Back from NYC

Ja då var man tillbaks från helgen i nyc då! Tog bussen hem redan 14.45 från new york eftersom den senare bussen jag skulle tagit med Elin och matilda var fullbokad.. Men ganska skönt att komma hem i tid för en gångs skull och bara lata sig i nån timme innan läggdags:)
Det är så sjukt varmt idag så jag inte vet var jag ska ta vägen. ACn räcker inte hela vägen upp på mitt rum så här är väl 50 grader eller nåt känns det som fast än jag har fläckten på för fullt..
Och ACn på bussen påvägen hem fungerade inte heller riktigt så det var riktigt jävla svettigt där. Kändes som jag skulle tuppa av helt så sov mig igenom hela resan.

Blev middag ute igår på Italiensk gay restaurang för mig och Elin, i Chelsea där vi bodde, haha:) Sen vidare till webster hall igen:P
Och gick upp redan vid halv 9 idag och skyndade mig att packa ihop mina saker för att bege mig mot Times Square där jag skulle möta Magda:) Har ju inte träffat henne sedan i februari då hon rematchade till en familj utanför nyc, så var riktigt kul att ses igen! Hängde lite runt times square och gick på nån liten marknad, sen åt vi lunch på Applebees och tog sen en promenad till central park där vi hängde lite och åt glass och så. Sen efter ett tag kom Elin, matilda och elin och mötte upp oss och lite senare Caroline också:)
Tyvärr hann jag ju bara stanna typ en halvtimme eller mindre efter alla kommit eftersom jag var tvungen att ta subwayn tillbaks till hostlet och hämta min väska, sen blev jag så himla sen så promenerade till Penn station ist för att ta subways, orkade inte släpa ner min gigantiska väska där och sen kände jag mig lite för snål för en taxi igen, haha.
Så var lagom färdig när jag väl kom fram även om det bara var 11 gator upp. Men i denna värmen så..

Nu ska jag kolla klart på The taking of Pellham 123 och sen krypa ner i min säng äntligen efter 3 nätter i olika sängar som inte är i närheten av lika skön som den här!

Gonattt


Midsommarfirandet i Battery park


Härligt med massa svenskar, kändes lite hemma där för ett tag!


Ser ni frihetsgudinnan i bakgrunden?:)


kära times square:)




ahaha jag och magda på times square:P


In NYC

heej svej dar ute!
Sitter pa vart hostel i nyc och vilar lite. Har hant en hel del den har veckan o har inte haft mojlighet att uppdatera.. sa kor en liten snabb uppdatering har.
Var pa Philles game i onsdagskvall o phillies vann! yaaay! roligt var det iallafall:)
I torsdags sa var vi ute o poolen jag o barnen o sen plotsligt blev de valdigt morkt ute, sa vi gick in o do blir de varsta stormen! strommen gar o alla freakar ut. 5 stora trad valte over hela var tradgard o forstorde bada poolerna, barnens lekplats o krossade helt vaxthuset som typ sitter fast i huset, sa typ 2 dm till hade tradet ramlat pa hustet.. riktig tur dar.
Sa vi fick tillbringa den natten hos mormorn o morfarn, varsta kaoset var det overallt eftersom typ alla var utan strom o inga trafikljus funkade sa var varsta bilolycker overallt ocksa..
Sen fick jag skjuss av min vardmamma till taget i gar sa jag iallafall kunde ta mig till new york, sa kom hit vid 2 o vi gick o shoppade lite sen gick vi till midsommarfirandet i battery park dar vi at god mat o traffade ocksa caroline en snabbis:) Riktigt kul med lite svenskar iallafall o harlig plats i parken med midsommarstangen i frihetsgudinnan i bakgrunden!
Sen pa kvallen drog vi ut till webster hall o hade riktigt kul!:) sa inte manga timmar somn inatt.. o nu har vi nyss vatt o atit thai for ett tag sen o ska nog lata oss lite till innan vi beger oss ut pa stan o gor planer for kvallen:)
Skulle egentligen akt hem idag, men eftersom vi fortf inte har strom blev det en natt till har vilket jag inte klagar over;)
Sa ja, kan ta upp till en vecka innan vi har strom igen sa vet inte nar ja far chans att uppdatera igen..
men men det kommer val nangang, o likasa lite bilder:)

Ciao tills deess!

Shopping

Hejsvej. Har inte riktigt kännt för bloggen på ett tag nu, så uppdaterar så gott jag kan.
Idag var jag och Elin en tur till mallet iallafall. Bra var det för behövde verkligen fler sommarkläder. Så köpte 7 linnen, en klänning och ett par jeansshorts, allt för inte ens 60 dollar, (typ 420 kr) så det var toppen:)
Sen åkte jag hem och åt middag med familjen.. farsdag här i usa idag så..
Och nu sitter jag bara och tar det lugnt och latar mig framför tvn, njuter av sista timmarna av helgen..
Imorgon är det ju måndag igen... Denna helgen har gått vääldigt fort!
Men snart är det helg igen, och på fredag åker vi ett helt gäng till neeew york baby för att bland annat fira midsommar i Battery park:D ska bli superkul verkligen!

Och på onsdag är det Phillies game inne i Philly på clustermötet, så det blir nog kul de med:)

bläää

Idag har varit en dålig dag. Dåligt väder, jobbiga barn, jobbigt allt. Känner mig lite för negativ och vill inte skriva ett långt klagande inlägg som ni ska tvingas läsa så tänker inte skriva nåt.

Bara till att hoppas att morgondagen blir bättre. Och snart är det ju helg igen så:)

Haircut

Jaaa då har man efter typ 1½ år äntligen fått klippt sig.. haha. Det behövder VERKLIGEN! Känns så himla skönt nu:) Det var min värdmamma som klippte mig förresten!
Var lite nervös men det blev faktiskt bra! Först kände jag mig lite osäker om jag var nöjd när det väl var klart, men efter att vi fixat till det lite så ser det faktiskt bra ut tycker jag:)
Funderade länge på hur jag skulle göra med luggen.. Klippa till den eller låta den växa.. Min värdmamma tyckte jag skulle låta den växa så smsade jag till Elin och matilda för att höra vad dem tyckte, men dem var så sega på att svara så jag bestämde mig för att klippa den iallafall och 30 sek senare får jag svar "låt den växa.." hahaha.
Men, men, jag hade ju klippt den iallafall.. Frågar alltid andra om råd men i slutändan gör jag ändå som jag själv tänkt från början.. haha.

Försökte ta några bilder fast man ser ju inte riktigt hur det ser ut här men bättre än inget iallafall!:)




Vart tog helgen vägen..?

Ja då var helgen över igen, haha. Går lika fort varje gång.. men känns ändå som vi hunnit med en hel del denna helgen:) Och vi vet ju att veckan går superfort, sen är det plötsligt helg igen.

Igår hade dem sagt att det skulle regna men det kom inte en droppe på hela dagen.. men det visste ju inte vi först, så vi åkte aldrig till stranden. haha. Blev till att Matilda kom och hämta upp mig så körde vi till WaWa och köpte lite picknick mat typ, sen körde vi och mötte upp Elin i en park här inärheten där vi åt lunch och där var även ett gäng damer som grillade och dansade i grupp till hög musik.. haha. fin underhållning!
Efter det körde vi för att kolla sista stunden på mitt äldsta värdbarns baseball match. Kul att se för har aldrig varit med honom på en match förut:) dock fick jag inte se honom spela, tror han redan gjort sitt.. blev att vi satt på en filt och pratade med värdmormorn och mina två yngsta värdbarn istället:)

Efter det åkte iallafall jag och Matilda hem om en sväng till mig för att hämta min bikini, och Elin körde till sig, sen möttes vi hos Matilda där vi tog ett härligt dopp i deras sjö! så jäkla lyxigt område alltså! typ desperate housewives kvarteret, fast med ännu större hus:P haha.
Sen käka vi lite pizza hos henne innan vi körde iväg till mallet och bion där vi såg Killers. Riktigt bra film och Ashton Kutcher är ju inte helt fel han heller!;D
Sen skulle vi köra och tanka och kom lite vilse, haha så efter att vi tillslut fått lite bensin bestämde vi oss för att åka hem.

Och idag jobbade jag 9-2, sen lite över 2 kom Elin och hämtade upp mig så körde vi till mallet där vi mötte upp Matilda för lite shopping! Höll dock i pengarna idag! Handlade bara en svart typ klänning och ett par sandaler:)
Sen körde jag och Elin till Bahama Breeze och åt middag, och fy vad regnet pissade ner då alltså! Gatan flöt ju när vi gick ut från mallet, typ 3cm vatten eller nåt, haha.
Så blev en tidig kväll idag alltså. Var hemma lite efter 7 skulle jag tro, och har spenderat hela kvällen framför tvn med att äntligen se säsongsavslutningen av Grey's anatomy som jag sköt upp så länge..
Ångrar nästan att jag kollade för det var alldeles för läskigt för min smak, precis som jag trodde, haha.
Fast var ju tvungen att se det så jag vet vad som händer.. men, men. Inga mardrömmar nu hoppas jag.
Jag är ju för himla känslig.

Nu blir det sängen tidigt. Har en känsla av att jag inte kommer sova så gott inatt eftersom det är varmt och kvavt som i en regnskog eller djungel i mitt rum för tillfället.. haha. Ge oss mer regn och åska!!

philly igår

Igår blev det till att jag, Elin och Matilda åkte in till Philly på eftermiddagen och gick omkring och kollade lite, åt världens bästa, (och mest mättande!!) phillysteak på Jon's på southstreet:) muums!
Sen gick vi och shoppade lite, och sen bar det tillbaks till förorten vid 8:P haha.
Väl tillbaks körde vi till Appetite's on main där vi satt på uteserveringen, åt och drack gott och lyssnade på livebandet.
Blev inte så sent, men sov ut ändå idag tills halv 10 iallafall:) Och idag hade vi velat åka till stranden men det är väldigt kvavt ute tror jag och dem varnar för thunderstorms. Och här har dem ju tyvärr alltid rätt med väderprognosen:(
Så tror det blir mallet istället:P kanske bio eller nåt senare.. vi får la se:)

Och imorgon jobbar jag 5 timmar nångång, och sen vet jag inte vad som händer heller, men nåt ska man väl hitta på!


snart helg igeeen

Tänkte bara skriva att jag lever men som ni märkt har jag blivit riktigt dålig på att uppdatera:(
Är jag bara hemma gör jag det oftast men dem senaste dagarna har det blivit att jag kommit hem precis vid 11 och sen efter jag fixat iordning mig och så är jag så himla trött och känner inte alls för att sitta här och skriva.. så det får bli som det blir!
Har iallafall varit en helt ok dag:) Barnen var ganska gnälliga och har bråkat och så en hel del dem senaste dagarna, men idag åkte vi till Chuck E cheese, allas favoritställe:P Så det blev lyckat iallafall.
Sen nu på kvällen har jag varit hem till Julia, antagligen för sista gången på ett bra tag då hon åker till deras sommarhus snart och är borta i typ 2 månder, sen hem 2 dagar sen vidare till Österrike i 1 månad med hennes värdfamilj:( kommer sakna henne!!

Vi alla åt middag tillsammans igår också på Cheesecake factory som lite avskedsmiddag typ, lika gott som alltid:)
Men nu ska jag sova iallafall, varit så sjukt trött den senaste veckan hela tiden, kan knappt hålla mig vaken om dagarna ibland ju!
Men torsdag imorgon, sen är jag ledig fredag & lördag och jobbar söndag förmiddag typ nån gång.. Antagligen 9-2 eller 10-3 skulle jag gissa på. Så får se vad som händer i helgen, inga riktiga planer har vi so far tror jag?


Nattinatt!


Jag och Julia :)


6 månader

Idag firar jag 6 månder här i staterna. Helt sjukt och osannolikt känns det.
Kan inte fatta att det var så himla längesen liksom. Känns som man nyss satt hemma typ deprimerad och trodde att man aldrig skulle hitta en värdfamilj.. Och nu har halva året gått liksom.. Känns som jag var hemma typ för max en månad sen och att det nyss var vinter här och julfirande och vi hade snö upp till midjan typ.. och nu plötsligt smälter vi bort i 35 graders värme typ.. haha. Våren bara försvann..
Börjar känna lite ångest för det är så himla mycket man vill hinna med medan man är här.. om man bara hade lite mer ledig tid och pengar så...

Har iallafall tillbringat kvällen i Paoli först på Saxby's där vi hade clustermöte, för första gången var det bara vårt cluster tillsammans som fikade, riktigt trevligt:) Vi var dock bara 6 au pairer som kom, sen precis när stället stängde och vårt clustermöte var slut typ kom en till så då gick vi alla utom en vidare till Starbucks tvärs över gatan och fortsatte där, haha.
Men nu är klockan över 11 och jag är fortfarande svintrött från helgen. Sov som en stock inatt och hostade inget alls, skitglad:D Efter typ 2 veckors hostande nu varje natt så var det riktigt skönt att sova hela natten igenom!

Imorgon ska vi antingen gå ut och äta alla eller nåt, typ hejdå middag med Julia som åker med sin värdfamilj till deras sommarhus på Gibson island på onsdag, eller, så måste hon kanske jobba kväll imorgon men då åker dem förhoppningsvis på torsdag istället så vi ändå hinner ses, och då blire bio imorgon istället:)

Nattinatt


I'm baaack!

From a crazy awesome weekend in DC with my blonde babes!;D haha.
Riktigt kul hade vi! Sjuukt otroligt varm, smälte typ bort under dagarna och inte vart det mycket bättre på kvällarna! Ultrabar i denna värmen som vi besökte igår var inget bra val kan jag tala om! Smockat med folk och såå svettigt!! Fur kvällen innan var bättre, men gud vilka klubbar alltså! lite skillnad från dem man är van vid.. ahaha. Men kul hade vi iallafall:D
Inte mycket sömn denna helgen alltså så ska bli sjukt härligt att sova i sin "egen" säng nu faktiskt!
Även fast sängen på hostlet var riktigt stor och jag hade den all by myself!
haha hostlet btw, inte riktigt vad vi tänkt oss heller men helt ok ändå och väldigt avslappnat och roligt folk!
Så toppen helg i helhet:) Och elin och matilda har fått se en liten annan sida av mig när jag är trött, hungrig, kissig och svettig som fan och inget går som vi vill och ja gud vad irriterad jag var när vi kom till Philly idag ja... hahaha. Sa väl precis vad jag tänkte till damen i tunnelbanan. USA är bara så himla komplicerat ibland, alla knäppa regler och saker. Blir så bara så störd! Och att det skulle vara så komplicerat att bara åka subwayn några stationer liksom! Hon i luckan skulle behövt gå en kurs i service och charm! ahhaha.
Men vi kom till Hardrock café tillslut iallafall och jag fick min älskade twisted mac&cheese med kyckling:) yummy!!
Och sen misstog vi oss för att det var clustermöte i paoli ikväll.. haha, det var visst imorogn kväll så där satt vi ensamma och åt våran frozen yoghurt och vandrade omkring med våra och min gigantiska väska jag köpte på Ross innan vi åkte.. En tjej utanför Wawa till oss "are you moving in?!" haha.
Jaa, vad säger man liksom. Här har ju alla bil och till Wawa går man in en snabbis med plånboken i handen för att handla en kaffe, inte med en gigantisk rullväska typ och bara lånar toan sen sticker igen, haha.
Och trottoarer finns det ju faktiskt några i Paoli, men vi var dock dem enda som använde dem...
Meen, vi kom hem tillslut iallafall och imorgon är det måndag vilket alltid känns tufft såhär en söndagkväll, så nu ska jag go to sleep!

Nattinatt

DC heela helgen :)

Ikväll har jag bara vatt hemma, hade tänkt slappa och ligga i sängen hela kvällen och kolla tv, men så blev det inte precis.. som vanligt.. haha.
Igår gick jag inte och la mig förräns halv 2 på natten eller nåt eftersom jag, matilda och elin satt på msn och försökte boka helgen i DC, vilket är lite smått kaotiskt att göra tillsammans över msn:P haha
Så har varit sjukt trött hela dagen idag..
Iallafall så fick vi bokat så imorgon 16.30 åker vi till DC och tar bussen hem på söndag vid lunchtid:)
Har ju redan varit i DC 3 gånger så är väl inte överexhalterad för själva staden, men ska bli så kul att bara komma iväg lite och sällskapet är ju himla trevligt så;D
Vi ska bo på nåt hostel som jag faktiskt inte har nån riktig koll på vart det ligger, haha.. vet inte vad som har hänt med mig här borta men det känns inte som att jag är så bra på att planera eller ta tag i saker längre...
fast det fixar sig, det gör det alltid;)

Nu ska jag sova så jag är utvilad tills imorgon iallafall. Jobb 8-1, sen ska min värdmamma skjutsa mig till stationen nångång mellan 1-2 eller nåt..
Så mamma glömde skriva det till dig men vet inte om jag hinner in på skype men om du har tid kan du ju va inne runt den tiden för säkerhets skull:)

Tar inte med mig datorn eftersom vi ska bo i dormroom.. haha. Så ni får ha en trevlig helg om jag inte hinner uppdatera med innan vi åker imorgon!

Nattinatt!

Sex and the city 2

Ikväll var jag och Elin och såg Sex and the city 2, riktigt bra måste jag säga:) Till och med nästan bättre än ettan tror jag..
Är svintrött nu men jag, Matilda och Elin sitter på msn och försöker komma på helgens planer.. haha. Har ptatat om länge nu att vi skulle till DC i helgen men verkar vara ganska uppbokat både vad det gäller bussar och hotell.. så vi får väl se hur det blir men det.. hoppas vi hittar nåt annat bra alternativ iallafall, för matildas och min sista spontana resa till NYC blev ju iallafall väldigt lyckad:D

Hoppas vi kommer fram till nåt snart så jag får sova iallafall! haha

nattinatti

RSS 2.0