Movies

Satt och tänkte här om dagen på hur många filmer jag egentligen sett på bio här i USA. Går på bio ganska ofta hemma får man väl säga men här har det varit extremt. Är väl en sån au pair sak, alla au pairer går på bio typ hela tiden här.
Skrev iallafall ner alla jag kunde komma på, bara för skojs skull sådär. Sånt man gör när man har lite tid över eller är väldigt uttråkad:P haha

Dessa filmer har jag iallafall sett på bio sen jag kom hit december 2009

Leap Year
Did you hear about the Morgans?
Extraordinary Measures
The Last Song
Valentine's Day
Shutter Island
Alice in Wonderland
She's out of my league
Sex and the city 2
Eclipse
Killers
The Karate Kid
Knight and Day
Inception
Eat Pray Love
Easy A
You Again
It's kind of a funny story
Due date
Life as we know it
Morning Glory
Harry Potter and the Deathly Hallows part 1
The next three days
Love and other drugs
The King's speech
Black Swan
Little Fockers
No strings attached
Big Momma's house 3
Red riding hood
The roommate
Hall Pass
Limitless
Source Code
Scream 4
Madea's Big happy family

Och många fler som jag inte kan komma på just nu..

Six flags & Easter

Glad påsk i efterskott, eller nåt:) Här hade vi påskmiddag i söndags, den dagen amerikanare firar påsk. Hemma har många väl påskmiddag på lördag vad jag minns?
Och tidigare under dagen var vi på Six Flags New England jag, Nina och hennes syster, andra Nina, och Alina och hennes kompis som också var och hälsade på från tyskland. Körde redan 8.30 på morgonen och var där strax efter 10. Kändes som vi åkte allt, och knappt några köer, men var ändå färdiga runt 3. Bra så man hann hem till påskmiddagen:)

I lördags var jag på legacy place med Djamila, såg Madeas big family eller vad den heter, ganska rolig!
Sen var vi och åt och sen hänge vi lite hos djamila på kvällen.
Och i fredags var vi ett gäng som åt på cheesecake factory bara..

Idag är det 25 grader och sol! så underbart, äntligen!! Satt ute i en timme o skypade med mamma men tror det räcker för idag eftersom jag alltid bränner mig direkt..

Nu är det bara typ 5 arbetsveckor kvar och 7 veckor tills mamma kommer och vår resa äntligen kan börja! can't wait!!:D

underbaart

Ledig dag!! typ. Ställde klockan imorse och trodde att jag skulle göra killen iordning för dagis och köra honom dit, men när jag kom upp sa min värdmamma att hon kunde köra honom istället.
Men att jag kanske kunde hämta honom i vanlig tid om jag hade tid. haha, så det var väldans snällt!
Så, har varit ledig hela dagen fram tills nu, ska köra iväg vid halv 4 och hämta upp honom och sen så kommer min vmamma och tjejen hem ungefär vid den tiden också, sen ska tjejen på sleepover ikväll så dem ska fixa iordning för det och killen ska ut och äta med föräldrarna eller nåt. Så väldigt najs dag får man väl säga:)

Det är jättetrist väder här idag vilket är lite synd för annars hade jag gärna spenderat min lediga dag utomhus med lite solsken.. Saknar philly lite på det sättet. Var ju så varmt vid den här tiden förra året:( typ högsommar.
Började i mitten av mars med 25+ och sen höll det i sig resten av sommaren.. Och nu är det snart maj och vad har vi haft, 4-5 dagar som varit runt 20 grader kanske, och några med 15+ och sol. Men inte mycket att hurra för.
Det är fint att bo här men jag är inget big fan av New Englands väder får jag väl säga..

Fast om mindre än 2 månader är jag redan iväg på min resemånad och till dess ska det väl minsann vara varmt!:) Iallafall på västkusten! 31 arbetsdagar kvar nu...
På lördag blir det eventuellt Six Flags New England. Tror inte det slår Six flags New jersey men kul dagstripp ändå!

Så, två dagar kvar av springbreak efter idag. Veckan har ändå gått snabbt och igår tog jag barnen som sagt till chuck e cheeses. Somnade i bilen påväg dit så lät dem sova en timme i bilen eller så när vi kom dit så det inte skulle bli några sura miner. Var där i mer än två timmar och käkade pizza och testade alla spel såklart:) det är en helt galen plats att vara på under lov kan jag säga. så sjuukt mkt folk.

Nej nu ska jag kila iväg!
Hörs snart :)

springbreak

Denna vecka är det ju springbreak för skolorna, eller iallafall här i Massachusetts. Vilket betyder långa dagar med båda barnen hemma. Fast på onsdag och torsdag går killen på preschool och tjejen ska iväg med mamman på en sak i Boston på onsdag, så har nästan hela onsdagen ledig!
Men det gäller att se till att hitta på saker hela tiden annars går tiden riktigt långsamt ibland.
Idag så var det jättefint väder här så spenderade nästan hela dagen utomhus:) Lekte på lekplatsen i trädgården, blåste såpbubblor, ritade med chalk på uppfarten, tog vi en låång promenad med hunden och sen körde vi hem till Anca där vi hade playdate med hennes två värdbarn.
Tog en lång promenad där med ner till en flod dem har där, sen lekte barnen lite inne och så. Jag älskar playdates. Bäst för barnen, bäst för au pairen. win-win helt enkelt!!

Imorgon ska jag nog ta barnen till Chuck E Cheese för lunch och spendera eftermiddagen där med alla spel:)
Och på fredag blir det nog en tur till Zoo iallafall. Får se till att vi inte blir uttråkade ju. Lovet blir inte bättre än man gör det till!

Precis som helgen då.. Det var en lugn helg men skön. I lördags slutade det med att jag faktiskt stannade till på Ikea igen påväg till mallet för jag var hungrig och vill inte äta all skräpmat dem har på mallet så fick bli lunch på ikea, haha. Godare + billigare!
Sen körde jag då vidare till mallet där jag spenderade några timmar innan jag skulle hämta upp Nina. Vann ju $50 presentkort på H&M för att jag refererade en familj till au pair in america. eller ja, dem har inte signat upp en men är väldigt intresserade, hoppas dem gör det snart för då vinner jag $500 på applestore också!!
Sen vid 6 körde jag för att hämta upp Nina. Orkar inte gå in på hela historien för då blir jag bara sjukt irriterad igen. Men jag väntade iallafall i bilen 2½ timme!! Halv 9 kom dem äntligen och med massa missförstånd tydligen så hade Ninas mobil dött så hon kunde inte ringa o säga att dem blev sena, sen missuppfatta hon var jag väntade så dem var på ett ställe och jag ett annat osv.. Så det var ingen höjdarkväll kan man väl lugnt säga.

Igår så åkte jag till Borderline statepark som ligger typ 5 min bort. Hade aldrig varit där innan så blev förvånat hur stort och fint där var, och mkt folk! sjukt fint väder igår också! tog med mig hunden och promenerade i 1½ timme eller nåt. Sen blev det en lugn kväll. man är ju inte van vid att röra sig alls här så var ganska trött, plus bränd i pannan igen. Att  jag aldrig lär mig...
Fast såg förresten Scream 4  också! Den var faktiskt förvånansvärt bra. Dem andra är ju ok men denna kunde man inte förutspå slutet på och jag blev faktiskt riktigt förvånad över vem mördaren faktiskt var.

och förresten - Gossip girl är tillbaks ikväll, ÄNTLIGEN!! :D



Spoiled

Tänkte bara på det, man blir så himla bortskämd här. Hemma klagar man på att det inte finns något att göra. Jobbar man inte så går man bara i stan och fikar, shoppar eller går på bio, typ. Eller ses hemma hos någon.
Men här finns så sjukt mycket att göra och se, ändå så sitter jag här helt tom i huvudet och tänker "usch, det finns inget att göra".
Vanligtvis är ju helgerna ganska fullbokade men denna helgen har jag inga planer alls förutom att hämta upp Nina och hennes mamma från T-stationen ikväll när dem kommer tillbaka från NYC.
Alla är ute och far denna helgen, till navy ballen i DC, eller i new york, miami osv. nej jag är inte avis...

Men, det tar inte ens en timme för mig att ta mig in till Boston. Det finns hur mycket som helst som jag inte har sett än. Jag bor i ett jättefint område med mycket att göra. Vi har en hund jag kan gå ut med, många små strip malls typ runt hörnan, ett jättestort mall 20 min bort och flera andra i andra riktningar.
Min garderob är kaos, måste börja sortera saker och se om det är nåt jag kan lämna kvar, eller om allt kommer få plats i mina resväskor. Jag måste göra min homework från förra helgens weekendclass i Silver bay.
osv, osv. det finns hur mycket som helst jag kan göra och ändå väljer jag att sitta här och klaga. haha.
Och man behöver faktiskt inte ens göra nåt hela tiden, så fattar inte vad jag stressar över. Det känns bara som att man inte har tid att slösa bort helgerna här för snart är det måndag igen och det börjar om.
Och det är påsklov vilket betyder en lååång vecka!

Så nej, om man skulle ta sig i kragen ändå och ta och göra nåt vettigt! lata sig kan man göra när man blir gammal..

IKEAs påskbord

åhh så gott det var! Nyss hemkommen från Ikeas swedish easter smörgåsbord. så underbart med lite riktig mat!:P åt kötbullar, prinskorv, kokt potatis, potatismos, sås, skinka, ägghalvor, lax, och massa massa mer.. och sen daimtårta och gräddbullar. och nu är jag äckligt mätt. haha. fast det var det värt!:D

Idag tar jag det bara lugnt hemma, har haft jobbig huvudvärk hela dagen.. Tog barnen till en park innan med stor lekplats och såg nyss att solen tog ganska mycket.. fick första brännan! haha. knallröd på bröstet med märke från tröjan o pannan såklart som alltid...

Igår hade jag förresten en superdag! Tog tjejen till mallet när killen va i skolan så v åt lunch där, hon lekte lite på lekplatsen där inne, vi kollade på valpar i djuraffären, åt glass, kollade i build a bear, lekte i Lego affären där vi även träffade på Nina o hennes värdbarn igen och lite så. Var där nog 3-4 h.. haha. men det var ett bra sätt att fördriva tiden och hon sa att det var en av dem bästa dagarna hittills så de va ju bra:D

Nej nu ska jag kolla klart på Ramsay's kitchen nightmares. älskar när han skäller ut alla:) haha

time flies

wow, igår var verkligen en lång dag. Tjejen går i skolan förmiddagar nu ons-fre denna veckan för dem har föräldrarkonferenser eller nåt på eftermiddagarna istället. Det gillas inte!
Blir så stressigt på morgonen med frullen, se till så dem är redo och påklädda osv. o sen visste vi inte exakt när bussen skulle komma heller eftersom hon aldrig åker med den på morgonen.
Så vi fick vänta vid 'busshållsplatsen' i en halvtimme när jag skulle hämta upp henne för tydligen tar det betydligt längre tid att köra hem än vad jag trodde.. suck, men nu vet vi ju.

Och idag har killen skola också, så nyss lämnat av dem båda och nu är jag ledig fram tills 12 istället då tills jag ska hämta upp henne. Men sen är det fyra timmar tills vi ska hämta upp killen...

Igår lekte jag med honom i 3 timmar på morgonen innan vi hämtade upp henne, sen ville dem till the childrens museum även fast vi var där i måndags också... haha. så dit blev det igen, i typ 3 timmar!! träffade iaf Nina där o hennes ena värdbarn så gjorde ju det lite roligare för mig också:P

Så just nu väntar jag bara på att städerskorna ska gå så jag kan gå ner o käka frulle, sen blir de lite skypedates:)
Känns förresten som dem var här o städade förra veckan.. kan inte fatta att det redan gått 2 veckor igen.. tiden bara flyger iväg! o imorgon är det fredag igen!
Efter denna veckan har jag 7 veckor kvar att jobba.. 35 dagar. fattar ni hur fort det kommer att gå??



12 april

Helgen i Silver bay var hur bra som helst:) Härligt folk, god mat och roliga o lata klasser, kunde inte blivit bättre:P
På vägen dit stannade vi efter mindre än en timme för glass... haha. sen stannade vi på ett outlet nåstans, tydligen var vi fortf i massachusetts precis på gränsen fick vi reda på efter att Tine vevade ner rutan och frågade en random tjej vilken stat vi var i..  haha.
Kom fram redan vid 4 eller nåt, fick vårt rum o träffade snabbt massa folk. nytt folk och några jag träffat innan som bor i närheten av mig eller som bor längre bort som jag bara träffat nån gång innan.
Även en tjej som nog är i den värdfamiljen som jag nästan sa ja till i new jersey! Sjukt hur liten au pair världen här är ändå..

Klasserna var jättebra och roliga.. kanske inte lärde mig supermkt men jag hade en perfekt och avslappnad helg med massa kul, som en minisemester kändes det:) Har inte ätit så mkt på länge kan jag dock säga.. allt man gör på weekendclasser är att äta har jag kommit fram till.. frukostbuffé, snacks, lunchbuffé, snacks, middagsbuffé, snacks, glass, osv.. och sen började det om igen. haha.

Igår var det förresten riktigt varmt ute, över 20 grader igen! och idag är det väl ok fast det är grått och regnar.. hoppas på fint väder resten av veckan!




På outletet fick vi alla för oss att testa samma klänning:D haha. 
bara svenja köpte den dock:P






Silver Bay

Nyss packat klart för helgen. Imorgon bär det ju som sagt av till Silver bay i NY för min sista weekendclass:)
Skönt att vi kör redan fre morgon så vi har gott om tid att ta oss dit o förhoppninsvis kan välja de bästa klasserna när vi kommer fram!
Ska ta och sova nu så jag är utvilad imorgon. Skönt ändå att slippa stressa på morgonen. Kör inte förräns 10 så måste bara köra hem om Svenja innan och parkera där men behöver ändå inte åka härifrån förräns 9, ändå nice:)

Tar med mig datorn för mobiler funkar tydligen inte på silver bay o nån kommunikation med omvärlden vill man kanske ändå ha, så just in case liksom:P

Glömde förresten den bästa låten innan!


16 månader

16 månader i USA idag, 2 more to go.. med jobb iallafall! Sen en månad med lite slappande och spontana saker hoppas jag, och sen mammas och min resa som jag längtar så otroligt till:D
Så idag om exakt 3 månader är man på svensk mark igen!

Är på riktigt  bra humör idag faktiskt! Solen skiner och det är 15 grader eller nåt ute.. varmt iallafall! Nyss skypat en lång stund med Steffie, och mamma innan dess, sitter o äter världens bästa rocky road glass, så vad finns det att klaga på egentligen?:)
Ska snart hämta upp barnen men bara 2½ jobb kvar då. Hämta på preschool sen hem om snabbt och sen iväg på karate.
Och ikväll måste jag packa för imorgon vid 10 kör vi iväg till Silver Bay, ska bli riktigt skönt och kul:)
Har inte gjort min läxa än men bestämde mig för att jag inte orkade stressa med det nu så lämnar in den efteråt istället:P

Jag och steffie pratade om musik, att jag har noll koll på musiken där hemma nu och inte känner igen nån svensk låt från de senaste 1½ året. fick fråga vem som vann idol och sen är det ju den lilla killen från melodifestivalen, Erik saade eller nåt, var kom han ifrån liksom?? haha. aja, mkt att ta igen när man kommer hem!

Här är iallafall några låtar jag lyssnar flititg på för tillfället!:)


Färdig bokat!!:D

Jaaaaaa!! Nu har jag och mamma bokat klart allt för min resemånad! so excited!!:D
Mamma kommer hit till Boston den 18 Juni. Blir först lite tid i Boston då vi bland annat ska göra vår whalewatch igen som ju blev lite misslyckad sist:P
Sen blir det San Francisco - LA - San Diego - back to LA nån dag - Las Vegas - Grand Canyon - Vegas igen - sen flyg till New York och firande av 4th of July i NYC!!:) Sen tillbaks till Boston den 5e Juli och tillbringa sista natten hos min värdfamilj, sen går flyget hem till Sverige den 6e Juli.
Så landar på svensk mark igen nån gång den 7e Juli efter 1 år och 7 månader på amerikansk mark. Gud, tror aldrig jag har befunnit mig i ett och samma land så länge utan att lämna nån gång. Normalt blir det ju nån resa varje år eller åtminstone Danmark:P

Så glad att allt är bokat nu, för då känns det verkligt och jag vet att det bara är lite mer än 2 månader kvar tills allt detta:D Så mycket att se fram emot!
Kände mig lite hängig i helgen, vet inte vad det berott på men min piercing är ju infekterad, eller den var värre innan så vet inte om de berodde på det också kanske.. men nu börjar man bli positiv igen:)
Och bara 2 dagar kvar av denna arbetsveckan, för åker till Silverbay i upstate New York för weekendclass på fredag morgon. Åker med svenja och två andra tjejer så ska bli kul med roadtrip dit och sen en rolig helg där för att få mina sista 3 credits:)

Måste också säga att om ni letar efter resväskor så åk till Walmart!! Köpte en jättestor resväska där i helgen som kostade 50 dollar, men hade 20 i presentkort där så betalade bara 30:) Och dessutom fick man !5! väskor! Eller det var ju den stora + 4 andra. För inuti fanns en mindre rullväska som är perfekt för carry-on luggage, och sen fanns där typ en weekendbag, en annan mindre väska som hade passat bra för min dator o lite annat, och sen en necessär typ.. riktigt klipp jag gjorde där måste jag säga!:)
Känns så skönt, nu har jag 3 stora resväskor + liten rullväska + massa annat, så tror jag ska få ner alla mina saker nu:P haha.

Och ett annat tips! Var på bio i helgen och såg 'Limitless', säger bara en sak: SE DEN!! Verkligen superbra film! man ville bara se mer och mer och den var så bra och spännande! Den har premiär i Sverige 29 april tror jag mamma sa. Så den måste ni se:)

Nej allt för denna gången, ska skärpa mig med bloggningen igen. Men det går lite upp o ner, ibland känner jag helt enkelt inte för det eller glömmer bara bort det.
Men nu är det ju bara 2 mån kvar här så får ju göra mitt bästa för att skriva ner alla minnen nu:)


RSS 2.0