Au Pair video

Gud alltså! jag har spenderat typ hela dagen framför datorn och försökt sätta ihop en video som jag kan lägga upp på min sida. Det kan ju kanske öka ens chanser att hitta en familj, fast då krävs det ju att videon är bra.
Det är riktigt svårt att få det bra tycker jag! Är inte så jätteteknisk.. haha.

Men har lyckats få det hyfsat iallafall:) Jag använder mig inte av några videoklipp, funkar inte att få in det på min dator av nån konstig anledning, man bara hör ändå utan att se så.
Så min video består hittills av hur många bilder som helst, musik, lite text, också jag som pratar lite då och då.
Men hade problem med ljudet också så musiken är skithög medans man knappt hör vad jag säger nästan.
Kom på nu i efterhand hur man kunde skruvat upp. Smart va?:P haha. Men orkar verkligen inte göra om det idag iallafall.

Ska finputsa den lite till, och sen får jag se om jag orkar spela in allt igen imorgon med högre volym.

Mamma säger att den duger men jag tycker den är riktigt pinsam. Låter man verkligen så i verkligheten?!
Jag låter helt rädd, osäker, och riiiktigt tråkig! fast jag försöker verkligen att prata överdrivet högt och låta jätteglad, men det går typ inte. Så ja, jag skäms lite när jag hör mig själv.

Men men, kanske bättre än inget alls ändå?

Trevlig resa!

Önskar jag min kära vän Sandra som åker till sydafrika idag. Väldigt tråkigt för oss här hemma att hon ska vara borta till den 14 december, men gud vad roligt för henne! Kommer säkert få det sjukt roligt där nere och vara med om hur mycket som helst!
Kommer sakna henne väldigt mycket men jag hoppas hon får the time of her life där nere!!:D


Lyhört eller vad?

Det är minst sagt lyhört i vår lägenhet. Väggarna är supertunna och man hör typ allt från  grannarna.
Är van eftersom jag nästan alltid bott i lägenhet, men det har aldrig varit lyhört där vi bodde innan.
Här har vi bott i typ 4½ år och alltid blivit störda av grannarna. Väldigt störigt då lägenheten är perfekt annars.
Så man börjar bli lite less på det nu faktiskt..

Under oss bor det en halvdöv tant som har radion på från lunch och framåt riktigt högt. Sitter jag i köket eller i mitt rum hör man typ exakt vad de säger och man får skruva upp sin egen väldigt högt om man själv ska höra nåt. På kvällen sätter hon sen på tvn lika högt så samma gäller där, hör inte vad man själv tänker ibland. haha

I andra trappen, alltså bredvid oss, har vi en kille som alltid pratar i telefon, till och med inne på toan; "ja jag åt nåt konstigt igår så är lite kass i magen idag". Vilket kanske inte är så kul att höra när man står och fixar sig i badrummet. Han är typ vaken dygnet runt och har ofta kompisar hemma, och då sitter dem alla och kollar på film och skriker som vildar. Annars spelar han nåt på datorn och då sitter han och jublar eller skriker mindre fina ord.

Ovanför den här kille, alltså snett ovanför oss, bor en familj med en kille som tydligen inte gillar att borsta tänderna, för det hör man väldigt ofta. De har också en förmåga att alltid starta sin tvättmaskin kl 11 på kvällen.

Sist men inte minst, så ovanför oss bor där en familj med en 3åring. Varje morgon vid 7-tiden börjar hon leka med klossar på golvet vilket gör att det låter ganska mycket när de välter. De är nästan precis nyinflyttade och när dem känner för det spikar dem upp saker på väggarna vid 7 på morgonen.
Familjen tycker även om att gå (klampa) runt inomhus med skorna på.

Innan den familjen flyttade in bodde där en familj som tyckte ännu mer om att gå med högklackat tidigt på morgonen och som ibland spelade musik väldigt högt på kvällarna. Även denna familj tyckte om att tvätta vid 11-tiden på kvällen.
Och just det, man hör även om de gör nr 1 eller nr 2 på toan, när de tar toapapper från hållaren, och när de använder toaborsten:)

Behöver jag säga mer?

Jag vill till usa nu!!!


störig arm

Sitter och kollar på idol, och det enda jag la märke till under sabinas uppträdande var hennes arm som hon stod och viftade med under hela låten, inget vidare med andra ord.

Hoppas iallafall att Erika går vidare, hon är verkligen bra, och sen har hon ju väntat länge också!

Hektisk dag

Visst hade jag lite saker att göra idag som jag skrev imorse, men trodde inte att det skulle hålla mig sysselsatt hela dagen och att jag inte skulle kunna sjunka ner i soffan förrän nu.

Är helt slut, måste vara jobbigt att arbeta som hembiträde/städerska och göra typ allt detta varje dag.
Ändå hann jag varken dammsuga eller baka. haha, fattar inte var dagen tog vägen. Men jag har iallafall tvättat, diskat, handlat & lagat mat och pysslat med lite andra småsaker.
Intressant va? haha.

Nu ska jag väl ta och titta på nåt intelligensbefriat program så man slipper tänka, och bara lata mig, för det har jag förtjänat! :)


Back to normal

Ja, då var det en arbetslös dag igen. Skönt att kunna sova tills man vaknade iallafall!
Blir nog en lugn och lite halvtrist dag idag, ska mest leka hembiträde.
Ska diska, gå och handla, laga mat, tvätta och skulle egentligen behöva dammsuga.

Så kanske inte blir den roligaste dagen, men håller mig iallafall sysselsatt.
Och ibland måste man ju även göra saker som är mindre kul.

Kanske ska passa på att baka nåt också när man ändå är igång!
Frågan är bara vad?

Bra måndag

Känns verkligen inte som måndag idag tycker jag. De brukar vara långa, jobbiga och tråkiga.
Men dagen har gått riktigt fort och den har varit bra!

Jobbade som sagt extra idag också, var bara jag och Ulrika på kontoret, och Toffan såklart:)
Förmiddagen bara flög iväg, sen på lunchen gick jag till mammas jobb och åt världens bästa pastasallad från Larssons med kyckling och bacon. muums!
Eftermiddagen gick ännu fortare och vi blev så upptagna att jag nästan glömde bort att gå ut med toffie, hur man nu kan glömma det!
Nu är man som sagt arbetslös igen, men om de behövde hjälp fler gånger på kontoret skulle de ringa, och de är ju toppen:)

Sen när jag kom hem fick jag ett kuvert av mamma som min mormors syster lämnat. De bor i Spanien halva året och åker imorgon igen. I kuvertet fanns pengar och på kuvertet stod "Till visumet".  Riktigt snälla är dem!
Har ju inte ens fått nån familj än och vet ju inte om jag kommer hitta nån heller, men om jag nu gör det är dem ju inte hemma då, så de ville gärna bidra med något. Sen vet dem väl att jag inte precis har så gott om pengar för tillfället.. Men verkligen omtänksamt:)

Och om jag inte kommer iväg till USA innan jul ska vi antagligen åka ner till dem i Spanien och fira jul, och det låter inte helt fel tycker jag:) vill ju såklart hellre befinna mig i USA då, men Spanien funkar det med:P


Godmorgon!

Här sitter jag pigg och glad, eller ja, jag är iallafall vaken.
Och klar dessutom! vet inte vad det är för fel på mig, jag brukar ju alltid stressa in i det sista men på senaste tiden har jag till och med vatt färdig långt innan jag ens behöver.

Och idag är det lika grått och trist ute med regn, så tur att man får skjuts till jobbet:)
Börjar halv 9 och tror jag slutar halv 6 idag, så kommer val va lika trött som sist efter en lång arbetsdag, men imorgon är man ju arbetslös igen och kan ta igen sig:P haha.

Och ikväll är det ju svenska hollywoodfruar, woho!:) Missa INTE det! underhållning på hög nivå. haha


Dags att pysa!

The Hills

Dagen har varit såå lång. Gjorde inte nåt speciellt så kanske därför.
Har varit helt trött och lat hela dan så har faktiskt tillbringat största delen av dagen i soffan och kollat på hur många avsnitt av the hills som helst.
Kanske inte det mest intelligenta programmet, men man fastnar helt fort och sen kunde jag liksom inte slita mig.
Faktiskt ganska kul att kolla på deras "problem" och alla intriger:P
Men guud vad jag hatar Spencer! Helt klart den störigaste personen i serien.


Kvällen igår

Gårdagens kväll tillbringades som sagt hemma hos sandra, där vi sågs tillsammans för "sista gången", usch låter hemskt, det är ju inte för all framtid, men som sagt, hon ska vara borta till den 14 december och jag vet ju inte när jag kommer komma iväg, men finns ju en chans att jag inte är hemma när hon kommer hem, man vet ju aldrig. Så det var lite sorgligt att behöva säga hejdå sådär utan att veta:(

Under kvällen satt mest och pratade om allt möjligt, gamla minnen, kollade på foton, och på en video från hultsfred som jag inte sett innan, där jag typ flippar ut helt på the killers konserten och sen ser sjukt sur ut! hahha.

Det blev ingen utgång för mig iallafall, och inte för steffie heller. Jävla blåsa! Men ganska skönt ändå, var riktigt trött så. Men Sandra och Fanny tog iallafall sin vanliga cykeltur till KB:P Och steffie körde mig hem till min underbara säng:)


Idag är det mörkt ute, ser blåsigt och regnigt ut. Så får väl se vad man ska hitta på en dag som denna.


Några bilder från igår:)


Jag, Sandra och Steffie :)



Jag och steffie, haha:)





färdig

wow, jag är färdig i tid för en gångs skull! Var lite jobbigt att välja kläder som vanligt men jag lyckades bestämma mig tillslut:P
Så nu sitter jag här och kollar på She's the man och väntar på att steffie ska komma och hämta mig:)

Har testat igenom alla mina skor och de ändå jag får på tack vare den jäkla blåsan är faktiskt tygskorna, så det får väl bli dem då. Den blir inte mindre heller, bara växer. haha usch.

Men den ska inte få förstöra min kväll, för nu ska vi ha kul!:)


Saturday morning

och jag är sjukt trött! Tog på krafterna att jobba igår, och det tar ju ett tag för latmasken att försvinna ur kroppen:P
Åt iallafall mucho god frukost idag, mamma hade hunnit handla bullar och allt innan jag vaknade, så det var ju trevligt!:)

Ikväll blir det lite "avskeds" partaj för sandra, som snart åker till sydafrika i 2½ månader!
Blir förfest hemma hos henne och eventuellt utgång efter det, och jag gissar på KB isf;)
Har bara ett problem. Vet inte vilka skor jag ska ha på mig ikväll då mina blåsor på foten inte försvunnit än (ni vet sen korkade jag hällde kokande vatten över den), och de sitter på just det stället där alla skor klämmer som mest.
De enda skor jag kunnat ha på mig sen dess är tygskor, men hur kul är det på en utekväll?
Får väl se, kanske går med mycket plåster. Vill man vara fin får man lida pin:P haha.

Så under dagen måste jag till centrum och handla dricka tills ikväll & tänkte faktiskt gå och välja kläder redan nu, för vet hur galen jag blir när jag sliter ut allt på sängen i sista sekunden och inte kan välja. haha.
Tur att man känner sig själv:)



bad skin

Är det förresten nån som kanske har nåt tips på nån bra ansiktskräm?
Har fått riktigt dålig hy på sista tiden. Ganska mycket småfinnar, fet hy och tydliga porer. Sen har jag samtidigt supertorr hy och väldigt känslig.
Som sminkborttagning och rengöring använder jag alltid Acos rengöringskräm.
Brukar sen smörja med Locobase Repair från apoteket, men den är riktigt fet och känns nästan som att man får fler finnar av den ibland. Har också nån med rött lock från Eucerin, vanlig hudkräm från Aco och nån nivea nattcreme. Brukar hoppa mellan de olika, men känns inte som någon riktigt fungerar längre.

Så nåt tips någon??

Your steps to america

Fick förresten hem Your steps to america broschyren av Au pair in America idag.

"Dear Jennifer, Congratulations, we are happy to accept you onto the Au Pair in America Program"

Synd att inte några familjer tycker likadant hittills bara. Man känner sig faktiskt ganska kass. Är man verkligen en sån dålig kandidat? Eller är det inte många som har sett min ansökan? Det står ju att den cirkulerar till olika värdfamiljer men exakt hur går det till för att de ska se den? Är det för att jag haft körkort för kort tid? Eller är jag för gammal? Har jag inte tillräckligt med barnreferenser? (Har faktiskt bara lämnat in en, från det dagiset jag var på sist, det andra har jag inte kontakt med..)
Borde väl egentligen ha fler, men orkar verkligen inte jobba gratis nån vecka till bara för att få en till referens.

Aja, strunt samma. Är det meant to be så är det, annars får jag väl komma på nåt annat att göra med mitt liv sålänge.
Vad nu det skulle va.


Jobbedag

Idag var jag som sagt på jörns och jobbade, riktigt kul var det!:)
Känner mig mer positiv på nåt sätt. Blir så deprimerande att sitta hemma själv i sin lilla bubbla,
så var faktiskt skönt att ställa klockan och veta att det fanns folk som väntade på mig.
Inte som i vanliga fall när jag faktiskt kan sova hela dagen eller göra nåt annat onödigt utan att det egentligen spelar någon annan nån roll.

Är helt slut nu iallafall! Har som sagt inte ställt klockan sen nån gång i juni:P haha.
och nu gick jag upp vid 6. Började 8 och jobbade till 5, sen var jag hemma vid halv 6.
Men dagen gick sjukt fort och var väldigt rolig:)
Fick bland annat träffa Toffie igen, kontorets lilla maskot (världens sötaste labrador:), och gick ut med henne 2 ggr under dagen, hon är världens snällaste hund alltså!

Sen fick jag även köra bil! jaa!:D inte illa, 2 ggr på samma vecka:P
Körde först en volvo som var automatare, och har aldrig kört automatare innan så blev lite nervös men det var ju skitlätt, kändes som en leksaksbil eller nåt! Jag ska lätt ha en sån i framtiden.
Efter det körde vi och hämtade en annan bil, eller minibuss, Så fick jag köra tillbaka den till kontoret själv, wiie, första gången jag körde helt ensam i bilen:P haha.
Det var fan inte lätt att ha koll på en minibuss när man är van vid en liten golf. och min tjusiga parkering tog väl nästan upp 2 rutor men... kul var det iallafall, och är ju bra att öva på att köra så många olika bilar som möjligt:)


Nu ska jag fortsätta med min lata fredagskväll och kolla klart på smallville!




Toffie förra hösten när vi råkade låsa oss ute & hon var kvar där inne, haha aww:D



Jobb!

Jaa! Eta från Jörns resor där jag hade min praktik förra hösten och i våras ringde nyss och frågade om jag hade lust att jobba lite imorgon och på måndag!
Gud vad glad jag blev! Men måste ställa klockan imorgon då jag ska va där 8.00. Det kommer kännas konstigt, har inte ställt klockan sen i mitten av juni tror jag!
Men är bara så glad att de ringde så jag får nåt annat och göra några dagar:)

Ibland får man ha tur!

Tidsfördriv

Gud vad kvällen har gått långsamt för en gångs skull!
Har inte alls varit trött heller, men nu börjar det smyga sig på.
Har suttit hur länge som helst nu och kollat gamla bilder på bilddagboken, hade helt glömt vad mycket bilder man la in där förr.
Och tur var väl det, för hittade bilder enda från april 2006, från när vi var i paris med klassen och massa andra roliga bilder som jag aldrig trodde jag skulle se igen för de försvann från datorn när min gamla pajade för nåt år sen.

Så det var skojsigt:) gick dock inte att högerklicka och spara ner dem, blev bara blankt. hm, undrar varför?

Nu blev jag plötsligt riktigt trött så nu ska jag och min bultande fot sova!

klantskalle

Ja det är precis vad jag är! Otroligt klantig.
Höll på att laga scones, eller de var rättare sagt klara och stod på bordet, allt var framdukat och jag skulle bara slå av vattnet till äggen. Och gissa vad jag gör då?
Jo på nåt konstigt sätt råkar jag slå ut det kokande vattnet över min högra fot. smaart!
Så här sitter jag nu med en röd, uppsvullen fot och läskiga blåsor.
Som tur var kom det inte jättemycket vatten, men det som kom hamnade typ längst fram på foten vid tårna.
Så ser lagom roligt ut, dessutom gör det svinont. Kan säga att jag grinade som en unge när det hände. Slet av mig strumpan och stoppade foten i vasken.  haha.

Men men, har suttit i kallt vatten läänge nu, så det blir nog snart bra igen:)


neej, såg fel!

Nej nu blev jag sur, hade sett fel! Det är inte alls nya avsnitt av grey's ikväll, det är bara 2 gamla avsnitt som man kan se om man glömt hur det slutade sist.
Premiären är tydligen nästa onsdag. Men men, har jag väntat så här länge kan jag väl vänta en vecka till:)

Onsdag idag

Och ikväll börjar Grey's anatomy:) Har väntat snällt hela sommaren på premiären, för även om man kan se det på webben så föredrar jag att följa det på tv, då har man ju det att se fram emot varje onsdag. haha, patetiskt:P

Känner mig tyvärr inte mycket positivare idag. Vet inte vad det är med mig:(
Börjar verkligen tröttna på livet som arbetslös.. Allt är så tråkigt och man måste verkligen ha fantasi och energi för att hitta på nåt vettigt om dagarna.
Problemet är inte att dagarna går långsamt, snarare tvärt om. Veckorna bara flyger iväg och jag minns knappt vad jag gör. Mer det är det jag får mest ångest för, för jag gör inget av det jag egentligen vill göra.

Det enda jag egentligen vill göra just nu är ju att åka som au pair, känner inte alls för ett jobb här hemma, men har börjat kolla runt så smått och sökte ett eventjobb idag, så får väl se vad som händer.

Jag kan ju söka längre jobb också men känns så taskigt och bara säga upp sig och sticka sen om man får en familj.
Men samtidigt är det så frustrerande att bara gå och vänta, känns inte som en bra lösning, borde göra nåt istället, för tänk så hör en familj aldrig av sig igen? Och då kan det ju vara bra att ha ett jobb..
Och dessutom har jag typ inga pengar kvar heller. Det är väl mest det också som gör att saker inte är så kul, eftersom man inte kan göra så värst mycket när man är pank.

ÅH!! jag blir så sur på mig själv! jag vill vara en pigg, glad och positiv människa igen!
Tycker inte om att ha tråkigt, eller att vara tråkig. Men vem gör egentligen det..

En stor fet förändring krävs! NU!


dålig uppdatering

Har helt glömt att uppdatera idag, vet inte vad jag sysslat med.
Var i stan med steffie och åt lunch innan idag och sen gick vi en sväng på stan som vanligt, och sen åt vi glass på tasty house, också som vanligt alltså:P
Åt min älskade triple chocolate, muums. och testade nån ny smak för en gångs skull, melon, och det misstaget ska jag aldrig göra om, för den smakade som gammal honungsmelon. haha.

Vet inte vad jag ska göra nu.. Har trist. Är inte trött så kanske ska se på en film? Börjar nån på 1an snart tror jag.. Usch jag vet inte.. känner mig så trött på allt ändå.

Imorgon är en ny dag och då ska jag tvinga mig själv att vakna positiv!!

Tribute to our three weeks in Brussels

Så sjuukt ball!! Kanske inte för utomstående men... Var bara tvungen att lägga upp den här så jag inte glömmer den igen!
Hade glömt bort det helt men sen igår började vi snacka om vår resa till Bryssel som vi gjorde i 3an på gymnasiet, hösten 2006, då vi skulle jobba med vårt projektarbete som handlade om Belgisk choklad!
Vi hade så sjukt kul där borta, samtidigt som vi hade riktigt tråkigt vissa dagar, men nu är det bara att skratta åt allt, vad sysslade vi med egentligen?:D
Gaby gjorde iallafall en video när vi kom hem samlat med massa bilder och små klipp. Hon var en riktig paparazzo under de veckorna:P
Allt känns så sjukt längsen när man ser videon, men samtidigt som allt hände igår.
Förhoppningsvis har man ju förändrats och mognat liite sen dess:P haha.



Just an ordinary day..

Så var måndagen slut. Dagen gick fort, som vanligt.
Var riktigt trött imorse så sov till typ kvart i 10 vilket jag inte gör jätteofta. Hade lätt kunnat, men tvingar alltid upp mig när jag vaknar till vid halv 9, 9. Vet inte riktigt varför men. Inbillar väl mig att jag ska hinna med mycket mer under dagen då, men blir bara en extra timme vid tvn:P

Efter jag kom hem från bilturen, (är så glad att jag fick köra lite:D) haha, så gick jag och handlade sen lagade jag middag - potatisgratäng, fläskytterfilé och rödvinssås, muums! lätt en av mina favoriträtter!
Och nu under kvällen har jag inte gjort nåt vettigt alls. Mest kollat på lite inspelade saker från veckan som jag inte hann se då, sen kollade jag på tinas cookalong, men njäe jag vet inte, blir så stressad av det programmet, hade aldrig klarat av att laga mat under sån stress.
Och sen till det bästa - Svenska Hollywoodfruar, det programmet är faktiskt riktigt kul haha. De är så himla korkade allihopa, pratar konstigt och gör konstiga saker - lite efterblivna, eller bara tröga?!
Roliga att kolla på iallafall:) haha.

Och just nu sitter jag på youtube och försöker komma på nån riktigt bra låt som det var längesen man hörde.
Vad lyssnade man på förr liksom? Lyssnar så mycket på nrj nu och där spelas ju typ bara det senaste.
Minns inte ens vilka låtar som var populära för typ 2 år sen.
Var tog Natasha Bedingfield och alla andra "gamla" artister egentligen vägen?!


i did it!

ja jag klarade det faktiskt, jag kraschade inte bilen!
Det var riktigt roligt att köra faktiskt. Förstår inte varför jag alltid oroar mig så, jag kan ju köra och jag älskar det!
Gick riktigt bra, och dem tyckte att jag var duktig och körde mjukt och säkert.
Förutom när vi näästan krockade. hahah. Fast det var faktiskt inte bara mitt fel.
Det är hur mycket vägarbete som helst ute vid avfarterna och typ 4 rondeller i rad med köer och sjukt mycket trafik, så låg det en lastbil i baken på mig hur länge som helst och stressade mig, och en skåpbil som skymde sikten åt vänster, och då råkade jag köra ut i rondellen fast där kom nån som jag inte såg, men jag hann ju stanna så nu glömmer vi det:P haha.
Allt som allt gick det bra och det är det som räknas:)

Rädd!

Gud vad nervös jag blev nu!! Min mormors syster som bor typ en gata ifrån oss ringde nyss och frågade om jag hade lust att "övningsköra" de ut till deras stuga. Jag har ju körkort liksom, så så dåligt kan jag ju inte köra. Men eftersom vi inte har nån bil själv kör jag ju jättesällan och känns som jag har byggt upp en mur nu och tycker nästan det är läskigt.
Har bara kört en gång sen jag tog körkortet och det var för typ 3 veckor sen när vi hyrde en bil för att köra hem alla sakerna då vi flyttade hem från stugan.
Och de har inte alls en sån bil jag är van vid att köra. Jag brukar köra golf, och de har en äldre volvo.
Gud det kommer kännas som en ny uppkörning då de aldrig åkt med mig och kommer kolla på allt jag gör!
Men kunde inte säga nej för hon lät så exhalterad och det är ju jättesnällt att de erbjuder sig, för jag behöver ju öva!

Hjälp! tänk om jag kraschar deras bil?!?

Igår...

Jaa, igår blev allt lite stressigt!
Turen nere i kalkbrottet var bra, kul att veta hur det ser ut där nere:)
Kom hem vid 4 och kom plötsligt på massa saker jag behövde göra innan jag skulle till Gaby så hann inte lägga in några bilder då.

Filmkvällen hos Gaby var iallafall lyckad den med! Så kul att träffa alla igen:D
Har ju inte sett Louise på hur länge som helst nu när hon bor i Märsta, och vi andra försöker väl iallafall att ses några gånger per år, men ändå för dåligt när vi bor så nära!
Och nu åker Olivia tillbaka till England där hon pluggar och förhoppningsvis åker jag väl också iväg nån gång så vem vet när vi ses nästa gång..

Hur som helst så åt vi hur mycket osunt som helst hela kvällen, spelade solo, typ en elakare version av uno? haha, skitball! Alla minnen från våra solospelande kvällar i Bryssel för 3 år sedan kom tillbaka och gud vad vi alltid skrattar mycket när vi ses åt allt!:D
Vi såg även på Hairspray, den är så härlig den filmen, och bra musik:P


Här kommer några bilder från gårdagen!


Jag nere i kalkbrottet:)



Limhamns Kalkbrott



Gaby, jag & Isabel:D haha



Olivia!



haha, jag fotar och det blev ju jäätte bra!:P

 


Söndag

Idag blir det en tur ner till kalkbrottet där vi ska gå en tur på 2 timmar.
Ska iväg om en stund och kommer hem vid 4 igen.
Sen blir det att snabba på med maten och äta fort innan jag får ta bussen till Gaby vid 5-tiden, där vi ska ha filmkväll!
Så så ser min dag ut.

Återkommer förhoppningsvis senare med bilder från turen:)


På tal om bilder...

Kollade nyss igenom gamla bilder på datorn och hittade väldigt olika bilder på mig själv, haha.
Måste nog säga att jag tycker inte jag ser ut som någon av dem för tillfället:P


Not me...?


Lördag

Oj vad dagen gick fort! Vaknade och tog det lugnt lite innan jag hjälpte till att städa lite och förberedde inför kvällen. Sen gick vi en runda och va även och handla lite saker vi glömt. Hem och laga maten och jag bakade blåbärspajen som blev riktigt god!:D Och nu har gästerna nyss gått. Helt trött är jag.

Fick ringa bella nyss också och fråga om hon fått mitt sms om att det är filmkväll imorgon. Och självklart hade hon inte märkt nåt, "va? har du skickat ett meddelande till mig?". Hon är typ lika teknisk som min mormor, haha:D

Tänkte på det nu ikväll när jag satt och pratade tekniska saker med min mormors syster som va här, kommer jag också bli så oteknisk när jag blir gammal?! Satt och visa bilder på min minilaptop och sa att de också får skaffa en webkamera så vi kan skypa när jag åker iväg. Hon kollade på mig med en väldigt frågande blick då haha. Så visade jag henne webcamen i datorn och hon bara "woow, så häftigt!" haha, så sött:)

Hon fick även lära sig att man kan lägga över bilderna från datorn till en cd eller ett usb-minne, att det finns mp3-spelare som man kan lyssna på musik med och lyssna på böcker, och att hennes cd-spelare inte fungerar eftersom hon råkat sätta den på hold.
Så det var nog en mycket lärorik kväll för henne och intressant för mig att höra att det verkligen finns folk som vet så lite om saker som är helt självklara för mig.
Men men, i framtiden kommer jag väl kolla lika frågande på mina barnbarn när de sitter och snackar om all ny teknik...

Bra låt!




En av mina favoritlåtar. Blir så glad av den på nåt sätt:) (tar lite tid innan den börjar)

Fredagsmyys

Snart är det fredagsmyys, om det så är det sista jag gör! trallalalalalaa. haha.
Har inte skrivit något idag insåg jag nyss, men har inte haft nåt speciellt att skriva så.

Har vaknat, glott på tv, ätit, glott lite till på tv, ätit lite till, städat, handlat, och latat mig:) haha, rolig dag va?
Egentligen är det ju typ fredag för mig varje dag, men det är ändå nåt speciellt med fredagar.
Det är den dagen man slipper ha dåligt samvete och lite ångest för att man bara sitter och inte gör nåt speciellt om dagarna, för på fredagar gör alla andra också det, så då är det mer okej för oss arbetslösa att göra likadant:P Eller det känns så för mig iallafall.. haha.

Så, helg igen, som kommer att gå fort. Ska ha gäster imorgonkväll så blir väl mest att städa och förbereda under dagen, försöka hinna med nåt skojsigt också, ska baka en blåbärspaj tills på kvällen tänkte jag, min favorit:)

På söndag hade vi fått några biljetter till nån guidad promenadsak nere i kalkbrottet, ska bli kul och se, för man tänker inte att det är så stort som det faktiskt är där nere!
På kvällen blir det filmkväll hos Gaby. Hoppas hon har skaffat sig Brüno så vi kan kolla på den, så jäkla ball:D

Nu ska jag gå och njuta av att det är fredag:D

Tjingeling!


Ikväll blir det fedekväll:D har redan lite ångest... haha.


Gullebidar

Idag var jag som sagt i stan igen, med mina gullebidar steffie och sandra. (Och bara så ni vet så betyder det väldigt mycket att bli kallad gullebid av mig, iaf enligt sandra;) haha. det kallar jag ju inte vem som helst. Eller egentligen gör jag nog det:P
Och man måste säga det på skånska för att man ska förstå kärleken bakom ordet! haha.

Vi åt iallafall lunch på vår favoritrestaurang - Lotus! Världens bästa thaibuffé. Vi åt näästan tills vi sprack. Eller iallafall jag och sandra, steffie var lite mesig med maten idag tyckte jag! "Tycker ni det är starkt?! Jag gillar inte stark mat..." haha.

Efter käket gick vi en sväng på stan och kollade på finfina kläder på zara innan vi blev trötta igen, eller egentligen var vi nog mest mätta, men vi bestämde oss iallafall för att gå och fika. (vilket är det optimala när man är proppmätt?)
Blev min obligatoriska chokladboll och coca, steffie va däremot inte lika förtjust i sin chokladmuffins, "vill du ha min muffins? för jag tar sandras istället". tydligen var den mycket godare så till framtiden vet vi att man inte ska överge kardemumma muffinsen!
Skulle egentligen fikat på pronto, men sen jag råkat nämna att jag spanat in en hottie som jobbar på akademibokhandeln blev planerna ändrade till espresso house ovanför bara för att de ville se vem jag menade, haha. Så jag är stammis där nu:)

Och nu är det kväll igen och redan fredag imorgon igen? hängde inte med denna veckan heller...

Förresten såg nyss att Regina Spektor kommer till Malmö, KB den 13 december!! Vill såå gärna se henne då, om jag är hemma. Vill ju hellre befinna mig i USA då måste jag erkänna.
Men är jag hemma ska jag gå iallafall. Om det nu finns biljetter kvar då!


Nu ska jag ta en bloggcheck innan jag tänkte börja läsa en bok jag klickade hem här om dagen, Amerikanerna av Staffan Ekendahl, som de på SI rekommenderade som en bra bok att läsa innan man åker iväg till USA.
Ska handla om hur amerikanarna tänker och betér sig. Kan ju vara intressant!
Vi får väl se:)


Gårdagen

Igårkväll var jag som sagt i stan för att fira Ingrid lite.
Vi gick först till Gozzip där ingrid och angelica skulle äta, (korkad som jag var hade jag inte sett ingrids sms innan så jag åt hemma eftersom jag bara trodde att vi skulle till puben..). Men det gjorde inte så mycket, har inte riktigt precis råd att gå ut och äta så ofta för tillfället:P
Lite senare gick vi vidare till lillatorg och Mello Yello där vi satt och snackade tills lite över 11 innan jag tog bussen hem.
Tidig men trevlig kväll:) men var ju trots allt onsdag. Inte för att de märktes men, var så sjukt mycket folk ute!
Fast jag antar att det beror på att nästan alla krogarna där har storbildstv så hälften av alla folk var där väl för fotbollens skull:P

Idag blir det stan igen! Ska möta upp Steffie och Sandra vid 12-tiden och käka lunch och ta en sväng på stan.
Fira lite att sandra fyllde år igår och så:) Sen lämnar hon ju oss snart och åker till sydafrika i mer än 2 månader så får ju passa på att ses mycket för man vet ju aldrig var jag befinner mig när hon kommer hem... :(


Stan

Gjorde inte så jättemycket idag iallafall. Har haft sjukt ont i magen nu hela eftermiddagen så gick en runda på ön bara. Trodde det skulle hjälpa men tyvärr inte.

Ska iallafall åka till stan nu om en stund ändå och träffa ingrid och några till och fira att hon fyllde år igår!
Gör man nåt kul brukar man glömma att man har ont:)


Förresten!

GRATTIS både till Sandra och Jennie som fyller 21 respektive 23 år idag:D
Hoppas ni får en riktigt bra födelsedag bägge två!

Lite gladare

Har nästan nyss pratat med Therese på SI, och känner mig faktiskt gladare nu och mer positiv:)
Hade lite au pair frågor så ringde dit för att få svar på dem, och vi pratade i typ en halvtimme, tiden bara flög iväg!
De på kontoret är så himla snälla! Har alltid tid att prata och berättar om egna erfarenheter och är ärliga!
Tycker verkligen om Skandinaviska Institutet och är så glad att jag valde dem.

Jag undrade bland annat över medical formen, som jag hört bara är giltlig 3 månader på vissa ställen, så har man redan gjort hälsokontrollen och skickat in alla papper (som jag har), och man inte fått en familj inom 3 månader hade det varit lite surt att behöva betala 660 kr igen.
Men som tur var, va inte läget så. Hos SI är medical formen giltlig i 6 månader! och förhoppningsvis har jag väl kommit iväg innan dess så det skulle inte vara några problem:)


Nej nu ska jag bevara mitt positiva tänkande jag fick och gå och laga lite lunch! :D


The Ugly Truth

Filmen igår var riktigt bra! Och Gerard Butler är såå snygg! :)
Så har ni inte sett den än, - se den!
Påminner lite om Katherine Heigls förra film, 27 Dresses, där hon först hatar killen, men sen slutar den tvärtom iallafall:)

Hmm... vad ska man göra idag då? Finns ju alltid mycket saker som behöver göras. Men frågan är vad man har lust att göra.
Känner mig lite halvslö för tillfället, har ingen riktigt motivation eller lust till nåt egentligen. Trist.

Får väl se vad som händer under dan helt enkelt!


attans!

Glömde kolla på Heroes igårkväll ju! Störigt..
Räcker att man missar ett avsnitt av det sen fattar man typ inget, så rörig den serien. Fast bra!
Men får väl ge det en chans ikväll och se om man kan komma ifatt.

Nån som vet vad som hände i gårdagens avsnitt, eller som vet nån sida där man kan se avsnitten?!

Tisdag

Måste börja med att säga grattis till Ingrid som fyller 21 idag:) Nu är vi snart gamla allihopa:P

Ikväll blir det bio, The Ugly Truth! Ska bli kul att se den, älskar Katherine Heigl och Gerard Butler är inte helt fel han heller;) yummy! haha.

Men innan det får jag väl ta mig en tripp till stugan och vattna det nysådda gräset... woho:P
Men viktigast av allt hämta fjärrkontrollen till DVDn som jag glömde i stugan när vi flyttade hem, lite störigt.

Hittade förresten en gammal bild av mig i mobilen när jag hade mitt långa hår. Saknar det faktiskt lite..
Bilden ser dock ganska rolig ut då jag har fotat den med mobilen från ett vanligt foto, haha.
Undrar också vad jag sysslar med och varför har jag egentligen pyjamas byxor på mig?!




Trötta ben

Blev stan idag! Pensionärs-aktig som jag är, så när kl var typ lite över ett så tänkte jag "njäe, ska jag verkligen? kommer nog inte hinna ändå.." haha, hinna vad egentligen kan man ju undra? Affärerna har ju öppet till minst 6...

Så gick iallafall till stan vilket tar ca 45 min, sen handlade jag lite småsaker på panduro hobby till mina fotoalbum och lite sånt.
Ringde sen mamma som slutade jobb, så vi gick till tasty house och åt...gissa vad?! -GLASS!
Hon hade inte smakat den innan men nu är hon också frälst så:) haha.
Sen gick vi lite till på stan, köpte tyg & sånt så man kan sy lite här hemma, och sen promenerade vi hem igen.

Därför känner jag mig ganska slut i mina ben för tillfället..
Försöker ju gå en del och cyklar ju också mkt men har latat mig ganska mycket den senaste tiden så inte så konstigt att det känns när man väl gör nåt.

Nu ska jag snart sova hade jag tänkt, och hoppas på att jag kanske fått en match eller nåt annat spännande imorgon när jag vaknar:)


Natti!


Måndag

Som sagt så orkade jag inte hålla mig vaken inatt och se mtv video music awards så kollade på det nu imorse istället:)
Visst ska man ha en unik utstyrsel på ett sån här gala, men vad har vissa på sig egentligen?!
Som Lady Gaga, först kunde hon ju knappt rör huvudet, sen kunde man inte ens se hennes huvud! haha

Men men, kul att se iallafall! bara så jäkla mycket reklam. Men jag hade ju spelat in det så det var i för sig bara att spola förbi allt man inte ville se:)

Sitter här och funderar på vad jag ska hitta på idag.
Tror det blir en tur in till stan och handla lite småsaker kanske. Plånboken är inte speciellt tjock för tillfället men nåt kul ska man väl ha råd med!


Hörs senare!


fyrkantiga ögon

...borde jag ha nu efter allt tv-tittande idag! usch, får ta och skärpa mig!
Men har ju vatt så trist och regnit väder, och det är ju trots allt söndag, en riktig tv dag om någon:P
Vet inte riktigt hur jag hamnar där varje gång men först kollade jag på inspelade avsnitt av heroes, sen plötsligt va det nån dokumentär om världens smartaste kille från Indien där jag typ bara fastnade för det var ändå lite coolt!
Plötsligt började hell's kitchen och mitt älskade ONE TREE HILL:D
Sen var det ju top model och den där nya serien om nån läkare i hamptons, va den nu hette.

Gud, hur hann jag med allt?! Patetiskt:) haha
Skulle egentligen vilja hålla mig vaken till mtv vma inatt men det kommer aldrig att gå så har ställt det på inspelning istället, så får väl se det vid frukosten imorgon:)

Nu ska jag ta en snabb blogg-check, lyssna lite på underbara Regina Spektor, sen blir det att läsa lite innan sängen kallar!


tillbaka på ruta ett

Okej, måste erkänna att jag är lite besviken nu.
Fick nyss ett mail av familjen igen där mamman skriver att de valt att matcha med en annan au pair som de haft kontakt med ett tag, och den au pairen var pressad av en annan familj som också ville matcha med henne, så därför bestämde de sig för att matcha snabbt.
Kul för den au pairen ju att hon har två familjer som slåss om henne! haha

Nämen lite synd var det.. Hade verkligen sett fram emot att prata med henne och familjen verkade riktigt bra + bodde på "rätt" ställe.
Hade i och för sig en känsla av att det ändå inte hade blivit av då jag inte uppfyller deras krav på en "experienced driver".

Menmen, då var man tillbaks på ruta ett igen.
Bara att fortsätta vänta.

Tålamod Jennifer, tålamod.

Inget samtal

Tyvärr så ringde aldrig familjen igår kväll:(
Kollade mailen nu imorse och då hade jag fått värsta långa mailet av henne där hon bad så hemskt mycket om ursäkt och att hennes yngste son hade blivit sjuk så de hade fått åka till läkaren innan där stängde.
Och sånt kan man ju faktiskt inte hjälpa. Det är som hon skrev "life is sometimes unpredictable with children", och de är ju sant, man får väl ta och vänja sig vid det redan nu:P

Hon skrev iallafall att hon kanske kunde ringa mig idag istället, men att hennes hemtelefon också pajat, men hon skulle försöka från mobilen med nåt telefonkort.

Så får väl se om det blir ett samtal idag istället då:)

äntligen!!

äntligen så funkar internet! håller på bli galen, har krånglat hela kvällen.
Typ för en halvtimme sen funkade de snabbt och då hann jag som tur va kolla min mail.
Mamman i familjen hade svarat och skrev att hon skulle ringa mig ikväll nu halv 11!
Puh, vilken tur att jag såg det så jag hinner förbereda mig lite. Eller blev sjukt nervös så kanske hade vatt bättre om hon bara ringt!
Så här sitter jag nu på spänn och väntar. ska försöka att inte va nervös, de är ju trots allt inte hela världen!
Kul att prata med nån därifrån bara!:)

Wish me luck!

promenix

Jag hade faktiskt tänkt att gå till gymmet idag men sen vet jag inte varför jag inte kom iväg.
Satt och läste om familjen och svarade på deras mail, sen plötsligt hade jag tappat lusten för träning igen:P haha.

Gick i allafall en runda ut på ön idag igen. Riktigt fint väder är det och mer än 20 grader, så skönt att komma ut och röra lite på sig.

Nu hade jag antingen tänkt att baka chokladmuffins, eller organisera lite bland fotoalbum och sånt.
Har inte bestämt mig än, får se vad det blir, kanske ska va extra ambitiös idag och göra både och?:P

När man är arbetslös blir man typ som en gammal tant som tror att man bara hinner med en enda sak på hela dagen och inte kan planera in nåt annat... sorligt, haha.

Denna bilden tog jag idag under promenaden:)


match!

Vaknade som vanligt. Åt frukost, kollade igenom alla bloggar som jag brukar osv, sen tog jag en titt på min mail som jag också gör varje morgon, vanligtvis brukar där inte va nåt nytt, men imorse var där minsann nåt!:D

Jag hade fått en match av en familj utanför New York!
Familjen verkar riktigt bra änvsålänge. Fick läsa familjens brev och hon hade även bifogat lite bilder på deras barn, supersöta!
Familjen har 3 barn. Två killar på 3 och 5 år, och en tjej på 1½ år, vilket kanske är lite yngre åldrar än jag tänkt mig, men absolut inte har nåt emot egentligen!

De bor i New City, NY, ca 45 min utanför NYC med tåg, så läget är också perfekt, precis så jag skulle vilja ha det!
De skrev också att de bor ca. 1 mile från ett av landets största mall, vilket inte låter helt fel de heller:P

Har i allafall svarat på deras mail och skrivit att jag är väldigt intresserad, så får väl se om de hör av sig igen!

Isåfall skulle jag komma i december nån gång.
En annan sak är också att det stod i deras brev att de är mkt noggranna med att au pairen ska ha mycket erfarenhet av bilkörning, vilket jag inte precis har då jag tog körkort för 3 veckor sen:P

Så jag kanske inte precis är den de söker... men vi får väl se:)

fuskade lite

Jag fuskade lite. Orkade verkligen inte gå och gymma idag när jag hade ätit lunch hos farmor så tog en långpromenad ut till ön och småbåtshamnen istället. Det räknas väl lite?
Får bli gymmet en annan dag. Imorgon kanske?


Hörde ni förresten att blondinbella ska åka till NYC imorgon och vara med på MTV video music awards på söndag?!
Gå på röda mattan och intervjua alla kändisar.
Nä jag är inte ett dugg avundsjuk...

Får sluta läsa hennes blogg överhuvudtaget för varje gång jag väl går in där ska hon alltid göra nåt överdrivet roligt eller har kommit hem från en "jobbig" shoppingdag.
Fast det är ju i och för sig ganska kul att läsa om också ibland, kan väl försöka glädjas med henne istället:P

Gillar hur som helst allas au pair bloggar och andra skojsiga bloggar ännu mer!:)
Får nog börja sätta upp en maxgräns för hur många jag får läsa varje dag, tar lite väl långt tid ibland att läsa igenom alla under favoriter.
Speciellt nu när alla bra tv program och serier också börjar komma igång igen.
Blir lite för mycket dator och tv för min del!

Men jag kan ju inte missa idol, och sen har de ju börjat visa Heroes varje kväll nu också, sen på söndag börjar ju One tree hill och snart sätter resten av serierna också igång så som desperate housewives, grey's anatomy, gossip girl osv, och det kan man ju inte heller missa.

När man väl åker till usa tänkte jag att det skulle bli mindre tv-tittande, men enligt alla där borta verkar det bli tvärt om eftersom där finns typ 100 fler kanaler och måånga fler serier.

Fast sålänge man hinner med att leva och vara social skadar väl inte några timmars tv-tittande "då & då";D


torsdag

Ett tag sen jag skrev nu, men har inte haft så mycket att berätta så.
I tisdags var jag i stan med steffie och sandra och åt på jensens igen + tasty house glass, haha vi är beroende!
Och igår var jag i stugan en sväng och hämtade lite fler saker jag glömt kvar där.

Idag blir det lunch hos farmor och sen hade tänkt att försöka komma iväg till gymmet ikväll, får väl se om det håller:p Men måste verkligen komma igång och träna igen, har inte gjort det sen i mars typ, usch, dåligt av mig!

På au pair fronten står det så stilla det kan. Har skickat in min medical form och allt annat som saknades.
Men ingen match än sålänge.
Försöker nästan förtränga emellanåt att jag ens har sökt, och väntar på en match, så när jag väl får en, förhoppningsvis, blir det en glad överraskning.
Är så jobbigt att bara gå och vänta och hoppas, eller jag tycker det iallafall.
Sen tänker jag hela tiden att min ansökan kanske inte är tillräckligt bra, för dålig text, för lite bilder? kanske borde göra en video också? men vad ska man babbla om på den i såfall?:P

Stör mig så mycket på att inte körkortet va klart innan så man kunde ha fått en familj redan.
Känns som man liksom missat den större avreseperioden nu i augusti/september när väl de flesta vill ha sina nya au pairer eftersom skolorna börjar osv.

Men nånstans där ute finns det nog en familj över till mig med:)
Får inte ge upp så lätt ju!


Sommaren

Satt här och funderade idag och insåg hur fort sommaren har gått.
Känns som det nyss var jul och nu är det snart jul igen?
Känner mig helt lost i tidsuppfattningen haha. Men man kan väl så gott som säga att sommaren är över nu även om man blir lite förvirrad av vädert ibland.
Känns som sommaren vatt så himla lång, men ändå har det gått så fort.
Har inte gjort jättemycket eftersom jag inte haft nåt jobb = inga pengar, men en del har jag ändå hunnit med.

Tänkte sammanfatta sommaren med lite bilder:)



Nån gång i början av sommaren tog vi en tur till Ullared för litta shopping:)


Jag och link har lekt i sommar!


Lite afterwork har det också blivit


En del morotskak-bakande har det blivit!:D


Utgång på Slagt innan de stängde:)


Blev en tripp till Bulgarien i slutet av juni


I början av juli var det hultsfred som gällde:)


Råttfällan är INGET barnspel!:p


Återträff med tjejerna från klassen!


Den 26 juli fyllde jag 21 år!


I augusti åkte jag o mamma öresundrunt o övernattade i köpenhamn


Augusti/september = kräftskivedags


Kräftskiva med gamla klassen, Jessica & Cornelia:)


Kräftskiva med klassen, Rebecca, christoffer & maja


Igår va det dags att flytta hem från stugan så då hyrde vi denna söta sak.


Puh, blev lite många bilder, men ungefär så har sommaren sett ut:)


söndag igen?

Kan inte fatta att det redan är söndag igen, var ju nyss det?! Hinner inte riktigt med längre!

I går hade vi ju som sagt klassreunion/kräftskiva i Hörby. Vi åt och drack gott, sjöng, lekte lite lekar - väldigt trevlig helt enkelt och kul att träffa alla igen, är ju trots allt mer än 5 månader sen vi tog examen nu. herregud...

Idag har dagen mest spenderats körandes fram och tillbaks mellan stugan och lägenheten med massa saker som skulle hem. Hann även med en sväng till ikea och storhandlade på ica maxi, får passa på när man väl har bil:)

Så nu sitter jag äntligen hemma i lägenheten igen, eller äntligen o äntligen. har vatt skönt att bo i stugan fram tills nu men, skönt med kabeltv, bred säng och allt annat som känns lite lyxigare än man vant sig vid:P

Är helt slut nu kan jag tala om så får se hur länge till jag orkar hålla mig vaken...
Bilder från helgen kommer imorgon eller nåt, orkar inte öveföra de nu.

godernatt!


storm

Ja, för det var det typ idag! Eller nästan, gick knappt att cykla iallafall!
Nu är snart hösten här, mysigt tycker jag:)

Idag var jag på stan igen, åt lunch med mamma och sen gick jag och steffie på en shoppingrunda.
För steffies del blev det en hel del men för mig blev det bara ett par svarta jeans. I klädväg då.
Förutom det handlade vi massa nötter på vårt favvo-tasty house, och självklart glass igen, haha.

Bra dag helt enkelt!
Och imorgon blir det kräftskiva/klassreunion i hörby, ska bli trevlans de med!:)


Trevlig helg !


"Din ansökan är nu godkänd"

Jaaaa! äntligen:D Eller ja, det tog ju trots allt bara en vecka för den att bli godkänd, men ändå!
Känns så skönt nu, eller blev plötsligt jättenervös eftersom jag inser att familjer kan ringa en när som helst nu.
Hoppas de skickar ett mail först så man hinner förbereda sig lite iallafall!

hihi oh va spännande allt blev nu:)



Hemkommen från stan

Usch vilket trist väder, var värsta mörkt när jag vaknade vid 8 och kallt! och igår vid samma tid blev jag bländad av solen. Lite underligt väder?
Men men, med lite mer kläder på än de senaste månaderna och ett paraply i handen begav jag mig till bussen för att åka upp till stan.
Jag mötte steffie vid vår vanliga mötesplats = H&M hörnan på gustav:P vid lite över 10, sen följde hon med mig till läkaren där jag skulle göra hälsokontrollen.
Var typ som jag trodde. Läkaren fyllde i mina papper och kollade igenom det jag fyllt i, sen kollade hon blodtrycket, lyssnade på hjärtat och lite så, kollade på min arm för att se hur den såg ut efter tuberkulostestet i måndes, och man såg knappt pricken längre, så det var inga problem. (vilket jag inte trodde heller haha, men man vet aldrig;)
När jag kom dit sa en sköterska att jag kunde börja med att lämna ett urinprov, jag bara "vaa, jaha?", trodde inte man behövde göra det men gick i allafall och gjorde det. Det roliga va bara när jag kom in till läkaren sa hon att pappert jag hade va ju hyfsat lätt att fylla i, men att många andra ska bla göra syntest, urinprov osv, "men det behöver ju inte du" haha. Noll koll på läget där eller? Lönt att jag gjorde det då:P menmen..

Sen begav vi oss ut i regnet igen och gick en runda på stan, och samma gamla fråga dök upp "var ska vi äta?!" haha, alltid beslutångest! det finns faktiskt inte så mycket att välja på i malmö som man kan tro! inte om man är en fattig arbetslös iallafall:P haha
Tillslut blev det jensens iallafal, är ju faktiskt billigt och väldigt gott!
Idag gick det till och med fort! inom typ 45 min hade vi både beställt, ätit och betalt. har nog aldrig vatt med om det förr på jensens faktiskt.
Mätta blev vi efter detta men ändå så blev det glass på tasty house direkt efter, haha. glass i detta vädert?
Men deras glass är så sjukt god ju, men jag håller med steffie, en kula hade räckt eftersom de är gigantiska.

Aja, nog om våra ätvanor:P nu ska jag kolla min sida en gång till för att se om nåt hänt med min ansökan, sen får det dröja tills ikväll innan jag gör det igen, blir ändå bara lika besviken varje gång jag går in och inget har förändrats så.

hejsvej!


just det!

Glömde skriva i det förra deprimerande inlägget att jag i allafall var hos läkaren i måndags och gjorde ett tuberkulostest. De bara stack mig på ovansidan av armen med nån spruta, vet inte om de spruta in nåt?
Sved till i nån sekund, värre var det inte:)

Och imorgon ska jag möta upp steffie i stan och sen ska jag till läkaren igen och göra hälsokontrollen.
Eller ja, de ska väl mest fylla i mitt papper men. Skönt att ha det gjort sen!
Kostar 660 kr och 200 kr kostade tuberkulostestet. Inte superbilligt men billigare än andra ställen!

Såg även igår att jag fått hem mitt straffrihetsbevis (så heter det väl?:S haha), så gick ner till malmborgs och postade det med detsamma:)

Så det känns ju ändå bra, försöker att klara av så mycket som möjligt nu så kanske saker och ting går fortare sen!:)


dryg dag..

En tråkig dag idag tyvärr. Har inte precis gjort nåt för att göra den bättre men.
Har haft ganska många sånna dagar sista tiden.. trist är det:(
Man liksom fastnar i sin lilla bubbla och sitter och tänker på hur saker kunde vatt och hur saker kommer att bli och att jag bara vill åka iväg NU!
Känner sig ganska onödig liksom. Borde ta tag i saker och göra något, men frågan är vad?!?
Ska man söka jobb eller inte? Jag har verkligen ingen lust att jobba, och vem har egentligen det tänker ni väl då?
Men det är svårt att bara ställa om hjärnan till nåt annat när man så länge intalat sig att det ska bli på ett visst sätt.
Jag började med min ansökan i slutet av april och gjorde den klar i juni kanske? Var ju ingen brådska eftersom jag höll på med körkortet hela sommaren. Trodde att jag skulle bli klar med det tidigare också, men även det drog ut på tiden.
Jag var på intervju den 11 augusti och klarade körkortet den 24 augusti, skickade in kopia på det den 26, alltså förra torsdagen, mindre än en vecka sen, så kanske inte så konstigt att inte så mycket har hänt, är ju mycket som ska kollas igenom det förstår jag ju, men det är så drygt att vänta!
Man sitter här och uppdaterar sin mail och sin sida hela tiden och hoppas att det äntligen ska stå att min application är godkänd!
Har hört om jättemånga på senaste tiden som inte hittade en familj på flera månader, och när de väl hittat en familj dröjer det ju nån månad tills man åker.
Detta känns sjukt stressigt. Jag vet inte vad jag ska göra, måste ju nästan ha ett jobb nu eftersom jag kanske inte kommer att åka förrän om 3 månader kanske, och pengarna räcker inte så länge till om vi säger så..
Hade planerat det till september men det känns ju lite osannolikt just nu.

Men vem vet, ansökan blir väl godkänd snart och sen kanske det inte dröjer länge innan första familjen ringen och man kanske klickar direkt?
och då kanske man kan komma iväg ganska fort ändå?
Jag har iallafall försökt att ställa om hjärnan till att vara öppen mot många ställen i USA och inte bara i närheten av NY som jag egentligen vill komma till.
Sen läste jag på min sida att "våra flygplan fylls fort vilket gör att din ansökan kanske kommer cirkulera till familjer som söker en au pair lite längre fram än vad du egentligen önskat åka." och jag har skrivit oktober, BARA för att man var tvungen att ange ett datum tidigast 8 veckor framåt såfort man gjorde en ändring i ansökan
Men dem försäkrade mig att det står i min ansökan att jag vill/kan åka så fort som möjligt, så det var ju bra iaf.
Men jag vill ju åka nuuhuhuhu!!

Vet inte vad detta inlägg var bra för egentligen, långt och trist, men behövde klaga av mig lite...

Håller tummarna att det händer lite saker snart så man kan få tillbaka hoppet.


RSS 2.0