Halloween

Tyvärr har man ju inte firat nån riktig halloween idag. Det närmsta jag kommer är att vi har en minipumpa på storarumsbordet och att jag nyss såg en kass skräckfilm på 6an, vet inte ens vad den hette.. eller den är inte slut än, men var så dålig så orkade inte kolla klart.. haha.
Fast både Carter och Nate från Gossip Girl var med i den:P

Önskar att man var i USA nu och fick fira Halloween ordentligt på deras sätt:)
Där förbereder väl alla sig för att gå ut utklädda till olika klubbar just nu.. Hade inte varit helt fel..
Men förhoppningsvis får man ju vara med om det nästa år!

Jag får helt enkelt vänta lite i år och fira en sen halloween den 14 nov istället på Ingrids Halloween fest:)

Boknörd

Blev så glad innan idag när jag städade lite på mitt rum och jag hittade en bok jag köpte i våras nån gång tror jag.
Den heter iallafall Mintgrodornas Återkomst och är sjukt rolig tycker jag!
Är massa krönikor skrivna av samma person som handlar om typ alla möjliga situationer i vardagen, och livet.
Typ som att bli äldre och senil, att inte komma i sina kläder längre, problemen med att åka kommunala transporter, och massa andra knäppa saker som hon skriver om riktigt ärligt och roligt.
Min mamma är lika förtjust i boken så kanske egentligen passar hennes ålder mer, men tycker ändå den är bra:P

Förr hatade jag att läsa och läste aldrig. Skulle man läsa en bok i skolan såg jag filmen istället och läste kanske första och sista kapitlet om jag var duktig, haha.
Men sen plötsligt köpte jag en bok för att ha nåt att göra när vi skulle bila till Österrike.
Och sen dess älskar jag att läsa! Det var den första Gossip Girl boken jag köpte då innan de var speciellt kända,
och nu har jag läst alla som har med den serien att göra vilket är minst 25 st.

Insåg att jag för tillfället håller på att läsa 6 böcker. Tröttnar så lätt så läser ett tag sen börjar jag med nån annan, och nu har jag glömt vad många handlade om så får väl börja om igen.. haha.

En annan bok som jag gillar starkt är Sveriges historia i årtal, eftersom jag har blivit en riktig historienörd efter min senaste utbildning där vi läste väldigt mycket om det.
Alla gäspar såfort jag börjar prata om de 'oviktiga' fakta som jag faktiskt lärt mig om historia, men det är faktiskt intressant:P haha.
Kanske skulle man jobba med nåt sånt i framtiden? Men vad finns det liksom för jobb inom det? Vill ju inte precis forska, och har inte lust att sitta på ett dammigt museum heller.. hm..
Vill typ vara som Nicolas Cage i National Treasure:P haha, eller Tom Hanks i Da Vinci Koden!:D

Lite pinsamt..

Jag gillar verkligen Rabih, han är dösöt och har fin röst och så.
Men till dagens låt var hans röst alldeles för mesig.
haha, riktigt pinsamt faktiskt. Tycker nästan synd om honom, alla andra var så bra idag tycker jag!
Kanske slut för honom idag?
Vill egentligen inte att han ska åka ut, men han var ändå sämst idag så..

Fredagsmyys

Wiie, idag är det fredag! Igen.. haha.
Ska snart bege mig ner till systemet och köpa vin till släktmiddan vi ska ha på söndag, och nåt smarrigt till mig själv kanske.
Sen ska jag ta cykeln in till stan och luncha med mamma på Lotus, min absoluta favoritrestaurang när det gäller thaimat. Gud jag blir mätt bara jag tänker på deras buffé! haha
Sen ska vi gå lite på stan och sen handla nåt gott till kvällen på vägen hem.

Så blir en lugn kväll idag med idol, kanske nån film, och fredagsmys såklart:P

De små sakerna..

Gud jag har blivit helt beroende av Ellen DeGeneres show. Just love it! haha. Om jag är hemma på dagen och tv står på är det alltid det jag tittar på, och har suttit hur länge som helst nu och kollat på youtube på alla möjliga intervjuer hon gjort med typ alla kändisar som finns. haha.
Det är ju faktiskt så, typ nästan alla stora kändisar har suttit i hennes fåtölj!

Men det var inte det jag ville komma till! haha. Under kvällen så bara slog det mig att jag faktiskt är på riktigt bra humör idag. Det var ett tag sen jag kände mig lika glad som idag, vilket känns ganska hemskt.
Det är så lätt att uppslukas av alla negativa tankar som snurrar runt i huvudet och fundera alldeles för mycket på framtiden hela tiden. Man blir liksom inte lyckligare då.
Det slog mig att de faktiskt är de små sakerna som får mig att vara glad och att det är viktigt att boka in små saker som man har att se fram emot.

Känns typ som att större delen av tiden kretsar mina tankar kring hela au pair saken. Men det finns egentligen ingenting jag kan göra åt situationen för tillfället, så ska försöka att tänka bort allt det lite och fokusera på det som händer här och nu istället:)

För det är trots allt här och nu vi lever, och jag vill inte vakna upp en dag och ångra att jag inte tog till vara dagarna bättre och levde livet här och nu så gott det går.

Så från och med nu ska jag iallafall försöka se något positivt med allt, och se fram emot de saker jag faktiskt har inplanerade.

Några saker som gjorde mig glad idag var;
- Att träffa Steffie och babbla om allt möjligt
- Handla en fin klänning
- Äta min obligatoriska fika på Espresso House (Cola & chokladboll) haha
- Promenera i det fina höstvädret
- Läsa bra bloggar och kolla Ellen-intervjuer

Och några saker jag ser fram emot som jag kommer på för tillfället är;
- Att jag och mamma ska luncha på min favoritrestaurang imorn där de har världens bästa thaibuffé!!
- Att jag ska äta en sjukt god middag imorgon (ja, I'm obsessed with food:) haha
- Att det bara är 5 veckor tills Sandra kommer hem från Sydafrika nu!
- Att jag åker till Spanien den 17 november!
- JULEN! Har redan börjat få riktig julkänsla faktiskt!
- Julbordet som vår gamla klass ska äta tillsammans i börjar av dec på S:t Markus Vinkällare! kärlek.
- Att jag förhoppningsvis kommer att hitta en familj någon gång iallafall, oavsett hur långt tid det tar!

Usch blev helt övertrött av allt positivt tänkande nu, så ska nog gå och lägga mig efter jag gjort en snabb bloggcheck. Och hoppas på att vakna lika positiv imorgon:P haha

Gonatt
 


Torsdag 29 okt

Idag har varit en mycket bra dag! Varit i stan med Steffie och shoppat lite, fikat, och bara babblat massa:P
Fikade såklart på Espresso House ovanför Akademibokhandeln bara för att vi hoppades se hottien som jag spanat in där, haha. Och det gjorde vi, twice dessutom;D

Shoppade en klänning på H&M också, blev förvånad över hur fina kläder de faktiskt fått in den sista tiden, och billiga! Klänningen kostade 249 kr, och var rosa!:D haha. Höll på ta den svarta, men har så mycket svart så behöver en färgklick!
Sen tänkte jag kanske ha den på Ingrids "sena" Halloweenfest den 14 Nov, har en gammal barn-prinsess krona hemma som också är rosa och silvrig så får väl va prinsessa eller nåt i brist på fantasi och pengar:P
Är ju inget speciellt tema så de kan väl duga!

Nu ska jag kolla på gamla avsnitt av Christine, hon är så härlig och gör mig alltid lika glad:D haha

Julie and Julia

Var ju på bio igår kväll och såg Julie and Julia. Hade ingen aning om vad filmen handlade om när jag gick in och satte mig i biosalongen, så det var lite spännande:P

Hur som helst så var filmen bra! söt, rolig och lite så feel good liksom:) Fast stör mig alltid på filmers slut, slutar aldrig som jag vill eller hade tänkt mig. haha.

Filmen handlar iallafall om Julia (Meryl Streep) och hennes man som bor i Paris på typ 40-talet eller nåt?. Hon har inget att göra om dagarana när han arbetar och bestämmer sig då för att ta en avancerad matlagningskurs.
Längre fram får hon kontakt med 2 andra damer som håller på att skriva en kokbok med franska recept fast på engelska till Amerikanare.
Man får samtidigt följa Julie (Amy Adams) och hennes man år 2003 i New York. Hon trivs inte med sitt jobb och deras lägenhet i Queens och har Julia som sin stora idol.
Hon bestämmer sig då för att hon behöver ett projekt vilket blir att hon ska laga alla recepten från kokboken som Julia skrev, under ett års tid, och blogga om det.

Så filmen är baserad på två sanna historier och hoppar liksom fram och tillbaks mellan Julia och Julies liv.
Har sett roligare filmer, och får nog säga att jag var en av de yngsta i salongen!
Men ändå bra, så helt klart sevärd:)

Gick inte att bädda in trailern här tyvärr, men vill ni se den hittar ni den här.


Svar från Virginia

Började med att jag fick svar från de på Au pair in America kontoret igårkväll om att de skulle informera familjen i Virginia om att jag fortfarande var tillgänglig och intresserad av att prata med dom.

Så nu när jag kom hem från bion såg jag att jag fått mail av mamman där igen. Och tyvärr blir det inget här heller..
Detta är en del av svaret jag fick..

"Hello Again Jennifer,
     I hope this finds you very well.  I would love to have you, but I think you would be miserable here.  My house is small and very chaotic.  I am speaking with a girl from Colombia now who has 5 siblings and several pets.  Your life seems very calm; I am jealous!  I have a loud, busy house.  When we go to bed, we are very tired!   I had an au pair from Ukraine and she was overwhelmed.  I also had a sweet young girl from Brazil who had never been on her own.  I liked her very much, but she needed a house with only one child so I helped her rematch to another family in my town..."

osvosv. Men ändå snäll för hon avslutade med att ge lite tips och påpekade att man ska va noga med sitt val av familj och ställa många frågor, och att hon gärna vill höra från mig igen när jag valt en familj och höra var jag hamnade, eller om jag behöver hjälp med att välja familj och så. haha.
Så lite annorlunda kanske, men snäll verkar hon ju:)

Det är bara så synd ändå, blir så ledsen av det hela liksom. Familjerna verkar tro att jag ska bli helt overwhelmed bara för de har fler än 1 barn eller om de har en hund eller två.
Men det är ju snarare tvärtom! Jag har aldrig haft en stor familj själv, men alltid velat ha. Jag hade verkligen tyckt det var kul med mycket folk omkring som omväxling och iallafall få en stor amerikansk familj.

Men istället tycker dem mitt liv verkar så lungt och att jag nog inte skulle klara av deras hektiska liv kanske?
Men det är ju inte mitt fel att jag inte har en stor familj, eller att jag inte har något husdjur för tillfället, eller att jag inte har några syskon, eller att jag inte har en bil så jag kan köra regelbundet..
Så vad ska man säga liksom? Jag skulle verkligen älska att ha allt det där. Men nu är inte läget så, och det kan jag ju inte göra nåt åt.
Måste bara få familjerna att inse det. För just nu känns det bara som min ansökan är en stor jävla flopp och att allt jag skrivit är fel och snarare skrämmer bort familjer än får de intresserade.


Förlåt för ännu ett långt jobbigt inlägg...

Onsdags-bio

Känns som det börjar bli en liten vana att gå på bio på onsdagar nu. Det är liksom en bra biodag helt enkelt:)

Så nu ska jag snart promenera upp till stan och möta mamma så vi kan gå och äta nåt innan bian.
För idag ska vi se Julie and Julia. Vet dock inte vad den handlar om, bara att Meryl Streep är med, och så ville mamma väldigt gärna se den. Så får hoppas den är bra!



Förlöjligad..

Precis som jag trodde var det jobbigt att gå till vårdcentralen. Hatar det verkligen!
Och läkaren skrattade såklart åt mig och sa att jag skulle sluta kolla på alla löjliga sjukhusserier på tv som Grey's för han tyckte inte att det var medicinsk korrekt ändå utan att de mest var kärlek o snusk:P haha.
Och att det var större sannolikhet att jag skulle bli påkörd av en bil på väg hem när jag går i mina tankar, än att jag skulle drabbas av hudcancer. haha..

Det var alltså några födelsemärken jag kollade upp, som egentligen inte ser så märkvärdiga ut och dessutom är dom inte ens stora.. så han sa dirket att det inte var något.
Sen har jag en liten knuta på halsen som inte ens syns för den är så långt in, och han kunde knappt hitta den heller, men när han långt om länge gjorde det sa han att den inte heller var farlig.
Och att den enda anledningen till om man kunde ta bort den var för att han tycker det är roligt och spännande och alltid är nyfiken på sånt. haha what liksom?! Men att jag då skulle få ett 2 cm långt ärr eller nåt, och det kanske jag inte ville. No shit? haha. så det hoppar jag nog!

Så överlag var han väl trevlig och skojade mest tyckte jag.. Men han var knappast nån mc dreamy, och jag hatar ändå att gå till vårdcentralen för dem får en att känna sig så jäkla löjlig.

Men känns ändå bra att jag gick dit. Och nu ska jag faktiskt sluta oroa mig. Det hjälper ju inte precis, och varför oroa sig i onödan liksom?
Nu får det vara nog :)


Hypokondriker

Ja, hypokondriker som jag är, eller kanske inte riktigt, men jag oroar mig alldeles för mycket över allt,
så ska jag faktiskt till vårdcentralen nu idag vid 11.30 för att kolla upp lite saker så jag kanske kan sluta oroa mig för tillfället:P

Drar mig alltid för att göra sånt, för tycker det är jobbigt att gå till läkare. Är bara rädd att dem ska skratta åt en och tro att man inbillar sig allt. (vilket jag kanske gör) haha, men man vill ju ändå bli tagen på allvar.
Men nu har mamma "skällt" på mig länge nog och tvingade mig att boka en tid.
Så jag får väl tacka henne, kommer kännas bättre när jag varit där.

Nu ska jag gå och duscha och fixa till mig! Hoppas jag får en mc dreamy läkare;) haha

Pensionärer, pensionärer...

Ja, ibland kan man bli helt tokig på dem små tanterna. Även gubbarna för den delen, men tanterna är oftast värst.
För en stund sen när jag jag skulle ner i tvättstugan igen tänkte jag att jag lika gärna kunde ta med lite sopor ner till soprummet eftersom vi typ har 532 soptunnor här hemma eller nåt för det är ju så viktigt att källsortera nu för tiden...

Så sagt och gjort, jag gick först ner med soporna. Och i soprummet stod redan en tant och kastade saker.
Hon kollade upp på mig snabbt och mumlade hej, sen fortsatte hon med sitt. (trodde jag då)
Så jag kastade mina sopor och sen kastade jag en plastpåse som jag bar ner soporna i.

Då slutar tanten upp med sitt och säger "kastade du en plastpåse?" och jag svarade då "ja?".
Hon bara stirrade på mig en lång stund, så jag sa "det är ju hushållssopor", och det var där jag kastade den.
Då börjar hon se sig om bland alla tunnor och skyltar och pekar på den med hårdplast och säger "men man kan ju faktiskt.. *mumel mumel*.. kasta den.. *mumel* ..här.. eller det kanske egentligen bara är tomma förpackningar.. så jaja, det är väl ok då..".

What?! Vem är det som är förvirrad då egentligen? En vanlig Ica påse i hårdplast-tunnan?
Blir så trött på vissa tanter som dels har fördomar om oss unga och tror att vi inte klarar vissa saker utan att de äldre alltid vet bäst.. och som alltid blandar sig i allt, för att ha nån att prata med eller?
mind your own business liksom.

Tvättdag

Tror jag börjar bli sjukt.. känner mig inte helt hundra. Vaknade upp med huvudvärk igen och dessutom kramp i magen.
Blir inte bättre av att dem ovanför håller på att renovera nåt så de bankar och sågar en massa..
Lika trist väder idag men ska ändå försöka gå ut en tur och få lite frisk luft!

Håller på att tvätta för tillfället så springer upp och ner från tvättstugan hela tiden.
Träffade nyss en skum kille i källaren som var klädd i ni vet sånna lysande gula kläder som vägarbetare brukar ha, från top till tå, haha. Först gick han ut och in genom dörren till gården hur många gånger som helst, sen
stod han mitt i gången och pumpade däcken på en damcykel och log korkat när jag gick förbi igen.

Fast han tyckte nog jag såg lika skum ut där jag kom gående i t-shirt, mysbrallor, en ruffsig toffs och loafers med rosa strumpor... haha

Nej, dags för maskinbyte IGEN. Var kommer all tvätt ifrån?!

Regn, rusk och huvudvärk

[Varning för aningen negativt inlägg..]
Har varit urtrist väder hela dagen. Grått, dimmigt och mörkt. Fick nästan ha alla lampor tända under dagen för att det inte skulle kännas som kväll så mörkt som det har varit idag.

Har också fått riktigt huvudvärk nu under kvällen, känns typ som om hjärnan ska explodera.
Känner mig så spänd, irriterad och otroligt trött bara.
Fler och fler börjar känna sig deppiga i höstvädret och jag kan ju inte precis påstå att livet leker för mig heller så..

Känns som jag har stått och stampat på samma ställe lite väl länge nu..


Matching Feedback

Detta är andra gången jag får ett mail om "matching feedback" från Au Pair in America kontoret i USA.
De frågar om familjen som visade intresse sist har hört av sig något och om vi har pratat om att matcha.

Så jag skrev som det var och att de har kontaktat mig men att jag inte fått något svar igen sen jag svarade på deras mail i lördags, och att det lät på dem som om de trodde att jag höll på att matcha med någon annan.

Så får väl se vad jag får till svar här, om jag nu får det. Fick förra gången iallafall!

Mail från SI

Hade fått svar från SI nu på morgonen när jag kollade mailen som vanligt.
Frågade ju om allt var rätt på min sida eftersom familjen jag fick mail av senast skrev att de såg att jag håller på att bli matchad med en familj, men det stämmer ju inte.

I alla fall så fick jag till svar att min status är TBM = To be matched. Vilket menas med att min ansökan är ute bland värdfamiljer.
De visste jag ju, men To be matched tycker jag faktiskt låter mer som att man håller på att matcha med nån så förstår att den familjen blev förvirrad.
Men då borde ju allas status som väntar på en värdfamilj vara TBM, så de borde dom ju i för sig ha sett..

Men, men, har fortfarande inte fått nåt svar från familjen i Virginia..
Lite trist att det ska bli såhär varje gång:(


LIte bilder från gårdagen;



Söndag 25 okt

Gick som sagt en skön promenad i skogen innan i regnet, härligt:)
Sen åkte vi hem, och jag lagade god kycklingfilégryta med kokosmjölk och lite annat gott!
Söndagskvällar är ju lite heliga för mig och har som vanligt bestått av Royal Pains, One tree hill och Gossip Girl:P

Och just nu sitter jag och kollar på en av världens bästa filmer - Love Actually:)
Me love. Den är såå bra:) Har typ hundra favoritscener i den. Allt är liksom så bra så man kan inte välja nåt specifikt.
Vet inte hur många gånger jag sett den, men var längesen nu, så måste fortsätta njuta av den!
Råkade nyss missa lite när jag flyttade in från vardagsrummet till mitt rum och plötsligt fanns inte 3an längre på min tv så fick börja krångla med inställningar och så, typiskt!



skogen

Nu ska vi snart till skogen och gå en promenad, skönt att komma ut lite!

Har inte förresten inte fått nåt svar på mailet från familjen i Virginia än, hoppas hon inte haft tid att svara än bara..
Har också mailat SI och frågat om min sida ser ut som den ska eftersom det verkade stå att jag håller på att matcha med en familj.. Så hoppas de svarar imorgon.
Vill ju inte gå miste om nån bra familj bara för de tror att man är upptagen!

Ikea

Idag har vi varit på vårt nya Ikea här i Malmö som är världens näst största och världens grönaste:)
Var superfint och stoort! Och det var kul, för kändes lite nytt, inte som det alltid har varit.
Kändes mycket större än det förra, vilket det ju ifs är, och sen hade de massa nya varor här som de inte haft innan!
Var sjukt mycket folk också.. men kanske inte så konstigt eftersom dét invigdes i onsdags..
Restaurangen var helt överfull, fast den är dubbelt så stor som den gamla, så de hade fått sätta upp ett restaurangtält utanför också där man kunde äta köttbullstallrik för 16 kr och kaffe o kanelsnäcka för 7 kr:)

Men det absolut bästa med allt var att de byggt till en food market:D Innan fanns bara det vanligaste att köpa typ korv, sylt, pizzabitarna, och sånt där vid 'korvkiosken'.
Men nu fanns typ en hel butik med hur mycket saker som helst som på Ikea i USA där de har Swedish food market.
Så kändes nästan som man var utomlands för jag blev helt exhalterad när jag såg allt:P haha.
Fanns gravad lax, räkor, pesto och tomatsåser, hur mycker godis som helst, fryst lasagne, potatismos, kycklingspett, skorpor,.. ja ni fattar!:D haha

Kul var det iallafall, och tror jag lätt kan vänja mig vid vårt nya fina ikea:)


Match nr 4!

Wooo! äntligen!! När jag kollade min mail i morse hade jag äntligen fått en ny match! och även ett mail av familjen!
Väldigt underligt mail men.. Värdmamman skrev nämligen "I see that you are to be matched, but I wanted to say hello to you anyway..." och så berömde hon min video och engelska (:D) och skrev "I hope you will have a wonderful experience in America with your new family!".

Så whaat liksom?! Jag håller inte på att bli matchad med nån familj, har inte pratat med någon på typ 2 veckor nu!
Så jag fattar inte vad det står på min sida? För om det står så kan jag ju gå miste om många familjer! så det var ju tur att hon här hörde av sig iallafall så jag fick en chans att svara och skriva att jag fortfarande är tillgänglig!

Familjen bor iallafall i Virginia Beach, typ i södra Virginia, så tyvärr inte så nära Washington DC, men det verkar väldigt fint där iallafall och ett populärt turistmål skrev hon:)
De har tre barn. En kille på 7 år, tjej på 5 år och en kille till på 1 år, och 3 hundar - labrador retrievers! haha vad är det med mig och hundar? alla familjer som hör av sig har typ hundar..
Men men, jag gillar labradorer iallafall!

så vi får väl se vart detta leder:)

Det är nu man är pigg..

Måste bara börja med att säga; Wiiieeee! Nicklas åkte ut! Äntligen!! lite kul med alla fjortisar som satt och bölade i studion när han åkte ut:) haha.

Och ja, det är nu jag är pigg. Har ingen lust alls att gå och lägga mig om ett tag..
Jag är sjukt trött på morgonen och får tvinga upp mig själv. Brukar inte gå upp senare än 9-halv 10, för annars blir jag riktigt trött hela dagen och ännu mer pigg på kvällen...
Men det är nu jag verkligen inte känner för att sitta här i sängen och glo på tv..
I alla fall inte idag. Vill uut nånstans. dansa, sitta på nån mysig pub/café och prata och ha kul, eller gå på nån trevlig hemmafest, eller typ vad som helst.

Man blir så deppig av att inte göra nåt speciellt liksom. Känns som jag bara sover mest. Vaknar på morgonen, och tänker "hm, vad ska man hitta på idag?", sen plötsligt är dagen förbi och man ska sova IGEN.

Får se till att hitta på något ordentligt snart och komma ut lite om kvällarna:)

What?!

Vad ser juryn hos Nicklas alltså? (han heter väl så?, har glömt igen..) Men han är sjukt tråkig och kass!
Han måste åka ut idag!
Men Tove var lika duktig och cool som vanligt:)

Missade första halvan för kollade nyss på Marley and me som vi var och hyrde innan idag, missade den när den gick på bio. Men den var bra:) söt film.

Nu ska jag ta mig lite övergod chokladglass med chokladbitar i! muums:D

Godkänd video

Loggade nyss in på min sida på au pair in america, och såg att min video faktiskt hade blivit godkänd!
Blev lite paff, för jag har bara gått och väntat på ett mail om att den inte var godkänd eftersom jag trodde den behövde innehålla riktiga videoklipp, inte bara bilder, sen var den dessutom lite för stor också..

Men tydligen funkade det iallafall, vilket känns som en otrolig lättnad:) hade inte orkat göra om den fler gånger nu, har redan "slösat" bort typ 2 dagar av mitt liv på den:P så får hoppas det var värt det nu.
Även om det inte är nåt ordentligt videoklipp med mig så är där många bilder som gör att man förhoppningsvis får en bättre bild av mig som person, och sen babblar jag ju även genom typ hela..

Vet inte riktigt hur länge den varit godkänd nu, minns inte när jag laddade upp den ens:S haha. i fredags? måndags?
Men har iallafall inte fått nån match sen dess så hoppas den blev godkänd idag så de bara är att ingen har hunnit se den än:P
Eller så har jag redan skrämt bort alla som har sett den.. haha. hope not.

Aja, jag får väl vänta och se om den gör nån skillnad eller inte!

Lite pyssel

Har inte gjort så värst mycket idag. Är grått och regnit ute, så ska nog hålla mig inne så mycket jag kan resten av dagen också:P
Har bara suttit och satt in massa foton i mina olika små 'projekt'.
Mitt stora resealbum som jag bara älskar! är så kul att ta fram och kolla på alla gamla bilder och läsa om de olika resorna, drömma sig tillbaka:D
Sen satte jag även in bilder i mitt lilla fotoalbum som jag inte tänkte skriva nåt i, bara ha att kolla på liksom.
ta med till USA nån gång och om man längtar hem kan man ha det och titta i:)
Och började även så smått med min kalender, ska välja ut vilka bilder jag vill ha och börja dekorera den, hann bara lite innan idag så..

Får väl gå och handla eller nåt senare så man kommer ut och får lite frisk luft idag också!



Fame

Var som sagt på bio nu ikväll och såg Fame. Den var bra tyckte jag:) har sett bättre, men gillar sånna filmer med bra musik i. Sen var det även en liten peppfilm liksom, typ "tro på dig själv, var dig själv, älska dig själv, ge aldrig upp dina drömmar" osv.
Lite som det är i dom flesta sådana filmer, så lite bullshit kanske.. men man behöver ändå höra det på nåt sätt:P haha. lite uppmuntran skadar ju aldrig.

Ibland är man ju väldigt nära på att ge upp alla sina drömmar. Och hela au pair situationen gör ju inte precis så att man får mer självförtroende och att man tror på sig själv..

Min största ångest just nu är att jag snart kommer tvingas söka jobb aktivt för att jag inte bara kan gå hemma och vänta längre. Jag mår inte bra av det, för hur mycket jag än försöker så kan jag inte göra nåt vettigt varje dag, och då får jag dåligt samvete för att jag bara finns.
Sen har jag typ inga pengar, så jag kan ju inte göra så värst mycket heller.

Sen har jag en aning ångest över hur mitt CV kommer se ut sen när jag ska förklara vad gjort sen den 1 april då jag tog examen fram tills nu.
Eller jag jobbade ju i en månad efter examen, sen var jag bara ledig max 2 veckor innan jag började praktiken på dagiset, och där var jag i 5 veckor.
Men jag slutade där den 15 juni tror jag det var, och det är mer än 4 månader sen nu.
Så vad har jag egentligen gjort under den tiden?

Och en av anledingarna till att jag vill åka som au pair just nu är ju för att det är typ omöjligt att få jobb här hemma. Dock verkar det vara ganska omöjligt för tillfället att få jobb som au pair också..

sunny day

Idag skiner solen äntligen och det ser ut att vara ganska fint väder ute faktiskt!
Har suttit och gjort lite scrapbooking under dagen och kollat på gamla bilder:)

Nu tänkte jag promenera upp i stan för att köpa lite krimskrams på panduro hobby innan jag ska möta upp mamma för att ta nåt att äta innan vi ska på bio och se Fame:)

Hoppas jag hinner hem till Grey's bara:P haha

Spain, here I come!

Orkar inte att vänta på en familj i USA längre, så nu åker jag som au pair till Spanien istället...

haha, ingen trodde på det va?:P
Nej då, tänker inte ge upp USA riktigt än.. Har jag väntat så här länge kan jag lika bra vänta lite till..

Men det är sjukt frustrerande att vara arbetslös och bara gå hemma och vänta på den rätta familjen,
så mamma tyckte att jag behövde nåt att se fram emot sålänge.
Så den 17-22 november ska vi åka ner till Alicante, Spanien, och hälsa på min mammas moster och hennes man som bor där nere halva året under varje höst/vinter.
Så det ska bli riktigt kul:) skönt att iallafall ha någon liten resa inplanerad..

Tänkte först att det var en dålig idé, "för tänk om jag hinner få en familj innan dess och måste till stockholm och ambassaden", men vem försöker jag lura?
Även om jag hittar en familj innan dess vill dom nog antagligen inte att man kommer förrän iallafall 1½-2 månader efter att man matchat, så tror nog jag ska hinna några dagar till Spanien ja..

Kommer ju inte vara värst varmt där vid den tiden, men ska ändå bli skönt att komma bort lite:)


Lovely photos!

Jaa, mina foton kom nyss med posten! Superfina allihopa:D Riktigt bra kvalité även fast vissa var mobilfoton och så, och 55 bilder för 34 kr eller vad det kostade, rena klippet:D
Så nu blir det till att sätta in paris och bulgarienbilderna i resealbumet och de andra bilderna ska jag ha till min kalender, och ett annat litet album jag tänkte sätta ihop, som jag vill ta med mig när/om jag väl kommer iväg till USA.

Tänk att lite gamla bilder kan förgylla ens dag:)

Lite ny design

Hade tråkigt, plus var så trött på det gamla utseendet på bloggen så satt och trixade lite med designen.
Kan inte påstå att jag blev supernöjd, gjorde det ganska lätt för mig, ville bara ha en snabb förändring.
Men nu orkar jag inte mer ikväll iallafall, så får finputsa en annan dag..
Sen tröttar jag nog ganska fort ändå så kan väl vara såhär ett tag:)

Mina foton kom förresten inte idag heller:( så får hoppas på imorgon istället!

Nu ska jag kolla klart på ett knäppt avsnitt av CSI..

yees!

Jag lyckades! Chansade och testade att ladda upp aupair videon ändå, var ju bara superlite för stor. haha.
Och det giick! Eller ja, jag vet ju inte om den blir godkänd, det återstår att se.
Men förhoppningsvis blir den ju det, och det kommer kännas så otroligt skönt att jag iallafall kan bocka av den då.
Gjorde ju den första klar för säkert mer än en månad sen nu, sen har jag bara skjutit upp det hela tiden för jag inte velat ta bort nåt..
Men nu så, nu hoppas vi på det bästa:)
Hade ju helst velat ha den ursprungliga, för den var jag väldigt nöjd med, men denna sammanpressade versionen får väl funka den med!

Det är lätt att bli smått galen...

...när det aldrig blir som man vill!
Har suttit hur länge som helst nu och försökt ändra min aupair video så den skulle bli kortare, eller mindre iallafall.
Den får ju max vara 8MB för att gå att ladda upp, och min var nästan 12MB.
Vet inte hur många gånger jag ändrat nu och gjort om.
Är inte super mega teknisk heller, och hittar verkligen ingenstans där jag kan se hur stor den kommer bli när den är klar, så varje gång måste jag slutföra filmen och först då kan jag se storleken. Fick den nyss till 8,07 MB.
SÅ jäkla nära nu. Vet verkligen inte vad jag ska ta bort. Har pressat ihop allt så gott det går och tatt bort jättemånga bilder, musik osv. Går verkligen inte att minska mer.

Får väl testa att ladda upp ändå och se om det går..

ändrade planer

Blev aldrig skogen som tänkt. Körde ihop sig lite med tiden där så vi bestämde oss för att ta det en annan dag.
Fast var så rastlös så orkade inte bara sitta hemma eller gå en sväng så tvingade istället med mig mamma ut till svågertorp och gick i lite affärer där, alltid skojsigt.

Kvällen har så klart tillbringats med one tree hill oooch xoxo gossipgiiirl!:D gud vad jag har saknat den serien!
Och gud vad jag älskar Blair! hon är och kommer alltid vara min favorit, både i böckerna och i serien! haha.

Imorgon hoppas jag på att mina foton kommer anlända, älskar att få hem fotona på riktigt så jag äntligen kan sätta in dom i mitt lilla album:)

Vad jag mer ska göra orkar jag inte bestämma nu..


From Hollywood to Broadway

Igår var vi som sagt på show på kasino cosmopol, var supertrevligt:)
Bra musik och uppträdande och god mat. Eller ja, jag är en aning känslig (kräsen) så det blev lite krångel, haha.
Skulle vara toast skagen, men jag äter ju inte skaldjur, så skulle få nåt med kött istället.
Och då fick jag självklart bara sånna saker som jag inte tycker om där heller, haha.
Salami, kapris, nån fettig parmaskinka eller nåt, pestoröra, soltorkade tomater, parmesanost osv.
Kände mig verkligen hemsk, för det var väldigt fint, och jag försökte verkligen, men man kan ju faktiskt inte tvinga i sig något man verkligen inte tycker om.
Hatar att jag är så kräsen, önskar verkligen att jag var en allätare.
Tillslut satt mamma och plocka från min tallrik så de skulle se ut som jag ätit lite iallafall, och hon är inte så diskret heller kan jag säga. haha.
Men, men så kan det gå, blev bra till slut iallafall:P

Till varmrätt var det ryggbiff. och jag klarar verkligen inte av när den är så blodig så det rinner när man skär i den, så för säkerhets skull frågade vi om man kunde få den well done.
Men det visade sig att den var helstekt, så den var bara lite rosa, och det är ju gott, men hon trodde ändå vi ville ha den veery well done, så medan de serverade alla andra bord hade vi fortfarande inte fått nåt, sen tillslut kom hon ut med en egen liten bricka till oss, så hade de skivat upp köttet och stekt det extra till oss! HAHA.
Lagom pinsamt. Så ja, det blev lite segt, för den ska ju egentligen vara rosa, men skitsamma, var gott ändå! och bättre än blodigt iallafall! haha.

Men gud vad jobbiga vi kände oss, och varje gång vi satt och skojade om det och skrattade högt så råkade servitrisen gå förbi vårt bord och höra vad vi sa. men hon log lika tjusigt varje gång. haha, gissar på att det var en del skitsnack i köket där, lite spott i såsen också kanske? haha.

Efter showen gick vi ner igen och spelade lite i kasinot.
Fick sånna markrar(?) värda 60 kr, så vi spelade lite på rouletten. Jerry van 700 spänn när han satsade sin ena 20 på 9an! Riktig tur alltså!
Jag satsatsade först på 8an som är mitt turnr, vann såklart inte, sen tog jag andra siffror, och då vann såklart 8an 2 ggr i rad. typiskt!

Sen spelade vi lite på automaterna, vann typ 2 kr i taget lite då och då, så det spelade man ju snabbt upp igen.
Bättre lycka nästa gång helt enkelt!


Nu ska jag göra mig klar och snart sticka till ingrid, vi ska gå en tur i skogen:)


casino night

Kom nyss hem från centrum där jag handlade svarta strumpbyxor till kväll. Höll på att bege mig in till stan bara för att handla dom, men i sista sekund kom jag på att vi har ju faktiskt ett eget lindex här i lilla limhamn centrum, så där sparade jag lite tid:)

Ikväll blir det som sagt casinot, ska bli väldigt kul! hoppas på storvinst såklart:P
Jag vann iallafall 100 kr sist jag o steffie va där:) alltid nåt!
och har vi tur blir vi miljonärer på v75 ikväll också:P inte för det har hänt någonsin förut, men nån gång får det väl vara vår tur:) haha.

Showen är 19-22, men ska va där lite innan och ta nåt att dricka och kolla runt:)
Sen efteråt ska vi då testa våran tur i spel hade vi tänkt..

Så nu blir det att välja kläder. Bättre sent än aldrig!


Noo!

Det var verkligen fel person som åkte ut i kvällens idol!
Är väl inte stormförtjust i Camilla heller, men hon är fan så mycket bättre än Nicklas!
Hoppas verkligen han åker nästa vecka! Eller att han i alla fall klippt luggen tills dess...

Camilla hörde ju i alla fall rätt idag, hade varit lite kul om hon börjat jubla igen och kastat sig över Jihde som sist hon åkte ut... haha.
Nej, det var lite elakt sagt faktiskt.

Lat kväll

åh vilken bra idolkväll det var idag!:) Dom flesta var faktiskt riktigt duktiga, i alla fall om man jämför med förra veckan. då var det inte riiktigt lika bra.
Och Rabih är så sööt, är han inte?:D och synd att Tove valde en lite för svår låt bara, men tycker ändå hon är bäst!
Jag tycker fatiskt Kalle eller han med luggen, (som jag glömmer vad han heter hela tiden för han är verkligen inte en idol enligt mig) ska åka ut idag. Kalle har en superbra röst, men det är också allt enligt mig. haha


Fick inte mina foton idag så kunde inte pyssla med det.. Men dagen har ändå lyckats gå på nåt sätt som den alltid gör, och fort gick det idag med.
Tog i alla fall en promenad runt ön den stunden då det inte öste ner, men har satt igång nu igen hör jag.
Sen blev det att laga lite mat och sätta sig framför idol där krängandet fortsatte med väärldens godaste vindruvor och sen glass:P haha.


Nu tycker jag idol kan fortsätta så vi får se duellen!
Heja Tove och Erika hur som helst!! Och Rabih såklart;)


Friiday

wiie, fredag igen! tiden går fort när man har 'roligt'... haha:)
Och regnet det bara öser ner. vilket i för sig inte gör så mycket för då behöver man inte få dåligt samvete för att man stannar inne.

Hoppas på att jag ska få bilderna idag som jag beställde igår, så jag kan sätta in dem i mitt resealbum och fixa kalenderna som jag köpt! helt svarta typ, med en fotoficka för varje månad, så kan man själv 'designa' dom och göra dom lite mer personliga:)

Vet inte om fotona verkligen kan komma fram så snabbt, men hade fått ett mail igårkväll av Ica där det stod typ att min beställning var mottagen och avklarad och skickades från dom med posten igår 10.15 eller nåt.
Fast nåt skumt måste det vara då jag inte beställde mina bilder förrän vid 12 tiden igår. haha.

men men, får väl se vad som dimper ner i brevådan idag!

Imorgon ska vi till casinot förresten, på nån show. Från broadway till hollywood eller nåt sånt heter den, också är det trerätters till och sen får man lite money att spela för efteråt, så det ska bli väldans kul:)

Rubrik?

Har blivit dålig på att uppdatera,  men vet inte vad jag ska skriva. Händer inte så jättemycket för tillfället.
Igår hade jag som sagt en riktigt effektiv dag här hemma, riktig husmor. haha.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Saken är den att om jag inte bestämmer nåt eller planerar in nåt dagen innan så går bara dagen. Det är så lätt att bara fastna vid nåt, typ datorn då. Och så hinner man liksom inte göra nåt mer. haha.

Funderar på att ta en sväng in till stan. Men vet inte om jag har ork & lust.
Satt och började fiffla lite med designen och tänkte ändra några saker, men jag har inte så mycket koll på läget insåg jag. haha. Tycker dock att det är väldigt kul, men man blir ju lätt liite irriterad när det aldrig blir som man vill, så det får bli en annan gång helt enkelt..

Nu ska jag nog försöka beställa lite bilder från Icas nya samarbete med nån fotosida, får väl se hur det går!

att vara aktiv..

Det behöver jag verkligen för tillfället. Sysselsätta mig hela tiden så jag inte bara sitter still och har tråkigt/deppar/tycker synd om mig själv:P haha.

Så idag ska jag vara riktigt duktig och försöka hinna med så många vettiga, eller rättare sagt nödvändiga saker som möjligt.
Ska börja med att tvätta snart, sen tänkte jag dammsuga, diska undan lite, städa lite allmänt, och när mamma kommer hem går vi nog och handlar.

Försökte även ringa SI nyss och fråga vad de tycker jag ska göra med min au pair video.
Har ju gjort klart den men smart som jag är glömde jag ju läsa the guidelines för hur stor filen fick vara osv innan..
Fick ju vara 8 MB och min är 11,7 MB.. så lite väl stor.  men det är bara för jag har så många bilder, inget videoklipp liksom.. Och jag vet inte vad jag ska ta bort heller om jag nu måste det, men det antar jag.

Men de på SI var på möte, så får väl försöka ringa igen efter 13.00.

Nej nu ska jag gå och vara duktig!:P

back to waiting..

Wow, tog mindre än en halvtimme för mamman att svara på mitt mail, så så jäkla upptagen kan hon inte varit.
Fortsatte att skriva lika positivt som alltid om hur 'amazing' jag verkar vara och att de verkligen önskar att de kunde matcha med mig, men tydligen hade hon diskuterat mig med hennes man i helgen och de kom fram till att de ville ha en som haft körkort längre och hade mer erfarenhet av att köra.

men yeah, thanks for telling me. Kom dom fram till det i helgen kunde hon väl hört av sig innan?
Det lustiga är att när vi pratade i telefon sa hon att det egentligen inte var ett problem då det knappt var nån bilkörning och isåfall bara i närområdet.

Usch vad besviken man kan bli på folk.. man tror att dom är hemskt trevliga men tydligen kan man ha väldigt fel.

så nu är det tillbaks till väntetider igen..
Hur länge ska man få vänta nu igen innan nån familj hör av sig.. en månad igen? eller 2?!

Är så otroligt trött på detta..


tisdag 13 okt

Nu känner jag mig ganska stolt över mig själv. Är ändå den ganska mesiga typen:P i allafall när det gäller sånna här saker.
Men skickade nyss iväg ett mail till mamman i familjen och skrev att jag trodde hon skulle höra av sig i helgen, men eftersom hon inte gjort det undrade jag om något har hänt. Och att om hon inte är intresserad av att prata med mig mer vill jag gärna veta det, så jag slipper gå och vänta och hoppas.
Typ nåt sånt skrev jag.
Är bara så trött på att folk skiter i en. Riktigt dålig stil. Man är i allafall värd en förklaring. Hur svårt är det liksom att skicka iväg ett mail med "sorry, not interested anymore" eller vad som helst.
Bara man slipper vänta i onödan..
Så nu hoppas jag faktiskt att hon får riktigt dåligt samvete och hör av sig med en ursäkt där hon förklarar att de inte är intresserade, eller en väldigt bra anledning till varför hon inte hört av sig.

Vi får väl se..

besviken

Ja, måste erkänna att jag än en gång känner mig ganska besviken..
Pratade ju med mamman i den ena familjen i fredags, och det blev lite stressigt då hon va på väg hem, så sa hon att hon skulle maila mig dagen efter, alltså på lördagen, så vi kunde ha lite mailkontakt över helgen och bestämma en bra tid hon kunde ringa nästa gång som passade oss båda, och att det är ju helgdag i usa idag, typ columbus day eller nåt? så hon sa att hon kunde ringa idag eftersom hon ändå var ledig från jobbet.

Men har varken fått nåt mail och hon har inte ringt, så känns ganska trist igen.
Kändes väldigt bra med denna familjen och självklart blev jag uppspelt och fick alldeless för höga förhoppningar igen..
Fattar ändå inte hur dem kan strunta i att höra av sig. Många familjer gör ju så. Har till exmpel inte hört mer från familjen i Atlanta heller efter att jag svarade på hennes superduperlånga mail.

Men denna familjen har ju blivit utsatt för exakt samma sak av au pairen de egentligen matchat med, som sen bara slutade att höra av sig, och som de inte fått kontakt med igen.
Mamman var såå noga med att tala om för mig att hon tyckte det var väldigt dåligt beteende och att man inte uppför sig så, slutar inte bara att höra av sig utan en anledning.

Men nu gör de exakt samma sak?

Försöker tänka att de bara vatt upptagna och glömt bort att höra av sig för de haft så mycket att göra..
Men dem borde ju också vara ganska måna om att matcha med en ny au pair då dem behöver en om ca en månad.

Så antagligen dög jag väl inte så de pratar väl med nån annan istället :(

Då börjar den eviga väntan igen...

Lång dag

När jag vaknade imorse var jag fortfarande mätt sen igårkväll, haha.
Kalaset var väldigt trevligt iallafall:) Och som sagt, vi åt en hel del!
Först välkomsdrink & snacks, sen fisksoppa till varmrätt. Men lite kräsen och barnslig som jag fortfarande är åt jag maten från barnens bord som istället var köttfärstortillas:P haha.
Efter maten blev det såklart tårta! Detta året var den utformad som en golfbana, riktigt snygg tårta like always:)
Även supergod krans med glasyr som jag absolut älskar! Och sen lösgodis och ännu mer snacks på det..
Tur att det inte var långt hem så jag kunde rulla...

Så idag promenerade mamma och jag till mobilia för att göra av med lite från igår:P och för att vi var så sjukt trötta så vi behövde hitta på nåt.
Köpte en vanlig svart kofta på h&m som jag verkligen var i behov av.

Nu på kvällen har jag mest latat mig, kollat på säsongsavslutningen av One tree hill, och gud vilket bra avsnitt:')
Kommer dock sakna Lucas och Peyton nästa säsong:( som förresten börjar redan nästa söndag? konstigt.
Vad är liksom programmet utan dem två? Lucas är ju typ one tree hill! haha.

Sen kollade jag på The hills och störde mig lika mkt på Spencer som vanligt. Fattar inte varför jag kollar egentligen? men det är ju ändå bra.
Hade egentligen tänk att se Superman returns, men trodde den började 21.00, så när jag slog om till 5an en stund innan dess hade jag tydligen redan missat en timme..

Menmen, blir en tidig kväll idag, är fortfarande supertrött. Behöver min 10 timmars sömn, var ett tag sen nu:P haha.

Match nr 3

Kom nyss hem från kalajset och tänkte bara att jag skulle kolla mailen och kanske lite bloggar innan jag kryper ner i sängen.
Ett mail i inkorgen, vilket jag då trodde var familjen som skickat ett nytt mail till mig, men istället var det en ny intresserad familj.
De här bor också på ett ställe jag gärna skulle kunna tänka mig att bo på, i oakland, New Jersey:)
De har två pojkar, den ena är 1 år och den andra 6, så det är väl ok åldrar, fast vill helst inte ha nån som är så liten, 1½ är väl okej, men knappt under det.
Men vi får väl se om dem hör av sig!
Förtillfället måste jag säga att jag hoppas på den andra familjen som jag väntar mail av.

Hoppas dem har skickat ett tills jag vaknar imorgon:)

Lördag 10 okt

Skrev ett långt inlägg imorse, men sen gick jag iväg för att göra nåt och sen glömde jag visst publicera det och råkade visst stänga av datorn. haha, kom nyss på det. smart!

Iallafall så har jag nyss kommit hem från stan. Var där en sväng med mamma, och gud vad mycket folk där va!
Var rea på flera ställen så därför antar jag.
Jag hittade ett par jeans på h&m, för 100 kr! Blev skitglad, ljusa blåjeans o allt, precis vad jag behöver! Handlar alltid svarta byxor annars.
Sen köpte jag lite nytt smink som det också var annonspris på. Woho, första gången jag shoppar nåt sen jag minns inte ens!

Om ca 1 timme ska vi på kalas bara nån gata ifrån här vi bor hos mammas kompis, hennes ena son fyller år så, alltid lika trevligt där:)

Nu ska jag kolla mailen och se om familjen hunnit skriva än!

Första samtalet

Jag överlevde iallafall!:D Blev supernervös när telefonen ringde och det gick inte precis som jag tänkt mig men.
Var riktigt dålig mottagning hos henne så hon försvann långa stunder, eller det kändes länge iallafall, sen bröts samtalet när vi bara pratat en kort stund.
Men efter ett tag ringde hon ju upp igen och vi pratade nog i en kvart till.
Fick iallafall beröm för min engelska. Hon sa att hon först trodde hon ringt fel nr för hon trodde det var en amerikanska som svarade eftersom jag inte hade nån brytning enligt henne, haha, man tackartackar, alltid kul att höra ju:)
Så frågade hon om jag hade några frågor till henne och jag sa att jag hade många och knappt visste var jag skulle börja.
Och då skratta hon bara men sen plötsligt blev hon lite mer stirrig och sa att hon snart skulle komma innanför dörren för hon va påväg hem från jobb och att det skulle bli mycket liv så hon skulle maila mig imorgon så vi kunde bestämma en ny tid att prata i lugn och ro.
Så det låter ju bra, men man blir ändå nervös att hon ska skicka ett mail och skriva att det inte kändes bra eller nåt. åh, jobbigt.
Men är ju helg nu så kanske lite lättare för henne att prata då.
För visst det kändes ju bra och så, och jag gillar henne skarpt, tror jag hade trivts väldigt bra där, inga tvivel, men eftersom jag knappt hörde vad hon sa vid vissa tillfällen när hon försvann och sen babbla hon på hela tiden så visste man inte riktigt vad man skulle svara. Kändes som jag mest typ höll med och sa samma ord hela tiden med lite skratt emellan. haha.
Så man är ju rädd att uppfattas tråkig över telefon då det är svårt att visa sitt rätta jag.
Men ska försöka att inte fundera så mycket på det, blir bara galen på mig själv då:P

Ska istället gå och lägga mig nu faktiskt och förhoppningsvis sova riktigt gott!


I väntans tider

Japp, då sitter jag här och väntar på att mamman i familjen ska ringa. Börjar bli lite nervös nu måste jag erkänna.
Ska bara försöka att vara lugn och vara mig själv helt enkelt, så får det gå som det går:)

Detta får jag egentligen inte skriva av steffie, men självklart gör jag det iallafall;)
Vi var i stan idag. Åt faktiskt inget där! Eller förutom lite nötter som vi gick och handlade på tasty house såklart:P haha. Men ingen glass och ingen jensen! duktiga va?:D
Eller kanske inte..
Istället åkte vi till Ikea efter en stund för att få lite omväxling. Där var ännu mer utsorterat än sist jag var där, men snart är det ju invigning på det nya så:)
Vi köpte iallafall ingenting. Förutom maud då:P haha. Satte oss i caféet och åt både gigantiska muffins och cheesecake + äpplejuice, varm choklad och kaffe. haha - gamar:D
Sen handlade steffie en korv och jag en nötmix innan vi satte oss i bilen och åkte hem.
Lika kul som alltid att ses:) Och lika mätt som alltid efteråt:P haha

Svar

Såg nyss att jag fått mail igen av familjen i NY, kul!
Och mamman låter, eller skriver alltid så snällt! Att hon inte kan fatta att ingen annan familj tog mig med detsamma efter jag slutat prata med dem, och att jag verkar vara den perfekta kandidaten.
Alltid kul att höra:) man behöver verkligen få lite mer självförtroende, allt väntande och att ingen har hört av sig innan får en att känna sig ganska useless tyvärr.

Var ett ganska långt mail, och hon skriver att hon kan ringa i morgon eftermiddag när hon kommit hem från jobb vid halv 4-4, (21:30-22 i min tid). Så det låter ju bra.

Så sitter och försöker svara på det nu och försöker att inte bli för uppspelt. Orkar inte bli besviken igen om det inte blir nåt. Fast det kommer jag väl bli ändå.

Men nu får man hoppas på det bästa!:)


what a mess!

Ibland händer det lite konstiga saker. Man kan ju undra varför. Ödet kanske?:P haha

Imorse när jag vaknade iallafall, så började jag ju med att kolla min mail, vilket alltid är det första jag gör när jag startat datorn.
Familjen jag vatt i kontakt med svarade ju inte på hela dagen igår, så hoppades ju på svar från dem.
När jag loggade in så var där mycket riktigt ett mail i inkorgen.
Wohoo, dem har svarat, tänkte jag!

Men det var inte dem. Istället var där ett mail från den första familjen jag blev matchad med, som jag mailade med för typ en månad sen, men dem var pressade av en annan au pair och tackade därför ja till henne innan vi hunnit prata över telefon.

Nu skriver dem att tjejen som skulle kommit till dem i november inte hör av sig till dem längre.
Dem hade tydligen försökt nå henne i flera veckor men hon svarade aldrig, och Au pair in America hade försökt kontakta henne men hon svarade inte där heller.
Dem var därför väldigt besvikna och självklart nervösa eftersom dom ju snart behöver en au pair, så hon skrev att dem nu ångrar att de inte hann prata med mig innan dem matchade med henne, och att hon antog att jag redan hittat en annan familj.
Men om jag inte hade det och om jag fortfarande kunde tänka mig att prata med dem så ville dem gärna det!:)

Och jag har ju inte nån familj så gissa om jag blev glad! Jag pratar ju med den andra familjen också, men eftersom hon inte hört av sig alls vet man ju inte om de redan matchat med nån annan!
Och blev väldigt förtjust i den första familjen direkt, så synd när dem valde en annan..
Men nu får jag som sagt en chans till:)
Det enda här är att de vill ha en erfaren bilförare, och jag har ju bara haft körkort i knappt 2 månader, så får väl se vad de säger om det...

För er som inte vet så har denna familjen också 3 barn. En tjej på 1½, och två killar på 3 och 5 år.
Så dessa åldrar är lite lägre. Hade jag fått bestämma vill jag hellre ha åldrar som i den andra familjen (1½, 8 & 11), för då kan man ju hitta på lite mer saker med dom äldre.
Men och andra sidan ser dom här barnen sjukt söta ut.
Men vet ni vad det bästa är?

Dem bor ju typ 40 minuter från NYC!!!:D
Och det är ju precis så jag helst önskar att bo!

Så nu håller jag tummarna och hoppas att de svarar snart igen!:)


Laughing with

Kollade nyss på Grey's anatomy, åh så bra avsnitt:) love it.
Och nu sitter jag här och läser lite bloggar och lyssnar på Regina Spektor.
Vet att jag tjatar en del om henne men hon är helt enkelt en av dem bästa!

Denna låten är till exempel bra och känns dessutom lite "passande" efter att ha sett ett sånt här avsnitt av Grey's...

 

För övrigt har jag inte gjort så värst mycket idag. Varit en lat dag. Men bakade iallafall äntligen chocolate chip cookiesen som jag tänk göra så länge! och de blev lika goda som varje gång:)

7 okt.

Gud vilket trist väder! Vaknade upp av regnet som smattrade mot fönstret och då var klockan 8, fast det kändes som natt för det var skitmörkt i rummet, och ure för den delen.

Har inte sovit alls bra inatt, bara legat och funderat på allt, och om denna familjen skulle vilja ha mig, om jag isf ska tacka ja eller nej. Fördelar/nackdelar osv.
Börjar lära mig nu att man aldrig ska ta ut nåt i förskott utan vänta och se vart det leder innan man hurrar.
Var riktigt negativ igår när jag fick deras första mail och såg var de bodde (Atlanta, Georgia), men börjar ändra inställning nu. Verkar inte vara så dött där som jag trodde och finns en hel del att göra!
Väntar bara på svar på min fråga om där finns många andra au pairer. Jag har nämligen inte hört om nån som är där..

Som sagt, mamman hade iallafall inte svarat på mitt mail som jag skickade iväg igårkväll, så får hoppas att hon gör det under dagen. De andra mailen har hon i alla fall skickat från sitt jobb så antar att hon kanske inte hinner när hon kommer hem på kvällarna.

Bio & mail

Filmen var helt ok! Ganska rolig i början, sen blev den mest sorglig och lite så. Ganska annorlunda, så vet inte om jag rekommenderar den eller inte:P haha.

Precis innan vi skulle sticka iväg till bion var jag dum nog att kolla mailen, och då hade familjen svarat på mitt mail och mamman hade skrivit typ en hel roman! Och självklart kunde jag ju inte bara gå iväg utan att läsa allt, och det tog sin lilla tid, vilket gjorde att jag fick kasta i mig maten sen för att hinna till bussen och bion.

Hur som helst så var det hon skrivit väldigt bra, så blev ändå positivt överraskad.
Hon berättade typ om allt. Hur barnen är, vad de tycker om att göra, vad familjen gör tillsammans, vad båda jobbar med, hur mitt schema skulle se ut, hur avstånden är till olika ställen, att jag skulle få tillgång till den ena bilen på kvällar/helger såfort man känner sig säker att köra, att 2 av hundarna är små, en lite större, men väldigt snälla:P och jaa, allt möjligt.
Och just det! Att mitt rum isåfall skulle va längst ner, typ i källaren tror jag, och att då hade man eget sovrum, badrum och vardagsrum med stor tv. Där fanns även ett gym i källaren och biljardbord och lite sånt:)

Sen hade hon skrivit massa frågor till mig också.

Men dem flesta frågorna jag hade tänkt ställa hade hon typ redan svarat på så det var lite jobbigt att få ihop ett bra svar på hennes mail nu. Man vill ju inte svara några rader när hon skrivit hur mkt som helst liksom:P
Men svarade på frågorna, babblade på om allt möjligt och frågade några saker hon inte fått med.

Så nu är det väl bara att hoppas på att hennes svar väntar på mig imorgon när jag vaknar:)

Bröllopsfotografen

Nu har jag nyss lagat klart maten så vi kan äta snart när mamma kommer hem, blev korvstroganoff:)
Kl. 6 ska vi på förhandsvisning av filmen Bröllopsfotografen. Ingen aning om vad det är för sorts av film eller vad den handlar om, men en bröllopsfotograf antar jag:P haha.

Så nu ska jag göra mig iordning och vänta på att mamma kommer hem.

 


Match nr 2

Ja, idag när jag vaknade och kollade mailen som jag alltid gör på morgonen hade jag fått en match.
Det hade jag inte precis förväntat mig så visst blev jag glad:)

Och innan jag skriver detta, jag VET att platsen/staden familjen bor på INTE är det viktigaste. Men ändå.
Denna familjen bor i en förort till Atlanta, Georgia.
För er som inte vet så är det delstaten som ligger precis ovanför Florida, så det är antagligen ganska varmt här också. Atlanta ligger inte ut med kusten, utan längre inåt landet.
Tyvärr är det inte i närheten av var jag helst skulle vilja bo.
Jag vill ju bo på östkusten, och visst detta ligger ju isåfall mer på rätt sida av usa än fel. Sen har jag ganska svårt för värme allt för länge, och jag är inte säker på hur varmt det är här året runt?
Sen en annan sak... sydstatare, dialekt. haha, vet inte om denna familjen låter så men om dem gör det kommer jag inte fatta mycket:P
Sen hör man ju också att folk i södra delen har en tendens att behandla en mer som en anställd än en i familjen?

Det positiva är att de har 3 barn. Två tjejer på 8 och 11 år, och en pojke på 1½ år.
Och dem behöver en au pair snarast möjligt, alltså inom 4-6 veckor vill de att man ska komma. Och det är ju perfekt!
Sen har dem 3 hundar vilket jag väl inte heller är överförtjust i.. Eller det beror på om det är stora eller små vovvar.

Så vi får väl se. ska svara på deras mail och förhoppningsvis prata med dem, så får jag väl se hur det känns då.
Det kanske inte alltid blir bäst som man tänkt sig, detta kanske kan bli bättre?

Fast jag vill hemskt gärna bo i närheten av new york eller washington DC:(

Aja, bara det finns många au pairer här så, det känns väldigt viktigt, för man vill ju inte sitta fast i en förort utan några vänner. haha

Jensens & tasty house

mat, mat och mat. haha. Jag och steffie åt lunch på jensens idag, surprise surprise:P
Och vart gick vi sen? jo, till tasty house såklart:) blev jordgubbssorbet & citronsorbet, mums!
Gick lite i stan och har nästan nyss kommit hem. Har hunnit ringa på ett jobb faktiskt, men dem svarade inte så får väl försöka imorgon igen. suck..

Nu tänkte jag baka chocolate chip cookies om jag orkar, sen ska jag läsa klart min hänt bild tidning:)

Ikväll är det sista avsnittet av fru anka och dom andra knäppisarna, och det får man ju inte missa!

ny vecka, nya tag

Blev mobilia med mamma igår och vi köpte bland annat ny färg till köket, så denna dag har mest tillbringats just där, målande:) Blev riktigt fint måste jag säga. Eller iallafall som det ser ut nu, är ju inte heltorkat och allt är inte iordningställt, men blir nog bra!

Igår regnade heela dagen inklusive natten innan dess och inatt, och blåste. Både igår och idag har det varit värsta stormen ute. Så har mest hållt mig inomhus faktiskt. Verkar som det har varit sånt här väder överallt i sverige?

Imorgon är det måndag igen. Ska träffa steffie och luncha och få se hennes nya, bruna hårfärg:)
Sen har jag lite andra saker jag måste ta tag i.
Måste försöka komma på ett sätt att få lite struktur på mitt liv och lite ordning och reda.
Det funkar inte som det är nu. it's not mee helt enkelt.

Förändring ska ske!


Skoor

Blev en snabbvisit i stan för jag hittade mina skor i första butiken jag gick in i! Ibland får man ha tur:)
Stod och velade länge, fanns så många fina. och egentligen var det stövlar jag letade efter, men skorna som jag köpte är så sjukt sköna och varma dessutom, så de fick bli dem ändå:)




Man kan ha dom såhär...


Eller såhär:)


Lördag

Igår var ingen bra dag. Men nog om det. Idag är det en ny dag och den blir förhoppningsvis bättre:)

Tänkte börja dagen med att åka i till stan och kolla om de har skorna jag sett ut, dem var nämligen slut i den affären jag var igår.
Mycket mer tänkte jag inte planera, får se vad som händer istället.
Kanske ska till mobilia senare med mamma och handla ny färg till köket, och egentligen tänkte jag och steffie gå på nån tattoomässa på amiralen, men hon jobbar till 18 så får se, annars kanske vi hittar på nåt annat?

Förgäves?

Blev inga skor, hittade inga fina på entré:( Fast mamma hittade såklart ett par. Blir alltid så att jag när tänkt shoppa är det hon som hittar något och jag inget!

Blev iallafall köttbullar på ikea och köpte en ny filt och lite andra småsaker. Alltid kul att gå runt där och kolla bara. Fast var ganska utsorterat då varuhuset snart stänger för att flytta till svågertorp och bli världens modernaste ikeavaruhus:D

När jag kom hem gick jag in på min sida hos SI för att ladda upp min video. Och gick det tror ni? neeej.
Videon skulle va 1-2 min och filen fick max vara 8 MB och min video är på 2,24 min och 11 MB, så jävla typiskt!
Kan ju inte ta bort typ en tredjedel sådär bara utan att göra om typ allt, och hur mycket hinner man säga då liksom??

Så ja.. vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Får väl försöka ringa SI imorgon och fråga om jag kan skicka den på nåt annat sätt så dom iallafall kan se den och isåfall säga vad de tycker jag ska ta bort..
Men lagom drygt.. jag som kämpat så med den:(
Hoppas det går att lösa på nåt sätt...

Äntligen klar

Puh, änltigen klar med aupair videon. Gjorde inte så stora förändringar, är bara rädd att jag ska förstöra nåt och behöva göra om allt. haha.
För Windows Movie Maker som jag anväde hängde sig typ hela tiden så fick spara hela tiden och göra om det ett antal gånger.
Men jag fixade iallafall ljudet, och spelade in allt jag säger en gång till fast högre, och denna gången lät det faktiskt lite bättre och jag lyckades låta lite gladare:) haha.
Så nu åker den snart upp på min sida! Måste be mamma kolla på den först bara så jag inte skämmer ut mig helt bara:)
Fast även om den hade vatt skitkass säger väl hon att den är bra, för man stöttar ju alltid sina barn:P

I eftermiddag blir det att åka till Entré och leta efter några höstskor, och sen vidare till Ikea för en köttabulla middag och lite shopping där kanske:)

RSS 2.0