Kontakter

Hade fått ett mail innan av en till tjej som också är au pair utanför Philadelphia, ca en kvart ifrån mig.
Hon hade sett mig på cluster listan och ville bara skriva och säga hej, vilket uppskattas väldigt mycket!
Känns väldigt bra att veta att man förhoppningsvis inte blir helt ensam där borta nu!
Har ju mailat med en annan tysk tjej innan också som är på semester med familjen i Florida för tillfället, och nu den här tjejen, så då vet man 2 iallafall:)
Sen vet jag ju Caroline också som åker i Januari :) vi kommer bo ca 20 minuter ifrån varandra eller vad det va, så det känns bra att veta att en svensk kommer bo nära en! :D
Sen har jag ju clusterlistan också som jag fick mailat till mig så får väl börja ringa runt till folk sen när man kommit på plats!

Har också mailat lite med värdfamiljen sista tiden. Skulle egentligen skypat också men det blir lite jobbigt med tidsskillnaden och så att få det att gå ihop. Men vi får väl se om vi hinner prata till helgen!
Har iallafall fått reda på hur de firar jul och så, att de är hos mormorn på julafton och ger varandra presenter och äter middag, sen på juldagen kommer hela släkten till min värdfamiljs hus, så har dem en stor middag där:)
Låter inte helt fel! Och känns kul att veta lite vad som väntar och att jag får träffa hela släkten så snabbt efter min ankomst!

Förresten var flygtiderna försenade från kontoret i USA, så ska få dem mailade till mig imorgon eftermiddag istället.


En bit på vägen!

Idag har jag faktiskt varit riktigt effektiv om jag själv får säga det! Kände imorse när jag kollade igenom listan på allt som skulle göras att det var dags att sätta igång på allvar.
Så idag har jag sorterat alla mina papper som låg utspridda lite här och var. Både au pair papper men mestadels gamla skolpapper, eftersom jag har en tendens att spara på allt.. haha.
Men nu är det gjort iallafall och allt är insatt snyggt och fint i pärmar.
Har också beställt lite fler foton, korkat nog framkallade jag nog bara 20 st eller nåt för jag var stressad, kostade bara 30 kr inkl porto så kunde ju passat på att beställa lite fler.. men, men så är det.

Jag har också äntligen varit och hälsat på på min gamla praktikplats! Var så himla kul att träffa alla igen och barnen var lika söta som vanligt! och gud vad stora vissa hade blivit, tiden går verkligen fort alltså!! Sen hade de fått en massa små nya gullungar också på avdelningen :)

Och nu har jag precis varit och handlat lite glögg och så:) Handlade också risgrynsgröt och saftsås och lite annat juligt:P haha. åh, jag kommer sakna svensk jul!!

Nu ska jag fortsätta med städningen hade jag tänkt så jag förblir lika effektiv dagen ut:P

Stressen börjar smyga sig på

Jag har känt mig helt lugn fram tills idag. Vaknade kvart i 8 super pigg och kunde absolut inte somna om. Visserligen gick jag och la mig väldigt tidigt, för jag var sjukt trött igår, men det har aldrig hindrat mig från att sova länge ändå.
Börjar verkligen känna nu att det faktiskt bara är EN vecka tills jag sitter på det där planet som ska ta mig till andra sidan atlanten..
Har hela tiden tänkt att jag har jättegott om tid att hinna göra allt, men herregud så är det verkligen inte!
Har väldigt mycket som skulle behövas göras och som måste göras, och sen väldigt många andra planer.
Ungefär så här kommer veckan väl se ut;

Idag: Städa mitt rum!! Har skjutit upp det tillräckligt länge nu. Jag måste börja nu om jag ska ha en chans att   hinna. Sen måste jag hinna handla glögg och lite småsaker till ikväll då Lena, mammas kompis (och min gudmor/ en av mina referenser till aupair ansökan) kommer hit.
Måste också hitta en dag till att besöka dagiset som var min gamla praktikplats, har inte hunnit berätta för dem än att jag snart åker, och det är ändå tack vare att jag fick vara där som jag fick ihop mina barntimmar :)

Tisdag: Imorgon ska jag gå på stan med Steffie och inhandla dem sista presenterna till familjen och lite andra småsaker som jag glömt att köpa. Ska även till UM under dagen. Måste även boka en klipptid, kanske får ta en drop in salong nånstans och chansa på att det blir bra? Sen skulle jag även gå på bio med mamma. Vet inte säkert vilken dag filmen går än bara.

Onsdag: Ska förhoppningsvis träffa dem från min gamla gymnasieklass igen om vi kan få våra scheman att gå ihop! Sen är jag inte precis säker på att jag hinner städa klart mitt rum enbart idag, så får väl fortsätta här.

Torsdag: Ska jag först tvätta, sen se till att ta fram alla kläder jag ska ha med mig, så jag får en inblick i om det är rimligt över huvud taget. Sen blir det väl till att börja packa så smått.

Fredag: Packedagen! Vill försöka packa klart så gott det går, så man har helgen fri sen. Blir ju att prega ner hygienartiklar och sånt på söndag kväll/måndag morgon, men det mesta går ändå att packa ner innan.
På kvällen ska jag sen ut och äta på Elysée med hela gamla klassen och lärarna, ska bli riktigt kul :)

Lördag: Har jag faktiskt inte planerat nåt ordentligt. Skulle egentligen haft lite avskedsmiddag denna dag, men vi tog ju det nu i lördags istället, sen har jag ju resten av mina" hejdån" utspridda under veckan..
Har iallafall köpt hem lite julmat redan nu, bara för att jag ville få lite svensk julkänsla innan jag åker, så mamma och jag kanske tar ett minijulbord denna kväll? :P

Söndag: Ska vi ha släktmiddag så jag kan säga hejdå till resten av familjen och släkten. Sen blir det väl att dubbelkolla och se så att allt är nerpackat och klart.

Ungefär så har jag tänkt att veckan kommer se ut, men jag är så överoptimistisk som tror att jag hinner allt enligt ett schema, när jag egentligen vet att vissa saker tar mycket längre tid än vad man tror. Sen kommer jag säkert på massa fler saker senare som jag glömt nämna. Men men..

Och shit asså, det är bara en vecka kvar nu!:D Helt ofattbart! Hoppas jag får mina flygtider idag så jag kan börja kolla upp bagagereglerna, mellanlandningar, mat på flyget osv.


crazy day

Var en mycket trevlig kväll igår, men mer om det sen! Gick upp ganska tidigt imorse eftersom jag och mamma hade hyrt bil idag. Kände att jag ville köra lite nu innan jag åker, för det var trots allt ett tag sen nu, så vi passade på att göra så mycket som möjligt idag när vi ändå hade tillgång till bil!

Började med att storhandla på Ica Maxi, sen körde vi hem och lastade av, vidare till Ikea där vi shoppade lite och åt köttbullar såklart! Därifrån körde vi sen till Trelleborg bara för att vi ville till Agdas lada.. haha. För er som inte vet vad det är så är det en supermysig country shop mitt ute vid en landsväg som har typ allt möjligt!
Mest till hemmet då, allt från kökssaker, glas och porslin, nyckelskåp, ljusstakar, mm. Det mesta handgjort med en touch av unikt eller typ en antik känsla, haha. Och nu fanns där även massa julsaker, så passade på att köpa lite sött pynt:)
Därefter körde vi hemåt men kom på några saker vi glömt handla, så körde in om Ica här hemma igen.
Där håller dem på att bygga om hela parkeringen så där va en kille med sån gul väst som visade hur man skulle köra för att parkera, och mitt när vi står i kön, väntandes på att komma fram, så är det en blind/döv gubbe i sin bil som bara börjar backa utan att se sig för, så det var 1 cm från att han backade in i oss i sidan!
Jag kastade mig på tutan och gasen, fast killen i gul väst stod ju framför och gjorde stopptecken, så mamma började vråla för hon trodde jag skulle köra på honom, haha!
Gud ja vad folk kör som dårar asså.. vissa borde verkligen inte ha körkort!

Så nu sitter jag här, äntligen hemma och helt slut. Ska gå och kolla på förra veckans avsnitt av Royal Pains nu så man hänger med lite!

Middag

Ikväll blir det middag ute med Steffie och ingrid :) Så jag ska snart ta bussen till stan igen, så ska vi gå på daadaam - JENSEN! vad annars?:P haha kyckling och sen tasjälv-mjukglass it is!
Sen blir det vidare till lillatorg efter det:) Så ska bli mycket trevligt:D

Presentshopping

Har nyss kommit hem från stan med mamma där jag var och shoppade lite presenter till min värdfamilj, och jag kan säga att hela Malmö var i stan idag, nu efter löning och allt.
Köer, trängsel och folk som stannar mitt i vägen. suck, är helt slut nu. haha

Fick iallafall köpt två presenter, en receptbok med typisk svenska recept till föräldrarna, och en såndär Stacking Clown från Brio till 1½ åringen..
Tänkte först köpa en bok med massa klippdockor med kläder i till 3åringen, men stod så mycket text på svenska så kändes inte så kul. Sen hittade jag ett superfint rosa smyckeskrin med en sån ballerina som snurrar och spelar musik, så funderar på att köpa det istället.. Eller en superfin Barbie med cykel och massa tillbehör, eller en miniservis med Hello Kitty, haha. Fanns så himla mycket att välja på!!

Sen hittade en "pyssel låda" med massa saker så man kunde göra experiment och så till 7-åriga killen, och typ massa trädelar som man själv kunde måla, och bygga ihop en dinousar. Han gillar ju tekniska saker så det är ju alltid en idé..
Hittade också ett stort golvpussel på Systrarna Grene och hur mycket andra saker som helst!
Så det är lite lätt beslutsångest där:P haha
Får ta en ny tur nu i veckan när jag bestämt mig helt enkelt. Letade efter typiskt svenska saker men kan säga att det var betydligt svårare än jag trodde.
Hittade typ 2 Astrid Lindgren pussel, båda med Pippi på, som såg riktigt tråkiga ut, innehöll typ 12 bitar och kostade 150 kr! Så tror inte det blir ett sånt iallafall..

      


Som jag lovade...

Så kommer här lite fler bilder från Spanien :)


     
Självplockade clementiner, som var SÅ goda!!
 Och en häftig restaurang och huset nerifrån med mamma på balkongen:)


         
Ett superlångt "vattenfall" som tyvärr inte var igång,
Jag och Ally inne i Torrevieja centrum, och klipporna
nere vid havet där de bor.


     
Stort varuhus med allt möjligt som vi besökte en dag,
vindruvsodling utanför en park, och en kakerlacka som kom upp
ur avloppet och kröp på mammas fot när hon duschade! haha


Nu har jag inte så många fler bilder därifrån faktiskt.. Inte som är värda att lägga upp iallafall.
Nu blir det film - Ryktet går. Har sett den men det var längesen så har glömt det mesta,
sen ska jag se när Mariette åker ur idol!


Inte så effektiv..

Skulle egentligen börjat med städningen av mitt rum idag då jag lyckades undvika det igår:P Men kan säga att det har inte gått mycket bättre idag. Det är så fruktansvärt tråkigt att städa tycker jag.
Bara tanken på att ta tag i allt och först stöka upp på hela rummet för att få bort allt får mig att bli trött.. haha.
Men jag måste verkligen sätta igång, tror inte jag fattar hur fort tiden går. Det är bara lite mer än en vecka kvar tills jag åker nu, och nästa vecka kommer jag ha jättemycket att göra med packning, träffa folk och så..

Ikväll ska jag iallafall bara vara hemma och ha en lugn kväll:) haha. Är ensam hemma idag också så, har nyss varit på ica och handlat lite onyttigheter.
Känner för att se några av mina gamla favoritfilmer jag inte sett på evigheter, eller kanske spela lite xbox? det var verkligen suuperlängesen, är väl helt igendammat. Men lite crash bandicoot hade inte suttit fel:P

Men först till det tråkiga - diska. och så får jag väl fixa lite mat.

Lite fler bilder...

På begäran av Sara kommer här lite fler bilder från förra veckan i Spanien:P


Tagit från planet påväg till spanien

             
Huset, vi bodde där nere, & onsdags-marknad  i La Mata


        
Palmer, jag i La Mata och jag och Chappy :)


             
Lunch en dag och en supermysig park vid en saltsjö med massa flamingos!


Laddar upp några fler imorgon, tar så himla långt tid eftersom alla bilderna är så stora.. vet inte hur man ändrar inställningen på kameran, eller om det ens går? haha.
Och orkar inte sitta och förminska alla för att det ska gå snabbare att lägga in här, för då tar ju det också tid,
så ja, fler bilder kommer imorgon:P


Trötter

Idag har jag varit hos mormor nästan hela dagen. Sen var jag i stan lite snabbt och kikade in på mammas jobb. Och nu sitter jag här helt slut efter mina cykelturer över halva stan. haha.
Får väl snart ta och börja med maten, är själv hemma ikväll så. Ganska skönt ändå!

Men först ska jag läsa igenom alla papper jag har skrivit ut som jag fick av SI gällande avresan och massa annan bra info som kan vara bra att ha läst:) Och guidelines for a successful year borde jag också läsa, har inte haft tid att sitta ner med allt sen jag fick papperna, så kanske vore läge nu!


lugn dag

Gjorde inte mycket att vad jag egentligen skulle idag.. Satt bara vid datorn och kollade på tv, och plötsligt var det eftermiddag.. haha.
Fast fick en avi med posten så var iallafall iväg och hämtade mitt visum som hade kommit. Snacka om snabb leverans! var där ju i går morse..
Kopierade mitt körkort och frågade samtidigt när jag ändå var på ica för att hämta mitt paket om 2 st där kunde intyga att kopian överensstämde med originalet, så att jag kunde posta ansökan direkt när jag ändå befann mig där, men tydligen fick dem inte göra det. Konstigt eftersom vem som helst egentligen ska kunna göra det.
Är ju inte ens personligt, bara och kolla så båda ser lika dana ut?

Men, men.. mamma får ta med det till jobb imorgon och skriva under och be nån annan att också göra det.
Skrev att det måste skicka det internationella körkortet senast tors 3e, eftersom jag måste hinna få det senast på fredagen. Och skickar jag det imorgon är det ju knappt 5 arbetsdagar dit, men hoppas jag slipper expressavgiften ändå.. Vad jag har hört ska det ändå gå ganska fort att få hem.

Imorgon ska jag iväg och träffa mormor lite på förmiddagen, och sen ska jag nog ta en tur på stan och införskaffa mig lite saker jag behöver innan jag åker. Ska bara komma på vad först. haha

Har förresten fått reda på att vi är 7 svenskar som flyger från Sverige den 7:e, några från Stockholm och Göteborg, och så jag och en annan tjej från Kastrup. Så det känns skönt att veta att man slipper åka ensam, och att man inte kommer vara ensam svensk på skolan:)


Känns som måndag..

När man har haft sovmorgon, sen sitter här i soffan igen framför tv och bara tar det lugnt, känns det verkligen som en helt vanlig måndag igen.
Fast, det är ju onsdag, och egentligen har jag inte alls tid till att sitta här och lata mig. haha.
Men det är så skönt att inte göra nåt alls för en dag. Fast jag måste ändå ge mig iväg och posta pappert till det internationella körkortet, och ta kopia på mitt körkort, vill helst inte skicka iväg originalet så..
Och det tar ju ett par dagar innan man får hem det, så känns som det kan vara lägligt att göra det nu..

Sen måste jag verkligen städa mitt rum riktigt ordentligt innan jag åker, och jag har en känsla av att det kan ta ett tag. haha. Alla garderober där saker ramlar ut så fort man öppnar, och alla papper som ligger utspridda överallt behöver soreras/kastas och sättas in i pärmar. Usch så tråkigt.

Måste också ta en dag till att köpa presenter till värdfamiljen.. men det är riktigt svårt!
Till föräldrarna tänker jag nog köpa en receptbok med typiskt svenska recept, eftersom mamman ju iallafall verkar älska att laga mat.. Det är det enda jag kommit på hittills. haha.
Men vad köper man till en 7-årig kille, en 3-årig tjej och en typ 1½ årig kille??
Det är svårare desto äldre de är tycker jag.. Vet inte vad som klassas som töntigt i den åldern och vad som är coolt.. haha. Hjälp..

Stockholm och ambassaden

Nu är jag hemma ordentligt och ska äntligen få sova i min egen säng igen:D
Var iallafall 2 trevliga dagar i Stockholm med sjukt mycket gående!
Mina ben är helt döda nu och jag är riktigt trött! Sov jättedåligt inatt. Dels för att våningssängen skakade och lät såfort nån av oss rörde på sig, haha och för att jag var superrädd att försova mig.
Vaknade kvart i 6 och tyckte inte det kändes så lönt att somna om eftersom jag ställt klockan på 6. Så gick upp och fixade mig och såg till så alla papper var nerpackade, sen begav jag mig mot ambassaden.

Kom dit redan 10 i 8 för det gick mycket fortare dit än jag trodde. Men tur var det, för det var sjuukt lång kö! Säkert minst 50 personer före.. och de som stod före mig hade tid kl.8, och hade redan stått där i 40 min eller nåt.
Så fick totalt stå utanför i kö i kyla och regn nästan 2 timmar! haha. Blev insläppt till säkerhetskontrollen och det vid 9.45, sen efter jag lämnat alla mina papper i luckan fick jag sitta ner en timme och vänta på min intervju, så var ute därifrån lite i 11. Intervjun tog typ 1 minut och hon i luckan var supertrevlig och frågade bara hur många barn jag skulle ta hand om, hur gamla de var, pojkar/flickor, och hur mycket jag skulle tjäna i veckan. Och detta samtidigt som man fick lämna fingeravtryck.
Sen sa hon bara att allt var klart och att jag skulle få tillbaka passet med visumet om nån dag.
Så sen kunde jag äntligen bege mig in mot stan igen och göra Steffie sällskap i sin shopping:P

Känns riktigt skönt att ha det överstökat nu! Var så nervös för allt innan, men det var inte farligt alls, och alla var väldigt trevliga:)
Hade sällskap utanför i kön med en annan blivande au pair som skulle åka nu på måndag, så tiden gick betydligt snabbare när vi stod och pratade!

Så nu har jag uppdaterat min visum status på min sida och också nyss betalt in flygavgiften.
Bara 12 dagar kvar nu!! Hur sjukt är inte det?! Börjar bli lite nervös nu måste jag erkänna!

I stockholm!

Nu sitter jag och steffie på vårt vandrarhem framför gratisdatorerna:D haha
Dagen började tidigt, och resan hit till stockholm var riktigt dryg. Tåget gick 8.15 och vi var framme 12.40.
Direkt när vi kommit av tåget gick vi över till Jensens och åt, sen yrade vi runt som galningar runt centralen och cityterminalen för att jag skulle kolla upp var bussen till ambassaden går imorgon.
Tillslut efter att vi frågat en tjej på pressbyrån hittade vi den. Eller tror vi. Gubben på bussen sa att den gick dit iallafall, så får väl tro på det. haha. Får se till att vara där i tid iallafall för säkerhets skull..

Sen yrade vi runt och frågade massa folk tills vi tillsist hittade vårt vandrarhem. Det låg typ precis bakom centralen, haha.
Här är superfint och fräscht, fina duschar som vi nyss utnyttjat, haha, och tjusiga datorer osv.
Inte alls mycket folk som verkar bo här heller, så lugnt och skönt!

Efter att vi hade checkat in i eftermiddags gick vi på stan i flera timmar tills våra ben vek sig.
Tvingade i oss lite mat i kungshallen fast vi knappt var hungriga bara för att vi ville hem till vandrarhemmet och lata oss.
Är så sjukt trött så jag skrattar åt minsta lilla sak, haha. och vi har en vångingssäng som knakar så sjukt mycket så man kan undra vad som har hänt i den;D

Så denna dag har gått bra, nu får jag bara hoppas att jag hittar till ambassaden, har alla papper med mig, och att steffie inte går vilse i stan under tiden! haha

Lite bilder från Spanien

Klockan är ställd på 6.00 imorgon och nu är förhoppningsvis allt nerpackat och klart!
Har inte hunnit med hälften av vad jag velat ikväll, men det får gå ändå. På tisdagkväll kommer väl allt bli normalt igen när jag är hemma ordentligt och har tid att ta i saker..

Kommer inte ta med mig datorn till Stockholm för jag gillar inte att lämna den på vandrarhemmet, och har inte lust att gå och släpa på den i två dagar, så får helt enkelt klara mig utan den i några dagar till:P

Här kommer några bilder från veckan iallafall! Orkar inte lägga in så många nu för det går ju inte precis fort att ladda upp bilder här..


Terrassen där nere



Världens sötaste Chappie



Jag vid nån park



Clementinträd på terrassen :) Supergoda!



I morse, utsikt från terrassen


Nu orkar jag tyvärr inte vänta mer.. tar sån tid:(
Kommer fler bilder och inlägg på tisdagkväll eller onsdag kanske!:)


Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter några härliga dagar i Spanien!
Var som sagt inte så varmt som jag hoppats på, så någon färg har man inte fått.
Men jag har iallafall fått se väldigt mycket både av Alicante, Torrevieja och La Mata och allt där emellan :)

Just nu sitter jag och dubbelkollar alla visumpapper så allt är ifyllt och så, samtidigt som jag försöker hänga med i Gossip Girl och läsa alla bloggar som jag missat under veckan! haha.
Men imorgon åker jag och Steffie som sagt till Stockholm, och på tisdag kl.9.00. har jag tid på ambassaden.
Ska bli kul med en liten tripp dit:D

Hade förresten fått mail från min blivande community conselour med en lista på massa au pairer som bor och kommer till samma cluster som jag nu framöver, och att hon uppmuntrade folk till att höra av sig till varandra och hälsa varandra välkomna, så det känns ju bra :) ´
Har dock inte hunnit kolla närmre på det för jag såg mailet när jag satt på internetcafé i spanien..

Hade också fått ett mail av en tysk tjej Dana, som tydligen är kompis med tjejen som var min värdfamiljs förra aupair, och hon skrev att de såg fram emot att träffa mig såfort jag kommer ner och att hon har träffat min värdfamilj och verkligen gillar dem, så det lät ju bra:D

Ska försöka hinna lägga in alla bilder från Spanien nu och förhoppningsvis klämma in några i ett inlägg lite senare !

Hola!!

haha, nu sitter jag pa ett internetcafe har i spanien! Aker ju hem imorgon vid lunch, sa skulle bara kolla sa inte flygtiderna blivit andrade, men de hade de inte som tur va!
Har haft en toppenvecka! Tyvarr inte sa mycket sol, men de har anda varit mellan 20-30 grader, sa jag ska inte klaga!
Har hunnit se mycket och tatt ganska manga foton!

Maste kolla min andra mail nu, hade missat en hel del udner dessa dagar!
Men imorgon blir det forhoppningsvis ett skojsigare inlagg med lite bilder :)

soo long

Klaaar!!

ÄNTLIGEN är jag klar med allt!! Är gråtfärdig så trött jag är, men ändå var jag tvungen att skriva ett sista inlägg innan jag åker!
Ska upp 04.45 och åka till kastrup vid halv 6. Sen blir det Spanien:D Ska bli sjukt skönt med lite semester och förhoppningsvis lite sol.
Och är så glad att jag hann få visumpapperna och att allt förhoppningsvis är rätt ifyllt och fixat nu!!

Var på ica innan och köpte kuvert och de hade även resväskor där haha, har aldrig haft de innan?!
Var superstor och bra iallafall och kostade bara 399 så jag slog till! Nu har jag åtminstonde en bra och stor väska till usa.





Så nu är det sängen som väntar, ska bli så skönt att äntligen få sova!

Kommer hem på söndagkväll igen, så får se om det blir några inlägg innan dess. Kanske kan hitta ett internetcafé.
Annars är jag back på söndag!
Iallafall för natten innan det bär av till stockholm..


Galen

Budkillen har varit här med mina visumpapper så nu sitter jag här och försöker läsa igenom allt och göra klart.
Men jag börjar bli smått galen på alla papper! Eller det är ju inte så många egentligen, men jag är så himla rädd att något ska bli fel och att man inte svarar som dem vill.
Så det är typ värsta kaoset i min hjärna för tillfället. Ringde SI, men dem var på lunch så skulle ringa upp mig senare. För jag behöver verkligen hjälp.

GAh, vill  bara ha allt klart, liggandes i en plastficka, redo att ta med till Stockholm!
Men gör jag inte det nu måste jag göra det på tåget påväg upp, och det känns inget vidare.

Dagens to do..

Idag måste jag stanna hemma hela dagen tills budkillen har varit här och lämnat mitt paket, som förhoppningsvis är visumpapperna. Jag hoppas hoppas hoppas att jag får dem nu på förmiddagen så jag hinner fylla i de och läsa lite av alla papper under dagen.

Sen måste jag även hinna till Ica och köpa frimärken för 62 kr. Vet inte vad för kuvert jag ska ta än bara.. Står ett vanligt kuvert. Men jag har bara den storleken så passet precis får plats, eller så har jag ett lite större kuvert som är lite vadderat med sånna plastbubblor.. undrar om man kan ta ett sånt?

Måste också gå och handla lite saker till mammas moster, som det är vi ska hälsa på nere i Spaninen.
Och packa såklart! Har inte gjort det än och vi åker hemifrån imorgon 05.30 så..

Sen borde jag ju börja storstäda mitt rum och sortera massa saker så man får det gjort nån gång.. Sånt man aldrig känner för men som tyvärr måste göras.
Får se hur ambitiös jag känner mig senare idag, känns som det finns en stor chans till att jag skjuter på det lite till:P

Gårdagen

Glömde helt bort att skriva nåt igår, haha. Men hände inte så jättemycket på dagen ändå. Vart bara hemma och städade, och gjorde andra nödvändiga saker..
Men på kvällen var det dags för Ingrids och Angelicas maskeradfest/försenad halloweenfest :)
Trevligt, och nästan alla var riktigt bra utklädda! men vi var riktigt trötta så det blev inte så sent för min och Steffies del..

Lite bilder från igår!



Mamma ville fota mig innan jag gick, precis när jag hade som mest bråttom.. haha



Sanna och Ingrid körde på scary-looken...



...och jag och Steffie på den färglada looken.. haha






Emmy hade gjort en skitcool sjöjungfrudräkt helt själv! :D






Systrarna Monroe och vampyr ?



RIKTIGA kakerlackor och andra äckliga djur i godisskålen!! haha



Missade mitt paket

Tydligen hade budkillen som skulle lämna mina visumpapper varit här idag, men ingen vart hemma så han hade bara lämnat en lapp. Mamma hade kastat sig på telefonen när hon kom hem och ringt upp budfirman och frågat om han kunde komma tillbaka, haha.
Men han skulle komma på måndag istället, så får se till att hålla mig hemma då tills han kommit hit!
Trodde aldrig att det skulle gå så fort.. för det måste ju vara mina visumpapper? det är samma budfirma som ska lämna dem iallafall.. och jag har inte beställt nåt annat så.

Men pratade med dem på SI innan idag bara för att jag var så orolig för att jag inte skulle hinna få mina papper innan min ambassadtid i Stockholm.. och till och med dem var lite oroliga, och trodde inte papperna skulle hinna komma förrän nästa vecka på torsdagen eller fredagen, om jag hade tur!
Men de skulle höra av sig till Londonkontoret och pusha på lite, men sen fick jag höra att de nog hade stängt idag, så blev ännu mer nervös..
Men nu verkar det ju som att det löser sig, *ta i trä extra mkt eftersom det är fre den 13e*, så jag förhoppningsvis får papperna innan jag åker till Spanien! :)


Har förresten fått den här låten på huvudet de senaste dagarna.. Den spelas ju flitigt på radio så!


Whatcha Say - Remix; Jason Derulo Ft Imogen Heap and Jprox

Lite bilder

Lite bilder från idag:)



Gaby smugglade med sig sushi in på espresso house...



...och Louise thaimat.. haha:)



Jag och Isabel körde iallafall på espresso houses varm choklad och kaakor:)



Efter allt gott började vi bli trötta = vi börjar larva oss. 
Isabel ville vara med på varje bild och jag var nära på att ramla ut genom fönstret:P



Sen var vi lite seriösa igen






mysiga Lilla torg:)


Riktig otursdag

Fredagen den 13e brukar faktiskt vara min lyckodag, men verkligen inte idag!
Man kanske inte skriver det här i bloggen egentligen, men lite kan man väl bjuda på sig själv en dag som denna:P haha

Det hela började med att jag blev superförsenad och fick stressa jättemycket. Skulle ju till stan och träffa Isabel, Louise och Gaby. Bussen skulle gå om typ 20 min så jag värmde min lunch och gick och bytte om sålänge, sen var jag tvungen att gå på toa, så tänkte jag "säkert typiskt om SI ringer nu precis när jag går på toa", och självklart gjorde dem det! haha, så fick skynda mig och springa ut och hämta mobilen i jackfickan för att svara, var verkligen viktigt så kunde inte missa det eftersom det gällde visumpapperna och så, men jag hade ju riktigt bråttom och vi pratade ändå ett tag..
Sen när vi lagt på kutade jag ut i köket för att äta, och då var ju maten självklart nästan kall igen.. Men det fick gå ändå, så jag slängde i mig maten, rusade ner till bussen, och självklart körde den förbi när jag stod vid övergångsstället..
Gick och ställde mig och väntade på nästa.. och när jag väntat i säkert 5 minuter märker jag att jag har tappat mitt ena örhänge, och det var äkta pärlor som jag fått av min mormors syster...
Så jag fick långsamt börja gå hem igen och kolla efter örhänget hela vägen.. gick hem och kollade i hallen om jag tappat det där, men hittade inte det..
Gick ner till bussen igen och letade på vägen dit igen, missar då den bussen också mitt framför näsan, och ställer mig för att vänta igen..
Ringde Louise och sa att jag blev lite sen för att jag missat bussen.. eller bussarna..

Sen var min tanke bara "jaha, vad ska härnäst gå fel då?!", så kollar jag ner och ser att min gylf är helt öppen! och har alltså varit det hela tiden sen jag gått hemifrån.. fick ju så bråttom från toan när mobilen ringde... haha.
Kunde inte göra annat än att skatta åt mig själv:)
Ibland blir allt helt enkelt bara fel.. funderade ett tag på om jag skulle gå hem och lägga mig igen..

Men resten av dagen blev super! Har haft en riktig kul dag med mina gamla gymnasiekompisar:)

känns som igår...

Har tråkigt så sitter och kollar på gamla foton på datorn..

Hittade bland annat mitt studentfoto.
Kan inte fatta att det snart är 2½ år sedan jag tog studenten...
Känns som igår typ?



Var tar tiden vägen egentligen..?


Mer att bocka av på listan

Nu är jag äntligen hemkommen från stan! Allt tar alltid så mycket längre tid än vad jag planerat..
Va på Clas Ohlson igen och letade minneskort till min kamera, men de hade dem tydligen inte där, så får försöka ta mig till elgiganten där jag köpt den och fråga där.

Sen var jag på skatteverket där det var hur mycket folk som helst! Satt och vänta i en halvtimme innan det var min tur att komma fram och få mitt personbevis.
Sen vidare till banken där jag betalde in visumavgiften till ambassaden. 80 kr extra kostade det att göra betalningen genom banken bara för att få originalkvittot, som ändå ser ut som en kopia enlig mig... haha.

Har också skrivit ut alla papper som gick att skriva ut från ambassadens hemsida, så ikväll blir det väl till att börja fylla i dem!

Blir stan imorgon igen, då jag ska träffa lite vänner från min gamla gymnasieklass, alltid lika kul!:D

Vilken lättnad!

All min smärta i armen är nästan borta och jag mår prima igen!:D riktigt skönt!
Sen känner jag att stressen med visumpapperna har lagt sig något då snälla Isabella tipsade mig om att jag kan skriva ut alla papperna som jag behöver fylla i på ambassadens hemsida!
Och det hade jag inte ens tänkt på.. haha. Så det ska jag göra idag! sen har jag ju hela helgen + måndag på mig att fylla i dem, och sen var det tydligen några andra papper man får i sitt placement pack där man bara behöver skriva datum och skriva under:)

Så allt löser sig nog ändå! Tåget går ju inte förrän 8.15 den 23e, och Ica öppnar ju 7, så hinner i värsta fall dit och hämta mitt paket om jag nu inte får det hemskickat!:)

Sen hade jag även fått ett mail av min värdfamilj vilket också känns som en riktig lättnad! haha.
Vi mailade ju förra fredagen och då skrev dem att de hade varit kul att skypa igen i lördags, men sen hörde dem aldrig av sig.. Så tänkte imorse att jag skulle maila dem och höra så allt är bra med dem och så.. men då hade hon istället mailat mig och skrivit att dem bad om ursäkt för att de inte hörde av sig i helgen, men att pappan i familjen varit på sjukhuset för han har fått influensan.. och tydligen var alla barnen också sjuka och nu hade mamman också fått feber..
Så inget kul för dem verkligen! men nu vet jag iallafall varför de inte hörde av sig:)
Och så fort dem mår bättre lovade hon att höra av sig så vi kan skypa igen!

Nu ska jag snart fixa till mig och sen sticka in till stan och ordna det sista till visumet, och kanske kolla på lite presenter till familjen, eller tidiga julklappar till folk här hemma:)


Visumfoto och köttbullar

Var nere om på expert men dem tog inte visumkort här i limhamn, och han som jobbade där visste inte säkert om dem gjorde det på triangeln heller. Men han rekommenderade en annan fotobutik som låg precis runt hörnan som jag inte ens tänkt på, så dit gick jag istället!
Kunde ta fotona direkt, och fick vänta typ 10 minuter bara. Var bara jag där och han som jobbade + en praktikant, så jag fick följa med "backstage" och se hur de fixade fotona på datorn och klippte till dem rätt:P haha

Så nu har jag iallafall fotona, 200 kostade det för 2 st, så inte precis billigt men. Och dem blev urfula! Fast det var ju inte hans fel, han kan ju inte hjälpa hur jag ser ut, haha.
Jag ser riktigt sur/arg ut, håret stramt uppsatt och luggen i klämma, allt för att båda öronen skulle synas tillräckligt mycket, sen trodde jag inte man såg mer än halsen, så fixade inte till tröjan innan, så allt ser helt snett och halvslafsigt ut.. men men, förhoppningsvis spelar det ingen roll:P

Nu har jag nyss ätit mammas köttbullar som är världens godaste! Har redan börjat fundera lite på vad jag vill äta min "sista" kväll i Sverige innan jag åker...  kanske blir det köttbullar?


Stockholm bokat och klart

Nu har Steffie varit här och vi bokade tåget upp till Stockholm och 1 natt på vandrarhem 400 m från centralen.
Så då är man ännu lite fattigare igen. Tåget kostade ca 1050 kr tur och retur per person och vandrarhem 300 kr per skalle för en natt i ett dubbelrum.

Så nu är iallafall det fixat och klart. Tror jag ska springa ner till expert här i limhamn nu och kolla om de tar foton till visumet i deras lilla butik här, annars får jag ta det imorgon istället..


Onsdag 11/11

Idag känner jag mig ännu värre, så mår jag inte alls bättre imorgon får jag väl ringa och höra om man verkligen ska må så flera dagar efter man tagit vaccinet..

Ska nog bara vara hemma och ta det lugnt idag. Steffie ska komma hit senare så ska vi boka tåg och vandrarhem till stockholm och lite så.
Imorgon får jag bege mig till stan igen och fixa visumfoto, personbevis, betalning till ambassaden, kontoutdrag, och lite andra saker.
Måste gå in på 3 med och fråga hur det blir med mitt mobilabonnemang när jag åker. Det tar nog slut ganska snart ändå tror jag så får hur det blir med det..



TE

= Precis hur jag känner mig. Alltså Totally Exhausted. haha.
Mitt huvud snurrar och det känns som jag ska somna här och nu. Tror att jag blev en av dem som fick influensa symptom efter vaccinet. Känns som jag har feber nu också, har ont i typ hela kroppen och armen gör inte precis mindre ont än vad den gjorde imorse.

Sitter och försöker lösa Stockholmsbesöket eftersom jag måste fixa allt sånt innan tisdag.
Steffie ska följa med mig upp så vi kan ta en liten minisemester, så sitter och kollar tågpriser och sånt, och försöker hitta ett billigt och centralt vandrarhem för en natt då jag inte anser att jag har råd med hotell för tillfället.

Så planen är att åka upp på måndag morgon den 23e så man har lite tid den dagen att ta det lugnt, sen ambassaden morgonen därpå, och sen bär det nog av hem igen på eftermiddagen..

Orkar inte tänka mer nu för ikväll iallafall. Nu blir det sängen så man är utvilad tills imorgon, för har verkligen inte tid att bli sjuk nu.

Tid till ambassaden bokad

Har varit i stan idag igen och gjort lite nödvändiga saker! Först gick jag till Clas Ohlson och handlade ett litet TSA-lås, rosa dessutom! haha. Kostade bara 39 kr, så man kanske ska köpa ett till?
Köpte också en adapter, och killen jag frågade i affären följde efter mig hela vägen till kassan och frågade vad jag skulle ha den till och babblade på om sånt jag ändå inte fattade, som hur mycket volt som fungerade till den, annars behövde man tydligen en annan sak också som omvandlade strömmen så den blev lägre.. eller nåt sånt.
Men strunt samma, det får gå som den är:) haha

Sen gick jag till biblan eftersom vår skrivare fortfarande inte fungerar. Följde instruktionerna som jag fått skickat till mig, och började fylla i uppgifterna online på bokningssidan, tills jag kommer ner till där man skulle fylla i sitt passnr. Självklart hade jag inte mitt pass med mig, la av det igår eftersom jag inte trodde jag behövde det för att beställa tid, tyckte jag var så duktig som kom ihåg att ta med mig koden jag fick igår bara! haha

Så lite smått panik där, eftersom jag kollat tiderna och det fanns bara ledigt mån 23 eller tis 24. Och jag kommer ju hem från Spanien på kvällen den 22, så hade inte hunnit till Stockholm till måndag morgon, så jag var ju tvungen att ha tiden den 24e!
Men tillslut fixade det sig då jag kom på att mitt passnr ju står på min Au pair in America sida :)

Så nu är intervjun inbokad till tis 24 kl. 9.00.
Är ändå en aning nervös då det verkar vara väldigt mycket att fylla i, och jag hinner nog inte få mina visumhandlingar hemskickade innan nästa tisdag, då vi åker till Spanien, vilket betyder att jag bara kommer ha söndagkväll då jag kommer hem, och måndagen på tåget upp till Stockholm på mig att fylla i alla papper!
Känns verkligen inte bra.. men what to do?

Ska iallafall fixa med betalning, porträttfoto, personbevis och annat nödvändigt nu denna veckan innan jag åker så jag har allt det klart!

Sen får jag bara hoppas på att allt går smidigt..


Jobbig natt

Har haft en riktig jobbig natt. Vaknat hur många gånger som helst och legat helt stelt på samma håll hela natten. Tack vare det dumma vaccinet. Min arm gör skitont idag, och har gjort hela natten.
Det syns ingenting, men den är jätteöm, känns typ som man har ett gígantiskt blåmärke eller en inre blödning. Inte för jag vet hur det sistnämnda känns men.. haha.

Hoppas verkligen det går över under dagen för jag orkar inte ha det så en natt till!


Heldag på stan

Idag har jag förutom att ringa massa samtal ränt runt över hela malmö känns de som, haha.
Efter lunch började jag med att ta bussen ut till segevång typ, där jag fick vaccinet mot svininfluensan.
Själva sprutan kändes typ inte, men nu mår jag helt illa, hela min arm helt avdomnad och läskigt, jag har huvudvärk och känner mig allmänt konstig..
Så hoppas det bara är tillfälligt så att jag mår prima imorgon igen!

Sen tog jag bussen tillbaks till stan och gick till mammas jobb för att fixa DS-156 blanketten som måste fyllas i online och sen skrivas ut. Skrivaren hemma funkar inte för tillfället så fick hjälp där istället! Tur att mamma satt bredvid för även om jag hade tydliga instruktioner tvekade jag på många ställen.
Är så himla rädd att nåt ska bli fel så det blir problem sen på ambassaden, så skönt att ha nån som dubbelkollade innan jag skrev ut allt.

Fick även bekräftelsen på min match med familjen mailad till mig imorse en stund efter jag pratat med SI:)
Var även med instruktioner där på hur man börjar processen med visumet, så det är alltså det jag har påbörjat med desamma!

Nu blir de middag! Jag är utsvulten!!

Fixa och dona

Tänkte att jag skulle vara duktig och gå upp i tid idag så jag hinner med allt jag tänkt göra under dagen.
Så jag ställde klockan på 8.30, men när klockan ringde kändes det verkligen som det var mitt i natten, så jag tänkte att det skulle kännas bättre om jag snoozade i 10 min så jag hann vakna till liv, men istället somnade jag om och sen stängde jag tydligen bara av alarmet helt och somnade om. haha.
Som tur var ringde mamma  lite över 9 och väckte mig igen.. Hur ska jag kunna vänja mig av vid att sova till efter 9?! tänk att behöva gå upp vid 6/7 igen..

Idag är en fixa och dona dag för mig. Försöker ringa runt till alla ställen jag behöver och fixa saker. Har redan ringt till SI och frågat så allt stämmer med matchningen och lite frågor om visumet och så!
Sen ringde jag och beställde ett nytt visakort eftersom mitt går ut i mars, och sen slutligen till tandläkaren då jag tyckte det kunde vara bra att gå på en undersökning innan jag åker.
Har ju friskvårdsavtal i riskgrupp 1, så trodde jag kunde få komma dit gratis, men nejdå! Jag skulle inte kallas förrän i april, och tydligen går mitt avtal ut nu i slutet av november, så måste ändå säga upp det för året jag är borta.
Så isåfall skulle jag behöva betala för en undersökning nu, och det skulle kosta mellan 750-1200 kr sa hon.. Så nej tack, jag får nog klara mig iallafall! Akut tandvård ingår ju ändå i försäkringen vad jag förstått. Så blir det riktigt illa löser det nog sig ändå..

Sen ska jag ju ta vaccinet mot svininfluensan idag. Usch, vill inte, är rädd. Men tror nog det blir bäst så ändå..
Vet inte riktigt vart stället ligger som jag ska ta det bara. Är ju listad här i Limhamn, men tydligen ska alla ta vaccinet på en annan vårdcentral borta vid Sege, typ 50 minuter med buss från mig..
Så får väl försöka hitta dit. Hoppas det inte är väntetid i flera timmar bara..


Svinisvaccination...?

Fick hem en kallelse i förra veckan om att det är min tur att ta vaccinet mot svininfluensan imorgon, om jag nu vill det.
Egentligen vill jag inte det. Är väldigt emot det.. Hatar sprutor, man vet inte alla bieffekter, man kan bli sjukare av vaccinet än av själva influensan, osv..
Jag vet flera personer som haft svininfluensan, och de har sagt att den var lindrigare än den vanliga influensan. 3 dagar hemma, sen var de friska.
Dem hade ju inte nån allvarlig sjukdom som gjorde att dem var känsligare mot influensan, och det har inte jag heller vad jag vet? haha
Sen har man hört om folk som blir lika sjuka av vaccinet så det typ känns som man har influensan. Och då måste jag nog säga att jag hellre har influensan, stannar hemma ett par dagar, och sen är immun mot den i 10 år eller vad de brukar säga att man är efter man drabbats..
"Ta den för att skydda andra". Men om alla andra som är rädda vaccinerar sig så kan jag ju ändå inte smitta dem? Och dem som skiter i sprutan får ju vara beredda på att de kan bli smittade så.. inte mitt fel isåfall? haha.
Eller, så kan man inte riktigt tänka. Vissa som vill vaccinera sig får ju faktiskt vänta säkert en månad till innan det är deras tur, och då kan jag ju smitta dem under tiden..

Saken är den att jag ju åker till Spanien om ca en vecka, och om det är nånstans man kan bli smittad är det ju i ett flygplan där luften står typ helt stilla..
Och blir jag smittad då kanske jag blir sjuk både under semestern i Spanien, eller på vägen hem. Och då kommer det bli riktigt stressigt för mig att hinna fixa allt annat innan jag åker igen.

Så det lutar åt att ta den iår iallafall. För även om jag skulle bli lite sjuk av vaccinet så hinner jag ju förhoppningsvis bli frisk tills nästa tisdag då vi åker, och då är jag ju skyddad under flygturerna = inte bli sjuk = inga förseningar i det tajta schemat efter jag kommit hem. haha

Så ja.. får väl sova på saken. Men blir nog tyvärr en spruta imorgon iallafall.. :(


söndagkväll

Är riktigt superduper trött nu. Efter 5 timmars sömn + 1 i soffan känner jag mig gaanska seg nu. Inte konstigt när man är van vid att sova minst 9h per natt:P haha.

Blev en helkväll i soffan med mina favoritserier:) och sen kollade jag nyss på National Treasure. Har sett den hur många gånger som helst, men den är så himla bra så! Och så är det roligare att se den nu när man är ännu mer intresserad av USA, då den ju utspelar sig både i Washington DC, Philadelphia och New York, och lite Boston!
Får väl se 2an imorgon, bara för att liksom, den är också riktigt bra tycker jag:)

Här har ni några bilder från igår som steffie skickade till mig!



Steffie och jag:)



Steffie, JD och jag. Varför ska jag alltid prata samtidigt som det fotas?! haha



Inne på White; Steffie, Henke och jag -tuggandes tuggummi, haha


White

Igår blev det som sagt utgång på slagt där White öppnade. Mötte upp Steffie och JD en busshållsplats från mig, sen var förfesten i ett hus typ precis över gatan, nära och bra, det gillar vi:)
Var väl en 15 st där tillslut, kände bara dom som jag kom med, så massa nytt folk!
Men kan väl säga att vi kände oss ganska gamla när vi såg oss runt, äldst på plats iallafall... haha.

Sen tog vi bussen till centralen och gick till White. Var knappt nåt folk när vi först kom dit, och blev ganska besviken måste jag säga.. gamla slagt var mycket finare och bättre!
Men efter ett tag fylldes det på med folk och det blev en riktigt trevlig kväll. Stötte på lite folk man inte sett på länge och så:)

Va väl hemma vid 3-tiden och sen vaknade jag vid 9 och kollade på reprisen av Amazing race, innan jag somnade på soffan igen.. haha.

Idag har varit en lat dag, men har iallafall städat lite och tagit en promenad, och ikväll blir de min favorit tvkväll med one tree hill och gossip girl:D

Bilder från igår kommer nog senare, när jag fått dem av Steffie:)


Lördag idag

Oj då, hela dagen bara sprang iväg och nu är det visst kväll igen! haha..

Ikväll blir det utgång iallafall. Blir på "nya" slagt. Har inte vatt där sen det är nya ägare så får se vad man tycker om stället nu:)
Innan det blir det förfest nånstans här i krokarna. Vet bara att jag ska möta Steffie och JD en busshållsplats ifrån mig. spännande;) haha.

Sitter också att väntar på att skypa med värdfamiljen. Sa att jag skulle va hemma till lite över 8, så de ringer väl förhoppningsvis om ett tag. För vi skulle prata om lite fler detaljer och så:)

The day

JAAAAAAAAAAAAA!! Familjen från Philadelphia mailade mig för ett par timmar sen och skrev att de bara ville meddela mig att dem nu har bekräftat vår match till Au Pair in America!!
JAG ÄR SÅ SJUKT GLAD SÅ DE INTE ÄR SANT!!

Vågar knappt skriva detta inlägg ändå eftersom jag inte fått nån berkräftelse på mailen från Au pair in America eller SI. Vet inte vem det är som ska skicka en "bekräftelse", men om de är SI får jag ju vänta enda tills på månadag!! Är bara rädd att flyget ska va fullt eller nåt? haha.
Vågar liksom inte inse att det verkligen är sant än!

Och familjen skrev inte hur de hade löst problemet med barnvakt i 3 veckor, men de måste dem ju ha gjort eftersom jag fick positiva nyheter!:D

Så jag vågar knappt säga det; men om allt går som det ska så åker jag till New York den 7:e December!!:D:D
HOHO, bara EN månad kvar tills dess typ!!

Mail från New Jersey counselorn

Hade fått ett mail i morse av LCCn från New Jersey. Så antar att familjen måste ringt henne och sagt att jag pratar med en annan familj också, så de kanske blev lite nervösa. Med all rätt..

LCCn mailade iallafall namnen på 2 svenska tjejer i hennes cluster och gav mig deras emailadresser om jag skulle vilja maila dem, också skrev hon "I know that A & T like you alot, so I really hope you find what you're looking for".

Noo pressure. haha.

Aja, nu får jag bara vänta och se. Funderar på om jag kanske ska ringa till Skandinaviska instituet, bara för de är så snälla där och kan stötta en lite, också får man ju nån att prata lite om saken med..


Samtal från New Jersey & mail från Philadelphia...

Mailade ju lite med pappan från Philadelphia nu på kvällen och de måste ju fortfarande försöka skaffa en barnvakt eller nåt i 3 veckor innan jag kan komma isåfall.
Så jag svarade att jag förstår att det är en svår situation för dem men att jag verkligen skulle vilja matcha med dem, så jag hoppas att allt löser sig.

Sen kändes det lite fel att inte berätta om New Jersey familjen, så jag skrev att jag bara ville att de skulle veta att jag även pratar med en annan familj som är intresserade, men att jag känner mig mest bekväm med dem, så om allt löser sig vill jag i första hand komma till dem.

Efter det fick jag snabbt svar igen att de "would be very upset to lose me" som han uttryckte sig, haha. Men att de hade några detaljer kvar som de skulle försöka fixa imorgon eftermiddag, sen skulle han höra av sig igen såfort de visste nåt!

Sen mailade jag även tillbaka till New Jersey familjen igen, och skrev att allt lät bra och att det hade varit kul att prata igen, fråga om de hade skype och så. Och typ 5 minuter senare ringer mobilen.
Så vi pratade lite till, kändes som att de var mer avslappnade idag också, jag försökte fråga massa saker och så men det var lite svårt att småprata med dem och blev tyst lite då och då.
Så frågade hon om jag skulle vilja komma till dem, så var ju tvungen att berätta att jag även pratar med en annan familj som är intresserad, och att det är lite komplicerat med dem, så jag inte visste riktigt än.

Kändes verkligen jobbigt att berätta det för man hörde hur besviken hon lät och plötsligt sa pappan "när kan du ta det beslutet då?" haha, visste inte ens att han också va i luren! Men vill ändå va ärlig från början så de vet hur det ligger till liksom..
Så sa att jag nog skulle höra från den andra familjen imorgon, och att jag verkligen ska försöka att höra av mig så fort som möjligt med mitt beslut.

Önskar bara att jag visste att allt var fixat med den andra familjen så jag kunde tacka ja där, för gillar inte att behöva låta den andra familjen att vänta så.
Men dem verkar också supersnälla, så vill ju ge dem en chans också. Och blir det inget med den första så kan jag absolut tänka mig dem också..
Om de fortfarande är intresserade då så att säga. Hon skickade nyss deras essay iallafall eftersom jag inte hade fått den innan, visste det mesta, och det låter bra..

Blir nog inte mycket sömn inatt heller verkar det som...

Och sorry för alla mina långa inlägg de senaste dagarna förresten.. haha


Lite problem..

Fick nyss svar av Philadelphia familjen igen. Och de skriver att de gärna vill att jag ska bli deras nya au pair!
Blev hur glad som helst när jag läste det för jag vill verkligen matcha med den familjen!

Det är bara ett "litet" problem.. Pappan hade ring till Au pair in America och hört lite, och fått reda på att jag kan ju som sagt inte komma till dem från den 7e december, som jag också skrev till dem innan.
Men deras nuvarande au pair lämnar dem om typ 2 veckor, vilket betyder att familjen blir utan au pair i nästan 3 veckor om de väljer mig.
Pappan skrev att det är en jättejobbig situation för hela familjen, vilket jag såklart förstår, och att de jobbar på att hitta en tillfällig barnvakt under de veckorna eftersom de så gärna vill ha mig, och att han kontaktar mig igen såfort han vet nåt nytt.
De måste tydligen senast den 9e meddela au pair in america om de vill matcha med mig eller inte, för att vara säkra på att jag kan komma den 7e.

Det är så typiskt när jag väl hittar en familj som känns helt rätt, och som dessutom vill ha mig!
Jag bara hoppas så sjukt mycket att det går att lösa på nåt sätt så vi ändå kan matcha..

Sen fick jag mail från Au pair in America nyss också om matching feedback från både Philadelphia familjen och New Jersey familjen. Så måste ju svara på det också. Deras frågor är alltid om man har blivit kontaktad av familjen som visat intresse, och om man har pratat om att eventuellt matcha.

Men svarar jag att jag gärna vill matcha med den ena familjen men att det är lite problem, och samtidigt skriver att jag också är intresserad av den andra familjen. (om det nu inte blir nåt med den första), så kanske New Jersey familjen får reda på att jag helst vill matcha med Philadelphia, och då slutar höra av sig helt?
Det är ju inte det att Jersey familjen verkar dålig eller så, bara att jag fått bättre kontakt med Philadelphia familjen. Men om de bestämmer sig för att ta nån som redan är i USA och i rematch, är jag ju såklart fortfarande intresserad av New Jersey familjen!
Gud va krångligt allt lät. haha

Men vet inte vad jag ska svara, för känns som varje ord spelar roll. Och är så rädd att man plötsligt står utan nån familj igen..

Vad hade ni gjort?!

Bridgewater, not Woodbridge

Kollade mailen såfort jag vaknade i morse som vanligt. Hoppades på svar från Philidelphia igen, men hade istället fått svar från familjen jag pratade med i förrgår, från Bridgewater, Inte Woodbridge. haha.

Fast hon tog inte det så farligt att jag skrev fel, svarade bara "We actually live in Bridgewater, NJ not Woodbridge.  (Woodbridge is about 25minutes away from us). Så det var ju inte fel iallafall:P haha

Sen hade hon svarat på alla frågor jag ställde i mitt mail, och allt låter bra och så..
Man skulle va en del av familjen här också och hon ville gärna att man följde med familjen på deras gemensamma akriviteter och utflykter.

Så ja.. hon skrev "let us know what you think". Så ska försöka svara på det senare.
Jag är verkligen superglad för att jag har kontakt med 2 familjer för tillfället. Men jag är riktigt förtjust i familjen från Philadelphia, och skulle de vilja ha mig skulle jag säga ja direkt.
Men hade ju inte fått svar på mailet från dem imorse, men mamman slutade sent och de ville svara tillsammans.
Så jag hoppas att de kanske kan ringa mig på skype sen igen så vi kan prata lite mer där istället, för det fanns egentligen inte så mycket för dem att svara på i mitt mail, jag hade ju mest svarat på deras.

Så jag hoppas, hoppas, att de hör av sig senare idag. Behöver ju inte svara på den andra familjens mail förrän innan jag går och lägger mig eftersom hon bara kollar mailen på kvällen sa hon.
Känner mig ganska taskig ändå, men vill först vänta och se om jag hör nåt från Philadelphia igen.

Suck.. man klagar när man inte hör från någon familj, men hör man från fler än 1 samtidigt blir plötsligt det lika jobbigt:P haha

Skype x 2 med Philadelphia!

Runt 18-tiden fick jag svar på mitt mail från familjen som bor en bit utanför Philadelphia, och de skrev att de gärna ville prata med mig idag!
Så jag svarade genast och typ en kvart senare la pappan till mig på msn, haha, sen plötsligt ploppa de upp en ruta från skype. Jag är liksom inte så haj på det så visste inte riktigt hur det funkade, men det löste sig:P
Så då skrev pappan där också, sen startade vi videosamtal och så, pratade i nästan en halvtimme, och hela familjen satt samlad:) haha.
Eller iallafall båda föräldrarna och de minsta barnen som vinkade glatt och sa "hi jen" hela tiden. supersöta va dem:D
Sen sa dem att dem nyss skickat iväg ett mail till mig med lite saker som kan vara bra att veta, så om jag kunde läsa igenom det och svara vad jag tyckte om allt.
Så vi avslutade och jag läste igenom deras låånga mail! Allt låter verkligen hur bra som helst och dem var så himla trevliga och roliga att prata med!

Sen mitt när jag höll på att svara på mailet så får jag förfrågan om videosamtal igen, så då är det pappan och de minsta barnen igen som bara ville säga hej lite snabbt och fråga hur det gick med mailet:) haha
Och så sa pappan att dem har en "really good feeling about me":D blev superglad! Men försöker verkligen att inte hoppas för mycket, för man vet ju hur snabbt lyckan kan ta slut!

Så har äntligen svarat på mailet nu långt om länge, var så mycket att skriva!
Så hoppas de svarar tillbaka snart igen.

Saken är den att deras nuvarande au pair har valt att åka hem för hon tyckte inte att au pair var riktigt hennes sak, och så hade hon ingen erfarenhet av barn på 1½ och 3 år, så hon visste inte hur hon skulle sysselsätta dem..
Så de behöver sin au pair så snart som möjligt, för hon åker om 2 veckor.
Men nästa avresa för SI är ju 16 nov och jag hinner ju inte fixa med visumet, internationella körkortet och allt innan dess, + att jag ju ska till Spanien 17-22!
Och sen är väl inte nästa avresa förrän den 7 dec, vilket betyder att de isåfall får klara sig utan au pair i 2 veckor.
Skrev det i mailet till dem, så hoppas de skulle va ok iallafall, om de nu skulle välja mig..

Puh, förlåt för långt inlägg men har så mycket tankar i huvudet så kan inte sluta skriva!! haha


Det snöar!!

Wihoo! Första snön detta året har nu kommit:D Fast tyvärr är det ju inte tillräckligt kallt för att den ska lägga sig.. Har typ smält innan den når marken:P
Men ändå kul med lite snö! Och nu fick jag en riktig julkänsla dessutom:D haha. lite tidigt kanske..

Åh, jag vill åka skidooor!!

Man borde sova efter 12

Hade riktigt svårt att somna igår. Låg bara och tänkte på samtalet med familjen och på den andra familjen och deras essay osv. Somnade nog inte förrän efter 2 eller nåt.
Men familjen som jag pratade med ville ju gärna att jag skulle skicka ett mail till dom med mina frågor så vi kunde ha email kontakt ett tag innan vi hörs på telefon igen.
Så för att visa att jag verkligen är intresserad ville jag ju få iväg mailet så fort som möjligt, och då blev det ju att jag satt och skrev det nångång vid 1 inatt.. och min engelska är tydligen inte den bästa vid den tiden kom jag på nu imorse.
Kollade igenom mailet jag skickade iväg och såg att jag skrivit nåt liknanade som "jag kollade upp Woodbridge, och det verkar vara ett trevligt ställe att bo på", bara det att när jag kollade på mina papper från vårt samtal har jag skrivit att de bor i Bridgewater!! HAHA. Pinsamt.
Fast det låter väl ganska lika?! lätt att skriva fel?!
För jag visste ju var de bor! Men hade en karta uppe samtidigt och kollade på så måste ha läst just woodbridge, samtidigt som jag skrev mailet. Så blev visst lite fel...
Får väl skriva det om hon nu svarar på mailet att jag bara råkade skriva fel town, men menade den andra:P haha

Men från och med nu ska jag inte svara på eller skriva några viktiga mail efter 11 på kvällen.
Hjärnan funkar inte som den ska då.


Match nr 5 & 6 och 2 telefonsamtal!

Puuh, gud vad jag är trött/varm/snurrig! haha. och glad såklart:D
Började med att jag satt och kollade på Desperate Housewives (10 min kvar och skitspännande!!) Men skit i det nu! haha.
Iallafall så ringde min mobil som låg i jackfickan, så rusa ut i hallen för att hämta den, och samtidigt som jag trycker på svara och säger "hej, de är Jennifer", insåg jag att jag såg ett megalångt nr på displayen.
Och genast blev jag supernervös. Förväntade mig inte precis att nån skulle ringa nu ju!

Det var iallafall en LCC från New Jersey, som ville berätta att hon hade en familj i sitt område som var intresserad av mig, och som ville prata, men först höra om jag var intresserad. Så hon berättade lite allmänt om familjen, som att de har 2 barn tex, tjej på 2 år och kille på 4 år, och lite så.
Så sa hon att hon skulle ringa familjen med desamma och säga att jag gärna ville prata med dem.
Sen gick det typ en kvar så ringde dem. Både mamman och pappan satt i varsin lur, haha.
De var trevliga, lät glada och förväntansfulla och sådär.. J
Jag blir alltid så nervös så svårt att koncentrera mig på att höra hur de egentligen låter! haha.
Men de sa att de var intresserade, så de skulle prata med LCCn igen och så fick jag nyss se deras profil, så skulle skicka lite frågor till dem när jag läst den!

Och när jag loggar in för att se om jag fått deras profil efter att LCCn först ringde, så hade jag först inte fått det, men jag hade 7 andra mail! haha
Var en annan familj utanför Philadelphia som hade skickat ett roligt mail, gillar dem skarpt bara efter det! haha, och sen hade pappan skickat 5 mail till med massa bilder på huset, familjen osv, supersöta!:)
Denna familjen har tre barn, en kille på 7 år, en tjej på 3 år och en till kille på 1½ år!
Håller precis på att läsa igenom deras essay. blev så till mig innan att jag glömde det innan jag svarade på hans mail, haha oops.

Men men, får se vart saker och ting leder denna gången! Hoppas såklart som vanligt på det bästa:D

så gick denna dagen också

Ställde till och med klockan imorse på halv 9 och tänkte nu jävlar ska jag gå upp i tid och göra nåt vettigt.
Åt frukost, satt lite vid datorn och så som vanligt. Sen gick jag och duschade och fixade mig.
Tänkte åka in till stan och göra nåt eller gå till centrum här eftersom jag hade lite saker jag behövt göra.

Men tydligen hade farmor nåt recept på en äpplekaka som jag hade lovat mamma att gå upp och hämta.
Så ringde henne lite i 11 och frågade om jag kunde komma förbi och hämta det.
Och ja, det var allt jag hann med idag, kom nyss hem därifrån. haha
Fick först skriva av receptet och sen är hon alltid lika envis med att bjuda på nåt, så vi fikade med både äpplekaka och morotskaka. Sen satt vi och pratade hur länge som helst.
Tiden går så himla fort nu för tiden! Man hinner ju inte med nåt av det man planerar!

Sen kollade jag på klockan och insåg då att klockan nästan var 3 så det var dags att bege mig hem.
Tänkte ju egentligen baka äpplekakan nu innan mamma kom hem och överraska lite.
Men det hinner jag ju inte nu.. Hon kommer snart och dessutom har jag inte hunnit handla ingredienserna. haha
Så det får bli en annan dag. Imorgon kanske? Om inte den dagen också springer iväg..

Nä nu ska jag försöka hinna med något av allt jag tänkt innan mamma kommer hem!


Min idol!

Filippa Bark (Sissela Benn) är helt klart min idol. Jag har älskat henne så länge jag kan minnas och det är väldigt tomt i Robins utan henne!
Jag kanske har lam humor men hon är bara för underbar helt enkelt:) haha
Och Centralskolan, med Monica och Andreas!! aah, älskar alla avsnitten!! kan se dem om och om igen på youtube, hon får en alltid på lika bra humör:D  Och Andreas är såå sjukt efterblivet rolig:) haha

Här är några av mina favoriter!
Mitt favorit moment i första klippet kommer typ 2.10. Elakt, men han är ändå rolig. haha





38 grader

Idag var det tydligen 38 grader varmt i Alicante, Spanien, dit vi ska om typ två veckor:D
Och nu på kvällen var det "bara" 24 grader, så de åt inomhus, haha.
Jag som trodde jag skulle behöva ta med typ vinterkläder, eller iallafall ordentliga höstkläder.
Hoppas vädret håller i sig tills vi kommer!

Klockan åtta nu ikväll börjar ju serien om Ullared! Det ska jag verkligen inte missa, I love Ullared!:D haha
Men vem gör inte det?;D
Ska förbereda mig med lite god chokladglass!


Släktmiddag

Puh, är helt slut nu. Har nyss haft en liten släktmiddag/lunch, och alla har precis gått.
Är verkligen kul att ses, för händer inte allt för ofta, men nu skulle jag kunna somna på studs!
Har hjälpt till att laga mat och städa hela dagen och sen suttit och ätit, babblat en massa och ätit lite till i flera timmar.. känns som jag ska explodera. haha.
Gjorde en sjukt god vit chokladmousse som jag aldrig testat förr som vi hade till efterrätt med varma hallon, MUMS:D Ska lätt göra den snart igen!

Nu måste jag ta en bloggcheck innan One tree hill och allt annat bra börjar, har ju missat hur mkt som helst idag när jag inte varit alls vid datorn:P

RSS 2.0