dan före dopparedagen..

Julafton imorgon dådå. Känns helt overkligt? Var nyss sommar o allt o sen kom hösten plötsligt och nu är det jul igen? Känns som inte alls länge sen jag firade förra julen här...
Har fortfarande ingen julkänsla överhuvudtaget vilket känns lite trist. Spelar ingen roll hur gammal jag är men varje år känns det lite speciellt såhär kväll före julafton. Men ikväll - inget alls.. imorgon skulle kunna vara vilken fredag som helst.
Men, men, nästa år blir riktig igen så den får man se fram emot:) och jag längtar sinnes till nästa fredag! bara en vecka till nyår nu ju, som ska firas i neeew york:)
Snöade jättemkt igår igen o lite idag.. så är väl lite mer än 2 dm nu eller nåt. Men det är ganska varmt o soligt om dagarna så det smälter hela tiden, och vägarna är fina så då är det lugnt för min del:)

Farföräldrarna kom idag så nu bor dem i mitt rum för några dagar o jag sover i tjejens rum. Lite småjobbigt, men är bara ett par dagar så ska väl gå bra!
Imorgon ska vi mest laga mat.. vet inte vad vi ska äta men vet att min värdmamma hade köpt en skinka.. resten får väl bli en överraskning helt enkelt! Dem äter inget speciellt traditionellt iaf har dem sagt.. olika varje år.
Så imorgon kommer deras bästa vänner hit över på middag med sina barn o deras au pair. Och på lördag blir det presentöppning på morgonen o sen på kvällen eller nåt tror jag dem ska över till sina kompisar på middag eller nåt.. och kanske jag.. vet inte riktigt. Får se vad alla andra ska göra!

Men nu ska jag gå o lägga mig, sinnes sjukt efter denna vecka av nån anledning. Hoppas iallafall att alla där hemma o alla här får en riktigt god jul!:)



Förra julen i pennsylvania var ganska crazy med allt folk o alla presenter, men en riktigt bra jul:)
hoppas denna blir lika bra!

Första snön..

Japp, igår så snöade det ordentligt för första gången denna vintern. Började bara lite så trodde inte det skulle lägga sig. Men jodå, några timmar senare var det helt vitt ute och har nog snöat en del under natten också och hela morgonen. Så är väl en 1,5dm nu eller nåt. Inte så farligt om man jämför med förra vintern i Philly men! det kommer väl.. hope not!
Lite trist bara för blev ju värsta kaoset igår när snön kom som alltid, och var Ninas födelsedag så först skulle vi ett gäng o bowla men sen fick alla ställa in pga snön.. så skulle vi bara ses hemma hos henne men sen så snöade det hela tiden så ingen kunde komma dit iallafall.. så stackars Nina fick va själv på sin födelsedag:( trist där!
Men förhoppningsvis så ska vi till cheesecake factory ikväll o fira henne lite i efterskott så:)

2 dagar till julafton då.. eller 3 dagar till deras jul här.. och jag har ingen julkänsla alls. knäppt! men julen kom ju från ingenstans. var nyss sommar och sen kom kylan plötsligt! menmen, snart sommar igen:)

Nu ska jag gå o inhandla lite julklappar. som vanligt är jag ute i sista minuten!
byeee

lite update...

hejsvej. lite dålig update sådär på sistone kan man väl säga.. Vet inte riktigt vad jag har pysslat med men har inte haft så mycket tid framför datorn.. Kan inte ens minnas sist jag kollade på tv heller.. haha, väldigt olikt mig där!
Minns inte ens när jag uppdaterade sist men..
Förra helgen var jag först med Nina och svenja till Ikeas julbord, och sen hem till Nina och fixa till oss. Sen körde svenja in till boston där vi var bjudna på en fest i nån lägenhet. Kändes lite trist först för var inte så mycket folk, bara de två killarna som bjöd in oss och typ 5 andra pers.. Men sen efter en halvtimme eller nåt kom kanske 15 pers på en gång om inte fler.. haha. i en pytteliten lägenhet.. eller inte såå liten men för liten för allt folk.. men det var kul!
Jättemycket härligt folk från alla delar av världen:) så var en najs fest! Körde hem strax efter 5 på morgonen och sen sov vi hos nina.
Vakna på lördagen o körde till subway för lunch för vi var så sjukt hungriga så kunde inte vänta. Sen direkt efter körde vi tillbaks till Boston igen och åt "brunch" (som det egentligen skulle va, haha) med några av killarna från festen.
Sen blev det bara tillbaks till samma lägenhet som festen var i kvällen innan och hänga lite där.
Körde hemåt vid 9 eller nåt för svenja skulle jobba dagen efter. så blev ett stopp på cheesecake factory först för då vart vi hungriga igen:P
Sen hem till Nina igen.. vaknade ganska tidigt dagen efter och åkte hem. Blev till att baka lussebullar för mitt clustermöte som var samma efterimddag.

Bästa clustermötet so far får jag nog säga! Hade ett holidayparty hos min counselor o alla tog med nån typisk mat från deras land. Suupergod mat o de är så kul för vi är fler än 25 i vårt cluster och alla kommer faktiskt! nästan iallafall..
Träffade clara där, en tjej som är i svenjas cluster som följde med en annan tjej i mitt cluster till vårt möte..
Så när vårt möte nästan var över följde jag med Clara till hennes o svenjas clustermöte.. haha. Var också juligt möte hemma hos deras LCC + att hon är svensk så bjöd på glögg och massa kakor osv.. guud va mätta vi var då!! haha.

Och under veckan har väl inget speciellt hänt.. Hängt på starbucks några kvällar, vi träffade en tjej från ett college nära här som vi fikade med. Var på mallet o handlade lite julklappar en dag, och på cheesecake factory som alltid med nina:P
Och denna helgen så var vi bjuda på fest av samma folk igen. Så hem till Nina igen i fredags o fixade oss. sen körde jag till T-banan där vi satte bilen och åkte in till Boston. Var på förfest hos en av killarna och sen skulle vi vidare på en annan fest.. Men blev inte riktigt så för alla ville olika och 2 av oss ville stanna och 2 ville hem.. Så slutade med att vi åkte hem o var hemma vid 3 eller nåt istället.. Lite besviken där för kände inte alls för att åkah hem.. men men, kommer fler gånger.
Sen igår ville vi ut igen men svenja skulle jobba hela dagen idag så kände onödigt att åka in till boston eftersom vi skulle behövt åka hem så tidigt.. så blev lunch på en indisk restaurang och sen filmkväll hos nina istället.

Och idag körde jag hem Svenja vid 9 för hon skulle jobba, sen körde jag hem o skypa lite med mamma, sen vidare till mallet där ja va tvungen o byta en present och lite sånt.. Var där hur länge som helst och letade efter nåt snyggt men jag kan verkligen inte hitta nåt jag gillar längre! Har jag tröttnat på USAs shopping eller har dom bara dåligt utbud för tillfället?:P
Och nu tänkte jag gå o laga nåt o äta.. min värdfamilj är inte hemma så är tyst o lugnt här:) Sen blir det starbucks med nina, svenja o några andra lite senare..

så där fick ni lite uppdatering iaf:) ska försöka bättra mig men kan som sagt inte lova nåt:P
jag lever iallafall!

Ett år i USA!!

Hur sjukt är inte det egentligen?? 1 år har jag varit här idag.. Kan inte fatta hur snabbt tiden har gått..
Bara 6 månder till! Som antagligen kommer gå sjukt fort dem också!

Hemma från South Carolina nu iallafall vilket är väldigt skönt! Hade roligt och det var kul att få se lite av den södra delen av landet. Men ändå skönt att va "hemma" måste jag säga..
Vi körde bla till Charleston en dag, gick på akvarium, åt på en jättecool, god brasiliansk restaurang, gick i en alligatorpark osv. Så kul vecka vart det ändå:)

Men jag är lat idag och vill inte göra annat än ligga i sängen och kolla ikapp serier som jag missat under veckan nu innan jag måste hämta upp barnen igen..
Så får bli en bättre uppdaternig senare helt enkelt!

Myrtle Beach:)

Efter 6 timmars körning i lördags från Boston till södra New Jersey sov vi en natt hos min värdmammas pappa, sen i söndags körde vi i !!14!! timmar.. skulle bara ta 7 sa dem men var lite felberäknat plus att trafiken var HEMSK! Satt fast på motorvägen i mer än 2 timmar på gränsen mellan Virginia och North Carolina.
Men, men var väl vad man kunde förvänta sig sådär efter Thanksgiving då alla var påväg hem igen..
Så vi kom fram vid halv 12 på söndag natt. Gick och la oss med detsamma nästan och sen igår sov vi länge, farfarn gjorde sina "kända" pannkakor som barnen älskar:P och sen körde vi ner till stranden och kollade lite. Men var ganska så kallt igår och superblåsigt så körde till en alligatorpark istället. Var häftigt att se:)
Och sen på kvällen passade farföräldrarna barnen och jag och mina värdföräldrar gick ut och åt middag.. på hooters.. haha. Jag och min värdmamma var så negativa och fördomsfulla mot det stället så han ville motbevisa oss:P Var inte så illa som vi trodde dock och vår servitris var väldigt trevlig och maten helt ok! haha.
Åt fried pickles, som låter väldigt äckligt men var faktiskt riktigt gott! Och lockiga pommes och en gigantisk burgare..
Sen gick vi på bio och såg 'Three days' tror jag den hette med Russel Crowe.

Och idag hängde vi vid poolen, eller poolerna, finns 5 st här och 2 utomhus jacuzzi. Alla var uppvärmda så var riktigt skönt! Simmade i den vanliga poolen både inomhus och utomhus och sen åkte vi runt på sånna däck i en pool med stark ström:) Var inte jättesoligt idag men var ändå 22 grader!
Senare på eftermiddagen började det regna så då åkte vi till Ripleys Aquarium som var hur fint som helst med hur cool "under vatten tunnel" som helst! Kunde gå jättelänge i en tunnel under den stora tanken med alla hajar osv så det kändes som man gick på botten..
Sen nu på kvällen är mina värdföräldrar ute på bio igen och jag skulle passa barnen. Fast dem sover i farföräldrarnas rum, så det enda jag gjorde var att sätta på dem deras pyjamaser och hjälpa dem borsta tänderna, sen gick dem in och la sig typ 10 min efter föräldrarna gått.. så det var ju inte så svårt:) haha.

Planerna för imorgon vet jag inte än.. Svårt att planera när vi är så pass många ändå och vi inte riktigt vet vad det ska bli för väder..men vi får väl se!
Ska försöka ladda upp bilder en annan dag om jag hinner.. Vi har stora problem med det trådlösa nätverket här och det finns bara en nätverkskabel och vi har 4 datorer.. så vi får slåss lite om dem.. hade tur att jag kunde ha den lite nu ikväll.. men internet är sjukt segt ändå så tror nästan bilder får vänta tills vi är hemma igen.

nej nu ska jag sova, nattinatt!!

RSS 2.0