Black friday

Idag är det black friday, den stora galna shoppingdagen. Men tro det eller ej, blev ingen shoppig för mig:P
Jobbade mellan 9.30 och 4 och kände inte för att ställa klockan och trängas med alla där ute. Men var nog lika bra det!
Efter jag slutat blev det lite tvättande, packande och sen gick jag på bio med Ninorna och Sabine. Blev 'Love and other drugs'. Var bra:) Gud känns som allt man gör här ibland är att gå på bio på fritiden.. haha. 4 filmer nu på mindre än 2 veckor.
Så imorgon bär det av mot south carolina! Målet är att vi ska köra härifrån vid 9 imorgon, men blir nog snarare vid 11 skulle jag gissa:P
Ska ju sova hos morfarn en natt i NJ och dit tar det "bara" lite mer än 4 timmar.. lite mer med stopp och så såklart men har ändå gott om tid. Långa tiden i bilen blir på söndag då vi måste köra 7-8 timmar:(
Men hoppas det ska vara värt det! Ändå skönt att komma bort lite och göra nåt annorlunda i en vecka:)
Ska finnas internet där så ska ha med datorn iallafall. Men kan inte lova bra uppdatering. är ju inte speciellt duktig på det i vanliga fall så tror knappast det blir bättre där:P Har ju fortfarande inte lagt upp bilder och berättat om när mamma och rikard var här och hälsade på:( aja, det kommer, det kommer.
Nej nu ska jag packa det sista och sen sova.

Gonatt!

Happy Thanksgiving!

Idag är det thanksgiving här i usa. Eller var, dagen är snart över.. Sitter här äckligt mätt sådär som man alltid blir efter en stor högtidsmiddag..
Hela förmiddagen tog jag det bara lugnt.. Kollade Macy's thanksgiving parad från nyc på tv när jag åt frukost och sen kollade jag lite film, och ringde mormor och farmor:) Så himla längesen jag pratade med dem nu, och det är ju thanksgiving tänkte jag, då man ska tänka på allt och alla man verkligen uppskattar och är tacksam för.
Sen hjälpte jag min värdmamma lite i köket och jag gjorde sweet potato casserole vilket faktiskt blev jättegott!:D
Så vi hade en super middag verkligen. Var bara min värdfamilj och jag eftersom resten av släkten bor så pass lång bort och vi ändå ska träffa dem nu i helgen och nästa helg då vi är iväg på semester.
Så var en lagom stor kalkon till oss som blev perfekt lagad, cornbread, cranberrysause, corn, greenbean casserole, min sweet potato casserole, sås såklart! och stuffing.
Majoriteten av allt var hur gott som helst måste jag säga! Gillade nog stuffingen minst och sen är jag ju inte överdrivet förtjust i greenbeans heller så..
Sen efter middagen blev det pumpkin pie med vispgrädde. Den var också helt ok, fast smakade inte så mycket..

Så nu har vi nyss kollat på en film - the time traveler's wife. Den var bra, lite förvirrande men bra gjord:)
Dem ville kolla på en till film, en med lite mer action som min värdpappa kunde gilla bättre, haha, men är riktigt trött från denna dagen att typ göra inget alls och sen äta så mycket..
och jag måste verkligen börja packa.. har knappt packat upp sen mamma åkte hem om jag ska va ärlig.. lite pinsamt men! lat är man.. eller det är bara tråkigt att packa upp helt enkelt.. och nu måste jag först packa upp innan jag kan packa igen ju.. plus att jag har lite tvätt jag måste fixa..
Och måste jobba några timmar imorgon då mina värdföräldrar ska städa ur garaget eller nåt...
Är ju black friday imorgon så folk har väl börjat köa utanför affärer vid den här tiden och min värdmamma funderade på att köra till nån leksaksaffär imorgon vid 7 eller nåt.,
Tänkte först ställa klockan jag med och köra nånstans.. men behöver inte precis något speciellt och vad jag har hört så är det bara helt galet där ute, och vet man inte exakt vad man letar efter är det ingen mening med att gå.. (och har ingen bra försäkring så har inte råd att bli skadad av nån galning där ute heller) haha.
Min värdpappa sa att ett år dog 7 personer när en butiköppnade och alla sprang in så nån blev nertrampad osv.. hur sjukt är det egentligen??

Så på lördag morgon kör vi iväg mot south carolina men vi kommer stanna i new jersey över första natten hos min värdmammas pappa, sen kör vi resten på söndag.
Vet inte riktigt vad jag ska packa bara för enligt väderrapporten är där mellan 16-20 grader och idag var det till och med mer än 20:)
Så får väl packa lite lätta höstkläder o hoppas på att det inte hinner bli kallare medans vi är där..

Nej nu ska jag vara duktig och göra nån nytta..

happy thanksgiving!


En stund över

Gud vad man uppskattar den här lilla lediga stunden på dagen då det är tyst i huset för en gångs skull och man kan göra precis vad man vill! tisdagar och torsdagar är bäst får man väl säga!!
Har skypat med mamma och bara tagit det överdrivet lugnt. Mår inte så jättebra idag då barnen har varit sjuka eller väldigt förkylda ett tag nu och nu har även jag åkt på det.. ont i halsen och stopp i näsan hela tiden.. inget vidare!
Men, en riktig arbetsdag kvar efter idag på nästan 2 veckor så det ska jag väl klara!:)
Torsdag och fredag är ju helgdagar här då det är Thanksgiving och Black friday (=SHOPPING!!) eller vi får väl se;P
Vet fortfarande inte om jag behövde jobba eller hjälpa till nån timme någon av dagarna men det ska väl gå bra.

Sen på lördag åker vi, eller kör, hela vägen ner till South Carolina där det blir en 'semester'vecka på Myrtle Beach. Vet inte riktigt vad det finns att göra där runt den här tiden på året men verkar vara ett najs semsterställe med fint hotell som iallafall har inomhuspool:) så ja, vi får väl se vad vi ska hitta på där! min värdmamma sa att det fanns bra shopping men det vet vi alla att jag inte behöver mer av ...
Sen påvägen tillbaka blir det stopp i New Jersey hos morfarn och Hanukkah firande där, så kommer hem igen måndagen den 6e december.

Och en annan sak, den 7e december är det 1 år sedan jag kom till USA!! hur sjukt är inte det? Kan inte fatta vart tiden tagit vägen.. Lite mer än 6 månader kvar nu, som antagligen kommer flyga förbi som resten av tiden har gjort.. Får försöka uppskatta varje dag och kanske gnälla lite mindre ibland och verkligen utnyttja tiden man har kvar här till max:)

Nej nu ska jag strax iväg och hämta tjejen vid bussen sen köra och hämta killen. Sen blir de direkt till YMCA där simskolan väntar. Efter det är det hem och klockan är 6 och jag slutar. Inte illa:)

Bowling och bio

helluu!!
Heelg! skönt att denna veckan är över får man väl säga...
Gårdagen bjöd på först bowling sen bio, inte illa:) Jag och Nina bjöd in oss själva till Svenjas clustermeeting, haha. Både nina och svenja är ju från Cultural care medan jag är från au pair in america, men eftersom cultural care har många fler au pairer än au pair in america här runt Boston så är typ alla jag känner från cultural care..
Så ja, Svenja och nina bor ju inte så långt ifrån varandra men trots det är dem i olika cluster eftersom det finns så pass många au pairer.
Så bowlingen var lite annorlunda, New England style sa dem. Var raka käglor istället och kloten var supersmå och lätta utan hål för fingrarna.. var helt ok men föredrar ändå vanlig bowling om jag får välja..
Men var kul att komma ut och träffa lite folk iallafall. Visade sig att många av de andra tjejerna jag känner var i samma cluster vilket ja inte visste, så blev helt helt gäng där:)
Sen stannade vi till på donken för lite refreshments:P haha. Sen kände inte jag och nina för att köra hem och alla andra hade antingen planer eller skulle hem.. så blev att vi vid 10 körde till Patriots place där det blev bio - Morning glory tror jag den hette. Bra var den, men Rachel McAdams:) och förvånad att jag var så pass pigg.. brukar ofta hålla på att somna när vi går på bio så pass "sent".. :P
Sen körde jag hem Nina och var hemma runt 1. Barnen höll massa liv hela morgonen så blev väckt hela tiden.. och när jag väl somnar om smsar mamma och väcker mig och frågar om jag kan skypa.. tack mamma:) haha.

Så på morgonen idag har jag bara tagit det lugnt, kollat ikapp lite tv-serier och skypat o såntdär.
Och nu ska jag snart iväg och hämta upp Michelle och köra till Sharon där vi ska möta upp den andra Nina och gå på bio, IGEN. haha. Bio 3 gånger denna veckan blir de ja:P men jag klagar inte!! Harry Potter står på schemat idag, ska bli spännande!
Sen ikväll ska jag nog hem till den andra Nina och kolla film eller nåt, kanske sova över.. Hon måste passa barnen för värdföräldrarna ska ut så..
Och jag måste själv jobba 2h imorgon.. men är mitt på dagen vilket väl både är positivt och negativt på ett sätt..
Men kommer bara ha killen så är ok.. får ju fortfarande sovmorgon + att jag kan hitta på nåt på kvällen så:)

Nej nu ska jag kila!
Bilder från semstern kommer...
Här får ni en sålänge! mamma och jag på top of the rock:)



Back to work

Okej, suuperdålig uppdatering sista tiden jag vet. Men mamma och rikard var ju här i en hel vecka och kände inte att jag hade tid att uppdatera nåt under tiden då och denna veckan sen jag kom tillbaks i lördagskväll har varit ganska tuff, så inte riktigt kännt för det..
I alla fall, toppen semestervecka hade jag!!:) önskar att den aldrig hade tagit slut.. lite hårt att gå tillbaks till verkligheten nu efteråt. Men får berätta mer om allt vi hann med i ett annat inlägg!
Är supertrött nu och städerskorna kommer kl.7 imorgon så ska se till att sova nu så man hinner vila ut sig lite iallafall..
Hade en pissedag idag rent allmänt men kvällen vart bra iallafall då jag nyss va på bio med Nina, Svenja och deras kompis från tyskland och såg 'Due date'. Sjukt rolig!! haha, behövde en film som den ikväll!
Och förresten!! jag klarade mitt 'teoriprov' eller ja mitt learners permit igår för mitt Massachuetts körtkort!:D
Bokat uppkörning men var ganska så lång väntetid så fick bli om ca en månad. Hoppas att det ska gå bra och inte va något krångel eftersom mitt originalvisum gått ut då och vissa säger att extensionvisat inte är tillräckligt..
Men förhoppningsvis behöver jag inte visa dem dokumenten när jag gör road testet så det ska nog gå bra:)

Nej, sängen kallar! Skriver mer en annan dag (förhoppningsvis imorgon:) och berättar mer om semesterveckan!

nattinatt

semester!!!

Jaaaaa äntligen fredag imorgon!! Vilket betyder att mamma och rikard kommer!!:D ska jobba hela dagen men sen när jag slutar vid 6 får jag skjuss till t-banan eller tåget eller hur de nu blir så jag kan ta mig till hotellet i Boston:)
Stannar i Boston till söndag morgon då jag ska ta hit dem till Easton och visa runt lite och de blir middag med min värdfamilj:)
Sen måndag morgon åker vi till NYC och tillbaks till Boston torsdag morgon. Sen blir de 2½ dag till i Boston och sen lördag kväll åker dem hem igen:(
Men kommer bli en supervecka, de är jag säker på!! Nu ska jag packa det sista och sen sova sista natten i sängen här på ett tag:)

Gonatt!


Happy Halloween

Halloween helgen då, lite större här i amerikat än hemma kan man ju säga!
I fredags var vi ett gäng här hemma bara och kollade film och spelade massa spel- apples to apples, twister, nåt tyskt roligt spel osv..
Igår så va jag och Nina på braintree mall först och shoppade lite. Eller hon gjorde, tro det eller ej men jag handlade faktiskt inget!!
Sen stannade vi till på ikea och åt lunch på vägen tillbaks. Sen körde jag hem om snabbt bara, packade lite saker och så, sen körde tillbaks till Nina där Svenja också var. Satt och snacka lite, sen tog vi en tur till starbucks och dunkin donuts. Skulle egentligen på fest på stonehill som är ett college här i närheten men tyvärr gick planerna inte som förväntat då det blev problem med fel telenr osv så tjejen vi skulle dit med kunde inte ringa oss och vi hade inte hennes nr... så fick blev en kväll hos Nina istället. Andra Nina kom också över så spelade lite spel o snacka och så.. men ändå synd. liten besvikelse där!

Och imorse stod klockan på halv 9 och vid 9 satte vi oss i bilen jag, Nina och Svenja och körde till Salem här i Massachusetts, ni vet staden som är känd för häxor osv, och speciellt populär nu i halloween tider.
Mysigt var det där, fin liten stad. Kändes typ som Stars Hollow från Gilmore girls! Och nästan alla man såg ute hade sina halloween kostymer på eller var uppklädda på nåt sätt:)
Så där gick vi runt ett tag och kollade, åt lunch, gick i ett haunted house osv, haha riktigt läskigt var det!! gick i mitten mellan svenja och nina och höll deras händer sjukt hårt.. haha. Men kul ändå:)
Sen kom vi hem runt 4 och då körde jag direkt hem och bytte om och sen bar det iväg på halloweenfest med värdfamiljen.
Hem till deras vänner med typ 10 andra familjer eller nåt och sjuukt många barn!!
God mat och efterätter och trick or treat såklart i deras område med typ 20 barn eller hur många där nu var, och nästan alla föräldrar gick med också, haha, riktigt coolt att se faktiskt. Och helt galet hur mycket godis dem får asså...

Sen blev det hem inte allt för sent då barnen var riktigt trötta efteråt. Så nyss sett klart ett avsnitt av desperate housewives:) De firade också halloween i det avsnittet! måste säga att det faktiskt är kul att för en gångs skull få se avsnitten när dem verkligen passar in ihop med högtiderna, inte som hemma då ett halloweenavsnitt poppar upp mitt i julen och sen kommer tomten mitt i sommaren..:P

Nej nu ska jag sova. 5 arbetsdagar kvar. Sen 9 dagar ledigt, och på fredag får jag krama mammi!!:D


RSS 2.0