när jag skulle gå, gjorde dem chokladfondue med jordgubbar och massa annat!

Iallafall så var det bestämt att  jag skulle köra hem till Julia vid 22-tiden då hon slutade, sen skulle vi ta hennes bil där till en parkering, där Laura och Mike skulle hämta upp oss.
Och vi skulle gå till Brownies, men jag såg på eftermiddagen att även där var 21års gräns, och julia är bara 20, så smsade henne och ringde massa gånger men fick aldrig nåt svar.
Så 21.55 ringer hon mig och frågar om jag lämnat huset än, och att planerna var ändrade, vi skulle till Ice istället, en annan klubb, men jag skulle fortfarande komma till henne som planerat.
Men eftersom det både snöat och regnat här under dagen och var riktigt kallt så ville inte min värdpappa att jag skulle köra hem till julia själv, så han körde mig dit! haha dem är så sjukt snälla min värdfamilj!

Sen skyndade jag och julia oss till parkeringen där vi skulle mötas, men när vi ringde Laura var de fortfarande hemma, haha. Nåt hade fastnat i hennes hår när hon försökt locka det, så hon var tvungen att klippa av en tuss.
Så vi väntade på parkeringen från lite 23 till ca 23.35, då dem väl kom.
Vi körde till Ice, lämnade in jackorna och allt, sen när vi skulle visa id och betala, kom inte julia in.
Så det var bara att vända i dörren, hämta jackorna, och sätta sig i bilen igen.
Då var klockan 23.56, och ja, vi firade tolvslaget i bilen eftersom vi körde ca en halvtimme för att komma till nästa ställe, haha.
Skulle till Maddy's här en bit från där jag bor, men dem hade stängt, så Mike ringde en kompis som var på nån bar i Coatsville, och hans kompis kände ägaren, så vi körde dit och fick gå in köksvägen för att julia skulle bli insläppt, sen bjöd de på dricka och chickenwings, haha.
Och innan vi gick in varnade han oss för att det var en liten annorlunda klubb än vad vi kanske var vana vid, och jo det märkte vi så snart vi gick in. Vi var dem enda vita där. Det är tydligen ett väldigt tufft och kriminellt område fick jag reda på sen av mina värdföräldrar som kollade förskräckt på mig när jag berättade att vi varit där, och sen brast ut i gapskratt. haha.
Iallafall så stänger typ alla ställen 2 här, men vi fick sitta kvar till 3, sen körde vi hem, så var hos julia vid 4 kanske, sen åt vi lite rester som fanns över från hennes värdfamiljs brakfest:P Och kom i säng kanske halv 5 imorse.
Sen kom min värdpappa och hämtade mig vid 11 imorse, och sen jobbade jag från 12 ca till 6, för mina värdföräldrar var ute och fikade, sen på bio. Så blir nog att jag är ledig hela helgen nu istället för fre och lör som jag brukar. Måste ju ha en hel helg ledig i månaden så..

Så ja, nyårsafton blev inte precis som jag föreställt den, men vi hade ändå roligt, och en sak är säkert - jag kommer inte glömma den i första taget!
Är supertrött nu men vill ändå göra nåt, för tänker inte gå och lägga mig halv 9 på en fredag, så får väl se till att sysselsätta mig nån timme till:P

Oj, tänkte skriva ett kort sammanfattande inlägg.. så gick det med det!


Baren... haha


Jag och Julia!


Julia och Laura


Laura och hennes pojkvän Mike, haha


RSS 2.0