En lat innedag..

Var ju ledig idag, eller nästan iallafall. Jobbade från 4 till halv 6, fast det var inte så mycket jobb, bara äldsta killen som kom hem från skolan, sen spelade han nåt på datorn en stund medans jag "lagade" middag (chicken nuggets och tater tots, bara att kasta allt i ugnen). Och så hjälpte jag honom lite lite med läxan som tog typ 5 min.
Sen kom min värdpappa och hämtade honom och körde honom till baseballen vid halv 6 och sen vid lite över 7 kom dem hem igen och även min värdmamma och de två minsta som hade spenderat dagen hos morföräldrarna.
Så sen gjorde föräldrarna barnen redo för läggdags och nattade dem.
Sen körde dem ut för att få lite ensamtid, så jobbade jag från 9 tills nyss nästan, runt 11, då föräldrarna kom hem igen.
Fast alla sov ju så.. tjejen blev lite orolig för hon hörde föräldrarna köra iväg, men jag gick in och sa att de skulle köra och handla bara, och så stannade jag i hennes säng och gosade lite med henne som hon ville, sen somnade hon snabbt:)

Så dagen har jag spenderat mest i sängen faktiskt med lite tv-tittande, skypande med mamma, pratande med steffie och sandra på msn:D och så massa avsnitt av the hills.. haha.
Har ju kollat igen mig så jag fattar vad som händer nu i den nya säsongen, men ville ändå se allt jag missat, så 3 avsnitt till sen är jag helt ikapp:P
Fick lite dåligt samvete av att jag bara suttit inne hela dagen.. var ju ganska så fint väder här..
Men imorgon ska det bli upp till 26 grader säger dem, och 31 grader på lördag!
så hoppas det stämmer, men så länge jag har varit här har väderprognoserna alltid stämt så:)

Nej nu blev klockan mkt för mig:P heldag imorgon, men sen är det helg:D

Gonatt

parken, musikal och the hills

Idag har varit en mycket bättre dag än igår:) Började inte förräns 9 så fick lite sovmorgon, sen körde vi till min värdpappas jobb där vi lämnade av honom och sen körde jag och de två minsta till parken.
Var ganska så kallt idag och riktigt blåsigt! men vi stannade ändå typ 1½ timme för barnen hade så kul:)
Sen körde vi hem för lunch och naptime, men sen direkt när jag väckte barnen ville dem tillbaks till parken, så vi körde dit och lekte en timme till innan vi var tvungna att köra hem för att vara hemma när äldsta killen kom med skolbussen.
Sen lagade jag middag och barnen lekte lite, föräldrarna kom hem, vi alla åt,  och sen kl 7 var det dags för en konsert/musikal, för äldsta killen på hans skola, så jag följde med och kollade:)
haha riktigt söta var allihopa! Mikrofonen fungerade inte riktigt och det är inte alltid så lätt att förstå vad barn säger eller rättare sagt sjunger här, så förstod inte så mycket, men det var kul att se ändå:P
Sen åkte vi hem och åt glass, och resten av kvällen har jag spenderat med att kolla på gamla avsnitt av The Hills eftersom jag kommit helt av mig den sista tiden, och nu har det ju börjat här igen med sista säsongen!

Imorgon är jag ledig på dagen som det ser ut nu, min värdmamma måste jobba på fredag istället så vi byter dagarna bara. Så jobbar heldag på fre istället och antagligen halvdag imorgon, förmodligen kväll, om det inte blir lite på lördag under dagen istället. Spelar inte mig så stor roll så.
Har ju sovmorgon imorgon iallafall:)

Men nu är det way past bedtime for me:P ska bli såå skönt att sova!

hemsk dag

Usch jag är så trött, ledsen och irriterad och allt på samma gång.
Har varit en urjobbig, lång, hemsk dag bara helt enkelt. Barnen har inte varit på sitt bästa humör vilket är förståeligt då det varit ganska dåligt väder idag också och de är helt enkelt rastlösa av att inte ha kommit ut på ett par dagar nu.
Sen hände det en sak här som mina värdföräldrar var tvungna att fixa, vilket gjorde att jag jobbade över några timmar. Helt ok med mig men just idag var en dålig dag bara.
Är glad att den snart är över och hoppas morgondagen blir betydligt bättre..

Sitter och kränger mitt svenska godis nu och ska kolla på tv en stund, men har en känsla av att det inte blir så länge för kan knappt hålla ögonen öppna...

woohooo!!

Efter 2½ veckors väntan kom paketet som mamma skickat till mig äntligen med ett plan över atlanten och landade i min brevlåda idag:D
Så nu blir det godis, godis, godis hela kvällen:D Allt kommer vara slut inom några dagar om jag känner mig själv  rätt!

Idag har det regnat heela långa dagen. Började regna i lördags eftermiddag eller nåt och har regnat konstant sedag dess. Så börjar bli lite tröttsamt nu..
Så idag har vi bara lekt inne, kollat lite på tv och målat med fingerfärg. Fast efter ett tag var inte pappert lika intressant att måla på lite så båda började kladda in färgen på sina kroppar.. haha.
Självklart försökte jag stoppa det först, men när jag vände mig bort 5 sek för att ta mer färg var dem redan inkletade i färg på hela magen och låren, haha.
Tur att jag var smart nog att ta av kläderna iallafall så dem bara målade i blöja.
Sen blev det ett bad efteråt som absolut var nödvändigt...


badvattnet när färgen börjar gå av:P


måla måla måla


Mr sippi :)


mums mums muums!!

Nu är det dags för en dusch och sen bär det av att hämta upp Matilda och sen hem till Julia och kolla säsongspremiären av One tree hill och Gossip girl:D


Helgen

Igår blev inte rikitgt som planerat, men det blev bra iallafall:)
Julia var tvungen att jobba så vi kunde inte åka till paraden, istället hämtade jag upp Matilda så åkte vi och handlade kaffe och sen glass på Rita's, muuum:D
Sen vid 3 började matilda jobba igen så då åkte vi tillbaks. Sen var jag bara hemma några timmar och gjorde inte så mycket. Sen vid 5-tiden följde jag med min värdpappa en sväng till wallmart där jag handlade lite halvfula men välbehövliga ballerinaskor för 11 dollar:P haha. Och Lady gagas skiva som dessvärre var sönder innuti så får åka och byta den..

Sen hämtade vi mitt äldsta värdbarn från ett födelsedagskalas och sen körde vi hem igen.
Jag fixade till mig lite och så, och sen vid 9-tiden kom Julia, Chrissy och Matilda och hämtade upp mig.
Vi körde till wayne och hämtade upp jake och alex, och sen körde vi till cheesecake factory!
Var 45 mins väntetid.. så inte så farligt väl. Men sjukt störigt att man inte kan ringa och boka bord..
Åt min favo chicken and biscuits, och såklart chocolate mousse cheese:D yummy!
Sen körde vi tillbaks killarna till deras skola och sen körde julia hem mig och mati.

Idag vaknade jag vid 9 av mitt alarm, hade planerat att göra nåt på förmiddagen, så ställde klockan för säkerhetsskull men snoozade tills matilda smsade och väckte mig igen 20 min senare, haha.
Men blev inte till att vi hann göra nåt iallafall innan Julia och chrissy kom och hämtade upp oss vid 12 tiden.
Skulle egentligen på paraden på killarnas skola idag istället, men eftersom det regnat konstant sedan igårkväll, och fortfarande öser ner, så blev paraden inställd..
Så istället åkte först vi 4 tjejer och åt lunch på Chili's, och sen körde vi och hämtade upp killarna. Körde till nåt café i wayne en snabbis, och sen var vi tvungna att lämna av Matilda hemma eftersom hon skulle träffa hennes nya värdfamilj igen. - som hon nu tackat ja till, så hon kommer stanna i området!!:D
Så då körde vi andra till en park i närheten och bara tog en promenad och töntade oss på lekplatsen lite, haha.
Sen körde vi till Starbucks och satt där ett tag, innan det var dags att köra till Exton och lämna av chrissy hos sin värdfamilj som väntade på henne på en restaurang där.
Sen var vi tvungna att köra tillbaka killarna igen eftersom de var tvungna att "signa in" (eller vad de kallade det:p) vid halv 7 igen.. men så är det väl att gå på en militärskola!
Sen körde vi hela vägen tillbaks till malvern igen och hämtade upp matilda, haha.
Och då var vi hungriga igen och skulle hitta nån restaurang, men det finns inte nån riktigt bra i närheten, så körde nästan hela vägen tillbaks till wayne igen för att gå på Paddock där, en mysig restaurang vi tänkt testa ett tag nu!
Så det var gott och trevligt:)

Och sen nu körde julia hem mig och mati igen så kom nästan precis hem. Sjukt trött är jag, och fattar inte vart helgen har tagit vägen igen. Var nyss fredag och jag satt här och tänkte att jag hade hela helgen framför mig, och nu är det söndag kväll igen?!
aja, vi vet ju hur fort veckan går och snart är det helg igen! Hoppas verkligen inte det ska regna hela dagen imorgon och på tisdag också bara:(

Några bilder från helgen!

                                                                     Jag och matilda:)


ballaste bilderna, hahaa


Chrissy och Julia, haha



Nu åskar och blixtrar det här, och jag fick nyss en stöt genom datorn kändes det som, haha.
Så dags att sova!




härlig dag

Idag har varit en ganska så skön dag. Vaknade först vid 8.15 och tänkte att jag skulle gå upp, men så var jag på toa och sen gick jag tillbaks till sängen för det var så kallt bara. Och sen vet jag inte riktigt vad som hände men jag vaknade typ 9.40 igen, så antar att jag inte var färdigsoven innan:P

Sen skypade jag lite med mamma och så, och sen jobbade jag 1 till lite i 5 då min värdpappa och barnen åkte iväg nånstans. Då kollade jag lite på tv, haha jurassic park 3 faktiskt:P var ju ett tag sen man såg den!
Sen vid halv 9 kom Julia och Mati och hämtade upp mig så körde vi till Exton där vi åt middag på appetite's on main. Sen lite i 11 hämtade vi upp en av Julias kompisar från Österrike på ett hotell här i närheten.
Hon är också au pair och är på semester med sin värdfamilj här i några dagar, trevligt så får vi en till att hänga med i helgen:)
Sen körde vi inom wawa på hemvägen och träffade andrew, en kille som mati känner. Och sen körde Julia hem oss igen, så har precis kommit hem nästan.

Så himla härligt att ha två lediga dagar framför sig nu:D Imorgon ska vi nog kolla på nån parad vid 1-tiden som jake, alex och ryan har på sin skola. Och sen på kvällen ska vi allesammans förhoppningsvis äta på cheesecake factory:)
Och på sön blir de nog som sagt Ikea, vi har fortf inte bestämt oss:P

Men nu blir det sängen iallafall!

Nattinattt


snart helg igen!!

yay, snart helg igen. Ska bli sköönt. Helt slut efter denna veckan! Sovmorgon 3 dagar nu iallafall:D
Börjar vid 1 imorgon tror jag och slutar väl 6 då antar jag. Har ju 5 timmar "kvar" om man nu ska va uppe i 45...

Ganska lugn dag idag. Tog barnen till en lekplats i en park i eftermiddags en stund och sen nu ikväll efter jag slutat följde jag med värdfamiljen ut och åt glass bara. Sen har jag tillbringat kvällen i sängen framför tvn heelt död. Så ska bli skönt att få sova tills man vaknar imorgon! eller tills nån skriker där nere:P

Vet inte riktigt vad helgens planer är än.. skulle till cheesecake factory imorn men det blir nog på lördag istället. Sen ville vi till Ikea, outletsen, testa en annan restaurang vi sett som verkar mysig, osv osv. Och sen utgång på lördag.. men nu blir det ju nog cheesecake då istället.. så får väl se vad som händer:P

Nu ska jag kolla klart på desperate housewives från förra veckan sen stupa i säng!

Gonatt

regn

Har regnat hela tiden sen sist jag skrev.. var åska innan också. Såg nyss på väderprognosen att det ska regna lite imorgon också och sen hela söndag verkar det som och mån, tis:( hoppas det ändras..

Har bara suttit i sängen med dator i knäet sen jag slutade. Lyssnat på musik och försökt att inte höra barnens gråtande/skrikande där nere. När man inte mår toppen och inte de heller för den delen, har man fått lyssna på tillräckligt under mina 10 jobbtimmar idag.
Vid 8 ska jag köra och hämta upp Matilda så får vi se vad vi ska göra. Jag gissar på starbucks eller Paoli diner:P

Hade lite tråkigt medan jag satt här så pysslade lite med header. Fast de blev inge bra denna gången heller, och alldeless för liten blev det visst. Men, men får duga för tillfället. Ska fixa om allt nångång i framtiden när jag har tid/känner för det:P

Tråkig

Igår kände jag inte alls för att skriva. Var inte en speciellt bra dag. Mådde inte bra på hela dagen pga förkylningen mm, och min värdpappa är fortf sjuk med var på jobb ändå, och minstingen är också sjuk fortfarande och nu börjar tjejen också bli snuvig.
Så var bara hemma på kvällen och tog det lugnt och gick och la mig hyffsat tidigt. Kollade på idol med värdfamiljen och sen pratade jag en lång stund i tele med matilda som inte heller mådde så bra.
Och nu ska hon antagligen också byta familj och kommer väl då också lämna området:( Hon vill gärna stanna i trakterna, så ska försöka få en familj i närheten vilket jag håller tummarna för!
Känns som jag också får börja om lite varje gång eftersom folk åker här ifrån hela tiden pga av rematch, förlängning osv,.. så precis när man börjat lära känna folk lite bättre försvinner dem:( riktigt trist..
Så hoppas iallafall på att mati kan stanna i närheten.

Och nu började de nyss regna ute också. Inte hela världen, men dagen känns så mycket längre när det regnar och vi inte kan vara ute och leka.. finns det ens galonbyxor här eller vad det heter?
Har aldrig sett någon vara ute här när det regnar lite.. haha.

Och jag hoppas hoppas hoppas att mitt paket som mamma skickade för snart 2 veckor sen ska komma idag eller vädligt snart! Behöver verkligen godiset som finns där i! så hoppas verkligen inte det kommit bort.
Fast det underlättar ju om man sätter på alla klistermärken och lappar som ska sättas på, MAMMA:P

Nej nu ska jag fixa nån lunch och sen väcka barnen!

Chuck E Cheese

Idag var jag, min värdpappa och de två yngsta barnen på chuck e cheese, ett av deras favoritställe:P
Första gången jag var där faktiskt! Väldig annorlunda må jag säga men ganska coolt!
För er som inte vet är det en restaurang där dem har massa spelmaskiner och andra sorts tivolispel osv överallt för blandade åldrar, dock mest för barn:P
Så där hade dem himla roligt, och så körde vi och fick bilen tvättad i biltvätten där vi fick åka igenom. Inget minstingen gillade kan jag säga! haha.
Och nu ikväll hade vi en brasa i trädgården där vi grillade lite marshmallows, och sen körde jag till starbucks med matilda en stund och pratade av oss lite.

Och nu borde jag sova men är förtfarande inte ombytt och tänkte att jag skulle byta lakan också.. På tiden för det men är så trött så jag kanske överlever med samma en natt till:P

Gonatt


Tillbaka

Tillbaks till min underbara säng som kommer kännas hur stor som helst inatt även fast den inte alls är speciellt stor. Men väldigt mysig och bekväm dock:)
Var ju 4 st au pairer som delade rum under weekendclassen med bara två "fullsize beds", och en fullsize bed här är enligt mig bara för en person för det är typ en 1,20 säng eller nåt, möjligtvis 1,40. Men ändå för liten för att dela med en främling. haha.
Helgen har varit bra iallafall. Det var inte allt för tråkigt! Trevligt folk och ganska god mat iallafall! Och klassen var helt ok!
Har varit en lång dag så är svintrött nu. Fick sluta redan 2 idag, (skulle egentligen varit vid 4), så var tillbaks i NYC redan vid 3, och min buss gick inte förräns 6.40.. Försökte få ändrat till en tidigare buss men allt vart fullt så fick vänta.
Gick runt lite med en annan tjej från weekendclassen ett tag och sen fick jag underhålla mig själv ett tag.
Låter knäppt att säga att jag var uttråkad och ville åka "hem" från NYC. Trodde jag aldrig jag skulle säga.
Men berodde på att jag var trött och irriterad och hade en sjukligt tung weekendbag som axelväska att släpa på.
Och så var det riktigt kallt och började tillslut regna lite..

Men nu måste jag sova för har blvit ännu värre under helgen med förkylningen och allt. och nu är min värdpappa plus yngsta värdbarn också sjuka, så blir nog en kul vecka... :P

Gonatt


Long Island

Så imorgon bär det av till weekendclassen på Long Island. Hoppas det kommer bli lite kul, eller att dem iallafall har lika bra mat som vi fick i Baltimore på weekendclassen där:P haha.
Tar tåget härifrån kl.10 på morgonen till philly, sen bussen till NYC, och sen tåget från Pennstation till Hickesvillestation eller vad det nu hette.. Så blir en dag på resande fot. Hoppas bara att megabus kan vara i tid för en gång skull så jag slipper komma försent.

Nu ikväll har jag varit på Minellas med matilda och Julia.F bara. Ätit smarrigt och babblat av oss lite. Idag hade jag en jag-hatar-usa-dag, haha har klagat på allt hela dagen känns det som och kände mig bara så himla irriterad på allt. Och då är det alltid skönt att prata av sig lite till folk som är i samma sits:)

Tänkte att jag skulle få sova många timmar inatt men nu hade jag massa mail och saker att svara på så nu blev dte inte så iallafall.
Men men, behöver inte gå upp 6:50 som vanligt iallafall, utan 8 lär räcka!

Tar inte med mig datorn under helgen eftersom jag inte har nån aning om hur det ser ut där eller hur mitt schema kommer vara. Så ingen eller väldigt dålig uppdatering under helgen.
Återkommer på måndag nångång skulle jag tro eftersom jag nog kommer vara lagomtrött på sön kväll när jag kommer hem vid 11 eller nåt! haha

Gonatt & trevligt helg:)

Att skjuta upp saker..

Ja jag är riktigt bra på att skjuta upp saker till sista sekund och gå och ha ångets över det länge. Men nu är det iallafall några saker jag kan bocka av från min lista. Eller tro det eller ej men gamla organiserade list-jag har inte ens nån lista. Har till och med blivit så oorganiserad här borta så jag glömmer bort att skriva listor:p haha

Vad jag ville säga var iallafall att jag skrivit klart uppsatsen nu till weekendclassen. Känns inte riktigt rätt bara, för kändes nästan för lätt för att vara sant liksom. Så dåliga instruktioner ju så man inte vet vad som förväntas av en. Säkert nån plugghäst som babblat på i 5 sidor eller nåt, medan mitt knappt blev 2..
Men men, fanns inte så mycket att skriva tyckte jag.
Hade 7 frågor jag skulle ställa till en av mina värdföräldrar om två olika holidays och sen skriva en uppsats av det där jag skulle lista svaren..
Jag menar, hur anavcerat kan det vara då? Som min värdpappa säger, jag har för höga krav på mig själv:P Det blir säkert jättebra..
Och fick utskrivit mina bussbiljetter också, så nu ska väl allt vara fixat. Behöver bara packa lite snabbt imorgon.

Ska försöka att gå och lägga mig tidigt idag igen, förkylningen har inte precis blivit bättre så..
Gick och la mig halv 10 igår och såg imorse att jag fått ett sms vid 11 tiden men jag märkte ingenting. haha. Jag varknar alltid av min mobil, har den på högsta volym och precis på nattduksbordet typ en halvmeter från mitt öra. Så jag antar att det visar på hur trött jag är. Och denna veckan kommer jag ju inte få sova ut alls heller.
Ingen sovmorgon förrän nästa fredag igen tidigast.. :(


Förkyld..

Ja då har man gått och blivit förkyld igen för 4e gången på 4 månader nu. Bra jobbat!
Kommer ju lagom bra till weekendclassen nu i helgen också.. suck.
Så idag har varit en allmän jobbig dag. Regn hela dagen, barnen har varit lite överaktiva eftersom de var uttråkade för vi satt inne hela dagen pga regnet, och jag har inte mått bra.. så bra kombinationer där!

Har bara tillbringat kvällen hemma med att försöka ta det lugnt. Börjar få skolångest igen för att jag inte har gjort läxan till denna weekendclassen än. Måste intervjua en av mina värdföräldrar om två högtider och skriva en uppsats baserad på svaren. Men det står inte hur lång den ska vara eller hur man ska lägga upp det riktigt.. så hoppas det inte är så seriöst:P haha.
Bra jobbat av mig att spara allt till sista sekunden som vanligt:)

Nej nu ska jag ta en till airborne och gå och lägga mig fast klockan inte ens är halv 10 än.
Behöver verkligen sova ut.

Gonatt

happy birthday!

Till mitt yngsta värdbarn som fyllde 2 år idag:) Världens sötaste unge!

Annars har dagen varit lugn, lite utomhus, kollat film, målat fingerfärg, lekt med hans nya presenter som han fick på kalaset igår osv.
Sen nu på kvällen körde jag hem till Matilda och snacka lite bara, kollade på Gossip girl tillsammans och så..

Och nu gör det ont i min hals när jag sväljer... jippi. ska jag bli förkyld igen för 4e gången sen jag kom hit?
please no.


Hoppas det bara är trötthet och att det försvinner under natten! Hur som helst ska det ju ändå regna imorgon så blir väl en lugn dag inomhus då..

muusic

tänkte bara dela med mig lite av vad som spelas hos mig för tillfället!


thaa weekend

Best evah (ever)! som mitt yngsta värdbarn hade sagt, haha. nej men nästan. Riktigt bra helg har det varit!
Igår var jag ju ledig, och hade tänkt att ha en lugn dag, men blev allt annat än det, haha.
Började vid 10-tiden med att följa med min värdmamma och de två yngsta barnen till Exton mall, där jag såklart shoppade lite på charlotte russe:P
Billigt och bra var det! En t-shirt med nåt tryck bara, pyjamasshorts och en svart kofta med vita ränder.
Sen kom min värdpappa och mitt äldsta värdbarn dit också så åt vi alla lunch tillsammans, sen skulle min värdmamma fixa lite ärenden så jag följde med pappan och barnen hem.
Gick upp på mitt rum och hann skypa med mamma i 5 min, sen knackade det på dörren och Julia var här för att hämta mig, haha. Så körde vi till King of prussia där vi shoppade lite till:P
Handlade ett par typ jeans-piratbyxor.. ja, på charlotte russe.
Sen var vi tvugna att köra hem vid 3 igen för Julia skulle börja jobba 3.30pm igen.

Sen var jag hemma en stund och tog det lugnt, sen vid halv 7 körde jag och hämtade upp Matilda, så körde vi till Exton mall.. igen.. hahaha, 3 gånger på ett mall samma dag..
Handlade present till mitt yngsta värdbarn som fyller 2 år imorgon. En Elmobok eftersom han älskar Elmo:)
Sen körde vi hem till Matilda dit även Julia kom och fixade till oss, vi blev lagom sena, så inte förräns lite i 10 var vi väl klara, och då körde vi till Wayne för att möta upp Ryan, Alex och Jake på en restaurang.
Men precis när vi parkerar kommer dem ut och har redan ätit klart bara för vi var så sena:P haha
Fast vi hade ju redan ätit så tänkte bara ta efterrätt. Så istället tryckte vi in alla i min och Julias bil och körde till Chillis för efterrätt.
Var nästan helt ensamma på restaurangen men Ryan berättade stolt att det var hans födelsedag så alla som jobbade kom ut och sjöng för honom, haha.
Sen vid 11 kanske körde vi och bowlade, jag ägde;) not.. Är ur form helt enkelt:P men kul var det iallafall!
Men eftersom jag skulle jobba idag ville jag inte komma hem allt för sent eftersom jag sagt till min värdpappa att jag nog inte skulle komma mycket senare än midnatt heller, och jag behöver min sömn så:P

Så jobbade 9-2 idag, och sen direkt när jag slutade kom Julia och hämtade upp mig så körde vi och hämtade Matilda också. haha stackars Julia, rena taxin. Hon hade hämtat upp en annan ny au pair också från Spanien, och sen en annan Julia, också mig och Matilda då:P
Så körde vi till... gissa vart?? maaaaallet! haha. King of Prussia blev det. Lite mer shopping och en phillysteak blev det.
Handlade en rosa munkjacka bara, lite underkläder och en consealer. Föråt mamma jag ska försöka skärpa mig:P
Sen vid 6 när mallet stängde körde vi hem och när jag kom hem var det fullt hus här hemma med kalas för minstingen. Så kom precis lagom till tårtan:P
Och resten av kvällen har jag nu tillbringat här med en välbehövlig lugn timme att bara sitta ner och göra inget.
Eller, har bokat mina bussbiljetter till New york nästa helg. blä, har ingen lust med weekendclass på Long Island då. Har inte hört så bra saker om den heller, men vill bara få det överstökat nu så!




alex, julia och jag, haha


Ryan, alex, julia, jag och jake:)


julia hängde inte med riktigt:p


superfriday

Idag har varit en perfekt ledig dag! Tog äntligen lite sovmorgon och gick upp vid 9.30, åt frukost och skypade ett tag med mamma. Sen vid halv 1 får jag sms att Julia hämtar upp mig vid 1-tiden så vi bara ska ta en fika eller nåt.
Så blev lite senare, men typ halv 2 hämtade Julia upp mig och så hämtade vi upp Matilda, körde till Starbucks och fikade lite bara, sen släppte Julia av oss igen eftersom både hon och Matilda skulle jobba igen och bara var lediga några timmar sådär mitt på dagen.
Direkt när jag blev avsläppt hemma frågade min värdmamma om jag ville följa med henne, värdmormorn och de två minsta barnen till mallet, och jag hade ändå bara planerat att vara hemma och ta det lugnt, så sa ja.
Så vi tog en tur till Mc donlads först och handlade lite sen lunch, sen körde vi till mallet där barnen lekte lite på lekplatsen och min värdmamma shoppade kläder till dem och jag gick iväg till forever 21 och shoppade lite till mig själv:P
Hittade samma blåjeans som jag köpte i december när jag kom hit, som jag verkligen älskar men dem är redan så slitna, så blev superglad och passade på att köpa dem även fast det inte riktigt är sommarkläder men.. jeans har man alltid nytta av och dessutom kostade dem bara 9.50 dollar eller nåt. Helt sjukt billigt!
Sen åt vi lite glass och köpte skor till barnen, och var hemma igen vid 6-tiden.

Då hoppade jag in i duschen och skyndade att fixa iordning mig, sen runt halv 8 körde jag hem till Matilda, höll henne sällskap medan hon fixade till sig och fick även träffa hennes värdbarn (4 st) som var söta men liite väl vilda, haha. Dem var tydligen jätte spända på att träffa mig och blev först superblyga när jag kom, sen plötsligt följde dem efter oss vart vi än gick och kom in på matildas rum hela tiden, haha.
Söta var dem, men jag är glad att jag inte har fler än 3 värdbarn!

Sen körde lite över 8 körde vi mot Christopher's där vi mötte upp Julia. Var jättemycket folk där men mest "gamlingar" först eller medelålders:P haha. Och ingen av de snygga servitörerna jobbade.. så blev lite halvt besvikna först. Men sen en stund senare när vi ätit klart kom vår servitris fram med en bricka och serverade oss cappuccino. Vi fattade först inget och trodde hon tagit fel bord, men sen pekade hon några bord bort där 3 killar satt och sa att det var dem som ville bjuda oss på cappuccinona, haha:)
Sen kom dem över och presenterade sig och satte sig vid vårt bord. Supertrevliga killar, och ganska snygga, iallafall en av dem!:P
Pratade om allt möjligt en bra stund, sen lite över elva var vi tvungna att gå för att matilda hade egentligen curfew till kl.23, men vi glömde helt bort tiden..
Men en av killarna fyller år imorgon så om dem skulle hitta på nåt speciellt skulle dem höra av sig så vi kanske kunda joina:) skoj, skoj!

Så ja, väldigt bra dag med många händelser. Men nu kallar sängen! Och är så himla skönt att det inte är så kvavt på mitt rum längre utan snarare kallt. Regnar ute nu igen och var bara typ 15 grader idag. Tror det skulle bli lite varmare imorgon men 15 grader är ok det med!

Gonatt

regn

Just nu öser det ner ute. Är inte precis förtjust i regn men det är riktigt skönt att det regnar nu, för förhoppningsvis blir det lite svalare imorgon då.. Lite störigt bara för jag hör knappt TVn, haha.
Idag tog jag barnen till parken i eftermiddags och sen till biblioteket en stund, annars har vi mest lekt hemma i trädgården.
Nu på kvällen har jag bara varit hemma och gjort ingenting. Kollat på tv och latat mig. Kändes välbehövligt:P
Är ledig imorgon och på lördag och jobbar nog 5 timmar på söndag.
Lite störigt för vi skulle nog ha en heldag på mallet då jag, matilda och julia.. är ju den enda dagen i veckan som vi alla är lediga samtidigt..
Menmen, hoppas det är på morgonen så jag är ledig sen mot eftermiddagen. Sen på kvällen ska det vara lite kalas här hemma för lillkillen som fyller 2 på måndag.

Nu ska jag kolla klart på mitt inspelade avsnitt av desperate housewives, sen blir det tidigt i säng idag och sovmorgon imorgon:D
Vad hände med Grey's egentligen? det var ju nyss nya avsnitt så satt helt redo här vid 9 men så var det ett avsnitt som visades för nån vecka sen istället? och enligt hemsidan är det ett gammalt avsnitt nästa vecka också, men samtidigt gör dem reklam för "all new episodes thursdays 9/8 central".. hmm..

4 månader

Glömde förresten skriva att idag är det precis 4 månader sedan jag satte mig på flyget till USA.
Helt sjukt vad tiden går fort här borta. Jul, nyår, en låång kall snöig vinter, påsk, och nu känns det som högsommar mitt i allt.
Kan inte fatta att jag varit här så länge. Känns som jag åkte för några veckor sedan bara på ett sätt, men sen känns det som jag varit här i evigheter på ett annat..

Man lever ju typ i sin egna lilla bubbla här så.. Och nu är det "bara" 8 månder kvar på mitt år..

jobb & shopping

Idag var det sjuukt varmt igen. Jag vet, ska inte klaga, det är hur härligt som helst, men ja, lite föör varmt ändå:P Men var skönt för kunde vara ute med barnen hela dagen och dem sprang i vattenspridaren osv och verkade ha väldans skoj:)

Sen nu har nästan nyss kommit hem från lite kvällsshopping med Matilda:)
Körde till king of prussia runt halv 8, och dem stänger 9, och det är typ omöjligt att bara kolla snabbt där, så det blev lite lagom stressigt! haha.
Hann nog bara in i 2 affärer eller nåt, sen fastnade vi en lång stund på charlotte russe såklart:P
Handlade först ett par skor i en annan affär, och sen på charlotte russe handlade jag 3 st byx-klänningar.
Helt otippat för mig, har aldrig gillat byxklänningar och aldrig tänkt att jag skulle ha det på mig faktiskt..
Trodde först det var en klänning som jag testade bara sen när jag tog den över huvuder förstod jag att det inte var riktigt rätt:P
Men dem var iallafall supersköna och väldigt söta, också var det 25% på alla, vilket jag inte visste förräns jag betalade, så det kostade totalt typ 40 dollar för alla 3! (ca 280 kr), och skorna kostade 25 dollar vilket är typ 175 kr, (för er som inte orkar räkna själv:P)


Och jag har till och med varit så duktig så jag nyss tog bilder på allt;D




Inte alls min stil, men ändå väldigt mycket! haha




Helgen i DC

Tänkte passa på nu när jag har lite tid över att berätta om våran helg i DC:)
Caroline hämtade upp mig vid 7.30 i lördags morse, sen körde vi hem till henne och där hämtade Julia.F upp oss så stannade vi på starbucks för lite frulle och sen bar det av!
Körde lite vilse i slutet innan vi tillsist hittade hotellet, som såg ut som ett typiskt amerikanskt hotell/motell som man ser i filmerna, haha.
Så var framme runt  11 eller nåt, och då tog vi metron in till DC (bodde i Arlington), och där kollade vi på vita huset, Lincoln memorial, washington monument, capitol, osv. Man hinner ganska mycket på en dag i DC!

På kvällen var vi och åt på Vapiano, som jag har ätit på varje gång jag varit i DC nu, haha.
Sen när vi hade ätit gick vi till washington monument för att kolla på fyrverkerier som dem skulle ha den kvällen pga cherryblossom festivalen som pågick.
Var så sjukt mycket folk hela helgen och långa köer till metron. Och sen var det rikitigt varmt också, nästan för varmt om man ska klaga på nåt:P haha.
Och hann ju inte byta om första dagen när vi kom fram vid 11 eftersom man inte fick checka in än, så hade på mig svarta jeans och converse hela dagen, haha. mina ben smälte typ!
Brände mig rejält på axlar och rygg också, och pannan såklart som jag alltid bränner..

På söndagen började vi med att åka till Arlington cemetary och kollade på JFKs grav. Jag har ju redan sett den en gång men de andra hade inte varit där och det var mkt finare där nu när det är vår:)
Sen åkte vi till DC igen och gick på the national archives där jag äntligen fick se The declaration of independence och massa andra viktiga dokument i USAs historia, som the constitution osv.
Sen blev det en sen lunch och sën tog vi metron tillbaks till hotellet och tog bilen och körde hem strax efter 5.
Var som sagt långa köer överallt så bilturen tog ca 5 timmar med ett snabbt stopp på Wendy's för middag.


Caroline och jag:)








haha:D




hotellet


Arlington cemetary





Nu måste jag sticka och fixa lite saker och sen hem till Caroline en stund och säga hejdå:(


Middag på Christopher's

Kom nyss hem från middag och sen lite kvällsshopping på cvs med Matilda:P haha
Hämtade upp Matilda strax efter 7 och sen körde vi till Christopher's i Wayne där vi mötte upp Julia som kom tillbaks från Österrike igår:)
Lite förvirrande kanske med alla Juliorna som är här omkring. Så tror jag ska kalla dem Julia.Ö (från Österrike)och Julia.F (fran Finland), så kanske det blir lite lättare?:P haha.
Lyxigt för Julia iallafall att hennes värdfamilj också är från Österrike så dem var på semester där nu i 2 veckor typ och åkte skidor och så och Julia fick såklart åka hem och träffa sin familj också..

Har haft en superkväll iallafall med mycket skratt! Alla servitörer på restaurangen vi åt är ganska unga, typ i vår ålder eller vissa till och med yngre skulle jag tro. Och där är en hel del snygga killar;) haha.
Så vi spanade in en del och pratade med en av servitörerna där som tyvärr inte var så snygg, men väldigt trevlig:P Och sen var vi lite smålöjliga och skrev trevliga meddelanden på servetterna som vi lämnade vid notan, och lovade att vi snart skulle komma tillbaka;) haha.
Verkade iallafall inte som att dem som jobbar där skulle ha nåt emot det, alla vinkade och var övertrevliga när vi skulle gå:) haha, Så ja, we'll be back soon!

Sen påvägen hem stannade jag och Matilda på CVS och skulle köpa smink och lite annat, haha.
Kom ut lite fattigare och körde sen hem Matilda och sen hem mig själv:P
Är svintrött nu efter helgen och måndagar är väl inte precis min favoritdag heller.. Tänkte först bara vara hemma och ta det lugnt, men nu är jag glad att jag gick ut:D

Men nu kallar sängen! Får bli uppdatering om DC imorgon istället.. om jag nu hinner då..
Vi ska ut och äta typ hejdå middag med Caroline imorgon så :(



Hemma från DC!

Då var man 'hemma' igen från DC! Har varit en mycket rolig och solig helg:)
Hade ju redan sett det mesta i DC men såg Lincoln Memorial på nära håll denna gången och så fick jag se Declaration of Independence på the National Archives vilket jag blev glad för:)
Var bara så sjukt mycket folk i DC pga the cherryblossom festival som är där nu.
Helt overcrowded överallt och köer till metrostationerna långt upp på gatorna!
Men vi hade iallafall väldigt tur med vädert och det har varit runt 25 grader skulle jag tro nu enda sen i onsdags!
Brände mig som in i igår eftersom jag glömde ta solkräm på, lämnade bara allt i bilen när vi kom fram till hotellet och tog metron in till DC, sen kom vi inte tillbaks förräns halv 11 på kvällen eller nåt. Så blev en heldag i solen där vilket min känsliga hud inte riktigt gillade! haha.
Men idag tog jag iallafall Julias solkräm som var 50, men vet inte om det hjälpte ändå, känns som jag bränt mig mer iallafall..

Körde ifrån hotellet 17.15 idag iallafall för vi tänkte att det kunde vara lite köer på motorvägarna och så kunde det vara skönt att komma hem i tid, men det var sjukt mycket trafik och superlånga köer överallt, så istället för att komma hem vid 8 som jag trodde vi skulle vara, kom vi hem typ lite över 22, haha..
Stannade iförsig snabbt på Wendy's för att köpa med mat, men körandet tog ändå nästan 4,5 timmar, och ivanliga fall tar det typ 2,5-3 timmar..

Så är supertrött nu och vill bara sova. Har nyss kastat ut en massa stinkbugs från mitt rum, urk, det är det jag hatar med värmen! Dem är överallt, spelar ingen roll vart man än går!
Vet att dem är ofarliga men dem är äckliga och låter så högt, och så kan dem faktiskt bitas och mosar man dem stinker dem ju så det får man ju inte heller göra..

Usch ja.. fast jag är så trött så förhoppningsvis kommer jag inte ens vakna om det sitter en på min näsa..
Lägger in bilderna imorgon och skriver mer om helgen då:)

Gonatt

DC-weekend

Idag jobbade jag som sagt 9-2, sen skypade jag lite med mamma och sen hann jag med att köra till postkontoret och få iväg lite kort och saker:D
Sen nu ikväll skulle jag egentligen träffat Julia och nån annan ny au pair, men kände mig så trött, och har inte varit hemma och bara tatt det lugnt en enda kväll denna veckan så passade på ikväll istället.
Grillade med värdfamiljen, yummy lax! Har inte ätit fisk på 4 månder snart så det var faktiskt riktigt gott!:D
Sen kollade vi på nån film hela familjen, planet 31 eller nåt sånt, helt ok.

Och nu har jag packat lite för helgen. Ska ju som sagt till DC med Caroline och Julia. Och Caroline hämtar upp mig vid 7.30 imorgon så ska verkligen gå och lägga mig nu!
Får inte sova ut en enda dag denna veckan verkar det som! haha. Men men, sova kan man göra när man blir gammal:)

Ha en bra påskhelg alla:) själv missar jag min värdfamiljs stora påskfirande på söndag och påskmiddagen som min riktiga familj hemma ska ha på måndag:(
Men det blir nog ändå en bra påskhelg i DC med tjejerna:)




Gonatt

Sommarvärme

Idag har varit en riktig sommardag! Supervarmt, kanske 25 grader eller nåt. Höll nästan på att svimma ju!
Tog alla barnen till lekplatsen i parken igen idag efter lunch och naptime. Men var så himla mycket folk där, och så var vi helt fel klädda för vädert eftersom det var ganska kyligt först imorse. Så alla hade jeans på sig och långärmat typ. Jag hade svarta jeans och mina svarta vinterboots! haha, smart!
Så stannade bara ca 1 timme, sen körde vi hem och åt lite glass och bytte om till shorts och t-shirts, och sen körde vi och hämtade upp min värdpappa från hans jobb och sen körde vi till en stor byggvaruhus affär typ och handlade sand till sandlådan i trädgården.
Sen hem och åt middag och sen följde jag med hela min värdfamilj till en stor typ mataffär som jag glömt vad den heter nu. Man måste iallafall vara medlemmar för att komma in där, är typ som en stor lagerlokal där dem säljer allt möjligt i family/bigpacks och mycket billigare.

Sen kom vi hem därifrån runt nio, och då kom Caroline och Julia över en snabbis så kollade vi på Grey's anatomy tillsammans och snackade lite.
Imorgon jobbar jag 9-14:00, och sen på eftermiddagen/kvällen hade jag tänkt att försöka ta mig till postkontoret och äntligen posta lite saker som legat här sen förra helgen. Problemet är ju att postkontoret stänger 5 och jag alltid slutar halv 6.
Men hoppas jag kan ta bilen imorgon efter 2 så jag äntligen får iväg det.
Senare på kvällen ska jag kanske följa med Julia och en annan au pair nånstans och shoppa lite eller nåt.. Får se vad som händer!

Men nu ska jag sova för klockan är redan halv 12 och jag hade tänkt sova länge och ha lite sovmorgon men det blir ju inte så mycket av det nu precis..

Gonatt!

DC

Jag och mamma åkte som sagt till DC på måndag morgonen från Philly. Ösregnade hela morgonen när vi gick hela vägen från Market east till 30th street station där vi skulle ta bussen. Och sen var vår buss dessutom 40 min sen eller nåt, så där stod vi och blev blöta. Var till och med fullbokad, eller så smet någon in som inte skulle varit där, för 2 pers fick sitta i trappan, haha.

Så vi kom till DC runt halv 1-1, och började med en lunch på Mc donald's:P haha.
Sen letade vi upp ett ställe där vi köpte en karta eftersom vi inte hade nån aning om vart hotellet låg, haha, smarta vi, och sen gick vi mot hotellet.
Inchecking var inte förräns 3 och vi kom dit vid 2 eller nåt, och dem var ju väldigt noga med den tiden så blev att vi fick lämna väskorna och gå ut på stan igen.
Så gick och såg vita huset, washington monument, och capitolium på avstånd, och sen eftersom det började regna igen så gick vi på Museum of American history.
Sen tog vi en tur genom chinatown för att jag gärna ville äta på Vapiano som ligger där. Så där åt vi middag och sen promenerade vi tillbaks till hotellet.
Var helt slut på kvällen så tillbringade kvällen på hotellrummet med att kolla på Gossip girl:P haha.

Sen på tisdagen åt vi frulle och checkade ut, jag lämnade kvar min väska men mamma tog med sin, vi gick en tur på stan och jag shoppade lite på H&M:)
Sen åt vi lite lunch/snack på Starbucks medan vi väntade på mammas buss. Vid halv 1 tog hon bussen och då blev allt ganska tråkigt för mig.
Tappade lusten för att göra ganska mycket och min buss gick inte förräns 17.15, så det var ju några timmar att fördriva.
Gick en runda till på stan och sen gick jag till museum of natural history bara för att ha sett det liksom, och för att jag inte hade något annat att göra och var hungrig och behövde gå på toa:P haha.
Det är det som är bra med DC, att alla museum är gratis!

Sen vid 3 gick jag tillbaks mot hotellet för att hämta min väska, och sen satte jag mig på ett starbucks igen för att vänta på min buss.
Bussen var ganska mycket i tid från början, men vi skulle varit framme i Philly 20.15, men var inte framme förräns 20.45, och mitt tåg skulle gå 20.49. Så jag sprang så fort jag kunde mot tåget för annars hade jag fått vänta en halvtimme och jag var så jäkla trött då så jag nästan grät, haha. Trodde aldrig jag skulle hinna men det gjorde jag, med sekunder!
Sen väntade bilen på mig i Paoli så jag körde hem och kom inte i säng allt för sent.

Här är de få och regniga bilderna jag tog i DC;












Vi såg Julia Child's kök på museum of american history:)
Ni vet hon från filmen Julie and Julia.


The national archives där självständighetsdeklarationen finns inne!


En solig dag i parken

Idag har varit en toppendag! Morgonen gick fort och det har varit fint väder hela dagen, så var ute lite mer än en timme imorse och lekte i trädgården, sen runt 1-tiden kom min värdpappa hem med vanen så lastade vi in alla barnen och så körde jag och släppte av först äldsta killen hos en kompis, och sen lämnade vi av pappan på hans jobb, så tog jag de två minsta till en park inärheten:)
Var en superstor lekplats där och en massa barn så vi kom dit kanske halv 2 och körde inte hem förräns vid 5-tiden, haha. Barnen hade riktigt kul och var båda på så bra humör och ville knappt gå hem när vi skulle. Frågade bara om vi kan komma tillbaks imorgon igen hela tiden. haha. Men det gör jag gärna:)
Ska bli varmt och fint väder imorgon också så förhoppningsvis kan vi åka dit igen!

Sen nu på kvällen följde jag med min värdpappa och de två minsta till Target för vi skulle köpa en ny GPS och jag ville kolla på en extern hårddisk. Men köpte ingen hårddisk ändå, tack vare min vpappas iphone fick vi reda på att samma märke var 10 dollar billigare på Best Buy:P
Men den nya GPS var väldigt fin och man kan ju göra hur mkt som helst med den, så förhoppningsvis ska jag inte  köra vilse fler gånger nu:P

Nu ska jag lägga in de få bilderna från DC som jag har kvar från semestern, blir aldrig klar till det annars ju!

RSS 2.0