Thaifood

Nästan nyss hemkommen från Nina. Va jag och Nina bara som beställde thaimat o snacka lite, kolla på tv och så, sen kom Michelle en stund också så snacka vi lite till och kollade tv:)
Sen blev hem ganska tidigt, skönt ändå. Blir så himla trött av detta vädret som ändras hela tiden. Idag har det regnat mestadels av dagen men ändå varit t-shirt varmt typ.. Jätte fuktigt i luften som det var i somras typ, mitt hår såg ut som ett fågelbo eller nåt..

Idag var INTE en bra dag förutom eftermiddagen/kvällen.. Jag mådde inte super, min värdpappa mådde inte bra alls och tjejen mådde inte heller så bra vilket gjorde henne väldigt gnällig. Så hela dagen har i princip bestått av gnäll och bråk mellan barnen. Äkta syskonkärlek... eller...?
Blev lite för mycket där ett tag och jag bestämde för att göra lika dant som killen och skrika och gnälla, då blev han minsann tyst och stirra bara väldigt chockad på mig..  Sen uppförde han sig otroligt bra resten av dagen faktiskt:) haha. det får man ta och försöka fler gånger...

Nej nu ska jag sova för börjar bli hungrig igen och vill inte gå och småäta en massa precis innan jag ska sova.. haha.

Gonatt

sommarvärmen tillbaka..

Jaha, då känns det som att sommaren är tillbaks igen..  Över 20 grader och sol. Varit riktigt kallt nu hela helgen. När det var över 20 grader och sol i philly och new york så var det grått, mulet och 10 grader här. Så trodde hösten hade kommit för att stanna men nu är det tveksamt..
Aja, man får väl uppskatta det så länge solen skiner:) Man vet ju hur lång vintern sen kommer bli så..

Skön dag idag, killen på dagis och tjejen ska jag snart hämta vid bussen, sen hämta upp killen också, hem liten stund för snacks och så, sen är det dags för tjejens sista fotbollsträning för hösten. Och sen slutar jag. Helt ok:)
Igår var också helt ok. Köttbullskväll som måndagar alltid är:P sen blev det Gossip girl hos Nina som vanligt och Jenny Humphrey är äntligen tillbaks, YAAY!! haha

Nej nu ska jag kila iväg. Nyss sett ett avsnitt av Amazing race och ätit god fruktsallad med glass:D
Back to work...

321

Idag är det 321 dagar sen jag satte mig på flyget över atlanten.. Om lite mer än en månad har jag varit här i ett år. Hur sjukt är inte det?? Känns som jag åkte hemifrån för nån vecka sen.. Men samtidigt känns det som jag varit här i flera år.. Allt jag faktiskt hunnit med sen jag kom hit. Alla människor man träffat, alla vänner man behövt säga hejdå till för att deras tid här är över. Och alla nya vänner som man träffar nya av hela tiden.
225 dagar kvar nu. Det kommer gå hur fort som helst. Lite skrämmande!
Men sen har jag ju min resemånad som jag för tillfället försöker planera lite! Och försöker spara pengar till..
Så mycket att se fram emot!!:)

Såå, till nåt helt annat. Fredags var jag hur trött som helst, inte den bästa veckan hade jag så. Men ändå stanna jag uppe till 2 och kollade film med mina värdföräldrar.. haha. Gårdagen var hur härlig som helst. Soligt men ganska kallt. Skype med mamma, långpromenad med hunden, en tur till Target, lång pratstund med min värdpappa.. haha när vi väl börjat en konversation glider det alltid in på nåt helt annat spår och sen slutar det med att vi står och pratar hur länge som helst.
Sen hem till Nina och fixa till oss, sen blev det Halloweenpartaj i Natick:) Var anordnat av Cultural Care men Ninorna är ju därifrån så fick ta med vänner så blev Nina, jag, Michelle och Jaqui:)
Kunde varit roligare men för att vara ett typ clustermöte var det helt okej! Bra DJ och mycket folk. Tror det var 3 killar där..  som ni vet är ju merparten av au pairer tjejer.. haha.

Idag - superslö morgon. Lite mer skype, pj tills lunchtid, kollade karatekid med värdfamiljen eftersom dem inte sett den innan. Nina kom hit, vi kollade film, sen ringde andra Nina som precis hade kommit tillbaks från Silverbay och undrade om vi ville på bio. Så då blev det bio - It's kind of a funny story. Var inte så funny dock. haha. Helt ok story men har sett betydligt bättre..
Och nu känner man väl sig snart redo för att sova. Veckan börjar om och mitt öga gör ont igen. Blir galen på det..

Aja, det var allt för den här gången!
tjing




Helluu

Så, lite uppdatering dårå. Clustermötet i söndags var riktigt kul faktiskt!
Var massa au pairer där, ett extra cluster plus det clustret vi slåtts samman med nu, så det var bra:)
Karvade pumpor och åt pumpasoppa eller vad det nu heter på svenska?
I måndags jobbade jag bara som vanligt, Gossip girl hos Nina på kvällen.. Dock var det inte ett nytt avsnitt, så sura vi blev!! Lönt att kasta in ett gammalt avsnitt mitt i säsongen sådär??

Och idag var inte en jättebra dag.. Tjejen hade ingen skola, eller kindergarden för var typ studiedag.
Så hade båda barnen hemma hela dagen. Vi skulle åkt till Zoo men dem ville inte.. Båda var på ganska kasst humör och kände inte för att göra nåt annat än att leka hemma i pyjamas hela dagen...
så ja, var väl inte precis superkul. Jag var ju sugen på zoo så,. haha:)

Galet här ute på gatan idag igen. Vet inte om jag skrivit det innan men var ju en 20årig kille som blev skjuten till döds av en polis i New york i söndags om ni har hört om det.. Gaanska stor nyhet här i USA eller iallafall här i Boston området iallafall..
Han bor, eller bodde.. här tvärs över gatan iallafall.. så har varit nyhetsteam och reportrar på plats från tidigt på morgonen till sena kvällar nu sen i måndags som vakar utanför deras hus för att kunna filma allt som händer..
Vilket betyder att alla gigantiska bilar och antenner står och brummar utanför vårt hus hela dagarna..
Och såfort man öppnar dörren för att ta ut soporna eller gå till bilen börjar folk gå mot en och vinka.. Försöker prata med alla dem ser och pressa så mkt info som möjligt.. så börjar väl bli lite tröttsamt.
Och måste vara hemskt för familjen att ha 15 bilar hängande utanför sitt hus hela dagarna bara väntandes på att något ska hända.. Hoppas dem tröttnar snart och slutar komma hit.

Mitt öga börjar bli kasst igen så blir kanske doktorn imorgon. Så himla trött på det här nu:(
Men nu är det bara 2 veckor och 2 dagar tills mammi och rikard kommer hit!! längtar såå:D
Och så har vi förresten bokar semester här familjen som vi åker på den 28 nov tror jag det var och i en vecka då.
Blev Myrtle Beach i South Carolina som ser ut som en trevlig, äkta semesterort:)
Fint hotell och verkar vara mycket att göra i området! Kommer nog inte va så varmt så man badar på stranden då eller i utomhuspoolen för den delen:P
Men ändå skönt och roligt att åka nånstans och se nåt nytt ju:) Och blir bil dit så passerar man ju mycket på vägen också!

Nej nu ska jag ta en tidig kväll och sova. Känner mig inte på topp precis..

                         Bild från hockeyn förra fredagen när vi såg Providence Bruins spela mot Falcon:)


Mitt lilla mästerverk;) haha. Inte så lätt som man tror:P



Lille söte chewie :)


Busy day

Igår var en rolig och händelserik dag:) Började med skype med mamma och sen hämtade jag upp Michelle vid halv 12. Körde till Ikea där vi åt lunch. Blev såklart köttbullar och så lite äpplekaka med vanlijsås:P
Sen körde vi tvärs över gatan typ till iparty där jag äntligen fick tag i en halloween outfit! Blev en Eskimo.. haha.
Inte precis vad jag tänkt mig från början men efter att provat mig igenom ett antal var det den enda som jag gillade och som jag inte kommer frysa ihjäl i! Och 25 dollar, inte farligt alls:)

Efteråt kollade vi i lite andra småaffärer runt omkring sen körde vi tillbaks till ikea och handlade lite mat med oss hem. Hade lovat min värdfamilj att köpa med lite fler köttbullar och sås så:P
Hem om och lämnade av det och sen körde vi till Target där det blev lite mer shopping.. Bara en kalender för min del dock och lite fler galgar som jag verkligen behövde nu när jag äntligen fått mina vinterkläder tillbaks!
Och ett par mjukisbrallor också får jag väl erkänna.. haha, men dem kan man aldrig ha för många av här:P

Sen blev det snabbt hem om Michelle och sen körde vi hem och hämtade upp Nina, sen körde vi och bowlade, och jag vann båda gångerna!! yaaaay!! :P
Sen bestämde vi att vi skulle sova hos Nina så körde förbi Shaws och handlade lite thaimat och sen hem om mig och michelle igen och hämta lite saker. Sen tillbringade vi resten av kvällen hos Nina med att sitta uppe länge och snacka med hennes värdpappa och hans bror som var hur roliga som helst! Gjorde drinkar till oss och beställde massa indisk mat.. haha.
Sen vaknade ganska tidigt idag och körde hem Michelle sen mig själv.. Nyss ätit fiskbullar från ikea:D
Tänkte sticka iväg till target igen och skaffa en pumpa och carving stuff för är clustermeeting idag hos vår nya counselor och vi ska karva pumpor där så..
Ska vara mellan 4-6 så hoppas på en inte allt för sen kväll som kan avslutas i sängen med ett avsnitt desperate housewives:P

hockey

Idag var ingen vidare dag. Mådde kasst hela eftermiddagen och mitt öga har blivit dåligt igen och varit superrött hela dagen.. inget kul alls..
Så när jag hämtade barnen från skolan blev det bara en eftermiddag/kväll med tv och film eftersom varken jag mådde bra eller tjejen, och killen var allmänt trött och gnällig.
Hoppas bara att alla mår bättre tills imorgonkväll för då ska jag, michelle, min värdfamilj, och massa folk från en organisation min vpappa är med i gå på ishockey i Providence och se Bruins spela:)

Vi har inte tänkt ut planerna för lördag än men på sön eftermiddag är dte iallafall clustermöte hos vår nya counselor så det ska vi iaf gå på så vi får träffa henne och lite andra au pairer:)

Nu ska jag sova så jag får lite extra sömn, behöver det känner jag.

New Jersey

Helgen spenderades alltså i NJ där vi hälsade på morfarn i familjen. Och jag fick äntligen mina 2 andra väskor med alla höst och vinterkläder!! Så nu känner jag mig hel igen!:) haha.
Har lite problem med att få in allt i garderoben nu dock.. och tvättkorgen är dessutom proppfull.. hatar när kläder varit nerpackade en längre tid och speciellt vissa av dem som hade varit i vakuumpåsar luktar inte superfräscht precis..

Så vi körde härifrån runt 10 i lördagsmorse och kom fram vid 5 skulle jag tro. Bar in våra saker till morfarns hus bara sen gick vi ut och åt middag alla tillsammans med min värdmammas bror och hans fru.
Sen igår så skulle vi egentligen åkt till Sesame Place men min värdpappa glömde biljetterna hemma... haha. Så vi bestämde att det var inte värt att köpa nya när vi hade kunnat gå in gratis med dem, och att vi hellre ville ner till havet och kolla.
Så blev att vi körde till Cape May och gick lite nere vid stranden. Helt sjukt, var ganska så mycket folk och folk som badade och låg och solade!! Var nog en 20-25 grader ändå och strålande sol. Och vi såg delfiner!!
Såg inte dem så bra dock men dem var inte alls långt ut, ett helt gäng som hoppade omkring där ute:)
Och så käkade vi lunch där och sen körde vi till Wildwood där vi gick en massa längs boardwalken och spelade massa spel med sånna maskiner man ska försöka få tag i ett gosedjur eller annan sak och hissa upp.. men det gick inget vidare.. min hostdad var ganska arg där ett tag kan jag säga.. haha. Fuskmaskiner lätt!!

Iallafall så gjorde vi massa andra spel och alla vann varsin sak tillsist iallafall:) Och barnen vann massa godis och saker så dem blev glada:P
Senare på kvällen körde vi till nån restaurang i närheten och åt, sen hade vi typ 1½ timmes bilresa framför oss tillbaks till morfarns hus.. så hemma vid halv 11 eller nåt sen var jag så trött så jag somnade direkt.. haha.

Imorse tog vi de ganska lugnt.. Körde förbi Wallmart och handlade lite, hälsade på min värdmammas mamma som bor på ett hem där i närheten också..
Sen hade vi en låång bilresa framför oss.. minns inte när vi körde ifrån new jersey, men var precis efter lunch så runt halv 1-1 kanske..
Och kom hem lite över 8 nu ikväll.. helt sluut är jag. Så nyss packat upp alla mina väskor och kollar Gossip girl.. och nu tror jag det är dags att sova faktiskt.. Skönt med tisdag imorgon så man får lite ledig tid mitt på dagen!!

Gonatt!


glömsk

jaa.. kom på att jag skrev igår att det ju var clustermöte idag, vilket det var. Fast jag hade ju dubbelbokat mig, eller typ trippelbokat mig.. tror jag behöver en kalender...?
Hade sagt till min värdfamilj att vi kunde åka till Ikea och äta, sen fick jag säga att jag inte kunde för jag skulle på clustermöte som jag fick mail om i måndags eller nåt, sen sa Nina till mig idag att vi skulle ses halv 8 utanför Bertucci's och äta med Michelle's föräldrar vilket jag också helt hade glömt bort.. haha.
Så fick bli att skippa clustermötet.. Är ett nytt om 2 veckor så inte hela världen!
Bara en liten förklaring sådär... lite förvirrad har jag varit på sistonde känns det som.. tror det blir att köpa en kalender imorgon ja.

Bertucci's

Nyss hemkommen från Bertucci's där jag och Ninorna åt middag tillsammans med Michelle och hennes bror och föräldrar som är på besök från Sydafrika, mycket trevligt:) Åt nån lasagne som var ganska god, och stor, så lunch tills imorgon också, perfa;)

Playdate innan idag med Nina och hennes värdbarn. Lekte hos dem och sen följde vi med dem till parken så dem kunde leka lite på lekplatsen där medan Ninas ena värdbarn hade fotbollsträning..
Imorgon efter jag slutat ska jag och Nina ut och leta halloween outfit.. behöver verkligen hitta nåt bra!
Och lördag morgon bär det iväg till New Jersey där vi ska hälsa på morfarn i familjen och ääntligen hämta resten av mina väskor som är hemma hos honom!
Han var ju schysst och hämtade upp en stor resväska + weekendbag från min förra värdfamilj med typ alla mina vintersaker som inte fick plats i dem andra 2 resväskorna jag tog på planet.. Gud 3½ väska redan.. och har ju shoppat en del sen jag flyttade hit också.. och sen har jag ju 8 månder till också.. vill inte ens tänka på hur detta kommer sluta... kommer bli en mardröm att packa inför hemresa till Sverige.. haha.

Nu ska jag läsa lite sen blir det tidigt i säng.
Gonattt

deprimerande

Vädret just nu är bara för deprimerande.. Slutar aldrig regna och det är bara mörkt, grått och mulet..
Inte haft en toppendag idag, tjejen hade läkartid och så, så skulle stanna hemma från skolan idag vilket innebar heldag 10h för mig med dem båda..
Men morgondagen blir förhoppningsvis som vanligt!
Och tydligen har vi bokat buss och hostel för nyår nu, blir att åka till nyc på nyårsafton morgon som är en fredag och sen hem på söndag kväll igen:) Mycket mer än så vet jag inte men det ska bli kul iallafall!:P

Nu ska jag försöka kolla på förra veckans one tree hill som jag missade av nån anledning som jag inte minns.. och igår missade jag ju det också när jag var hemma hos Nina..
Och imorgon är det clustermöte så då får jag missa Grey's.. gaah, mycket att catcha upp till sen. haha:)

Nattinatt

Det hände visst igen...

Det här med den dagliga uppdateringen ja... det funkade visst inte så länge som jag trodde.. Men gör ett nytt försök nu. Glömmer så lätt för tiden går så sjukt fort här borta..
Så lite från helgen då, i fredags så körde jag hem till Michelle efter jag slutat, hyrde med en film på vägen - Leap year. Redan sett den men tycker den är så bra så tog den ändå:P
Vi kollade lite tv och så, senare kom Ninorna, så vi kollade filmen och så..

Sen lördag så körde jag och Ninorna till Natick mall. Fanns dock inte så många bra affärer som vi hoppats på.. så blev bara lite smink och ett par svarta jeans för min del..
Men direkt efter vi kom hem därifrån körde jag till TJ Maxx där jag iallafall hittade en tröja:)
Sen bara en stund efter jag kom tillbaks hem så kom Ninorna och Svenja över hit och åt och kollade film.

Söndag var det en craftfair, typ marknads sak med lite allt möjligt här i Easton.. Så åkte dit på förmiddagen med värdfamiljen och gick runt lite, mysigt där, fast svinkallt.. gick från typ 25 grader i lördags till 10 eller nåt i söndags.. och har regnat nästan konstant sen söndags kväll också..
Efter marknaden var jag uttråkad så körde en sväng till Target där jag hittade supersköna vinterboots som jag köpte, va bara 25 dollar så:) också ett par mjukisbrallor blev det.. Behöver fler nu när det börjar bli kallt ju, min workoutfit när man bara går omkring här hemma ju:P haha.
Och så köpte jag fortsättningen på shopaholic serien av Sophie kinsella, älskar ju dem böckerna:D
Sen var jag hemma och tog det lugnt lite och sen kom Michelle och hämtade upp mig så blev det en andra sväng till Target och även TJ maxx.. haha. Dock köpte jag inget på nåt av ställena..
Vi var bara så uttråkade  men trötta, och vädret var så kasst så vi visste inte vad vi skulle göra.. så blev att vi körde hem till henne efteråt och spelade lite wii och åt kinamat.

Och igår var en vanlig måndag.. jobb och sen hem till Nina på kvällen och kolla Gossip girl:)
Bestämde att vi nog ska till New york över nyår. Tänkte först Montreal Kanada, men alla bussar eller flyg var svindyra så det var det inte värt.. plus att jag inte vet om jag får lämna landet då eftersom mitt visa ju gått ut..
Så idag träffades vi hemma hos den andra Nina och kollade lite hostel och så.. supersvårt att hitta nåt bra dock.. nästan allt är fullbokat redan eller svindyrt. Är vi 4 pers är det iallafall lättare att hitta men kanske en till person vill joina och då kommer det bli svårt.. Men vi hittar nog nåt! Ganska mkt folk som vill åka till nyc över nyår verkar det som.. men inget Times Square för oss iallafall, ska hålla oss borta från den värsta trängseln hade vi tänkt..


Och förresten, nu är det exakt en månad tills jag får besök av mammi!!:D längtar så!!
Sen nån vecka efter det ska jag följa med värdfamiljen nånstans.. dem har inte riktigt bestämt vart än, men som det ser ut nu blir det antingen South Carolina eller nånstans i Florida.. jag hoppas ju på Florida kan jag säga...
Sen i maj så ska jag också få följa med dem till New Orleans!:D så nu har man iallafall lite resor att se fram emot!Och sen måste jag ju planera min resemånad också förr eller senare..
Men nu ska jag sova. Lång dag imorgon.. och tjejen var sjuk idag så hoppas hon mår bättre tills imorgon iallafall..

najs dag:)

Idag så började jag 8.30, var skönt så man fick sova ut lite! igår var jag ju hemma hos Nina där vi åt thaimat och spelade lite spel och så, mycket trevligt:)
Så körde killen till dagis så han var där vid 9 och sen förmiddagen lekte jag och tjejen bara.. Eller hon lekte mest själv med några dockor och saker i hennes rum.. så var ganska lugn och skönt.
Sen när hon va i skolan var jag ju ledig 3 timmar så skypade lite med mamma och så, kollade tv..bara latade mig:P
Sen vid 4 när jag hämtat henne vid bussen körde vi direkt och hämtade killen från dagis och sen direkt vidare hem till Nina där vi hade playdate med hennes barn som också är 3 & 5 år:)
Så barnen lekte ganska fint där en stund, sen körde vi alla till barnens soccerpractice som började 17.30..
I vanliga fall har min tjej träning på tisdagar men blev inställt då pga vädret, så de hade satt upp en stor gemensam träning idag istället och tur nog så går Ninas kille också på träning där så, skönt med lite sällskap, plus att våra 3-åringar kunde underhålla varandra under tiden:P
Efteråt ville barnen fortsätta playdaten fast både jag och nina hade redan slutat för allt blev försenat och jag var trött och hungrig, haha, så blev hem direkt.
Och direkt när vi kommer innanför dörren frågar min värdpappa om jag vill följa med ut och äta för han supergärna vill äta på en speciell restaurang innan han börjar med en annorlunda kost/diet imorgon.
Men barnen var så trötta plus att det var inget riktigt ställe med bra mat för barn så mamman stannade hemma och bara vi gick ut, haha, lite knäppt men det var ganska bra ändå så man får pratat lite om saker gällande barnen och så.. och så är han väldigt lätt att snacka med också så:)

Och nu är det grey's som gäller och jag är helt slut.. full tropisk storm pågår för tillfället utanför mitt fönster och jag ska gå och lägga mig tiidigt idag!!

Gonatt!

RSS 2.0