gone

Blev nyss lite lagom irriterad på min överdrivet långa snelugg som jag inte klippt sen jag minns inte när. Har för övrigt inte varit och klippt mig på ett år nu skulle jag tro. Lite pinsamt. Är för lat för att gå och ta tag i det:P
Gjorde ju i för sig ett försök dagen innan jag åkte till USA med att gå runt hemma och fråga om någon hade en ledig tid, men nej då!
Så ja, jag känner mig själv och vet att jag säkert inte kommer klippa mig på ett tag till, så fick helt enkelt nog av den störiga luggen och klippte äntligen av typ 3-4 cm. Har ju gjort det många gånger innan men nu har jag "sparat" den för att det skulle bli bra när jag väl går och klipper mig...

Så ja, tjusigt blev det väl inte precis, men härligt att slippa få den i ansiktet hela tiden:)


bye bye..


Uttråkad.

Är så sjukt uttråkad så jag inte vet var jag ska ta vägen. Har skrivit på min uppsats hela dagen nästan och tror att jag känner mig klar nu.. Så måste bara renskriva min matdagbok också, men det får bli imorgon eller nåt.
Åt mina supergoda rester till lunch men det var så sjukt mycket så finns fortfarande till en portion till!
Så blir väl middagen ikväll kanske..

Skulle egentligen hem till Caroline och kolla på film. Och så skulle den nya Julia följa med också. Den nya Julia är alltså den nya au pairen I Julia från österrikes gamla värdfamilj:P Och hon här heter också Julia och är från Österrike.. haha. Så hennes första helg här och hon ville gärna hitta på nåt, och jag vill gärna träffa henne så:)
Men kan inte ha bilen ikväll så kan inte köra till Caroline..
Så vet inte alls vad jag ska göra för tillfället. Vet inte om min värdfamilj ska vara hemma eller köra nånstans.
Kanske någon kan komma över hit och göra mig sällskap, eller blir det en filmkväll för mig själv helt enkelt:P haha.
Imorgon kunde iallafall den nya Julia kanske hämta upp mig, (stackare som aldrig ens har kört här själv förr) haha, för hon ville gärna åka till King of Prussia, så hoppas det blir till att göra det imorgon:)

Tror jag ska renbädda min säng nu, ta en dusch och försöka städa lite.. i brist på annat att göra liksom.

The Cheesecake Factory

Började dagen igår med att jag blev väckt halv 7 och fick reda på att jag skulle jobba vid 8 för det hade snöat massa under natten så min värdmamma behövde täcka för nån annan på hennes jobb.
Så jobbade från 8 till 1, och sen på eftermiddagen skypade jag med mamma och skrev lite på min uppsats till weekendklassen. Kändes som jag skrev i evigheter men sen när jag läste igenom vad jag skrivit hade jag inte ens skrivit en sida i word och det ska vara 5:P haha. bra jobbat!
Ska ju egentligen vara inlämnat idag men det stod i mailen jag fick att eftersom jag tillkom inom de två senaste veckorna kunde jag fråga efter en 2 veckor lång förlängning av att lämna in läxan, så mailade och skrev att jag gärna ville ha det. Men har inte fått nåt svar än så jag tänker bara anta att det är ok:P haha.

Sen på eftermiddagen slutade det äntligen att snöa också, så jag kunde faktiskt lämna huset! yeey. Så vid 6-tiden körde jag till King of Prussia där jag mötte Julia från Finland och Caroline.
Det var Julias födelsedag så vi gick och åt på The Cheesecake Factory, !äntligen! Har pratat hur länge som helst om att göra det för hade hört så mycket om det långt innan jag ens åkte hit. Och det var heelt klart värt att betala lite mer för att äta på en "fin" restaurang! Jag menar det är inte ens dyrt egentligen om man jämför med hemma, men det är dyrare på en restaurang som den än att gå på ett diner som vi är vana vid nu:P
Var supergod mat! Jag tog Chicken and biscuits som var superb:P Och portionerna här är ju så himla stora så tog säkert med mig 2/3 delar med mig hem, haha.
Och sen var man ju bara tvungen att testa en cheesecake när man väl var där, så jag tog en chocolate mousse cheesecake som verkligen var himmelskt god! Åt bara halva av den också för var så sjukt mätt, så ser verkligen fram emot min lunch idag som kommer att bestå av gårdagens rester:P

Idag hade vi planerat att åka in till Philadelphia Julia, Caroline och jag och bara vandra runt lite och kolla, men det snöar igen och har gjort sen jag vaknade, så vet inte hur vägarna kommer se ut om jag kan ta bilen till tågstationen eller inte.. Och börjar det snöa alldeles för mycket ställer dem ju in tågen också så..
Men verkar som det bara är lite snö som kommer så hoppas på det bästa. Hade varit kul att komma ut idag igen och göra något kuligt så:)

Men nu ska jag vara duktig och skriva lite mer på min uppsats!


Min mat igår:D


Min cheesecake!! Ser dock inte den så tydligt här men iaf:P


Julia:)


Caroline:)


och jag! haha


Snart helg igen

Imorgon är det fredag igen och snart helg. Eller kanske helg för mig. Vet inte om jag jobbar mina 5 timmar imorgon än eller inte, beror på hur mycket snö som kommer under natten så om min värdmamma behöver åka till jobbet eller inte.
Har unnat mig att lata mig ikväll och bara tagit en lång dusch, sen slappat i sängen med massa gottesaker och kollat tv.
Blir ju antagligen insnöad imorgon och kanske resten av helgen så kommer nog ha gott om tid till att göra andra viktiga saker då som behöver göras.

Nu ska jag fortsätta min lata kväll med att kolla på nåt one tree hill eller gossip girl avsnitt!
Gonatt!

Snön är tillbaka..

Vaknade upp nyss och alldeles vitt utanför. Visst snön hade inte smällt helt innan, men nästan. Regnade ju 2 dagar i  rad så var på god väg, men nu är det mycket snö igen och enligt nyheterna ska det snöa hela dagen idag och lite imorgon.
Så har man tur är vägarna bättre på lördag så man kan komma ut då. Kan säga att jag ångrar lite att jag bara stannat hemma två kvällar i rad nu och fixat med saker. Kommer jag inte ut förräns på lördag kommer jag ju inte att ha varit ute sen i tisdags under dagen.. yey.

Plus att skolorna är inställda idag. Eller jag vet inte än, men kan inte tänka mig något annat. Så alla barnen kommer vara hemma. Vet inte hur det bli med föräldrarna om det går att köra på vägarna alls för kan inte se nån väg från mitt fönster..
Men får gå och fixa till mig iallafall nu.. börjar om 20 min så. och I'm staaarving!

sova sova sova

Sova är allt jag vill just nu. Är så himla trött så jag kan somna sittandes.
Var på Minella's igårkväll med Julia, Caroline, andra Julia och sen kom Laura och Mike också.
Fick säga hejdå till Julia vilket inte alls kändes bra:( Önskar hon kunde stanna här såklart..
Men får väl åka och hälsa på henne i Kalifornien snart:)

Sen idag har jag jobbat som vanligt bara, alla barnen skulle till tandläkaren idag vid lunchtid så följde med dit tillsammans med pappan, sen påvägen hem stannade vi och åt lunch på Paoli diner:)
Var lite smått kaotiskt om man säger så och alla var ganska trötta och gnälliga, haha, men ändå kul att komma ut:P
Sen körde vi hem och eftersom det har ösregnat hela kvällen igår och hela dagen idag så stannade vi bara inomhus och kollade på Kung fu Panda och så:)
Sen nu på kvällen har jag försökt få ordning på mitt rum lite, men det funkar inte. Har ingen energi så bara rör runt allt ännu mer när jag försöker. Men är så stökigt överallt nu med alla sakerna jag fick av Julia, så måste verkligen röja undan snart!
Sen ska min läxa, eller uppsats till min weekendclass vara inlämnad på söndag också så måste skriva ihop dem 5 sidorna snart också, + en matdagbok som jag har fått skriva nu i 3 veckor med allt jag äter. haha.
Och så skulle jag försöka bli klar med att boka bussbiljetter tills mamma kommer hit, men kunde fortfarande inte få skrivaren här att fungera själv och min värdpappa är ute nånstans. Finns så många så vet inte vilken det är och min värdmamma visste inte heller, så får ta och fixa det imorgon istället.
Blir bara så irriterad på mig själv för att jag inte hinner med det jag tänkt. Kvällarna går så himla fort, och så är man så trött, så tiden räcker liksom inte riktigt till..

Men nu ska jag faktiskt gå och lägga mig även om klockan bara är kvart över 9, så jag kanske vaknar lite mer utvilad imorgon!


Sakerna jag fick av Julia


Julia på Bahama Breeze i söndags


Jag på Bahama Breeze, haha


Julia, jag och Caroline, på bio-toan i fredags, haha


Försökte få till en bra bild på andra hållet istället, men nä då:P


Shopping

Har lite bråttom för ska möta Julia och Caroline på Minella's lite senare, men innan det måste jag hinna iväg och fixa en sak, så hinner inte skriva eller lägga upp så många bilder nu ändå..
Men här är iallafall lite av sakerna jag köpte i helgen:)



Somrigt linne från Aeropostale, love:D - 13 dollar


Tunn tröja som inte ser alls snygg ut här men som är en av mina nya favoriter:)
Charlotte Russe - 8 dollar.



Linne från Charlotte Russe - 5 dollar.


Tunn kofta från Charlotte Russe - 18 dollar


Skorna jag fick av Julia - 0 dollar för mig alltså:P också från Charlotte Russe


"gympaskor" från Target, 19 dollar.

Nu hinner jag inte mer, hoppas ni inte blev allt för uttråkade:P


Söndagen

Snowtubingen igår på vårt clustermeeting var urtrist. Själva tubingen var väl ok, men för läskigt för min smak:P gillar inte att man måste ligga på magen, kändes som jag skulle störta på huvudet när däcket började snurra runt, haha.
Det som var tråkigt var att det var att morgonens snow tubing i spring mountain där vi var var utsålt, vilket betyder att det var sjukt mycket folk där. Så vi fick stå i kö i 45 min för att få åka upp med liften en gång. Och själva tubingen ner tog väl 30 sekunder typ. Så vi gjorde det bara en gång eftersom vi inte orkade vänta. Så kändes lite onödigt att slösa 20 dollar på det men..
Så istället körde jag och två tyska au pairer- Jenny och Annika och åt lunch pål Olive garden, en italiensk restaurang.
Sen släppte dem av mig hemma, lite synd för hade haft chans att hitta på nåt med dem för dem ville göra nåt på eftermiddagen, men hade ju redan sagt till Julia att vi skulle ses och det ville jag ju gärna då det kanske var sista kvällen jag fick spendera med henne!
Så Julia kom hit kanske en timme efter jag kommit hem, så hade hon med sig sjukt mycket saker som hon inte fick plats med i sin resväska, så allt det fick jag:) haha. Perfekt! Var verkligen allt möjligt! Snygga skor, mössa, vantar och halsduk, 2 typ strandväskor, epilator, scrapbookingalbum, bodylotions, parfym, brunutansollotion, nagellacksremover, fin låda, spegel, halloween saker, minilavalampa, haha osv,osv.
Har inte ens hunnit kolla igenom allt än:P Men väldigt snällt av henne:D

Så efter vi kollat igenom sakerna lite som hon lämnade här så körde vi till Acme för hon skulle handla nån fin choklad eller nåt som en av avskedspresenterna till sin värdfamilj. Slutade med att hon inte köpte nån choklad utan vi handlade en gigantisk apelsinjuice och så tog vi två plast"muggar", som egentligen var till för takeaway soppa man kunde köpa där, haha. Så satte vi oss i hennes bil och fikade lite:P
Sen körde vi till King of Prussia mallet där vi gick i lite affärer, fast Julia var mest frustrerad för att hon inte kan handla nåt då hon inte har mer plats i sina resväskor:P haha.
Sen blev det middag på Bahama Breeze, fick vänta lite för det var överfullt överallt, men det var det värt:D
Sen körde vi hem till mig igen och kollade på film och så, och mitt yngsta värdbarn ville så gärna vara med oss så han knackade på dörren hela tiden och sa "Jen!! at the door!" haha, så sjukt söt, så julia kunde inte motstå att öppna dörren hela tiden, så kom han in en stund i mitt rum, sen sa han hela tiden "be back", så gick han precis utanför dörren, stängde den, och sen knackade han igen och ville komma in. haha.
Fast han är så himla söt så vi släppte så gärna in honom så:P

Och nu i förmiddags ringde julia mig och sa att hon inte kunde få ner det sista i sin resväska, så hon var tvungen att komma hit nu för en stund sen för att ta tillbaka en av väskorna hon gav mig så hon kan packa i den också, haha, stackare.
Så om det inte blir nån snöstorm ikväll ska vi ses på Minella's för sista gången tillsammans:( Usch, känns så himla trist.. Men hoppas verkligen att det inte kommer nån snö så vi iallafall hinner ses en gång till innan hon åker till Californien imorn till sin nya värdfamilj..

Nej nu ska jag gå och vika tvätten och så!
Ska försöka klämma in lite bilder från helgen sen när jag slutat:)

Roxxys, shopping och Shutter Island

Skäms nästan lite för den dåliga uppdateringen.. Fick in ganska många inlägg i torsdags sen tog det stopp:P
I fredags jobbade jag iallafall några timmar från förmiddagen till eftermiddagen, sen vid halv 10 på kvällen så kom Mike, Laura, Julia och VJ och hämtade upp mig, så körde vi till Roxxy, ett uteställe i Philadelphia.
Var så kul att äntligen få komma ut lite och dansa och så:) Var sjukt mycket folk och supertrångt men.
Är förvånad över hur unga alla såg ut, speciellt tjejerna som såg ut som 16 typ.. fast man måste ju vara 18 för att komma in om de inte hade falskleg då.. Och den jäkla rövdansen dem har här. Alla tjejerna dansade så otroligt, utsäkta ordvalet, men slampigt. kortkort, och superurringat och jättemånga gick omkring i flip-flops haha:S
Iallafall så kom vi hem runt 2 på natten. Flesta nattklubbarna här stänger ju runt 2 och öppnar ganska tidigt, så körde innan alla skulle ha sina jackor ur garderoben.

Sen igår så tog jag det bara lugnt på morgonen, sen vid lunchtid körde jag hem till Caroline, sen körde vi till nåt shoppingcenter inärheten av där hon bor, och jag skulle i vanlig ordning inte ha nåt, mer än ett par sneakers eller typ gympaskor. Men handlade ett linne, en svart kofta, en svart tröja, en parfym, och ett par vita-rosa gympaskor. Typ allt från Charlotte Russe, min absoluta favoritaffär:D

Sen körde vi hem till Caroline och latade oss lite, sen vidare till Wayne där vi yrade runt och letade efter parkering överallt, var fullt med folk, helt galet. Tillslut parkerade vi utanför Chilli och åt där, sen kom Julia och joinade oss, och så bestämde vi oss för bio, så gick och såg Shutter Island.
Var en bra film, men jag vet inte om jag gillar sånna filmer. Var typ i stil med the Butterfly effect och Vanilla sky - typ man fattar ingenting, eller den lämnar en förvirrad liksom.. Men ja, sevärd ändå:P

Och om typ 35 min kommer Jenny och hämtar mig, så ska vi till spring mountain på clustermeeting och ha snowtubing, så får ta och fixa till mig nu eftersom jag nyss vaknade:P haha.

Visar bilder på det jag köpt senare:)

Snart helg:D

Kom nästan nyss hem från Minella's där jag träffade Caroline, Julia och en annan tjej från Österrike som jag förtillfället inte kan minnas namnet på, haha snacka om senil..
Tog min vanliga chokladmilkshake som jag bara älskar där, och så blev det en fruktsallad faktiskt istället för nåt annat osunt, riktigt gott:)
Har bara 5 timmar kvar att jobba denna veckan, och imorgon börjar jag 10:00, så antar att jag jobbar till tre då.
Är superskönt att slippa ställa klockan iallafall för vaknar alltid av mig själv senast lite efter 9.. och jag är supertrött nu, så ska bli skönt att sova ut lite.
Sen imorgonkväll är det nu bestämt att vi ska till Roxy fick jag höra av Julia:D Så Mike och Laura ska hämta upp mig nångång på kvällen och så kör Mike in till Philly så vi kan ta oss hem på natten sen:)
För det dumma här är ju att tågen slutar gå vid 01:00 eller nåt sånt..

Och sen kanske jag sover hos julia eller nåt.. är ju ledig på lördag så får se hur det blir!
Sen på söndag är det clustermeeting och vi ska till Spring mountain(?) tror stället hette så.. snowtubing står på schemat iallafall och sen fika efter det. Så det blir nog kul. Roligare nu också efter att vi hade det au pair "mötet" för ett par veckor sen så man lärde känna lite fler. Många som sa att dem skulle komma nu på mötet så hoppas det!

Nu ska jag äntligen få sova!
Gonatt

muuusic

Ja vad vore livet utan musik:D Skrev ju om wonderpets låten nyss så tänkte att jag faktiskt kunde ta upp lite bra musik, eller låtar som iallafall spelas väldigt ofta på radion här. Vet inte hur det är hemma men..
Gillar dem iallafall, får mig att längta till ett dansgolv och en rolig utekväll, som förhoppningsvis blir imorgon då vi kanske ska till Roxy i Philly:D



Hm.. sen kommer jag inte på fler för tillfället, haha. så blev inte så många:P
Hör så många bra hela tiden men minns inte vad låtarna heter eller vem som sjunger.. =/


Amerikanska barnprogram

Varje dag går jag runt och nynnar på olika låtar. Men inte är det några bra nya låtar från radion, utan samma jäkla sång från ett barnprogram varje dag! - Wonderpets!! Det programmet gör mig tokig. Det är så himla dåligt samtidigt som det väl ändå är ganska bra för det ska lära barn teamwork och att hjälpa varandra. Fast det handlar ju om typ samma sak varje dag..
Men sången som de sjunger i allaa avsnitten fastnar i mitt huvud varje eftermiddag när barnen kollar på det.
Sitter här och nynnar just nu faktiskt:P
Om ni inte har hört den får ni ta och lyssna på den här, så lovar jag att ni också kommer gå och nynna resten av dagen, haha.


oops

Glömde visst skriva nåt alls igår insåg jag nyss. Var bara hemma och fixade med massa saker på kvällen såsom att boka lite bussbiljetter och sånt till när mamma snart kommer och hälsar på, om typ 4 veckor:D
Och nu kom vi nästan precis hem från en tur med bilen bara jag, min värdmamma och de två minsta. Men hon blev inringd av jobbet så körde hem, och nu tar barnen en nap och jag äter lunch!

Ikväll ska jag nog till Minella's som vanligt eller nåt annat ställe och träffa julia och de andra om de också kunde komma:)

Nej får återgå till att äta nu innan de små liven vaknar!


Några av kanelbullarna jag bakade i tisdags:) Dem längst bort var från den första lite misslyckade plåten..


Cinnamon rolls

Har varit en ganska bra dag idag! Barnen har varit på bra humör nästan hela dagen. Glada och inte allt för mycket gnällande!
När de tog en nap förberedde jag degen till kanelbullar, och sen när dem vaknade bakade vi ut degen och de hjälpte mig så gott de kunde att ta på smör och kanel och socker blandningen.
Första plåten blev inte helt lyckad då det stod att man skulle göra ca 24 bullar av varje längd, men längden blev inte så himla lång eftersom jästen här är väldigt konstig så degen jäste inte alls så mycket som den brukar.
Så nästa omgång gjorde jag lite färre bullar än det stod, men då blev dem större och godare:D
Hela värdfamiljen verkar uppskatta dem iallafall och såg nyss när jag kom hem att många redan var uppätna:P

Var bara på Minella's med de två Juliorna:P Åt icecream sundae som vanligtvis är typ 3 kulor glass, nötter, nån topping/sås, grädde, och ibland nåt körsbär eller nåt. Så sa jag till servitrisen att jag inte ville ha nån sirap, gillar inte deras maple syrup (tror den heter så?) alls så..
Och då kom hon med en tråkig skål med bara vanlijglass.. haha. Fick fråga henne om det verkligen var en sundae eller bara några scoops of icecream? Då sa hon "ja du ville väl inte ha nån sirap, så visste inte om du ville ha nötter och sånt heller..." haha. Tyckte synd om henne för hon blev helt röd i ansiktet, var nog ny där, så kanske inte så lätt:P Men ändå, tänker inte betala sundaepriset för lite vanlig vanlijglass:P

Och jag tog bilder på bullarna! Men insåg nyss när jag letade som en galning i väskan efter kameran och nästan började tro att jag tappat den att jag glömt den nere i köket. Och är för trött för att traska ner och hämta den nu så ni får se en bild på mina tjusiga bullar imorgon istället!;D

Gonatt!


Igår

Ja igår så var ju hela familjen hemma. Var nån helgdag här så. Och anledningen till att jag inte uppdaterade var att blogg.se inte funkade för mig på hela dagen! Störiga server 404 fel eller nåt sånt!!
När mamman vaknade sa hon först att jag kunde vara ledig eftersom båda var hemma, men sen kom vi överrens om att jag kunde jobba istället eftersom jag redan ställt klockan och gått upp som vanligt, plus att det var ju en måndag så alla andra jobbade, och hade ju inte fått chans att planera nåt heller, så bättre att jobba som vanligt.
Men blir ändå annorlunda när båda föräldrarna är hemma så.
Äldsta killen gick på bio med en kompis och sen kom kompisen + hans lillasyster hit så var ganska vilt här ett tag när alla 5 sprang omkring som dårar, haha.
Sen på kvällen började det snöa här igen.. och snöar fortfarande, men inte så mycket, så skolorna blev inte inställda iallafall, inte ens 2 timmar försenade som dem alltid blir när det snöar lite!

Men är varmare ute än vad det varit på länge tror jag, så håller tummarna att allt börjar smälta bort till helgen:)

Här är lite bilder från helgen;


Påväg hem från kära Ikea, Caroline och jag tog ett snack i bilen fast vi nyss ätit;
Mega-kanelbulle med glasyr, haha.


Min sunda söndag! California-sensation smoothie och fruit bowl på mallet:)


Att äta var det vi tillbringade mest tid till:P


Sandalerna jag köpte! Lite konstigt ljus med blixten, men typ så ser dem ut:)



Längtar till sommaren..


Valentine's day

Glad alla hjärtans dag på alla! Fortfarande 25 min kvar av dygnet här så..
Började med att ta en slappemorgon och skypa lite och så, sen vid lunchtid körde jag hem till Julia och sen körde vi tillsammans till mallet med hennes bil. Mötte upp Caroline och den andra Julia där så gick vi och åt lunch - sallad för min del! tro det eller ej! Är så sjukt trött på allt fett och friterat här borta så jag snart spyr.
Så var riktigt gott med sallad som omväxling, och de har ett supergott ställe på mallets foodcourt där man kan sätta ihop sin egen sallad så.
Sen gick vi och shoppade lite. Jag handlade en bh, ett par sandaler och en somrig typ klänning.
Vet att det är ett tag till sommaren, men har kollat på dem sandalerna innan och var jätterädd att dem skulle ta slut om jag hade väntat, och vafan dem kostade 18 dollar = 126 kr! Och det andra var inte speciellt dyrt heller om man säger så. På Forever 21 kostar bh:arna $5,50 = typ 38 kr, och klänningen kostade 13 dollar. Så var inte precis så att jag ruinerade mig!
Och det förtjänade jag:D älskar att man kan handla så mycket här för så lite pengar.
Kommer vara supersnål när jag kommer hem igen och tycka allt är svindyrt!

Sen iallafall pratade vi om att gå på bio, men kunde inte komma överrens om en film, sen ville vi inte gå till slut, så blev att jag, Julia och Laura och Mike, som vi också mötte på mallet senare, körde hem till Laura och lagade middag tillsammans och så gjorde vi brownies till efterrätt och kollade på 'The Ugly Truth':D
Alla utom Julia hade sett den innan, men jag gillar den och den passar bra en dag som denna:)

Sen körde vi hem till Julia igen för en stund sen och jag hämtade upp bilen och körde hem.
Är sjukt trött nu och känner bara inte alls för att jobba imorgon. Helgerna går alldeles för fort!
Är iallafall helgdag imorgon så mina värdföräldrar är hemma från jobbet tror jag.
Men har inte hört nån annan tid, så tror jag jobbar som vanligt. Men det gör inte så mycket, brukar vara roliga dagar när hela familjen är hemma så man kan hitta på nåt:)

Nu ska jag sova iallafall så jag får lite sömn! Och ja jag ser att jag råkade göra texten fet på nåt sätt. Funkar inte att ta bort det heller där uppe och är för trött för att krångla med det nu. haha.
Tog lite bilder som jag kan lägga in imorgon:)

Gonatt!


Bra lördag!

Hejsvej,
Har nyss kommit hem från Paoli diner där jag, Caroline, Julia & en annan Julia åt middag tillsammans:)
Började med att skypa med mamma imorse och sen kom Caroline och hämtade mig vid halv 1 tiden, så körde vi till Ikea:D
Åt köttbullar och sen äpplekaka med vanlijsås, och köpte lite smått och gott som nya ballerinakex, marabou och pärlsocker eftersom jag tänkt försöka vara duktig någon dag och baka kanelbullar!

Efter ikea körde vi hem till mig och latade oss i några timmar. Kollade mest på tv och jag försökte hålla brasan igång så vi inte skulle frysa ihjäl:P
Sen vid 8pm körde vi till paoli diner där vi åt middag och satt och snackade i nån timme, så har varit en trevlig dag:)
Och imorgon ska vi fyra till king of prussia och göra vad au pairer gör bäst; shoppa och äta! och kanske avsluta med bio... haha. Svårt nu på vintern att veta vad man ska göra här i området, men bryr mig inte så mycket sålänge jag får komma ut lite ur huset och träffa kompisar så:)

Nu ska jag sova så jag kanske känner mig lite mer utvilad imorgon! Sover mycket varje dag tycker jag men när man vaknar känns det som man knappt sovit nåt alls..

Pinsamma jag..

Jag körde nyss fast bilen i snön typ 10 meter från uppfarten... smarta jag!
Tog vänster in på vår cirkel för det hållet har minst backar och svängar, och eftersom det knappt är plogat alls här kändes det lättast, till och med min värdmamma sa det.
Men sen var ju problemet att vår uppfart är lite sne och var nu plogad snett ut till höger, så när jag kom från vänster håll kunde jag inte göra en så snäv sväng, så istället fortsatte jag rakt fram några meter för att vända på grannens uppfart. Men vägen är ganska smal och tajt pga den dåliga plogningen, så svängde inte tillräckligt på hjulen och vipps så rullade bilen bakåt lite och jag var fast...
Ringde min värdpappa som kom ut och försökte få loss den förgäves. Kände mig en aning dum och pinsam. Kunde ju ringt honom innan istället och frågat vad han tyckt jag skulle gjort som hade varit lättast, men tänkte inte precis på det då.. haha, jaja, får börja med att gräva ut bilen imorgon då innan jag kan köra nånstans:P
Om bilen står kvar då.. står i en väldigt dum kurva och det är bäckmörkt ute på cirkeln, så kommer nån tillräckligt fort utan helljusen på kanske det smäller.
haha, ber till gud att inte det ska hända. Tror jag ska hålla mig inne i huset 2 veckor till tills alla snöstormar är förbi och all snö har smält...

Kom iallafall hem från bion, var nyss och såg Valentine's day men Caroline. Var riktigt bra faktiskt:) Och var bara så glad att jag äntligen kunde komma ut ur huset lite. Var först på postkontoret och sen tvärs över gatan på ett litet shoppingcenter typ..
Blev lite sena sen till bion så hann inte äta innan, så känner mig en aning illamående nu efter en våffla till frukost och en skålflingor och en macka till lunch. Så har nyss gjort instant noodles som jag sitter och äter här i sängen.
Är tröött så ska bara äta upp och sen njuta av att jag har två sovmornar framför mig:D
Och imorgon kanske vi ska till ikea!! :)
Om jag får loss bilen då vill säga...

Saknar..

Just nu saknar jag allt där hemma. Har bara en dålig kväll så antar att jag överreagerar.
Men just nu har jag bara lust att zappa hem mig till min hörna i soffan hemma, till mitt rum, min säng, till den goda svenska maten, till gråa tråkiga malmö men som jag inser att jag tycker ganska mycket om ändå nu när man varit borta ett tag.
Lär sig att uppskatta sverige på ett annat sätt nu när man har nåt att jämföra med. Det är ett ganska bra land ändå.
Känns som jag har en liten kulturchock här ikväll men jag antar att det händer alla. Känner mig bara helt utmattad och trött i hjärnan och önskar att jag kunde vara hemma med min riktiga familj och vänner och bara kolla på en dålig svensk film eller vad som helst...

Instängd igen

Kunde knappt röra mig imorse av träningsvärken från skottandet igår, haha. Latmasken här.. Och är helt slut nu. Känns som jag har tillbringat flera dagar instängd nu igen. Vilket jag i för sig har men..
Och hörde nyss att vi ska få EN TILL snöstorm nästa måndag/tisdag... haha, ska man skratta eller gråta?
Vägarna här runt omkring där jag bor är fortfarande väldigt dåligt plogade och ska bli väldigt kallt nu ikväll så kommer väl is överallt också..
Min värdpappa kom nästan nyss hem och 2 bilar framför honom körde av vägen och ner diket, och massa bilar hade fastnat påvägen, så vill inte att jag ska ta bilen ikväll, vilket jag kan förstå.. tror inte jag hade vågat köra ändå.
Hoppas iallafall att vägarna blir bättre tills imorgon så jag kan ta mig ut. Vet inte riktigt hur jag jobbar, men kan ju egentligen inte bli mer än 5 timmar så.. Sen är jag ledig i helgen så då ska jag försöka passa på att göra så mycket som möjligt innan jag blir instängd igen:P

Nu tänker jag iallafall tillbringa kvällen i mitt rum och ta igen alla tv-serier jag missat senaste veckan, och sen ikväll är det grey's:)

Här är lite bilder från framsidan och baksidan från huset som det ser ut idag...


Ett typ stenbord eller nåt i trädgården som vanligtvis är ganska högt.. ser dock inte ut så här! haha




Utsikt från framsidan av huset, testade att gå där ute och det räckte mig typ till höften!


Rekord

Är för trött för att skriva nåt egentligen. Kollade nyss på film med min värdpappa, stackars min värdmamma fick ju köra till jobbet igår kväll och jobba natt, och idag var det omöjligt att komma nånstans på vägarna pga snön, så hon får sova över på jobbet tills imorgon, och antagligen stanna till eftermiddagen då vägarna är färdigplogade.
Är rekord här nu. Min värdpappa sa att de aldrig haft så här mycket snö någonsin, vad han kan minnas iallafall.
Är så sjukt mycket snö, så tror faktiskt inte jag heller sett så här mkt nångång.
Hjälpte till och skyffla (heter det så? svenskan försvinner...) vår driveway innan och det tog nog en timme för mig att bara göra ett spår från garaget ut till vägen, helt sinnes.

Nej nu ska jag sova innan jag somnar sittandes här. Tror jag kommer vakna med ryggskott imorgon, kan typ inte röra mig som det känns nu. Efter 2 lata månader och sen den workouten i en timme idag, blev lite för bra:P
Skriver mer imorgon om jag kan ta mig upp ur sängen!

Och så ska jag försöka ta lite foton på hur det ser ut i trädgården och så nu med all snö!

Gonatt

Snöstorm nr2

Så ikväll började det snöa igen, precis som lovat. Hälften av snön som kom i helgen har kanske smält, och det var tydligen 60-70 cm, så är kanske 30 kvar nu eller nåt, plus att det snöar väldigt mycket nu igen och har gjort sen runt 7-tiden eller nåt. Så får väl se vad man vaknar upp till imorgon!
Alla skolor här i området är iallafall inställda imorgon, så har alla tre barnen hemma...
Och pappan ska jobba hemifrån och mamman nog komma hem tidigare. Stackaren var tvungen att köra till jobb redan nu för att så många redan ringt och sagt att de inte kan komma pga snön.
Så ja, får se hur morgondagen blir. Antagligen lite som helg med pyjamas länge och nån film kanske:P

Bara synd att jag inte kunna köra iväg nånstans nu ikväll, för Magdas sista kväll här imorgon, och antagligen kan jag inte träffa henne då heller ju.. Skulle egentligen till the Cheesecake factory och ha avskedsmiddag för henne så..
Men igår passade jag på iallafall och körde först och hämtade upp Magda, så körde vi till Minellas, och sen typ 40 min senare ringer Julia och har nyss kommit hem från deras skidsemester, så hon ville bara komma ut lite men hennes bil var typ fast/insnöad så vi fick lämna våran mat på bordet på dinert, köra och hämta henne, och komma tillbaks igen, haha.
Tur att vi går dit så pass ofta, så typ alla som jobbar där känner igen en, eller iallafall julia och magda som är där väldigt ofta:P Får till och med vatten till bordet såfort man kommer dit nu utan att vi behöver säga till för det är de enda julia och magda alltid dricker, haha.

Är förresten ledig lör+sön denna veckan, och sen ska min värdmamma vara hemma både på tors och fre, men ska ändå jobba lite då så hon kan fixa med några saker i huset. Så ändå en bra vecka:)


segt

Skrev ett långt inlägg innan ikväll men som självklart försvann. Är nåt fel på blogg.se eller så är nåt fel på min dator, men det är bara den sidan som är seg så:S  Har inte funkat ordentligt på flera dagar..

Har nyss varit ute med Magda och Julia iallafall, till Minella's i Wayne, var annars liksom:P
Superkul att äntigen träffa dem igen. Har ju varit insnöade från varandra länge nu och Julia har varit på skidsemester med sin värdfamilj. Så ja, orkar inte dra detaljer nu för är trött trött trött.

Ny snöstorm väntas som sagt imorgon kväll och ska hålla på till onsdagkväll.. yey. Om inte så ska jag träffa magda och julia imorgon igen, sen på onsdag var det meningen att vi skulle ha avskedsmiddag för magda på cheesecake factory, men nu blir det ju antagligen inte.. så kanske sista gången jag träffade magda ikväll på ett tag innan jag kan hälsa på henne i NY.. usch, hoppas inte snöstormen blir så stor!!

Nej, sängen kallar! Förhoppningsvis funkar blogg.se bättre imorgon så jag kan skriva mitt inlägg då igen..

Gonatt!!

ute ur huset!

Wow, fick äntligen komma ut ur huset idag! Började morgonen med att mitt ena värdbarn kom in i mitt rum vid 8 och sa nåt om att hon ville ha sin prinsessklänning på sig, men hon kunde inte nå den för det hängde högt upp i garderoben eller nåt. Jag var så sjukt trött så mumlade bara "i'm sleeping" och vände mig om.. haha. kände mig lite elak där, men vafan, lite i 8 en söndags morgon? Hon vet att hon inte får gå in på mitt rum utan min tillåtelse eller utan att knacka, men sen är hon ju bara 3 år så...

Var iallafall en lat morgon då jag skypade med mamma och hann med lite andra saker. Sen vid lite i 2 kom Caroline och hämtade mig så körde vi till Paoli och gick och åt. Var special erbjudande sådär mellan 2-5 så fick förrätt, huvudrätt och efterrätt för typ 9 dollar! rena klippet:D haha, så vi gick där ifrån gaanska mätta om man säger så!
Sen körde vi till CVS för att köpa lite saker jag behövde, som tex nån medicin mot min bihålsinflammation.
Köpte lite mer än tänkt, och fick sen för oss att köra till Target för var fortfarande vissa saker jag behövde men som är mycket billigare där. Så sagt och gjort. På target råkade vi spendera nästan 3 timmar och 45 dollar...
Så handlade totalt saker för 65 dollar idag = ca 500 kr. Och vet knappt vad jag fått. haha
Typ nytt shampoo, balsam, duschcreme, en bok, skvallertidning, lite snacks, medicin och lite andra bra saker!
Så får väl säga att man ändå får mycket för pengarna här, men blev ändå lite chockad när jag hörde den totala summan. Tänkte ju bara handla lite småsaker.

Efter Target körde vi till Waynes diner där vi åt middag med Magda och en annan au pair som kom från Finland - Julia. Sen körde Caroline mig hem igen och nu har jag tillbringat sista timmen med att packa upp allt jag köpt och så.
Och imorgon börjar veckan om, just nu känner jag inte alls för att gå upp vid 7 och tillbringa hela dagen med barnen.. Helgen känns rent för kort eftersom jag tillbringade den mesta tiden hemma i huset. jäkla snöstorm!
Och en ny kommer in på tisdag ja...
Men men, snart helg igen, och då ska jag se till att göra planer så jag kommer ut och har ny energi till nästa måndag så jag kan vara lite mer positiv:P

Gonatt!

½ meter snö..

Idag har minst sagt varit en lång dag. Har inte gjort nåt alls utan bara varit hemma och kollat på filmer, ätit och tråkat. haha. Var ute en stund när barnen var ute och lekte i snön, men det har kommit typ en halv meter eller nåt så räckte mig över knäna när jag var ute. Och mina tår frös snabbt så var bara ute en halvtimme kanske.
Det har iallafall slutat snöa nu, gjorde det nån gång i eftermiddags.
Men sen hörde jag på nyheterna att det ska komma en ny snöstorm på tisdag igen.. och tyvärr verkar väderprognoserna här stämma ganska exakt för det mesta..

Min värdpappa sa först nu ikväll att jag kunde få ta bilen när min värdmamma kom hem från jobb, för att de stora vägarna var bra plogade nu så om jag höll mig i närheten så var det ok, men sen blev min värdmamma lite sen, så ringde hon och pappan sa att jag ville ha bilen men då sa hon att det inte var nån bra idé eftersom vägarna tydligen var riktigt isiga så typ ingen var ute.
Så blev att jag stannade hemma istället. Imorgon vill jag verkligen göra nåt men jag vet inte hur det blir. Min värdmamma måste ju ta bilen till jobbet och pappan och barnen ska till morföräldrarna vilket betyder att dem har vanen. Så är ensam hemma och billös, om jag nu inte följer med dem dit..
Men känner bara att det hade varit skönt att komma från värdfamiljen bara för några timmar iallafall och göra nåt annat roligt. Snart börjar liksom veckan om igen och man spenderar varje sekund med barnen igen.
haha lät inte så snällt:P men tror alla andra au pairer förstår vad jag menar iallafall. Det är inte alltid helt lätt att  bo på sitt jobb.

Nu ska jag iallafall sova ut och ta vara på min sista sovmorgon för den här veckan.
Men verkar iallafall som att mamman ska vara ledig både onsdagen och torsdagen eftersom hon behövde gå in och jobba idag, så vet inte riktigt hur mitt schema för veckan kommer se ut:)

Gonaatt


Ännu en snöstorm...

Jaha, då var snöstormen tillbaka. Varje helg verkar det som. Ingen snö på hela veckan, men förra lördagen började det också snöa. Och nu när det mesta äntligen smält kom det nytt igen. Har hittills kanske fått 2 dm eller nåt på 5 timmar, och de säger att det inte ska sluta snöa förrän imorgonkväll...
Skulle ju egentligen gått ut och ätit med caroline och magda och gått på bio, men ingen av oss får använda våra bilar när det snöar så mycket för amerikanarna har ju inga vinterdäck, sen är vägarna så pass dåliga också så...

Ser ut som att det blir att tillbringa helgen hemma bara. Inte precis vad jag tänkt mig så känns inget vidare just nu:( Har varit en jobbig vecka och jag har varit sjuk sen förra söndagen och bara varit ute vid 2 tillfällen så hade verkligen sett fram emot att ta bilen nånstans imorgon och bara göra nåt, och sen hade jag även planer tills på söndag.. Så snön ställer verkligen till det här borta!
Sen är det ju magdas sista helg här också innan hon åker till sin nya värdfamilj i New York, så hade ju hoppats på att få umgås med henne men.
Får se hur vädret är imorgon och hur mycket snö det kommer!
Hoppas att om jag inte kan ta mig ut att folk kanske kan ta sig hit så man slipper sitta instängd ensam med värdfamiljen hela helgen. Inget ont mot dem, men efter att ha jobbat hela veckan är man ganska trött på fredagen och helgen är liksom ens räddning här borta, så att tillbringa hela den tillsammans med barnen också känns inte riktigt lockande:P

Nej nu ska jag återgå till mitt choklad och mina inspelade tvprogram från veckan:P

Gonatt

Au pair kväll

Är supertrött och måste jobba mina sista timmar för denna veckan imorgon på morgonen fick jag reda på innan jag körde iväg nu ikväll, så blir ingen sovmorgon imorgon men..
Kom iallafall nyss hem från Jennys hus där vi hade ett liten au pair get-together. Många har tydligen klagat på att clustermötena inte varit så bra de senaste månaderna och att det alltid är aktiviteter där typ 5 cluster medverkar, så man lär aldrig känna dem i sitt eget cluster.
Därför ordnade Jenny bara en tjej för au pairerna i vårt cluster så vi kunde ses och bara prata. Alla kunde tyvärr inte komma, men vi var nog en 15 st som mest. Käkade pizza och lite snacks, och var meningen att vi skulle kolla på film, så jennys värdpappa satte på Twilight men ingen kollade för alla var så upptagna med att prata, haha.

Är så himla glad att jag gick dit, var lite negativ först och tänkte att jag nog skulle känna mig utanför att komma dit själv utan julia eller magda som jag redan känner, och att alla andra skulle vara i gäng, men så var det inte alls! Alla var hur trevliga som helst och alla klagade på hur deprimerande allt är nu under vintern och att det inte händer alls mycket här i området och många sitter hemma och tråkar.
Så blev väldigt förvånad för trodde alla hade så mkt pågång hela tiden:P Men om jag jämförde men många som varit här i över ett halvår, har jag redan hunnit göra och se mer saker än vissa av dem gjort, så ska inte klaga!
Och gud vilka historier om värdfamiljer man fick höra! Vad vissa får stå ut med alltså.. När jag sa vilken familj jag bodde hos så var alla superpositiva som träffat min familj och sa "ååh din värdföräldrar är så himla snälla och trevliga!" osv.
Så kändes bra att få höra om många som har det mycket mycket sämre. Tycker verkligen synd om dem, men det gör att jag varje gång jag hör nåt sånt, inser att jag faktiskt har det ganska bra här och jag gillar verkligen min värdfamilj så ska absolut inte klaga. Ingen familj är perfekt så!

Så vi försökte iallafall göra lite planer eftersom alla vill komma ut mer och hitta på saker. Och tjejen vi var hos bor ju bara typ 7 min från mig eller nåt, sen var där en annan tjej, Rachel, som bara bor typ 5 min från mig eller nåt, och om en månad kommer en ny au pair till den familjen, svenska matilda, som jag redan mailat lite med! Så det ser jag verkligen fram emot:) Och Rachel var så himla snäll hon också! Och de ska överlappa varandra i en hel månad om jag inte fattade det hel fel, så hon blir också kvar ett tag:)

Nej nu orkar jag inte babbla på mer! Vill bara sova. Vet inte riktigt hur schemat ser ut imorgon men jag jobbar på morgonen och har bara 5 timmar kvar att jobba denna veckan så antar att det blir då.
Sen på kvällen ska jag ut med Caroline och magda och först äta nånstans sen antagligen gå på bio:)

Gonatt!

Latmasken

Jag har drabbats av latmasken. Har ju bara varit hemma och tagit det lugnt nu när jag varit sjuk, eller ja, har jobbat ändå, men det är ju hemma, så var ute för första gången sen i lördags idag! hahaha. Kan inte fatta att dagarna går så fort, känns typ som det var helg igår. Men sen kom snön i lördags och i söndags mådde jag dåligt hela dagen och sen blev det ju bara värre.
Men idag var jag och barnen ute lite iallafall, var på tiden. Byggde snögubbar och hade snöbollskrig:P
Sen var jag duktig och hjälpte till att städa mer än vad jag behöver bara för att huset är uppe till salu nu, så snart ska visningarna börja, och tycker så synd om föräldrarna som får stå med all städning varje kväll för att få allt klart, så städade alla barnens rum, damsög typ överallt i hallarna, köket och familjerummet och så och körde massa tvätt. Duktigt va?:p

Så ikväll skulle jag kanske hitta på nåt med magda. Julia åkte på skidsemester med sin värdfamilj idag och kommer inte hem förrens på söndag..
Och sen imorgon ska jag nog på ett slags clustermeeting hos en tjej i mitt cluster som jag skrev innan.
Min counselor och den här tjejens värdfamilj har ordnat en filmkväll där hemma där de bjuder på middag och så, så kan ju vara kul att träffa lite av de nya au pairerna som nyss kommit, och även de gamla som jag inte träffat än:P
Och på fredag ska jag nog hitta på något med Caroline:)
Vet inte mitt schema inför helgen än.. får ta reda på det snart så jag kan planera något.
Nu när jag bara har varit hemma och vatt sjuk är det svårt att bli av med latmasken.
Har vant mig vid att gå omkring i mjukiskläder, osminkad med rödsnuten näsa:P haha
Men får se till att rycka upp mig och köra iväg nånstans. Man blir ju lite lätt galen när man varit hemma i huset för många dagar i rad!
Och till helgen sa min värdmamma att vi skulle få ännu en snöstorm, och ännu större än den förra dessutom.. suck! Är så himla trött på snö, mörker och allmänt grått! Vill ha sommar och sol, nu!!

äntligen

Äntligen funkar blogg.se igen. Fungerade inte på hela dagen igår eller innan idag, men nu så!
Börjar tillfriskna känns det som, fortfarande superförkyld men inte alls som igår eller i söndags då jag kände mig döende, haha.
Fick nån annan konstig medicin av min värdmamma som var som var som te typ, skulle bara värma vatten och blanda i en påse med nåt pulver som smakade som varm citronläsk typ, eller luktade som det sa mitt äldsta värdbarn. Själv vet jag inte hur något luktar eller smakar för tillfället.
Fick fråga min 3-åriga värdtjej hela tiden om hon tyckte det luktade bajs så om hon trodde lillkillen hade gjort nr2, eftersom jag inte kan känna nåt själv, haha. Men henne kan man inte riktigt lita på för hon säger alltid att det luktar bajs och att han gjort det, fast hon själv är skyldig:P

Så ja, mycket har inte hänt igår och idag, eller i söndags för den delen. Har bara varit hemma och snorat, och kännt mig ovanligt sugen på att småäta hela tiden, men som sagt i onödan eftersom jag ändå inte smakar nåt...
Men imorgon ska jag iallafall försöka ge mig ut, och sen fick jag nyss en inbjudan mailad från en annan au pair i mitt cluster som har ordnat en filmkväll hemma hos henne på torsdag där de bjuder på middag och så, med alla andra au pairer i mitt cluster, så dit ska jag nog!
Lite kul att dem ordnar sånt, för har inte träffat folket från mitt clutster än, eller jag vet inte vem som är vem eftersom vi var 7 cluster samlade på förra mötet då vi var på basketmatchen.. Så nu ska det iallafall bara vara från vårt cluster så man kan lära känna varandra. Och hon som har det bor tydligen bara typ 5 min från mig.

Nu ska jag kolla american idol:D

sjuk

Mår allmänt piss och kan knappt andas. Och har börjat hosta mer och mer nu under kvällen också, så förkylningen blir bara värre och värre. Orkar inte bli sjuk nu, och typiskt nu när magda är i rematch också och julia förlänger och åker till en annan familj i kalifornien om typ 3 veckor. 
Vill ju hinna spendera så mycket tid som möjligt med dem innan dem lämnar mig:( och nu kunde vi inte ses ikväll heller..
Men, men, förhoppningsvis är det väl bara en liten kort förkylning som snart är över eller iallafall bättre hoppas jag.
Nu ska jag redan göra mig redo för att sova. Min värdmamma gav mig nåt konstig blå stark sörja som smakade riktigt illa. Skulle hjälpa mot förkylningen, och enligt henne tar det inte långt tid innan man somnar eller känner sig snurrig så får väl skynda mig i säng innan jag somnar i hallen påväg till badrummet eller nåt, haha.

gonatt


RSS 2.0