sommar!!

Nu börjar det äntligen kännas som om sommaren har kommit till New England också! Varit strålande sol och supervarmt både igår och idag, och väderprognosen för helgen och nästa vecka ser bra ut:D 80+ (26+ celsius)varje dag!:D Tar lite tid att vänja sig vid värmen bara när det har vatt så pass svalt länge nu.¨
Hade det vatt så här varmt hemma hela sommaren hade det varit perfekt eftersom det oftast är blåsigt i malmö och fläcktar från havet. men här står luften typ still och det är sjukt kvavt hela tiden.
Men, ska inte klaga! bättre än kyla iallafall:)

Har förresten kommit långt på rummet, packat 2 av mina väskor och inte övervikt änsålänge:D tror jag.. haha.
Fast har ju ganska mkt kvar att packa ändå.. så vi får väl se hur det går. Har ganska städat här för tillfället ändå får jag väl säga!
Men farföräldrarna har ju varit här sen i söndagskväll och dem ska bo i mitt rum fredag-sön för jag ska ändå sova hos Nina imorgon och sen på lördag morgon bär det av till NYC dit vi stannar tills måndag eftermiddag!!:) Näst sista gången där innan hemfärd.. 13 gången nu! Finns det nån bättre stad?? <3

Har varit en bra vecka iallafall och gått bra även fast föräldrarna varit borta så har barnen varit snälla:)
Vid den här tiden om en vecka så är den nya au pairen här! hur sjukt är inte det egentligen?
Har 5 arbetsdagar kvar nu men imorgon är ju fortf farföräldrarna här så då känns det inte riktigt som en vanlig arbetsdag heller och sen på fredag nästa vecka är ju min värdmamma hemma också. Så typ 3 ensamma arbetsdagar kvar då!

Nu ska jag bara kolla en film och göra absolut ingenting. sjukt trött och såå mätt efter vår supergoda tacos-middag:D

nooooooooo

Snälla, kära, rara Grimsvötn vulkan, sluta med dina utbrott NUU!!! Låt askan falla till marken eller blåsa upp till nordpolen eller nåt. Jag dör om det händer samma sak som förra året!!
Mamma ska flyga hit om mindre än 4 veckor nu och dem har ingen aning om vad som kommer hända, vad konsekvenserna kommer bli eller hur länge utbrottet kommer att fortsätta.. Det känns ju lugnande, NOT!!!

Ska ju inte ta ut nåt i förskott men all min positivitet och glada humör som jag känt sista tiden försvann direkt när jag hörde om detta. Nu vågar jag inte se fram emot något alls för jag vet inte om allt vi har planerat i månader kommer att bli inställt nu. vilket suger, jävligt hårt.

awesome weekend:D

Denna helgen var braa, väldigt bra! Middagen hos Alina i fredags var jätterolig och GOD mat som alla hade lagat!:) Jag gjorde bruschetta som förrätt och det blev väldigt uppskattat vilket var kul:D
På morgonen där efter så lämnade jag Alinas hus strax efter 9 för att köra till min värdtjejs dansuppvisning. Trodde bara den var en liten stund men den var mer än 2 timmar lång.. haha. Men det var kul iallafall, dem var så duktiga allihopa:) och så söta typ 2-åringar också som dansade i sina små ballerina outfits!

Efteråt var det bara hem snabbt och hämta lite saker och sen mötte jag upp Svenja och Alina i Mansfield så körde vi tillsammans till comcast center där KISS-concert skulle va! Konserten var hur bra som helst, så himla många bra artister och supertur med vädret hade vi! strålande sol hela dagen så brände mig såklart i vanlig ordning.. och regnade jättelite i slutet men då brydde vi oss inte ändå för hade packat ihop filtarna och så och dansade runt för att hålla värmen:P haha.
Får nog säga att OneRepublic var bäst bara för att dem är mina favoriter! Men The script var också riktigt bra och Mike Posner och Flo Rida! Vi körde inte hem förräns 11-halv 12 eller nåt och vi kom dit 2 på eftermiddagen så var en lång dag kan man väl säga.. men mysig!

Sen så igår så körde jag först och hämta upp Djamila sen mötte vi upp svenja, nina och alina och körde till Rhode Island runt Newport där vi åt lunch på ett jättegulligt café, sen körde vi till svenjas familjs beachhouse och parkerade och promenerade lite på stranden och så och gick till några klippor.
Sen när vi kom tillbaks på kvällen så gick vi och såg Pirates of the Caribbean i 3D. Den var helt ok men ändå besviken. Man satt bara och väntade på att dem andra karaktärerna skulle komma hela tiden också gjorde dem aldrig det.. och man fick liksom inga riktiga svar eller ett slut.. så antar att det kommer ännu en film.. själv tycker jag nog att dem skulle slutat efter den 3e filmen!

Nej nu ska jag passa på att städa och packa lite. Farföräldrarna och barnen kör mamman till flygplatsen för tillfället så jag fick lite ledigt!














godmorgon godmorgon!

Sitter här vid köksbordet, börjar om 5 min. Städerskorna är där uppe och barnen kollar film här nere på i-paden.
Vaknade på ett strålande humör faktiskt :D Allt känns så skönt och roligt. No worries, bara kul saker att se fram emot liksom!
Körde min värdpappa till flygplatsen igår, han är på en konferens i New Orleans och min värdmamma flyger ner på måndag. Så på söndag kommer farföräldrarna ner så vi har barnen tillsammans nästa vecka. Men det ska nog gå bra:)
Igår var jag ute med Djamila och catcha upp lite, inte setts sen i lördags ju:P
Och imorgon ska vi ha middag hos Alina och alla ska ta med en rätt. Jag har ju appetizers och jag har fortfarande inte kommit på nåt... får väl bli chips & salsa och sånt ändå då, fantasilös som man är:P
Sover nog där, och sen 10 på lördag har min värdtjej sin dansuppvisning. Och sen på eftermiddagen är det kiss concert äntligen:D
Och direkt efter det kör vi till Svenjas familjs beach house vid Newport i Rhode Island.
Har redan skrivit allt detta tror jag, men är så senil för tillfället så måste ändå påminna mig själv igen:P

Nej nu är den 8, dags för jobb!

Good life

19 dagar tills jag officiellt inte är en au pair längre, och 12 "arbetsdagar" kvar. Svårt att inte räkna ner nu!
Började röja i mitt rum idag efter att jag äntligen skickat in min läxa för silver bay igår! Så seg med det, men skönt att ha det överstökat nu..
Det kommer bli svårare än jag trodde att tömma rummet dock.. Satt i minst 2 timmar idag och fick bara gjort ett par lådor och nån hylla och allt var bara papper, papper och papper. Så mycket skit man samlat på sig på 1½ år! Typ 1/3 kom ju från banken. fattar inte hur mkt onödiga papper dem måste skicka med en hem, sen är man rädd för att kasta dem utifall nåt skulle bli fel. Men nu är det skitsamma, så nu fick allt ut!
Men varje liten sak man tar i väcker minnen och får mig både glad och ledsen.
Hittade massa gamla anteckningar och lappar med adresser på som jag alltid bar med mig i början när jag inte visste vart någonting fanns.
Och mina födelsedagskort från förra året och "hejdå" kort från min förra värdfamilj osv, och en hög med blandade foton från förra året. Känns helt sjukt då hur fort tiden har gått när man kollar tillbaks på dem.
Foton från när jag var i DC i januari förra året med Julia och Maggie, och foton från sommaren med Matilda och Elin i DC och NYC osv.. och sen foton från min tid här i Boston och från nyår. Känns som så himla olika tider alltihop. kan inte fatta att allt har hänt under en period av 1½ år..

Fast det är väl det som tar längst tid att bestämma vad man ska kasta och behålla antar jag, kläderna och allt annat ska inte va så svårt att packa ner ska man ju tycka. Om allt nu får plats, annars blir det väl ett dilemma där också med vad man ska lämna kvar och vad som får följa med hem:P

Nej nu ska jag sova, det snurrar i skallen. Smällde till mig i sömnen på örat igår så nu började piercingen som äntligen började bli bättre blöda igen, och crustet på tatueringen håller på att komma av nu så kliar ihjäl mig där. Känner mig bara för trött för allt så blir nog inga svårigheter att somna..


Another friday..

Fredag, igen. helt galet! 14 arbetsdagar kvar och 20 dagar tills den nya au pairen kommer!
Veckorna går så sjukt fort nu.. Playdate i måndags, skola för båda tis + biblan efter skolan, onsdag dansklass för tjejen efter skolan, tors karate för tjejen och idag karate för killen. Hade tjejen hade ingen skola idag men vi hade en bra ledig dag trots att det var fredagen den 13:P!
Vi gick på bio och såg Rio the movie. haha den var bra iaf:)
Har försökt göra klart min läxa för weekendclassen jag tog för sådär 5 veckor sen, bara 1 vecka kvar att lämna in den:P alltid sista minuten ja... gick ut med Djamila i ons & torsdes, annars mest tagit det lugnt.

Och nu ikväll så var vi hos Svenja och kollade film och lite så. Såg Blue valentine. Var helt ok, lite konstig men ville mest se den för Ryan Gosling är i den:P
Imorgon ska vi kanske till nån strand, till Cape Cod eller nåt. Hoppas de blir fint väder bara! Varit lite halvtrist hela veckan men idag var det sol och 25 grader eller nåt:)

Bara kul saker att se fram emot nu! Nästa helg ska vi va hemma hos Alina på fredagen och laga middag tillsammans, alla är ansvariga för en rätt och jag fick appetizers. och jag hatar ju förrätter, är så himla petig... så har ingen aning om vad jag kan laga! hjälp?! Men det ska bli kul iaf!:) Sen på lördags förmiddagen ska jag på tjejens dansuppvisning, och sen efteråt är det Kiss concert, yeaah!!:D och efteråt kör vi nog till Svenjas värdfamiljs beachhouse och spenderar natten där så vi kan chilla på stranden hela söndan!

Sen är mina värdföräldrar iväg den veckan efter det och farmorn och farfarn kommer hit, och sen på helgen därefter så åker vi till NYC lördag-måndag över Memorial weekend. Sen jobbar jag mån, tis, ons, och på torsdagen kommer den nya au pairen och sen på fredag blir det väl till att jag och min vmamma visar henne runt och så:)

Så shit vad fort allt kommer gå nu alltså.. får passa på att njuta och ha kul!


tattoo

Yaay, igår så gjorde jag min första tatuering:D Gick tillsammans med Nina till Harvard Square där vi gjorde det på the chameleon. Hon var inte säker först om hon skulle göra det eller inte och först sa dem att dem nog inte hade tid för oss för drop-in var mest på lördagar så vi skulle ha bokat. Men sen kom vi tillbaks efter en timme eller så och då sa hon att det funkade iallafall!
Så jag fick börja lite så Nina fick se att det inte var så farligt ändå:P Självklart gjorde det ont, men inte alls så som jag trodde faktiskt! kändes typ som om jag hade haft jättehåriga ben och någon slet ut tusen hår på en gång typ.. hahaha. eller som sandpapper eller nåt.. Iallafall, sen gick hon in i rummet brevid. Fast hennes var betydligt större så tog längre tid så jag fick se den sista stunden när hennes gjordes:)
Jag gjorde min på ankeln och Nina sin på höften. Hon gjorde en hibiskusblomma tror jag det heter och här har ni min "Believe";


fortfarande lite röd och svullen och idag svider det och kliar..
Men är väldigt nöjd iaf:D


uppe med tuppen

Eller kanske inte riktigt men.. fick gå upp 06.50 för städerskorna skulle komma. Och det händer inte så ofta att jag går upp innan 7. Tycker det är jobbigt att gå upp halv 8 nu förtiden som jag oftast gör, så fattar inte hur jag klarade att gå upp innan 6 förut när jag pluggade..

Torsdag redan igen då, härligt:D fredag i morgon och så heeelg! Fast idag är helt ok! Börjar om 5 min, fixar barnen för skolan och kör killen dit vid 9. Hänger lite med tjejen på förmiddagen och sen drar hon till skolan. Och sen chillar man i 3 timmar och sen hämta upp båda, hem för lite snacks och sen till karate. och sen är jag off:)

Lite jobbigt när städerskorna är här nu på morgonen bara.. går oftast vid 10 eller nåt men det känns som man är ivägen vart man än är. Fast klagar inte, nystädat rum och nybäddad säng, inte helt fel:)

Nej nu ska jag gå upp och göra lite frulle. Hänger alltid nere i källaren på städ-morgnarna så man får lite privacy och här kan jag fixa till mig i lugn och ro.

Hörs senare!

kanske inte så sund..

Nej denna dagen var väl inte precis den sundaste dagen.. heter det ens så? låter väldigt fel.. haha. aja skit samma, min svenska är inte den bästa längre, men alla vet iallafall vad jag menar!
Bakade brownies med tjejen och sen så fick jag mitt efterlängtade paket från mamma med massa svenskt gott godis:D som jag har tryckt i mig hela dagen..
Och sen träffade jag Djamila nu ikväll och gick och åt. Var inte speciellt hungrig med tanke på allt jag ätit hela dagen så tog bara mac&cheese. haha trodde aldrig jag skulle beställa det på en restaurang! och det ska jag aldrig mer göra heller för fy vad äckligt det var! Tur att det bara kostade 6 dollar och att dem gjorde fel och gav mig en stor portion som egentligen var dubbelt så dyr fast jag bara beställde en halv.

Har aldrig varit så förtjust i ost innan jag kom hit, men här har man liksom inget val för det är ost i och på allting..
Och barnen älskar ju såklart mac&cheese, och ibland när jag är lat och vill äta nåt snabbt blir det att jag tar lite också. Och nu tycker jag till och med riktigt mycket om det! fast bara sorten i förpackning. haha det låter ännu värre för oftast är väl hemlagat godare men inte i detta fallet. Den blå lilla förpackningen som alla älskar här är det bästa. Gjort med riktigt fejk gult lysande ostpulver, men mums vad gott det är, och med lite svensk allkrydda på det!:) haha.

Oj vilken ostdiskussion det blev här, var inte riktigt tanken. Ville bara skriva nåt om dagen. Slarvar så mkt med bloggen men nu är det inte långt kvar och jag vill verkligen skärpa mig nu den sista tiden och skriva ner så många minnen som möjligt. Så nåt litet varje dag ska det iallafall bli!

Nej nu ska jag sova, gonatt!



bild tagen från thethriftymommy.com


Muuusic!!

Glömde förresten säga i det förra inlägget att på tal om att ha saker att se fram emot så har jag nyss köpt konsertbiljetter!! Har inte varit på mer än en konsert sen jag kom hit vilken var väldigt kass, Yann Tiersen var det. Så det är jag väldigt besviken över. Trodde verkligen att jag skulle gå på hur många konserter som helst under min tid här. Men väntade för länge med att boka alla jag ville se och så blev det slutsålt:(

Men nu jävlar!! Idag så bokade jag biljetter till Kiss concert (kiss 108 är bostons hit radiostation typ) så det är väl som NRJ in the park typ, fast lite större hoppas jag:P Dit kommer iallafall Flo rida, Mike Posner, One Republic, David Guetta, The Script, Taio Cruz, Sean Kingston, Far East Movement, Jessie J, Tinie Tempah, Cody Simpson, Big time rush, New Boyz och The ready set. And more to come:) Lägger till nya artister hela tiden så detta ser jag verkligen fram emot, kommer bli awesome:D

Och sen så ska jag se Kate Voegele (som spelar Mia Catalano i One tree hill) som turnerar tillsammans med Natasha Bedingfield. Så det kommer bli grymt det med!
Så efter detta kommer jag nog känna mig ganska nöjd ändå:)

1 more month..

23 arbetsdagar kvar nu.. sjuukt! kan inte fatta att det hela snart är över. Efter 1½ år som känns som så mycket längre fast ändå jättesnabbt. Går inte att beskriva. Kommer bli jätteroligt att komma hem och jag ser verkligen fram emot det men jag kan ändå inte fatta att allt detta är över efter så lång tid. Hela ens liv här liksom..
Ska verkligen njuta av allt den sista tiden och varje dag försöka se allt positivt som händer och allt jag har att se fram emot!

Denna helgen så var jag på Friday's i fredags med Djamila, sen var vi på bio och såg 'Hanna'. Inte riktigt vad vi förväntade oss men den var faktiskt riktigt bra!
Lördagen tog jag härlig sovmorgon, skype och lite så, sen mötte jag upp Svenja och Djamila på braintree mallet. skulle egenligen in till boston men det var ganska så kallt och alla som skulle med från början ställde typ in så vi bestämde oss för att bara hänga där istället. Så blev cheesecake factory och lite shopping (fast jag handlade inget!!, mamma:P)
Sen körde vi till Legacy place där vi mötte upp Clara och kollade runt lite. Dem ville på bio men det var inte så lönt för mig och Svenja för vi skulle hem till Nina på kvällen, så körde dit istället. Kollade film och så, sen körde jag hem efter 10 nån gång.

Söndag morgon stod alarmet på 6:10. Lämnade huset en timme senare för att bege mig in till Boston och The walk for hunger. Var ju mitt clustermöte så mötte upp min counselor och de andra tjejerna från mitt cluster och så började gåendet:)
Gick inte alla 20 milesen, men det blev 12 miles, sen gav jag upp. Fast 12 miles är 19,3 km så jag är gaanska nöjd ändå kan man väl säga! Var helt död igårkväll.. Träffade Djamila och Clara för middag men satt tyst som en zombie och mådde skit.. så körde hem och gick och la mig halv 9, haha.

Och idag har varit en bra jobbdag får man väl säga! Superfint väder, playdate i parken i eftermiddags och så köttbullar till middag såklart som varje måndag;) Och nu gossip girl om 10 min, kunde inte bli bättre:)

RSS 2.0